ואסיים בקצת יין
כאמור, לא באנו בידיעה של היקבים בהם נרצה לבקר, אלא בידיעה שאנחנו רוצים לשתות יין, עדיף במקום שאוהב לעשות אותו
התחנה הראשונה - סנט אמיליון.
שוב, בהמלצת בוב, מצאנו את עצמינו במקום מופלא - Château Lamothe du Prince Noir. בוב הגדיר אותה כטירה מהאגדות, אני לא חושב שיש תיאור יותר טוב מזה. בטירה/שאטו/אחוזה הממוקמת בכפר קטן בין בורדו לסנט אמיליון 5 חדרים, כולם ענקיים ומפנקים כפי שאפשר לראות בתמונות - למיטב זכרוני כ-220 אירו ללילה כולל ארוחת בוקר מעולה שבעלת המקום מכינה ומגישה בעצמה.
לא אכנס להסברים ותיאורים כי אני לא מספיק מבין, אבל אנסה לספר קצת על מה שראינו.
הדבר הראשון שלמדנו אחרי שניסינו לנסוע באזור ולעצור ביקבים - צריך להזמין מראש.
מספיק אפילו יום מראש, אבל רובם רצו התראה מוקדמת.
שכחתי לציין קודם את הנקודה הכי מעניינת של הביקורים - הטיול שלנו התרחש בתחילת אוקטובר ומסתבר שנפלנו בדיוק על השבועיים בהם כל היקבים בצרפת ובספרד (לפחות באזורים שהיינו בהם) בוצרים. במקום להגיע ליקבים שנראים כמו מוזיאונים, הגענו למקומות שעובדים, בוצרים ושוקקי חיים ופעילות וזכינו לטעום את הענבים היישר מהגפנים. כיף!
בשלושת היקבים שביקרנו בהם בצרפת, זכינו לשעה, שעה וחצי, של סיור אישי באנגלית מצוינת - בעלות של 0-4 אירו לאדם.
את שני היקבים הראשונים מצאנו עם טריפאדוויזר -
Chateau Coutet - יקב קטן, משפחתי, מייצר כ-30 אלף בקבוקים בשנה אם אני זוכר נכון. המקום קורא למתנדבים לבוא אליו בתקופת הבציר, לגור באוהלים בשטחו ולהשתתף בבציר, בתמורה לאוכל, יין ודמי כיס. עשינו סיור בין הגפנים עם הבת של הבעלים, קישקשנו עם המתנדבים, הסתובבנו במרתף ושתינו מספר כוסות. היקב מייצר יין אחד בלבד - כאשר הבקבוקים נבדלים רק בשנת הבציר.
קנינו מארז של חצאי בקבוק משנות 06,08 ו-09 במחיר כיפי של 20 אירו לחבילה, שנשתו בהנאה במהלך הטיול.
Chateau Bernateau - יקב יותר גדול (כ-80 אלף בקבוקים נראה לי). הפעם אירחה אותנו אשתו של אחד הבנים ממשפחת היקב. היקב הזה מתייחד בכך שהוא הבעלים למעשה של שני יקבים ומחזיק בחלקות באזורים שונים. גם כאן זכינו לסיור אישי ולטעימות נדיבות.
האחרון, והמיוחד ביותר, הוא Reignac. הגענו אליו בהמלצת בעלת הבית בו ישנו, שגם דאגה לתאם לנו ביקור (אישי). היקב נמצא בלב אחוזה עצומה, הכוללת אגם, יער וטירה מפוארת. הבעלים, לדברי המארחת, הוא ממציא מפורסם (עשה את הונו ממכירת silk epil, מכשיר להסרת שיער, לחברת בראון). במסגרת הסיבוב זכינו לפגוש בחידושים מעניינים כמו מיכלי בטון וכן חדר טעימות בתוך בית יונים עתיק שעבר הסבה.
בדיוק ביום שביקרנו ביקב, היקב השתתף וזכה במקום הראשון בתחרות היקב היפה בצרפת (או האזור, תסלחו לי אבל עבר קצת זמן).
שתינו עוד קצת, קנינו קצת, ואפילו קיבלנו בקבוק מתנה.
בכל היקבים האלו, בקבוקים עלו בסביבות 10-20 אירו. אז נכון שאלו לא יקבי העלית של האזור, אבל איפה תמצאו דבר כזה בארץ?
חוץ מזה, היה עוד חצי יום טיול בסנט אמיליון עצמה (יפה אבל קצת משעממת), וחצי ערב בבורדו (עיר אירופאית שגרתית)
מחר, ריוחה
(מקווה שאני לא חופר יותר מידי ד"א)