אז ביקרתי בשוק הכרמל היום

מיכאל ג

New member
אז ביקרתי בשוק הכרמל היום

והחלטתי לבדוק את דוכן ה- arepa's שנמצא לקראת סוף השוק, דוכן קטן שנפתח לפני כמה חודשים. הארפה שאני מכיר היא הקולומביאנית, שלרוב ממולאת גבינה והאמת לא ממש עשתה לי את זה אבל מה שהם מוכרים היא ארפה מונצואלה, יותר גדולה ועם מילוי הרבה יותר מעניין. בתפריט הכתוב יש שם מילוי בקר, מילוי עוף, ושילובי גבינה, שעועית וגוואקמולי לצמחונים והטבעונים בינינו. לא ידעתי מה עדיף אז שאלתי "מה הכי טוב" והם פשוט עשו לי שילוב של הכל - קצת בקר בבישול ארוך עם פלפלים, ועוף, ושעועית וגוואקמולי וגבינה - שילוב שהתברר כמנצח. המנה היתה *כבדה* - ממש יכולתי להרגיש את המשקל בידיים. היא בגודל פיתה רגילה או קצת קטנה יותר אבל דחוסה ומלאה בכל טוב. מבחוץ הבצק פריך ומטוגן - המנה מקבלת מעבר אחרון על הפלנצ'ה אחרי ההכנה - והפתח של האפרה חסום חלקית במעטה גבינה שנזלה החוצה והיטגנה לה שם. המנה הגיעה עם שתי צלוחיות של צ'ימיצ'ורי שאפשר להוסיף אם רוצים להפוך אותה לחריפה, מה שעשיתי, אבל גם ככה היא היתה ממש טעימה. בתאוריה זה נשמע בערך כמו בוריטו אבל היתרון של המנה הזו הוא בשני דברים: המרקם היותר מעניין של הבצק הרך מבפנים ופריך מבחוץ, והטעמים המעניינים של תבשיל הבקר. אכלתי, התענגתי על כל ביס, השעועית והגווקמולי מילאו את תפקיד הטחינה והשפריצו מהצדדים לתוך כיס הנייר, וגם די התמלאתי.
מנה אחת עולה 25 שקל. ממש ממליץ לנסות.

החתולית

New member
על הדיווח

בתכנון שלי סיור קולינרי בשוק הכרמל ברגע שהבחור יוכל לקחת יום חופש.

מנצלשת לשאלת הכרמל- איפה באיזור שם אני יכולה לקנות עוגת

יומולדת? ובכלל בשוק- איפה כדאי לקנות מאפים, גבינות, פירות מיוחדים? אנחנו מארגנים הפתעה ליומולדת 20 של הבת של בעלי ומתכננים פשיטה קולינרית על השוק בשישי הקרוב...
תודה!

salo22

New member
עוגות משמעותיות לדעתי אין בסביבת השוק הקרובה

יש כמובן סניפון של לחמים במרכז השוק, יש שם גם עוגות ומאפים, אבל המבחר יחסית מצומצם ולא זוכר שיש עוגות "חגיגיות" כמו שבסניף המרכזי בחשמונאים.
אז מאפים יש פחות או יותר תשובה, פיצוחים ואולי עוד דברים מעניינים בכיוון הייתי מפשפש בעמרני גם כן במרכז השוק, פחות או יותר. פירות מיוחדים ? מה את מחפשת תחת הקטגורייה מיוחד ?
פשוט לעשות סיבוב ולקנות מה שמחייך במיוחד, אין למיטב ידיעתי דוכן פירות ממש יוצא דופן ויחודי בתוצרתו, אבל זה מיטיבי השוק כאן יגידו.
גבינות בדווקא גורמה, יותר לכיוון הים, חנות סבבה לגמרי. תוכלי למצוא באותה סביבה מעדנים נוספים, מעושנים וכולי, אבל לא קונה אז לא יודע.
אם זה בשישי אז בהחלט כדאי להגיע כמה שיותר מוקדם, אפילו שמונה וקצת, הפשיטה לא תיתקל בהתנגדויות משמעותיות כמו מאיזור תשע וחצי עשר והלאה.. דברים מעניינים מהאגף הטורקי יש בבורקס, גם קינוחי קופסא אישיים בכלל לא רעים..

