מסעות חן בארץ הקדש או למה אפסיק להמליץ על מסעדות

גסטרו

New member
מסעות חן בארץ הקדש או למה אפסיק להמליץ על מסעדות

חן, האחיין שלי בן 27 מתגורר בארהב הגיע לבקר את הסבתות. הוא אוהב להתנסות במאכלים חדשים, בניו ג'רסי אוכל בעיקר במסעדות אתניות ובקיא בהן היטב, אוכל צרפתי אינו אוהב -היתה לו חברה שאהבה ואף אכלו בשיקגו במסעדת 2*מישלן ולא אהב
אספר בקצרה היכן אכל- לבד עם דיווח לי ובחברתי
דר שקשוקה, שמואל , רפאל, פרסקו , פיקוק מול היכל התרבות והתימניה ברעננה...

גסטרו

New member
דר שקשוקה

לשם הגיע בהמלצה מהרשת - אכל חריימה עם קוסקוס שהיה לו טעים מאד וכנראה המנה הכי טובה שאכל בארץ...

גסטרו

New member
שמואל שוק הכרמל

לשם הגיע בהמלצתי , הראה לי את תמונת הצלחת- רב הצלחת מלאה שלולית טחינה ועל שוליה מצטופפות 3 קציצות קבב פוחדות להרטב ...סלט סתמי אף הוא טובל בטחינה. אכזבה

דוקא עברו ליד הקוסם -גם המלצה שלי- אבל התור הארוך והעדר שולחנות פנויים הרתיעו אותם

גסטרו

New member
פיקוק- רח מרמורק מול היכל התרבות

לשם הגענו ביום חמישי לפני הופעה של שלומי שבן והתזמורת הפילהרמונית (אני נהניתי מאד מאד וגם הבת שלי, האורח מנומס...אבל אוהב מוסיקה מאד)
הגענו בעקבות קופונים שהתפרסמו בלביגם- 30 שח לערך של 60
ומה אכלנו ? המבורגר צמחוני שנראה מעולה בתפריט לא היה
, הצמחונית לקחה פיצה עם פטריות וגבינה כחולה- בצק דק דק , נראעה טעים והיא אישרה זאת
חלקנו מנת חנקלי - כיסונים במלית בשר - לי לא היה טעים, המילוי נוקשה, הכיסונים ללא רוטב (במקור מי שום אבל לא הרגשתי שום) , הייתי רעבה אז אכלתי - היו תריסר במחיר כ 56 שח , לחן דוקא היה טעים
הוא לקח גם חצ'פורי - מאפה במילוי תרד וגבינה הוגש עם מלפפון חמוץ - שהיה החלק הכי טעים לי בארוחה
לי מנת כבד קצוץ הוגש עם לחם כפרי- היה די מימיי ולא מסעיר
עם בקבוק פפסי מקס אחד קלענו לסך הקופונים 185 שח , לאחר הנחה 95 שח- שווה את הארוחה
קינחנו בגלידה באלורה הסמוכה- הלימנענע שלי נפלא המנגו תפל ומתוק מדי

ניסיתי למצוא ללא הצלחה תפריט ברשת...

את יכולה לפרט בבקשה ממה מורכב ההמבורגר הצמחוני?...
&nbsp
נשמע מקום נחמד...

גסטרו

New member
התימניה ברעננה

חשקה נפשו במרק תימני ובג'חנון. שלחתי את האורח עם בעלי לתימניה ברעננה (אין מסעדה תימנית בכפר סבא) מתברר שבששי לא ניתן לשבת במקום- נלקחה מנת מרק שהיה ככה ככה קישואים ממולאים שהיו הכי גרועים בשעלי אכל אי פעם ו3 ג'חנונים שחוממו בשבת והיו נהדרים- לא שמנונים, החימום עשה את פני שטח פציחים , הסחוג היה מצוין וגם הרסק. מומלץ לאוהבי הג'חנון
ולא נשארה שכבה שמנונית על החייך

גסטרו

New member
רפאל

לשם הגענו בהרכב משפחתי מורחב 6 סועדים, למרות שהזמנתי מקום שבועים מראש איפשרו לנו להנגיע ב 12.30 או 15.30. בחרנו במשמרת שניה . קבלנו שולחן עגול ממש בכניסה . לציין שורת שולחנות זוגיים במרכז המסעדה היו ריקים. במעמד ההזמנה ציינתי שחוגגים יום הולדת וגם כשתקשרו לאשרר בואנו .אבל לא היתה התיחסות לכך, לא זיקוק ולא ...

