עלה גפן תמונות

עלה גפן תמונות

נראה שהתמונות עולות דרך כרום
חציל קלוי וגבינה

 
הצילחות נראה שילוב בין חברון ל ..אני יודע נניח לונדון

חוץ מהתמונה של סלט החמוציות שלא אהבתי השאר נראה מיוחד ומעניין, במיוחד אהבתי את ההגשה של המלאבי, איך הטעם של המלאבי?
הא, אהבתי גם את הצלחות של המנות האחרונות,
עושה רושם שהשקיעו על השף הרבה כסף, נקווה שהמסעדה הזו תצדיק את עצמה, הסביבה שבה היא הוקמה נחשבת לתחרותית וקשה ומתבססת בעיקר על אוכל מהיר, הבקר או נכון יותר הלילה בסביבות 0330 נכנסתי לקחת קפה מבורקס העגלה, החנות שצמודה אליו שמכינה לאפות עם לאבנה ועגבניה היתה מפוצצת מפה לפה,תור כמו לסרט שובר קופות, כולה הברנש שם מחמם בטאבון לאפה וקצת גבינה, כנראה שזו הדרישה העיקרית של הבליינים שם באזור בסיום הלילה,
נחזיק לו ידיים שיעלה, יצליח ויישגשג
 

salo22

New member
כתבנו באותו זמן


ושנינו מכירים לא רע את הסביבה &quot
יהיה מעניין ביותר ומשמח שיש עוד אופציה שמעוררת דיון לחיפה והקריות.
 
המסעדה שמתחת לגשר

בהחלט יהיה מסקרן לראות את המסעדה הזו שמתיימרת להיות שייכת לסוגת ה "עלית" תשתלב באזור הלא פשוט הזה.

היא ממוקמת בצומת אתא שמהווה למעשה את החיץ בין חיפה לקריות, הגשר המפורסם שבזמנו נבנה ופורק והוקם מחדש מהווה למעשה את הסמל הפיזי של אותה הצומת וקצת מסמל את ההבדל בין חיפה לקריות.

האזור הזה עבר שינויים רבים בשנים האחרונות, בעיקר שינויים של המון בטון, בנייה מאסיבית, הקמת מחלפים ושינוי שמות של מקומות קיימים,
הכל הוחלף מלבד ה...אוכלוסייה:)

מה שאני טוען זה שיהיה יותר ממסקרן ומאתגר עבור הבעלים להתמודד בסביבה הזו,
תמיד היה את הצד המזרחי של הגשר ואת הצד המערבי של הגשר, בשני הצדדים היו מסגריות, מוסכים, מגרשי -גרוטאות ועוד ועוד, בצד המערבי שהתפרסם בשם המוכר: עמק האלכוהול" היו ברים, פאבים ודיסקוטקים שמשכו בליינים מכל הקריות, חיפה ותושבי עכו ונהריה, השמות של אותם המועדונים כמובן השתנו מאז, המיקום קצת זז מאה מטר ימינה או שמאלה אבל המהות נשארה, אזור תעשייה שבלילה הופך עורו ונותן במה והכשר לברנשים ולפרפרי-הלילה, כתוצאה מכך תמיד היו שם מקומות של ממכר מזון מהיר, זול יחסית ומשביע(אולם לא הכי בריא)
בשעות היום היו ועדיין יש באזור מסעדות פועלים זעירות וכמה מקומות לממכר אוכל בייתי מוכן הביתה, אז השמות של המועדונים סלאש פאבים היו:
הספינאל, המנהרה, היאפיס ועוד כמה שפרחו מזכרוני,
כיום השמות השולטים באזור הם:
הברוקלין, הקולוסיאום, הסנטר, הנמל והגושפנקא,

מבחינת מסחר קמו כמובן סופרמרקים ענקיים ומתחמי קניות עם שמות מפוצצים כמו: ביג או אדמירלטי,
תמיד פרחו שם אולמי ארועים , סביבה אידיאלית להקמת אולמי-שמחות,
בהתאם לכך גם שלל הטיפוסים השונים באותה הצומת:
ביום אלו פועלים קשיי-יום, בערב קהל שעורך קניות הביתה, בלילות זה בעיקר בליינים ושאר חיות-לילה,
בלילות תמיד יכלת למצוא משהו זול ומשביע ומהיר במתחם של צומת-אתא, הדרישה היתה למשהו שיסור את הפינה לאחר שתייה מרובה או בילוי סוער על רחבת הריקודים, אי לכך מעולם לא נוצרה הדרישה למסעדה " מתיימרת"
כמו שניו גרז'י עבור ניו-יורק,
כמו שפתח תקווה עבור תל-אביב,
כך היא צומת אתא והקריות עבור ... חיפה,
ההקבלה קולעת למציאות על הטוב ועל הרע שבכך,
אני אעקוב בדריכות אחר עלילות המסעדה הזו ואשתדל לבקר ולסעוד בה בהקדם האפשרי
 

ו י ק י 3

New member
עמק האלכוהול...
מזמן לא שמעתי את זה...מי זוכר את דיקסי?

&nbsp
נחמד שיש משהו מבטיח ליד המשפחה בקריות

נדגום בהזדמנות
&nbsp
 
נו ברור שזוכר את הדיקסי

הייתי מתחיל הערב או בפאב האוכף או בפיוז ומשם לדיקסי,
זה לא היה בזמן ייבוש הביצות בחדרה:)
 

salo22

New member
תודה על הדיווח

נראה לי שכולנו פה סקרנים כמובן לגבי המקום, יותר מזה חושב שמדובר גם בסוג של "מבחן תרבותי" מעניין מאוד, הכל מכל, כמובן גם ביחס לסביבה מאוד קשה לפיצוח למסעדות בכלל ו"מתיימרות" בפרט, סביבה שלבטח לא רגילה למסעדת "עילית" ערבית, גם די בטוח שיגיעו תגובות בסיגנון "למה צילחתו לי את החציל בגריל ולוקחים על זה עכשיו יותר כסף, זה אמור להיות הרי זול כי זו מסעדה מזרחית" וכולי וכולי.. בקיצור יהיה מעניין מאוד לשים לב להתפתחות המסעדה במיקום הזה ושיהיה הרבה בהצלחה !
 
עלה גפן מס. 2

כנראה שהקהל יצטרך לצאת מהקיבוע שמסעדה מזרחית זה אוכל זול ומתחיל באינסוף סלטים.
היום היינו שם שוב. לקחנו מנה אחת עיסקית ב 85 ש"ח שכללה קבאב חלבי ועלי גפן. עלי הגפן היו קטנטנים מעולים והוגשו עם פנחת יוגורט.
הקבאב שנעשה על הגריל תחילה היה עסיסי וטעים . רוטב העגבניות היה נפלא וכלל בתוכו עגבניות ובצלים חרוכים על הגריל. לאחר מכן הכל נעטף בבצק ונאפה בתנור.
לקינוח בחרתי בקטאיף בצק מטוגן וממולא בתערובת אגוזים. הוגש על פירורי עוגיות וסורבה תותים. מצויין.
בפעם ראשונה היו שני שולחנות מלאים. היום היו כבר שמונה שולחנות מלאים. נראה שהמסעדה צוברת תאוצה.
בצילום עלי הגפן.

 
לחמא ג'ון

מנה זו נבחרה בנוסף לתפריט העסקי. שכחתי לדווח למעלה.
זו מנה נדמה לי ב 45 ש"ח שיכולה להוות ארוחה שלמה.
הבצק נהדר ומילוי הבשר עסיסי וטעים ביותר מוגשת עם טחינה.

 
למעלה