חובות שכמעט הפכו לאבודים - 6 כוכבי מישלן

וואו איזה דיווח!!!

קודם כל מזל טוב לזוג הצעיר!
&nbsp
כל התמונות מדהימות ביופייהן: הנוף וגם המנות המעוצבות...
הבייצה ממולאת כמהין היא מנה שממש הייתי רוצה לנסות....
&nbsp
תודה רבה לך שוב!!
 

s0sem1

New member
תחנת האוכל הבאה - Els casals

ממשיכים במסע

אחרי מספר ימים ברחבי ריוחה (בעיקר יין, פחות אוכל) ועוד כמה ימים באזור הפארקים הלאומיים בפירנאים, וממש לפני הימים האחרונים בברצלונה הגענו לחוות אלס קסאלס. על המקום שמענו לראשונה באחד מכתבות החו"ל של בייגלה וכבר מאז רציתי להגיע למקום. החווה, בבעלות משפחתית, ממוקמת כשעה נסיעה מברצלונה, מנותקת משאר העולם וכוללת בתוכה מלון קטן, מסעדה עם כוכב מישלן, וכן חוות חזירים קטנה יחסית אשר מייצרת כבר לא מעט שנים נקניקים מסוגים שונים, ובעיקר חמון איברקו איכותי.
כמו מרבית הטיול, גם את הלילה כאן תיכננתי מראש. המלון עצמו פתוח לארוחות ערב רק בסופי שבוע, אבל במועד ההזמנה (הזמנתי ליום שלישי) הודיע לי המלון כי בגלל שאני מזמין זמן רב מראש, הם יפתחו את המלון והמסעדה עבורי באמצע שבוע.
שמחים ומאושרים מחוויה מבודדת הגענו למלון, בשביל לגלות שיחד איתנו הגיע עוד זוג. ישראלים כמובן

התמקמנו בחדר הפשוט אבל נוח וירדנו לארוחת צהריים קלילה.
מה זה קלילה? טעימה של חמון ביתי, נגיסי עוף, עגבניות בוריאציות שונות (הם מגדלים עשרות סוגים של עגבניות בחווה), קנלוני מושחת, ריזוטו פטריות, קרם קטאלן וטארט טאטן, בתוספת חצי בקבוק יין הבית שנשאר על השולחן שלנו אחרי שהזמנו שתי כוסות, שלחו אותנו שמחים ומאושרים אל שנת הצהריים.
אחרי מנוחה, ועוד כוס יין במרפסת של המלון, הגיע הזמן לארוחת ערב, הרי מזמן לא אכלנו..
בשונה מארוחת הצהריים, כאן בחרנו בארוחת הטעימות של המקום, בשילוב התאמת יינות עבורי.
כאן כבר עלינו רמה בהגשת המנות. אם בצהריים האוכל היה מנחם ועשיר, עכשיו הוא דילג אל מחוזות קצת יותר "גורמה".
שוט של מרק עגבניות צלול עם פירורי לחם ופרוסת נקניק היה פתיח מרשים וכיפי. בהמשך הגיעו לשולחן פדרונס מטוגנים, נקניק חם וגדוש פפריקה בליווי חלת דבש אישית (מדהים), עגבניית "פטמה" ממולאת, פטריות, צ'וריסו על פטריות, נתח בקר על כבד אווז, ולקינוח תאנים עם גלידה ביתית וסופלה שוקולד בהגשה משעשעת.
נכון, זה לא ברמת המסעדות הקודמות, אבל גם לא ציפינו לאותו אוכל. כן קיבלנו חוויה כיפית במקום שלא רואים הרבה.
סיימנו בתה ועוגיות בחדר ההסבה, מלווים בכל ספר בישול אפשרי - והיישר לשנת לילה ערבה.
בבוקר - ארוחת בוקר מפנקת, כשלא אחר מהשף עצמו מכין לנו את הביצים המקושקשות ומגיש אותן אלינו לשולחן, גבינות ונקניקים, פירות וירקות - וקפה משובחץ
לפני הצ'ק אאוט זכינו לסיור אישי בחווה, פגשנו את החזירונים הקטנים, את החזירות הגדולות (סליחה למי שזה מפריע לו), את מחסן הקירור של הנקניקים ואת חדר העבודה עצמו, שם טעמנו מספר נקניקים שהגישו לנו העובדים במקום.
כל הסיפור כולו, כולל יינות, ארוחות, לינה וכו' - באזור 1500 שקלים. לגמרי VFM
לכל מי שבאזור ברצלונה ומחפש חוויה קצת שונה - ממליץ בחום
ובפוסט הבא - ברצלונה












