השרות היה טוב מאד למעט סוגית המים- היה יום חם, בקבוק אחד ל 6 סועידים נגצר חיש קל ולקח זמן ובקשה נשנית לקבל בקבוק נוסף וכך לאורך הארוחה

כרגיל שמו צלוחיות על השולחן- לאכזבתי בתפריט הופיע גראבדלאקס אך קבלנו פלמידה מעושנת שלא עשתה לי חשק , חן טעם ולא אהב. היה חומוס טעים , בשיל פול, סלט פריק השהיה לי תפל, סלט ירוק עם גבינת ריקוטה טבעטנית שהצמחונים אהבו, קישואים ממולאים- בסדר גמור, הסיגרים במילוי בשר מצוינים . לא היה סלט עגבניות כבעבר . הנוער אהב מאג את המנות, להערכתי קבלנו כמעט את הכמות שהיה מקבל זוג , אבל הפוקאצ'ות זרמו

עיקריות-לצמחוניות ספגטי עבודת בית עם פטריות- מנה שופעת פטריות הן אהבו, לצמחוני אוכל דג- נתח פלמידה שהיה לו טעים מאד, בעלי ואני שיפוד נתח קצבים- המנה הקבועה שלי שם הוגשה עם גזרים במגוון צבעים שנראה כי בושלו בחמאה וגם פירה שלא אכלתי
וחן- הוא הזמין מנה עם שם מפתה- טגין קציצות דג -קבל צלחת עמוקה ולא טג'ין עם רוטב אדום נראה שהיו בו גם פלפלים ו 3 קציצות שנראו לי יבשות, הוא אכל מעט אמר שהמנה ממש לא פיקנטית למרות שזו מה שאמר המלצר , הצעתי לו להחליף וסרב, גם אף אחד לא ניגש לברר האם טעים לנו , המנה הוגשה עם קערה גדולה של קוסקוס שנראה אוורירי מוצלח

3 קינוחים- ילדת יום ההולדת שיחחקה אותה עם קינוח במקור כתוב טארט שקדים ופירות יער- מזל שבררה התברר שמוגש עם תות ,הפרי האהוב עליה , לוה בגלידת לואיזה ובכוסית עם שוט של משקה תות
הזוג הצעיר חלק קינוח שוקולדי - פס צר ואורך של שכבות- אמרו שמתוק מדי והשאירו קצת
וחן לקח מיל פיי- מנה גדולה המון קרם וגם כדור גלידת קרמל- לדעתי משהוא חמצמץ או פירותי היה עדיף , אכל אבל לא נראה מתלהב

המחיר 130 לסועד וכל קינוח כ 48 שח

גם אנחנו אכלנו שם ולא התלהבנו..

אולי נפלנו ביום לא טוב ברפאל, אבל ציפינו להרבה יותר הסלטים לא היו משהו סלט הפריקי היה תפל, הסיגרים המפורסמים היו מלוחים לטעמי, הגרבלקס היה אנמי מה שהציל את המנה היה הקרם פרש, הפוקצה מצד אחד הייתה שרופה ומצד שני לא אפויה מספיק ובצקית. סלט תפוחי האדמה, סליחה על ההשוואה, הזכיר לי חתונות משנות השבעים המאוחרות, סלט הקישואים היה אכיל אבל לא מעבר לזה.
אפשר לומר שהייתה התלהבות מהחומוס, סלט החסה ןהגבינה, לחם הבריוש, ההחומץ הבלסמי המעולה. בכלל הסלטים היו לא משהו ורובם הושארו.
לעיקריות הוזמנו קוסקוס עם טלה, מנה נדיבה וטעימה. ונתח דג עם ירקות שלא היה משהו, בינוני ומטה.
לקינוח הוזמן מיליפיי ורק הגלידה המדהימה בצד נאכלה. השירות היה סביר. לגבי קנקן המים אחרי מספר בקשות הם מילאו.
במחיר של 130 שקל לסועד, ציפינו ליותר. חבל.
לעומת זאת העיצוב של החלל יפה, השירותים מיוחדים, ןעוד משהו ששמנו לב אליו היה כמות המצלמות במעגל סגור.

הכוונה לעסקית שבת? וחוץ מזה,

איך זה יכול להזכיר לך אוכל חתונות משנות ה-70 המאוחרות? לפי הכרטיס עוד לא נולדת אז...

זה כמו סיפורי ביבי על תקופת המנדט הבריטי...

כן עיסקית בשבת

חייבת לעדכן את הכרטיס שלי... לגבי ביבי, ברגע שהוא החל לנאום באיפאק, העברנו ערוץ ודי לחכימא ברמיזא...

נחשונת

New member
המחיר 130 ש"ח ציפיתם ליותר?

