חובות שכמעט הפכו לאבודים - 6 כוכבי מישלן

s0sem1

New member
חובות שכמעט הפכו לאבודים - 6 כוכבי מישלן

אמנם עבר קצת זמן (חמישה חודשים), אבל לפני שאני בא בבקשות ובשאלות - אני אנסה לתקן עוול היסטורי.
בחודש אוקטובר האחרון אני ואשתי טסנו לנו לירח דבש בספרד וצרפת - 18 ימים באוטו נחמד ברחבי דרום צרפת וצפון ספרד, מלאים בהרבה חוויות ובעיקר בהרבה ארוחות. גילוי נאות - חלק נכבד מהמקומות בהם אכלנו או לנו נלקחו מהבלוג של בוב, אז אם אתה קורא את זה - תודה
תודה גם לעמית אהרונוסון על ההמלצות בטולוז.
בשורה התחתונה - ממליץ לכל מי שרוצה טיול קצת פחות על הדרך השגרתית - בפוסט הזה אתמקד בעיקר באוכל, אבל מי שרוצה המלצות - יותר מאשמח.
קצת מצחיק, אבל כל הטיול נבנה ותוכנן רק לאחר שהצלחתי להזמין מקום למסעדה שברגע ההזמנה היתה, לפחות על פי סן פלגרינו, המסעדה הטובה בעולם - El celler de can roca שבג'ירונה. כמה זמן מראש אתם שואלים? 11 חודשים. ולא, לא התפלק לי 1 מיותר..
אז ככה התחלנו את הטיול - ביום הראשון ארוחה באחת המסעדות המעניינות כיום - פתיחה נחמדה לא?
אתחיל מהסוף - 2700 שקלים חדשים לזוג - אבל חצי שנה אחרי, מי זוכר בכלל את הכסף?
המקום מדהים ביופיו, בלב שכונה שקטה במרכז העיר, מעוצב בצורה חמה ומזמינה ומאוד מאוד מרווח.
השירות היה מעולה כצפוי, למרות שלפעמים היה קשה קצת להבין את ההסברים של המלצר לגבי כל מנה ומנה.
והאוכל? בערך 20 מנות שנעו בין גודל ביס למנה מכובדת. הטעמים היו מאוד מאוד מיוחדים - לא לכולם התחברנו, לדוגמא לגלידה המלוחה, אבל גם מהמנות האלה התפעלנו מהביצוע, ההגשה והייחודיות.
בנוסף, אם כבר מתפנקים - לקחנו גם התאמת יינות (מצרף תפריט לטובת מביני העניין) - 15 כוסות שונות שליוו כל מנה בצירוף הסבר מהסומלייה, החל מקאווה וכלה ביינות אדומים משנת 86 (וגם 62 אם סופרים קינוח).
לא צילמתי הכול, ואני גם לא זוכר או מסוגל לפרט כמו שצריך על המנות כמו המומחים כאן, אבל אתן לתמונות לדבר בשם עצמן.
כן אציין את מנת העגל, כמהין אבוקדו שהרכיבה את אחד הביסים היותר טעמים שאכלתי בחיי ואת מנת ה confit skate עם מגוון סוגי חרדל- לא מצאתי את התרגום העברי לדג, אולי קמבלה? מזכיר חתול ים.
כמעט 4 שעות בילינו במסעדה - משעה תשע עד אזור רבע לאחד, כולל הפסקות מנוחה בגינה, ביקור במטבח המטורף שלהם והחלפת מילים עם אחד מהאחים.
אם לא ברור, ממליץ






































 

amity001

New member
מדהים! איזה כיף לכם.

נשמע כמו חוויה שלא שוכחים.
 

s0sem1

New member
ומספר 2 - אבל לא פחות טובה - אזורמנדי

עוד נדבר על מה שאכלנו בדרך, אבל הארוחה השנייה הרצינית התרחשה בצהריים, באמצע שומקום חצי שעה מבילבאו במסעדה מדהימה בשם Azurmendi (מקום 26 בסן פלגרינו) - אליה הזמנתי רק שלושה חודשים מראש

