בראנץ' שישי בבלו סקיי

בראנץ' שישי בבלו סקיי

השורה התחתונה - היה טעים מאוד, לא בטוחה בכלל שהארוחה שווה מחיר של 120 שקלים לאדם.

הזמנתי מקומות בתחילת השבוע, תוך כדי שיחה בדיוק התפנה מקום לזוג ב 1:30, איחרנו קצת ועדיין המקום לא היה מלא עד אפס מקום לכן המדיניות של אין לנו מקום לא ברורה לי ונשמעת בעיקר כמו ניסיון מלאכותי ליצר ביקוש.
השירות לאורך כל הארוחה לא היה מעיק, אבל גם הרגיש מעט לא נוכח, היו לא מעט אנשי צוות שהרגישו לי כאילו הם לוקחים את הזמן. סך הכל השירות היה יעיל ומקצועי אבל לא מעבר לכך.

הארוחה כוללת מגוון טפאסים כהגדרתם למרכז השולחן, מנה עיקרית לבחירה, שתיה קרה וחמה, לחמים ומאפים.
סלסלת הלחמים כללה לחמים מסוגים שונים, ביניהם חתיכות של מה שנראה כמו פוקצ'ה רכה ומצויינת, לחם לבן, לחם דגנים ולחם זיתים. המאפים היו שני קרואסונים קטנים. כל המנה הוגשה חמימה. לצד הלחמים הוגשו חמאה רכה שנראתה מוקצפת, איולי פלפלים מצויין, ריבת תות שהרגישה ביתית ושמן זית עם בלסמי.
אחריהם הגיעו הטאפסים - לא אפרט את כולם רק אציין שלא קיבלנו את כל מה שמופיע בתפריט, לא קיבלנו את האיקרה שדווקא לו חיכיתי, את סלט העגבניות ואת המסבחה. לא הערנו על כך למלצרית, לא בטוחה למה. גם לא נאמר לנו דבר על כך שמקבלים רק חלק. למעשה, המלצרית ציינה בהתחלה שמקבלים את כל מה שרשום.
אציין לטובה מבין המנות את ההרינג שהיה נפלא, סלט קיסר שהיה מעולה ואת הסלמון עם הסלק. קצת פחות הצטיינו הציזיקי שהיה מאוד טעים אבל נוזלי מדי והטרטר סלמון שהיה פשוט סלט פירות - ראיתי בו את חתיכות הסלמון המעטות אבל לא הרגשתי אותן כלל בטעם. סלט העשבים היה טעים מאוד אבל היה בעיקר סלט של חיטה עם הרבה כוסברה מעליו - נהניתי מאוד, בעיקר כי לרוב בסלטים כאלו יש פטרוזיליה חיה שאני לא מחבבת במיוחד וכאן היא לא הייתה אבל זה קצת far fatched לקרוא לזה סלט עשבים.

לעיקריות לקחנו את הפריקסה של אמא סימה - קרואסון מצוין (נטעם כמו זה שמגישים בו את המוח במזללה ואני מנחשת שגם בלומינה אבל לא בדקתי את התפריט שלה) שבתוכו טונה צרובה במידת עשייה מושלמת, אריסה, ביצה כבושה, קוביות קטנות של תפוח אדמה (ראטה לפי התפריט), לימון כבוש, איולי ליים ושמן פפריקה. המנה המצטיינת של הארוחה בעיני. מנה עם טעם עשיר, הטעמים השונים לא רבו אחד עם השני ובגדול, הייתי שמחה לעוד אחד כזה כאן ועכשיו.