המשפט הנ"ל לא תואם את המציאות התמחירים של הענף. במסעדה כמו רפאל שבחו"ל היה לה סיכוי לקבל לפחות כוכב מישלן אחד, זהו מחיר מציאה (בהתחשב במיקום, בשרות, בטיב חומרי הגלם וכל יתר הרכיבים).
מביקורים די רבים ברפאל, בד"כ לעיסקית שבת, אני סבורה שזהו מחיר אפילו לא ראלי ביחס לתמורה. נכון שלאורך ציר הזמן יש עליות וירידות ועם זאת זו עדיין בין 10 המסעדות הטובות בארץ כך שבמחיר האמור אין כל סיבה לצפות ליותר, כי ה"יותר" מוגש על השולחן דה פקטו. אין מסעדה ברמה כזו בכל הארץ שתתמחר ארוחה עיסקית בשבת כל כך נמוך ובעצם אין כמעט עיסקיות בסופי שבוע בשום מקום.נראה שבענין הזה מגיע לרפי כהן שפו גדול.

קליספרה

New member
הארוחה הכי מיותרת בחיי היתה ברפאל

לא הפעם הראשונה שנפלנו בה כהוגן, אבל לפחות הגענו לשם בעקבות שובר מתנה
אלה הפעם השנייה שכמו אדיוטים החלטנו לתת להם צ'אנס שוב
מסעדה מוערכת בלי שום סיבה. כוכב מישלין... יהא ריייטטטטט
&nbsp
אני איתם גמרתי - אלה לא חברותיים

oreldi

New member
דעה הפוכה

יכול להיות שנפלתם באמת על יום לא טוב, אני לא יודע,
אבל מבחינת המחיר?
130 שקל ל-11 מנות ראשונות מושקעות+ 2 עיקריות שכוללות בשר או דג- זה מחיר הרבה יותר מהוגן. זה מחיר מגוחך. ואני ממש לא מטעם המסעדה, אבל מגיע להם את כל הפרגון על הנדיבות הזאת. .
הייתי שם לפני חודש , חלק מהסלטים במנות הראשונות באמת רק סבירים ולא מעבר (סלט תפו"א ממש לא מיוחד, אבל להשוות אותו לאולם חתונות?) אבל חלק גם מצוינים וטעימים מאוד.
למעט העיקריות, אכלתי אותו דבר כולל המילפיי שהיה טוב מאוד ונהניתי מאוד, גם מהמחיר וגם מהאוכל.
אם יוצא לכם הייתי מציע לכם לתת הזדמנות נוספת

אני מסכימה איתך בלתת הזדמנות נוספת

אבל לגבי האוכל דעתנו חלוקות.
אני מעדיפה איכות על פני כמות. גם אם היו ארבעה או חמישה סלטים מעולים (באותו מחיר, ואפילו יותר!)היה עדיף מאשר 11 סלטים שחלקם הגדול, לדעתנו היו בינוניים ומטה, ורובם (למעט מה שהוזכר בהודעה הקודמת היו טעימים) הושאר. וכן סלט תפוחי האדמה היה סתמי, וכן אני עדיין משווה אותו לאולם חתונות, למעט האפונה שנפקדה.
השארנו שם 450 ש"ח, לדעתנו מחיר גבוה יחסית לתמורה. אבל שוב זו דעתנו, ולתחושתנו הייתה שאין יד מכוונת במטבח.

אבל שוב, בהחלט נחזור וניתן הזדמנות נוספת, ותודה על תגובתך, שהייתה במקומה ,כתובה היטב ובמתינות. נהנינו לקרוא אותה, כפי שאנו קוראים את כול ביקורת האוכל שלך, ואת חלקם הגדול מאמצים!

oreldi

New member
תודה רבה

תודה על המחמאה המקסימה:)
אם תגיעי לשם שוב, קחי סטייק סינטה לעיקרית. לא תתחרטי.

Mickey מאוס

New member
אנחנו לא נהנינו מהארוחה הזו

המנות הראשונות היו די חביבות (דווקא הממולאים מאד איכזבו ביחס לבדרך כלל... הסיגרים היו יוצאים מגדר הרגיל כרגיל).
לעיקריות אני הזמנתי קבב דגי ים משהו (+15).הגיעו ארבע קציצות קטנות, דחוסות ו...מלוחות מאד. החזרתי את המנה ובמקומה לקחתי דג ים שלמרות שהיה מלוח נהניתי ממנו. אמא שלי לקחה קוסקוס שפשוט אי אפשר לתאר כמה הוא היה מלוח.מליחות חריגה, פי עשר מהקבב דגים שלי.אני טעמתי ולא הבנתי איך היא נוגעת בזה בכלל. המלצר דווקא הציע לה להחליף מנה אבל בגלל שאני החלפתי לא היה לה נעים.
הסועדת השלישית הזמינה פפרדלה עם ראגו- מנה סתמית של פסטה בולונז אבל לפחות לא היה מלוח.