שוב נתחיל מהסוף - 1700 לזוג הפעם, בלי התאמת יינות.
פה אני חייב לציין משהו מקומם - למה במסעדת 3 כוכבי מישלן אני יכול לבקש מהמלצר המלצה על יין נחמד, לקבל בקבוק מעולה, לשלם עליו 25 אירו בלבד ובארץ כל מסע ישראלי אדום במסעדת שקר כלשהו יעלה לי יותר? לא מתכוון לפתח דיון, סתם מוציא קיטור מוכר.
בניגוד ל El celler, החוויה כאן היתה שונה מאוד (לטובה כן?). המסעדה נבנתה על פי דרישותיו של השף, ומיקומה המבודד מאפשר לה לגדל בעצמה את כל מה שהיא רוצה. למסעדה נוף מדהים, מספר שולחנות קטן והמון יופי.
החוויה מתחילה בכוס יין לבן בהיכל הכניסה, ובהמתנה לאחד הטבחים אשר ייקח אותנו לסיור בגינת המסעדה. בגינה קיבלנו לא רק הסברים על הצמחים, הירקות והפרחים שהם מגדלים, אלא גם התחלנו בארוחה - בתוך הערוגות הסתתרו ביסים קטנים וטעימים - בונבון אבוקדו, משקה אקזוטי, גזר גמדי מוחמץ ועוד מספר נשנושים קטנים.
בהמשך - חזרנו לאזור הכניסה, שם קיבלנו סלסלת פיקניק! הסלסלה הכילה מילפיי אנשובי, לחמניות גבינה אווריריות עם אבוקדו, ושני כדורי קפירינייה אכילים ומקושטים.
עכשיו מתחילה הארוחה? באזורמנדי עדיין לא.
בשלב הבא הובלנו לאחר כבוד למטבח שם חיכה לנו האחמ"ש
וזכינו לקריאת שלום מעשרות הטבחים שעבדו בשקט. בזמן שהבחור הסביר לנו על העמדות השונות, קיבלנו בקבוקון של מרטיני שהם מייצרי בעצמם וסוג כלשהו של בונבון כמהין.
רק עכשיו, נכנסו למסעדה עצמה (דרך המטבח) והתיישבנו בשולחן שלנו - בשלב זה היינו לבד במסעדה, אחרכך הצטרפו קבוצה לא קטנה של יפנים חמושים במצלמות, אבל השירות לא נפגע במאום.
מבחינת האוכל - כמו שאפשר לראות בתמונות - ההגשה מדהימה. כל מנה ממש מספרת סיפור שלם בפה (והיו הרבה מנות..)
כמה מנות שזכו לצל"ש:
מנת הביצה - חלמון שמוזרק לתוכו כמהין חם ושולקים אותו כמו שהוא
טארטלט עגבניות, אבוקדו וגבינה - נשמע פשוט אבל לגמרי אחד הביסים המדהימים - מזל שהיו 2 יחידות
הדג היה מדהים - בטן של טונה אדומה צרובה לשלמות בתוספת טונה כבושה בצד.
היונה הייתה מאוד מיוחדת והוגשה בליווי כבד יונה (בשונה מ el celler, שם הוגש הלב שלה).
והקינוחים, אוי הקינוחים. הם פשוט לא הפסיקו להגיע. קרמל מלוח, תפוח, קרואסון מקרון, שוקולדים, ומה לא.
קצת התחבטנו בקרב בין שתי המסעדות, אבל לא הצלחנו להגיע להחלטה חד חד ערכית - שתי המסעדות מדהימות, כל אחת בדרכה, והדבר הכי טוב הוא פשוט לאכול בשתיהן


היו עוד מסעדות בטיול, לא פחות מיוחדות (טוב אולי קצת), אבל ברשותכם נמשיך איתן מחר..









































 

s0sem1

New member
דרום צרפת - המלון של פרדריק

אל פרדריק הגענו לאחר קריאה כאמור בבלוג של בוב. אמנם הוא ביקר שם די מזמן, אבל מקומות כאלה נראים אותו דבר כמו לפני 30 שנה וכך גם יראו בעוד 30 שנה.
המלון (המנוהל בבלעדיות על ידי פרדריק שהוא המארח, הטבח, המנקה ולמעשה משחק את כל התפקידים במלון) ממוקם בכפר הקטן קאונס, כשעתיים נסיעה מהגבול של ספרד. לנו אצלו לילה אחד בלבד, אבל בשמחה היינו נשארים יותר לו יכולנו.
פרדריק מאוד שמח לשמוע שאנחנו מישראל וניהל איתנו שיחות מעניינות על הדעות שלו, ובנוסף חלק איתנו את מרתף היין המפואר שלו, שכולל אפילו מספר בקבוקים מישראל.
אכלנו אצלו ארוחת ערב פשוטה, מצויינת וזולה - טארט עגבניות, ברווז, דג וקינוחים - לדעתי בסביבות 25 אירו לאדם.
מקום לא שגרתי, מבודד מאוד, עם המון קסם.