 
אני סקרן;

אתם חובבי יין והגעתם עם שאיפות מוגדרות, או ש"זרמתם" עם כל נושא היין בטיול?
 

s0sem1

New member
שאלה יפה

אענה בהרחבה

אנחנו בהחלט חובבי יין, עם דגש על חובבים.. אנחנו אוהבים לשמוע על יין, לבקר ביקבים, ובעיקר לשתות. מצד שני, אנחנו לא ברמה של להגיע ליקבים ספציפיים שנקבעו מראש.
ברשותך, אספר טיפה על מבנה הטיול. אני ואשתי סוג של הפכים. היא - מבחינתה לנחות בשדה, לאסוף את האוטו, לצאת לדרך ולאסוף חוויות. אני - חלק מהכיף שלי זה התכנון של הטיול, וההגשמה שלו בפועל. כשיש לך 11 חודשים לתכנן טיול, מבחינתי זה גן עדן

אז התפשרנו.
היו לנו 18 לילות, כשהתכנון היה להקיף את הפירנאים. לעלות מברצלונה צפונה לצרפת, לטייל מערבה עד לבורדו, להדרים לסן סבסטיאן ולהזריח דרך ריוחה והפארקים הלאומיים אל ברצלונה בחזרה.
הזמנו את הלילות הראשונים, את הלילות האחרונים בברצלונה, ואת הלילות בסן סבסטיאן שהיו בערך באמצע הטיול. מעבר לזה - הסתובבנו עם אייפד וחבילת גלישה והזמנו את המלונות ללילות הבאים, כל יום ביומו. ואני חייב להודות שזאת היתה הצלחה מסחררת. השילוב של תקופה רגועה יחסית והזמנה בדקה ה-90 איפשרה לנו למצוא את עצמינו במלונות מדהימים, במחירים סבירים לגמרי.
בנוגע ליין - הקצבנו שלושה ימים לאזור בורדו וסנט אמיליון, ועוד יומיים בערך לאזור ריוחה. בכל אחד מהם ביקרנו בשלושה יקבים, ארחיב קצת בפוסט נפרד. כאמור, לא חיפשנו יקבים ספציפיים - פשוט זרמנו עם המלצות של המארחים שלנו ושל טריפ אדוויזור.
בתמונות - מלון ספא באמצע שומקום, איפשהו בין בילבאו לריוחה







 