למחרת אמא שלי התעוררה עם לחץ דם גבוה ובחילות. לקח כמה ימים עד שזה עבר והיה מאד מאד מפחיד. עד עכשיו אין לי מושג איךהיא אכלה את הקטרופה הזו בכלל. התלבטנו רבות לפני כן בין מסה לרפאה ובדיעבד כל כך הצטערנו שלא בחרנו במסה.
לאחרונה היינו אוכלים הרבה את העיסקית ברפאל, אין ספק שעכשיו נעשה הפסקה רצינית.

גסטרו

New member
פרסקו רחובות

חשבתי שאוכל רומחני אין בניו ג'רסי (אגב, מתברר שבשיקגו יש הכי הרבה פולנים פרט לפולין ובבית המשפט יש תמיד מתורגמן לפולנית )
שילבתי בקור משפחתי ברחובות עם ארוחה בפרסקו. דה עקה שלפני חדש התחלף שם השף ועל השינוי בתפריט נודע כאן לפני כשבוע
צהרי שבת, מסעדה עם גריל גדול , נראית כשיפודיה . היינו חמישה . לא היה כתוב בתפריט אבל התברר שמקבלים סלטים למרכז השולחן- 45 שח לזוג, חוייבנו ב 100 שח לחמישה
ומה קבלנו? סלט עדשים שחורות עם בצל ירוק ובוטנים היה מעולה , סלט חצילים קלויים עם פלפל נוסח רומני -בסדר גמור, פלפלים קלויים- מתקתק מדי (פולין ?) , כרוש כבוש מתקתק מדי, צלוחית סלט חסה מעולף לא נגענו, לקראת סוף הארוחה אחי ראה מללפון כבוש בשולחן ליד ובקש אחד- היה רך ואף הוא מתקתק מעט . גרגרי חומס עם טחינה-פשוט וטעים . 2 צלחות עם 3 פרוסות בגט ומספר פרוסות לחם כפרי

עיקריות- פילה בקר לבעלי- מנה נדיבה מאד 2 פרוסות גדולות עזרתי לו ולא סיים , בצד הוגש רוטב אספרסו שלדבריו לא היה טעים , נעזר ברוטב שזיפים שלקח אחי לסטייק פרגית. קבב רומני לגיסתי ולי- בהחלט הזכיר את המקור אבל היה דחוס מדי .
וחן ? הצעתי לו לקחת שיפודי שייטל בנוסח שאמי- איש הגריל, מתברר- הבשר היה יבש , גם קציצת קבב שהעברתי לו נשארה כחלקה בצלחת
תוספת קבלנו אורז ותפוחי אדמה אפויים בקליפתם -לא נגעתי הספיק לי הבשר אבל ראתי על דלפק ההגשה צלחת צ'יפס שנראה טוב אבל לא הציעו לנו

מים צוננים קבלנו בבקבוק צבעוני של וודקה לשעבר

החשבון כ500 שח . קינחנו בתה עם נענע ועוגת וניל אצל אחי בכפר....

לסכום פרט לסלט עדשים וסטייק הפילה בקר אף מנה לא הרשימה. לא רואה סיבה להגיע לשם במיוחד מתל אביב

הם מחייבים 45 שקל על הסלטים שתיארת?

גם זוגות שמזמינים עיקרית משלמים סכום כזה?...
מעניין כמה משלמים אלה שלא הזמינו עיקרית...
&nbsp
אני ממש שונאת את "שיטת מצליח" עם הסלטים...
האמת, שאם המחיר לא מצויין בתפריט הייתי מסרבת לשלם.
ממש חוצפה.

גסטרו

New member
המלצר הודיע שמחיר יהיה 45 לזוג מראש , שאלתי מה הנהל

לחמישה, אמר שיחיב בכל זאת כשני זוגות אבל החיוב הוא 100 שח.
אפשר לוותר להזמין ראשונה מהתפריט (יש סלט חסות אפרסמון ונתחי שייטל, ריזוטו ועוד ) ועיקרית או רק עיקרית ללא סלטים, לא ברור חיוב על לחם.

תודה על התשובה :)

המחיר עדיין נראה לי מוגזם אבל לפחות הודיע מראש ונתן לכם לבחור.
&nbsp
נהנתי לקרוא את הדיווחים

למעלה