 

dts

New member
נראה מדהים וטעים - שאלה על צרפת

דרום צרפת - לאיזה איזור כוונתך?
אני מחפש מידע על ניס ורצועת החוף הזהובה של צרפת
 

s0sem1

New member
פחות יכול לעזור..

אנחנו התמקדנו בדרום מערב צרפת - פריגור, בורדו, סנט אמיליון, סרלט, ופחות באזור של ניס..
 

bob68

New member
נעים להיזכר

במקום המיוחד והשקט של פרדריק.
חוויה אחרת.

סקרן לקרוא על חוויותיכם ביקבים ותודה על השיתוף.
שמח שהצליח לכם.
 

s0sem1

New member
טולוז

התלבטנו האמת אם לעבור דרך טולוז, ובסוף עצרנו ללילה אחד. בדיעבד - החלטה מצוינת.
לקחנו חדר במרכז העיר, ויצאנו לטייל. העיר עמוסה בסטודנטים ובצעירים ושוקקת חיים של עיר אירופאית שמחה.
נישנשנו צהריים בדוכן קרפים גורמה - Capucin, נחנו צהריים ובערב יצאנו למסעדת Le Genty Magre. הזמנתי מקום מראש (באינטרנט, כשבועיים לפני) וכשהגענו בשעה שמונה, המסעדה היתה ריקה. קצת חששנו כשהתיישבנו, אבל הצצה ברשימת המוזמנים העמוסה הפיגה את החששות. אחרי רבע שעה בערך - המסעדה היתה מלאה עד אפס מקום
.
אכלנו מנות קלאסיות, אבל עם טוויסט - פטה כבד אווז עם אפרסק, רביולי סרטנים, פילה בקר עם כב אווז וכמהין, והמנה שבשבילה הגעתי (וזה באשמתך עמית), הקסולה. נקניקיות חזר, כרעיים של ברווז, בשר חזיר והמון שעועית שהתבשלו להם בתנור - פשוט וואו.
למחרת הצטיידנו בלחמים וירקות בשוק המקורה, התלהבנו ממבחר פירות הים וקינחנו בכמות לא קטנה של גבינות במקדש הגבינות Xavier.





















 
איזה כיף!

ממש שחזור של הטיול הכיתתי שלנו לטולוז... הקאסולה של Genty Magre עדיין באה לי בחלומות מדי פעם, וגם הריח של המרתף אצל Xavier... איזה מקום...
שמח לשמוע שהלכתם בעקבות ההמלצות ונהניתם!
 

s0sem1

New member
ועכשיו - סן סבסטיאן

הרבה מילים נכתבו פה בעבר על סן סבסיאן, סוג של בירת אוכל עולמית, גדושה במסעדות מישלן ובמסעדות פינצ'וסים זעירות.
בגלל שידענו שבהמשך מחכה אזורמנדי, ולצערנו התקציב כן היה מוגבל, התמקדנו בעיקר בפינצ'וס, והרבה ממנו.
ישנו במלון מריה כריסטינה - אחד המלונות המפוארים בעיר, עם השירות הכי טוב שחוויתי במלון - שוקולד, גבינות ויין בחדר, ארוחת בוקר במרפסת, ומה לא. כל מי שפניתי אליו בעמדת הקבלה או הקונסיירז אפילו ידע את השם שלי בשניה שניגשתי אליו. מה שכן, גם עם המחיר הכי מופרז ששילמתי אי פעם עבור שני לילות..
בערב הראשון לקחנו עסקה מעניינת שמציע המלון - דרכון פינצו'סים. נכון, זה תיירותי בטירוף אבל אנחנו תיירים לא?
תמורת 100 אירו לזוג קיבלנו שני דרכונים וכן 14 זי'טונים מעץ. כל אחד מהם הקנה לנו מנה מיוחדת וכוס יין מותאמת באחד הפינצ'וסים המובילים בעיר העתיקה. פשוט מגישים את המטבע לברמן - והמנה והיין בדרך אליך. למרות המחיר הגבוה יחסית, הפרמייה לא היתה כל כך גבוהה, ואני מודה שאת המנות שקיבלנו לא היינו יודעים להזמין לבד. זה גם לימד אותנו את הכלל הכי חשוב - תתפרעו, תזמינו מהלוח שעל הקיר בלי לדעת מה תקבלו - אל תקחו מנות מהדלפק! כמה שהן יראו מפתות, בסוף זה ברוסקטה

