עסקית במסה

salo22

New member
עסקית במסה

הפעם היה ממש "ככה ככה". הספיישלים נשמעו משעממים יחסית, אז לקחנו משם רק מרק בשר. כן לקחנו את רוב המנות בתוספת תשלום והן די איכזבו. האפשרויות כרגע של 98 או 128, לטעמי מחירים מעט "חדים מידי" ביחס לחומרי הגלם שמציע התפריט הלולייני משהו, זה נחמד שיש הרבה אפשרויות אבל מצד שני די קשה להתקבע.
הלחם נשאר טוב, במטבלים החצילים היה מצויין (זה יותר סלט למעשה) והלימון ממש לא מאוזן, תוקפני מידי בחמיצות לא נעימה.
ראשונות - הפפרדלה עם שרימפס ומולים בציר טוב, בתוספת 10-15 ש"ח בתפריט היקר יותר. זו הייתה בהחלט המנה הטעימה של הארוחה, למרות שלטעמי היה שם יותר מידי חמאה ברוטב. זוגתי חובבת החמאה ברוטב אהבה מאוד.
מרק בשר חמצמץ מהספיישלים עם ירקות - יודעים לעשות מרקים עמוקי טעם במסה, זה לא סוד, זו גם לא מלאכה קשה מידי, לדעתי. הבשר לא היה בשורה גדולה וגם לא היה הרבה ממנו, מה שהרגיז אותי היה המחיר הסופי, אולי לא הבנתי את המרק בדרך להזמנה, אבל הייתה תוספת תשלום למחיר ראשונה בתפריט יקר, אם היו מחייבים 54 ש"ח על מרק ברמה דומה במקום עממי בשוק התקווה או הכרמל, הייתה פורצת תגרה. נכון, מסה היוקרתית שלא שידרגה או ריעננה עיצובה הישן מידי משנות קדם כבר, אבל עדיין, סבבה של מרק שאפשר למצוא כמותו וברמתו בחצי מחיר, ועוד בשעת צהריים.
עיקריות - קצת חלשות מידי ומאכזבות, ממסה מצפים להרבה יותר..
ריזוטו פטריות - סה"כ הטעמים היו טובים, עמוק של פטריות, גם פטריות בשרניות טובות היו שם, אבל המנה לא שווה לטעמי את 60 הפלוס שח שהיא עולה בצהריים, לא בכמות, לא במין תחושת לאכול מנת אורז שעבר מכת חום חזקה וקשה ללשון איתו, לא בסוג האורז, שמשום מה הרגיש לזוגתי כמעט כמו לאכול גריסים ולא בדיוק ריזוטו (ומבים אותה לגמרי, היה שם משהו קצת מוזר, למרות שלא בדקתי וחקרתי מה האורז הזה ומידת התאמתו להכנת ריזוטו). האלמותי שאכלנו בעבר בטופולינו עם הדג, היה ביצוע טוב בהרבה לטעמינו, זה פחות או יותר הסיכום.
נתחי פילה בקר עם פטריות וערמונים ברוטב פלפלים על "פירה" - במסה יגידו כנראה שזה לא היה אמור להיות פירה, אלא "קרם תפוחי אדמה", לא אכפת לי איך הם יקראו לזה, אבל זה היה גרבר מימי משחתי לתפארת שלא השתלב כ"מצע" (מילה מעצבנת) למנת רוטב. הבשר היה בסדר, אני ממשיך לעשות השוואות והסטייק בקיטשן מרקט היה מוצלח בהרבה. כמו כן קצת מלוח מידי ולא התעמקתי במיוחד מה קשרם של הפלפלים לרוטב במנה, הוא היה חום אפרפר שחור מציר בקר ובלסמי.
שילמנו כללית 360 ש"ח כולל כוס יין סירה ויונייה של רקאנטי נדמה לי, באיזור 50 ש"ח לכוס, לא מכיר את היין אבל המחיר בהחלט לא קל על הכיס בארוחת צהריים. הגגים הרגילים שקורים מסביב: זוג תיירים סיני חמוד מאוד ומצלם בהתלהבות קיבלו כנראה את מנת הכבד האווז המפורסמת מהשף כמתנה, מתוך תקווה כנראה שהם כותבים קבועים בטריפ הסיני, סוג נחמד מקומי שישב לידינו וגם כן לא הזמין קינוח, קיבל את מנת הקינוח המפוהקת ומיושנת של סורבה קוקוס על ריבת תות. אנחנו לא קיבלנו דבר, וזה נהדר, אבל שוב אזכיר שאני אוהב אחידות באירוח במסעדות.
זהו, אסכם שבשביל 180 ש"ח לאדם בארוחת צהריים, אני מצפה לזיקוקים בשמים, הפעם זה היה הזיקוקים הפשוטים האלו כמו ששמים בקינוח יום הולדת, קורה לא מעט פעמים במסה וחבל. אולי עדיף כיום להתמקד בצהריים בכמה אופציות מהראשונות ואיזו עיקרית ספיישל מעניינת אחת, יש לי תחושה יותר מידי פעמים שהעיקריות שם לא מבוצעות טוב מספיק, השאלה כמובן עד כמה משתלם מבחינה כלכלית ותחושת שובע, להסתמך בעיקר על הראשונות.
 

