אז ביקרתי בשוק הכרמל היום
והחלטתי לבדוק את דוכן ה- arepa's שנמצא לקראת סוף השוק, דוכן קטן שנפתח לפני כמה חודשים. הארפה שאני מכיר היא הקולומביאנית, שלרוב ממולאת גבינה והאמת לא ממש עשתה לי את זה אבל מה שהם מוכרים היא ארפה מונצואלה, יותר גדולה ועם מילוי הרבה יותר מעניין. בתפריט הכתוב יש שם מילוי בקר, מילוי עוף, ושילובי גבינה, שעועית וגוואקמולי לצמחונים והטבעונים בינינו. לא ידעתי מה עדיף אז שאלתי "מה הכי טוב" והם פשוט עשו לי שילוב של הכל - קצת בקר בבישול ארוך עם פלפלים, ועוף, ושעועית וגוואקמולי וגבינה - שילוב שהתברר כמנצח. המנה היתה *כבדה* - ממש יכולתי להרגיש את המשקל בידיים. היא בגודל פיתה רגילה או קצת קטנה יותר אבל דחוסה ומלאה בכל טוב. מבחוץ הבצק פריך ומטוגן - המנה מקבלת מעבר אחרון על הפלנצ'ה אחרי ההכנה - והפתח של האפרה חסום חלקית במעטה גבינה שנזלה החוצה והיטגנה לה שם. המנה הגיעה עם שתי צלוחיות של צ'ימיצ'ורי שאפשר להוסיף אם רוצים להפוך אותה לחריפה, מה שעשיתי, אבל גם ככה היא היתה ממש טעימה. בתאוריה זה נשמע בערך כמו בוריטו אבל היתרון של המנה הזו הוא בשני דברים: המרקם היותר מעניין של הבצק הרך מבפנים ופריך מבחוץ, והטעמים המעניינים של תבשיל הבקר. אכלתי, התענגתי על כל ביס, השעועית והגווקמולי מילאו את תפקיד הטחינה והשפריצו מהצדדים לתוך כיס הנייר, וגם די התמלאתי.
מנה אחת עולה 25 שקל. ממש ממליץ לנסות.
והחלטתי לבדוק את דוכן ה- arepa's שנמצא לקראת סוף השוק, דוכן קטן שנפתח לפני כמה חודשים. הארפה שאני מכיר היא הקולומביאנית, שלרוב ממולאת גבינה והאמת לא ממש עשתה לי את זה אבל מה שהם מוכרים היא ארפה מונצואלה, יותר גדולה ועם מילוי הרבה יותר מעניין. בתפריט הכתוב יש שם מילוי בקר, מילוי עוף, ושילובי גבינה, שעועית וגוואקמולי לצמחונים והטבעונים בינינו. לא ידעתי מה עדיף אז שאלתי "מה הכי טוב" והם פשוט עשו לי שילוב של הכל - קצת בקר בבישול ארוך עם פלפלים, ועוף, ושעועית וגוואקמולי וגבינה - שילוב שהתברר כמנצח. המנה היתה *כבדה* - ממש יכולתי להרגיש את המשקל בידיים. היא בגודל פיתה רגילה או קצת קטנה יותר אבל דחוסה ומלאה בכל טוב. מבחוץ הבצק פריך ומטוגן - המנה מקבלת מעבר אחרון על הפלנצ'ה אחרי ההכנה - והפתח של האפרה חסום חלקית במעטה גבינה שנזלה החוצה והיטגנה לה שם. המנה הגיעה עם שתי צלוחיות של צ'ימיצ'ורי שאפשר להוסיף אם רוצים להפוך אותה לחריפה, מה שעשיתי, אבל גם ככה היא היתה ממש טעימה. בתאוריה זה נשמע בערך כמו בוריטו אבל היתרון של המנה הזו הוא בשני דברים: המרקם היותר מעניין של הבצק הרך מבפנים ופריך מבחוץ, והטעמים המעניינים של תבשיל הבקר. אכלתי, התענגתי על כל ביס, השעועית והגווקמולי מילאו את תפקיד הטחינה והשפריצו מהצדדים לתוך כיס הנייר, וגם די התמלאתי.
מנה אחת עולה 25 שקל. ממש ממליץ לנסות.