הדברים הבאמת מעניינים נמצאים על הקיר.. וגם אם לא, מקסימום שרפתם 3-4 אירו.
מקומות מומלצים -
Bar Nestor - ברחוב של כל הטאפאסים - מקום מגניב לגמרי שמגיש שלוש מנות - צלחת עגבניות, צלחת של פדרונס - פלפלים ירוקים קטנים ומטוגנים, ובשר (מצורפת תמונה להמחשה). הנתח יוצא אליכם לאישורכם, ואז עולה על האש
fuego negro - מקום מגניב מאוד, שמח ומלא מנות מעניינות (לא לפספס את ההמבורגרים)
עוד מקום, שנמצא מול bar nestor, זה מקום שקוראים לו Zeruko - והוא לדעתי הרבה יותר מוצלח מבחינת אוכל - וגם בו יש מבחר מנות "מולקולריות" - אם שם, לא לפספס קינוח שנקרא "Bob's Lemon", ובכלל את כל המנות שרשומות על הלוח.

לסיכום - מקום מדהים שעומד בכל הסופרלטיבים שסיפרו עליו. שמח, זול יחסית עם מגוון אוכל מדהים. מה יכול להיות רע בעיר שכולם באים אליה בשביל לאכול ולשתות?





























 

HEYלו

New member
אחחחחח סאן סבסטיאן איזה מקום..

גאון מי שהמציא את הפינצ'וס
 

החתולית

New member
קראתי לאט ובעיון ונהנתי מכל תמונה

כל הכבוד על ההכנה, התחקיר, הבחירות ועל כך שחזרת לדווח לנו.
&nbsp
אה... מזל טוב :)
 
נקרא מדהים

יש דברים ששווים את הכסף... אם הייתה לך חוויה נפלאה כמו שהיא נקראת, אז אשריך על הבחירות שעשית.
תודה על הדיווחים! וכמובן מזל טוב מאוחר על הנישואין וירח הדבש

&nbsp
בנימה אישית, הלוואי שהיו לי כפסקטריאנית* אופציות כאלה :/ אני הרבה פעמים חולמת על להתפנק במסעדה כמו כתית או מול ים, וכל פעם מסתכלת בתפריט ומתבאסת.
*פסקטריאנית- אוכלת דגים אבל לא אוכלת בשר אחר. בארץ קוראים לזה הרבה פעמים פשוט צמחונית, כי אם דגים הם פרווה זה הגיוני לא לקרוא להם בשר, או משהו.
 

s0sem1

New member
בקלות

ב el celler פשוט שאלנו אם אפשר, והם הסכימו ברצון ובאזורמנדי זה היה חלק מהארוחה.
בכלל, אנחנו לא היינו היחידים - אני מניח שזה די מקובל במסעדות ברמות האלה.
בכלל - היחס בשתי המסעדות היה חם וחברותי, לא כבד ורשמי. המלצרים היו מקצועיים אבל קלילים וגם השפים שהסתובבו במסעדות עצרו לקשקש איתנו למרות שאין לנו שום ייחוס מיוחד..
 

Omnivore

New member
ישנן גם מסעדות שמזמינות את הסועדים למטבח לפני תחילת הארוחה.

כך היה במסעדת Nerua בבילבאו (אפרופו ארץ הבסקים
)
תודה על הדיווחים המושקעים.
 

מיתר44

New member
הגשמתם חלום שלי תודה

כבוד לכם על ההשקעה שלפני ועל הדיווח שאיפשר להינות מיד2
שתרבנה השמחות אצלכם.
על החתום: מיתר שבילה ליל דבש בדן כרמל כתחליף לירח דבש.
 
למעלה