TheThirdWoman

New member
הרבה זמן אני רוצה לבקר שם

עדיין לא יצא. אבל מלא סביבי מזכירים אותה לא מעט..

מההתרשמות שלי (שיחות עם מכרים וביקורות באתרי אוכל דוגמת רסט וכו') נראה שזו מסעדה עם מנות איכותיות אבל יקרות. השירות נע בין מצוין לבין בעייתי.
בקיצור - יש דברים טובים ויש פחות. נראה לי שאבקר שם מתישהו ואנסה, למרות הביקורת שלך..
 

salo22

New member
לנסות ולגבש דיעה אישית

זה חובה, שום ביקורת, גם לא מחברים, לא צריכה להיות פקטור בהחלטה שלך האם לבדוק את מסה או לא, זו מסעדה רצינית ובהחלט ראוייה, אמשיך לבקר שם מידי פעם ולכתוב, אבל בהחלט מודה שמסה שקרובה לפתיחה, וזה היה לפני זמן רב מאוד, הייתה באופן לא מפתיע הנקודה שממנה דברים רק ירדו קצת, פחות או יותר, עם הבלחות לפה אבל לצערינו גם לשם. רמות המחירים והמצב הכלכלי כרגע, גם הוא פקטור מרכזי ב"מידת ההנאה" וגם בהשפעה על הרמה וחומרי הגלם שהמסעדה משתמשת בהם היום, היה פעם טוב יותר, ואני חושב שגם כיום, מסה יכולה להיות ברמה הכללית, משמעותית יותר טובה מהארוחה הדי משעממת ויקרה יחסית הזו.
למרות שמבחינה כספית אגב, יכול להיות גם הרבה יותר גרוע, מסה היא עדיין תמורה בכלל לא רעה לדעתי בצהריים, שוב תלוי ביציבות, בתקופה, בספיישלים, ברוח זמנית ששורה על המטבח. ערב זה סיפור אחר, בבקשה אל תלכי בפעם הראשונה על ערב, לכי בלב שלם ורגוע על העסקיות, אולי נסי למקד עצמך על הבסיס של מנות ב 98 ש"ח ולראות אם ב"מבחן מינימום" המסעדה עוברת, היא כן מנסה לתת אופציות מעניינות למרות שהתפריט כבר עמוס בתוספות מחיר ללא מעט מנות, וזה קצת מעצבן.
 

החתולית

New member
מה אגיד לך, סאלו

נשמע עייף, בלוי ותקוע ברוטינה שגורמת אפילו לירידה בשירות.
&nbsp
אילולא הכרתי את מסה, יש לשער שהייתי מוותרת עליה אחרי קריאה של הדיווח שלך, שצריך להיות קריאת השכמה לאביב משה.
 

salo22

New member
מסעדה טובה באמת, מסעירה גם עשר שנים אחרי

שף טוב באמת, יצירתי ומעורר הערכה בכל נקודה בקריירה שלו. מסה היום היא יותר "מפעל הסעדה" מאשר מסעדה מסעירה, נחים על הקונספט שהזניק אותם למעלה בפתיחה, עם עדכונים קטנטנים פה ושם. אגב - המסעדה הייתה מלאה, הזוג הסיני או מהיכן בדיוק שהגיע, נראה היה מתמוגג מהנאה. אני די בטוח שבערב זה לא המצב מבחינת תפוסה, אבל אני לא הולך לשם בערב.
קצת קשה לשפוט את אביב משה, אני חושב שרובינו היו שמחים גם כן לנצל במקומו, את ההזדמנויות והדלתות העסקיות שנפתחו לפניו במהלך השנים מהנקודה ההתחלתית בה שקד במטבח. אני חושב שהוא עבר במסעדה לרגע, מהמטבח לחדר האירועים, שם חיכו לו ול"יחצנו" כך זה נראה, מה שנראה כלקוחות פוטנציאליים לדיסקוס אירוע או משהו עיתונאי, באמת לא יודע ולא מעניין.. הבחור היה במראה בוקר מאוד מרושל, כאילו התעורר והגיע עם טריינינג ופיג'מה פחות או יותר, ככה גם הרגיש האוכל, גרם לפיהוק
אין מה לעשות, מצביעים ברגליים, אם בעבר רצתי לשם כל פעם שבאיזור, כמה פעמים בשנה, בשנים האחרונות זה פעם פעמיים ולא יותר. ועדיין בפורומים זרים ממליץ לאנשים על העסקית שם, גם פה אנחנו ממליצים, אבל זה בכלל לא חד כמו שהיה בעבר, או "משתלם בצורה מטורפת". מסעדה די "אמביוולנטית" היום לנו כאן, חבל.
 
למעלה