עוגות זה קצת יותר בעייתי

אבל לחמים ומאפים מצוינים יש במאפיית לחמים
&nbsp
בנוגע לפירות וירקות מיוחדים - יש לאורך כל השוק. בפינה של גדרה עם נדמה לי רבי עקיבא יש חנות ירקות ופירות שנראית אולי מבחוץ קצת מרוחקת ולא מזמינה אבל יש לו שם אוצרות רבים - צנון שחור, נאשי ורבים אחרים. בדוכנים של כרמלה, בעיקר בזה שבסוף השוק לכיוון כרמלית יש גם הרבה מאוד אוצרות - סלקים צבעוניים, גזרים צבעוניים, הרבה סוגי דלעות ועוד. גם פרחים אכילים ניתן למצוא שם.
בנוגע לגבינות - דווקא גבינות גורמה מול הדוכן של ינעל העולם (בראשית) - הרבה סוגים של גבינות, שמחים גם לחלק טעימות.

מיכאל ג

New member
לגבי פירות מיוחדים

אם אני זוכר נכון יש חנות כזו ברחוב מקביל לרחוב השוק, זה עם כל חנויות הבשר (מקביל מצפון, או אם נכנסים לשוק מכיוון אלנבי, מצד ימין). צריך ללכת בערך שני שליש שוק ואז לפנות ימינה. יש שם חנות עם כל מיני פירות וירקות טרופיים או מדרום אמריקה. אני זוכר שקניתי שם פלטנוס (בננות ירוקות) פעם.

גבינות - יש חנות גבינות ענקית בשוק, קרוב לסוף מצד שמאל, קשה להחמיץ. ועוגות כמו שאמרו זה לא המקום. ועם כל הדחיפות והלחץ שם רוב הסיכויים שאם תקני עוגה היא תמעך לך בדרך...

bruno01

New member
הדוכן הזה באמת שם כמו שהסברת, אבל יש בו בעיקר ירקות

ואפילו בעצם רק ירקות.
גם הפלנטיין וגם הביטר מלון שמוכרים שם לפעמים, הם בעיקר בשימוש בתור ירקות בבישול, ולא ממש פירות בהגדרה של משהו שאוכלים טרי.

salo22

New member
זה "הדוכן התאילנדי"

ובאמת לפירות אין לו שום משמעות, לירקות והמטבח האסיאתי הוא כמובן אוצר.

Omnivore

New member
יש עוגות מסביב לשוק.

ממול הכניסה לשוק באלנבי יש את רולדין.
בוטיק סנטרל המצאת בצד שני ליד מגדל שלום.
דלאל בנווה צדק שזה כ-10 דקות הליכה.
המקום החדש של הקונדיטור הסודי במונטיפיורי (בואכה אלנבי מול בינדלה).

bruno01

New member
הדבר היחיד שאני מצליח לחשוב עליו הוא עוגת הפרג של וויס

שנמצאת ממש קרוב לשוק, מול הכניסה לשוק בצלאל. באמת עוגה מופלאה למדי, אם כי לא ממש חגיגית.
מאמין שיש להם שם בקונדיטוריה עוד כמה דברים טעימים, אם כי מעולם לא ניסיתי שם משהו אחר.

תודה לכולם. באיחור מה גיליתי שבשישי הקרוב מתקיים מרתון תל

אביב אז אולי נמיר את הסיבוב בסיבוב בלוינסקי...

החתולית

New member
מקווה שתצליחו להגיע ללווינסקי

אנחנו לא מתכוונים להתקרב לתל-אביב מחר.

תודה לכולם. הגענו בקלות סביב 9:30 (כנראה כולם פחדו להתקרב

לתל אביב כך שנסיעה מהרצליה לקחה רבע שעה והיה מלא מלא חנייה).
קיפצנו לכרמל שהיה גם הוא די ריק, וקנינו וקנינו וקנינו (חנות הגבינות- ואוו!!!)

bruno01

New member
תודה, גם אני ממש אהבתי את הארפה

ועכשיו רוצה לנסות את ה"פנקייק" תירס שהם מוכרים, שנשמע גם הוא מסקרן.

למעלה