s0sem1

New member
ולבסוף - ברצלונה

סיימנו את הטיול בשלושה ימים בברצלונה. לא ארחיב יותר מידי כי את השוק ואת המקומות המוכרים כולכם מכירים, למעט שני מקומות ששווים ציון.
בר קוקטיילים בשם Old Fashioned - Gin Tonic & Cocktail Bar - מקום בסגנון האימפריאל, קטן קטן עם ברמנים שבאמת אוהבים את העבודה שלהם ויודעים מה הם עושים. במקום עשרות סוגי ג'ין ובכלל, לחובבי הג'ין כמוני ספרד פשוט חוויה מעולם אחר.
פשוט כיף (תמונה להדגמה)
לגבי מסעדה, כבר מתחילת התכנון חלמתי לאכול במסעדת 41 Degrees - אחת מאימפריית המסעדות שהקים פראן אדרייה (אל בולי) במרכז ברצלונה. הקונספט פשוט - שלם 200 אירו וקבל חוויה של מספר שעות, במהלכה תזכה ללא פחות מ-41 מנות ומשקאות מבית היוצר של אדריה.
לצערי, חודש לפני הנסיעה שלנו המסעדה הודיעה על סגירתה, לטובת פרויקט מסתורי עתידי.
לא איבדתי תקווה והזמנתי מקומות למקום נוסף של אדריה, Tickets. מסעדת טאפאסים שמחה שזכתה לכוכב מישלן בודד.
לשמחתי, לא התאכזבתי. ישבנו על הבר שבו הכינו את המנות הקרות, והרשנו למלצרית להוציא לנו מנות לפי דעתה (סוג של ארוחת טעימות). ככה זכינו להיות מופתעים בכל מנה, ולא הסתבכנו עם התפריט העצום שיש להם. לזכותם יאמר שהיא עשתה זאת בצורה מושלמת. הם יודעים לבנות את הארוחה בצורה כזו שאם במנה מגיעות 4 יחידות לפי התפריט, והיא החליטה להוציא לנו 2 יחידות, בחשבון הופיע חיוב על חצי מנה. בשורה התחתונה - 200 אירו עבור עשרות מנות, שני בקבוקי סנגריה ובילוי כיף.
בתמונות, המנות הנבחרות - סנגריה במצב צבירה מוצק, זיתים מולקולריים (שרידים מאל בולי), לחמניות ממולאות בקציפת גבינה, טרטר טונה, רול של אבוקדו ובשר סרטנים, וצדפות מכל מיני סוגים וטעמים. אפילו הקינוחים לא לקחו את עצמם ברצינות - טירמסו בכוס "שבורה" עם שקית קקאו, פקק יין שעשוי משוקולד וקאפקייק ויסקי ממותג.
כיף לשבת במקום כזה, שכל מנה היא חגיגה של טעמים, השרות שמח ומקצועי והאווירה פשוט כיפית.
אם לא ברור - מומלץ
























 

inבאלי

New member
דיווחים נהדרים

תודה על השיתוף בחוויות ובתמונות, בהחלט טיול חלומי כמו שירח דבש צריך להיות
 

Cafe Latte

New member
וווואיי-וואי-וואי.... פשוט חלום


האם אתה יכול לתת (אם אתה מעוניין כמובן) עלות של טיול כזה? (בלי המסעדות, אם אפשר).
 

אושר מ

New member
איזה מזל שלא אבודים!

תודה רבה על השיתוף.
עשית חשק ענק לטיולים קולינריים.
 

s0sem1

New member
ואסיים בקצת יין


כאמור, לא באנו בידיעה של היקבים בהם נרצה לבקר, אלא בידיעה שאנחנו רוצים לשתות יין, עדיף במקום שאוהב לעשות אותו

התחנה הראשונה - סנט אמיליון.
שוב, בהמלצת בוב, מצאנו את עצמינו במקום מופלא - Château Lamothe du Prince Noir. בוב הגדיר אותה כטירה מהאגדות, אני לא חושב שיש תיאור יותר טוב מזה. בטירה/שאטו/אחוזה הממוקמת בכפר קטן בין בורדו לסנט אמיליון 5 חדרים, כולם ענקיים ומפנקים כפי שאפשר לראות בתמונות - למיטב זכרוני כ-220 אירו ללילה כולל ארוחת בוקר מעולה שבעלת המקום מכינה ומגישה בעצמה.
לא אכנס להסברים ותיאורים כי אני לא מספיק מבין, אבל אנסה לספר קצת על מה שראינו.
הדבר הראשון שלמדנו אחרי שניסינו לנסוע באזור ולעצור ביקבים - צריך להזמין מראש.
מספיק אפילו יום מראש, אבל רובם רצו התראה מוקדמת.
שכחתי לציין קודם את הנקודה הכי מעניינת של הביקורים - הטיול שלנו התרחש בתחילת אוקטובר ומסתבר שנפלנו בדיוק על השבועיים בהם כל היקבים בצרפת ובספרד (לפחות באזורים שהיינו בהם) בוצרים. במקום להגיע ליקבים שנראים כמו מוזיאונים, הגענו למקומות שעובדים, בוצרים ושוקקי חיים ופעילות וזכינו לטעום את הענבים היישר מהגפנים. כיף!
בשלושת היקבים שביקרנו בהם בצרפת, זכינו לשעה, שעה וחצי, של סיור אישי באנגלית מצוינת - בעלות של 0-4 אירו לאדם.
את שני היקבים הראשונים מצאנו עם טריפאדוויזר -
Chateau Coutet - יקב קטן, משפחתי, מייצר כ-30 אלף בקבוקים בשנה אם אני זוכר נכון. המקום קורא למתנדבים לבוא אליו בתקופת הבציר, לגור באוהלים בשטחו ולהשתתף בבציר, בתמורה לאוכל, יין ודמי כיס. עשינו סיור בין הגפנים עם הבת של הבעלים, קישקשנו עם המתנדבים, הסתובבנו במרתף ושתינו מספר כוסות. היקב מייצר יין אחד בלבד - כאשר הבקבוקים נבדלים רק בשנת הבציר.
קנינו מארז של חצאי בקבוק משנות 06,08 ו-09 במחיר כיפי של 20 אירו לחבילה, שנשתו בהנאה במהלך הטיול.

Chateau Bernateau - יקב יותר גדול (כ-80 אלף בקבוקים נראה לי). הפעם אירחה אותנו אשתו של אחד הבנים ממשפחת היקב. היקב הזה מתייחד בכך שהוא הבעלים למעשה של שני יקבים ומחזיק בחלקות באזורים שונים. גם כאן זכינו לסיור אישי ולטעימות נדיבות.

האחרון, והמיוחד ביותר, הוא Reignac. הגענו אליו בהמלצת בעלת הבית בו ישנו, שגם דאגה לתאם לנו ביקור (אישי). היקב נמצא בלב אחוזה עצומה, הכוללת אגם, יער וטירה מפוארת. הבעלים, לדברי המארחת, הוא ממציא מפורסם (עשה את הונו ממכירת silk epil, מכשיר להסרת שיער, לחברת בראון). במסגרת הסיבוב זכינו לפגוש בחידושים מעניינים כמו מיכלי בטון וכן חדר טעימות בתוך בית יונים עתיק שעבר הסבה.
בדיוק ביום שביקרנו ביקב, היקב השתתף וזכה במקום הראשון בתחרות היקב היפה בצרפת (או האזור, תסלחו לי אבל עבר קצת זמן).
שתינו עוד קצת, קנינו קצת, ואפילו קיבלנו בקבוק מתנה.

בכל היקבים האלו, בקבוקים עלו בסביבות 10-20 אירו. אז נכון שאלו לא יקבי העלית של האזור, אבל איפה תמצאו דבר כזה בארץ?
חוץ מזה, היה עוד חצי יום טיול בסנט אמיליון עצמה (יפה אבל קצת משעממת), וחצי ערב בבורדו (עיר אירופאית שגרתית)

מחר, ריוחה

(מקווה שאני לא חופר יותר מידי ד"א)























 

bob68

New member
Reignac - המלצה מצוינת

מדובר ביקב טוב שמייצר יין טוב.
כיף גדול.

אנקדוטה קטנה בקשר ליקב, לפני מספר שנים נערכה טעימה חצי עיוורת בנושא יינות בורדו מבציר 2001.
הטעימה שהתקיימה בפריז אורגנה על ידי גוף בעל יוקרה בשם GJE ( בתרגום חופשי "חבר המושבעים האירופי הגדול") וכללה גם את ריינאק כיין "ג'וקר".
אפשר להתייחס בסקפטיות למסקנות ולהתווכח עם הטועמים או לשאול עד כמה היינות היו מוכנים לשתייה באותה עת אבל מבין 11 היינות (שכללו את כל היינות הנחשבים ביותר בבורדו כמו: לאטור, לאפיט, מוטון, פטרוס, אוזון, מארגו, שאבל בלאן) של שנת 2001 , היין שהפתיע במקום השני היה ריינאק שמחירו לעומת האחרים היה מצחיק.

מסתבר שבנוסף לביקור המוצלח, עשיתם עסקה לא רעה בכלל


מצ"ב סרטון על אותה טעימה (רובו בצרפתית עם כתוביות באנגלית).
הסרטון קצת ארוך. התוצאות בדקה האחרונה.

 

bruno01

New member
וואי וואי, נפלתי שדוד!

תודה על הדיווח המושקע, שעשה לי חשק מיידי לארוז ולטוס!
 
למעלה