המנה השנייה הייתה עונג ממילאנו - שתי ביצים עלומות על פולנטה רכה מתירס טרי (לא נאמר בתפריט אבל זה הטעם), פטריות ירדן ושימאג'י, אספרגוס בחמאה ובר בלאן. מלבד מה שכתוב בתפריט המנה הגיעה עם אפונת שלג. כשהמנה הגיעה לשולחן הביצים נראו לי מוזר, הבפנים היה מעוגל ומושלם מדי ומה שחששתי ממנו אכן קרה - הביצים היו עשויות מידי וכבר עברו דנטורציה (כלומר נהיו ביצה קשה). כל הרעיון במנה כזו הוא שהחלמון נשפך לתוך הפולנטה והופכת את המנה לעשירה מאוד וכשהביצה עשויה ככה, זה לא יכול לקרות.
בזמן שהתלבטתי אם לקרוא למלצרית או לא, הבחור עשה את זה בשבילי והראתי למלצרית את המנה, המלצרית לא באמת הבינה מה הבעיה כי הרי מדובר בביצים עלומות אבל לקחה את המנה למטבח וחזרה דקה אחר כך לעדכן אותי שמכינים אותה מחדש. בכנות? המנה הזו לא הייתה צריכה לצאת מהמטבח, אפשר לראות מבחוץ כשביצה עלומה עשויה מדי לרמה כזו ואם לא היינו חולקים את המנות סביר שהבחור היה נשאר או לחכות עם המנה שלו מול העיניים או לאכול אותה בלעדי עד שהמנה השנייה תגיע.

כשהמנה יצאה מחדש הביצים העלומות היו עשויות בדיוק כמו שצריך אבל ההרגשה הייתה שהמנה קצת קטנה יותר. זה לא הפריע כי היה באמת הרבה אוכל ושבענו לחלוטין, אבל זה נראה רע - לא יודעת אם מראש ניסו לפצות בהרבה פולנטה על הביצים העשויות מדי או שהמטבח קצת כעס או שאולי בכלל הטבח לא באמת יודע להקפיד על גודל המנה אבל שוב, במסעדה בסדר גודל שכזה, זה לא אמור לקרות.

לצד האוכל שתינו שני קוקטיילים - קוקטייל ביונסה שלהגדרת המלצרית הוא טוויסט של מרטיני עם לימון והוא קצת מתוק יותר (תרגום: קוקטייל ורוד ומתוק) ונורמה ג'ין שהוא וריאציה שלהם לקמפארי אשכוליות. למרות שחששתי מכך שהביונסה יהיה מתוק מדי הוא היה לא רע בכלל והבחור נהנה ממנו, אני נהנתי מהנורמה ג'ין שלא היה מתוק מדי והקמפארי בהחלט הורגש בו. הזמנו גם לימונדה ואשכוליות שהיו לימונדה ואשכוליות.

יחד עם הארוחה מגיעה שתיה חמה ולכן רציתי להזמין קפה, עקב בעיה בריאותית אני לא יכולה לשתות חלב ולכן מחליפה בחלב סויה. במקרה הזה לא יכולתי להחליף בחלב סויה כי מסתבר שנגמר להם. עוד פרט קטן שלא אמור לקרות במסעדה בסדר גודל כזה. שתינו תה שהגיע עם קופסת תיונים חמודה וקופסאות מקסימות של גבישי סוכר.

אז שוב, היה טעים, אפילו מאוד, אבל מההתנסות שלי עם האוכל של אדוני אני מרגישה שהייתי צריכה לצאת עם תחושת וואו, דבר שלא קרה, להוסיף את הטעויות והנקודות הרופפות שהיו, אני לא בטוחה בכלל שהמחיר של 120 ש"ח לאדם שווה את זה.

304 ש"ח לפני.















 

bruno01

New member
הארוחה הזאת יכולה להיות שווה את המחיר רק אם המנות מוקפדות

מאוד, ונראה שפה קצת התפקשש אצלכם.
אני מתייחס לארוחה כזו כארוחת צהריים לכל דבר ועניין, שמכסה גם את הצורך בארוחת בוקר וגם את זה של הצהריים, ואם היא מספיק טעימה וממלאת, המחיר לא כזה נורא בעיניי.

יכול להיות ששכחו להוציא חלק מהמנות הראשונות או לא שמו לב שלא הכל יצא, ורוב הסיכויים שאם הייתם אומרים משהו היו מוציאים אותן.
גם התקלה עם הביצים יכולה לקרות, וטוב שלפחות הכינו חדשה (זה שהיתה קטנה יותר זה בהחלט מעצבן).
אוסף של תקלות קטנות שבפני עצמן לא נוראיות בכלל, אבל ביחד, ולאור המחיר, אני מבין למה זה מעצבן.
אגב, אני די בטוח שבלומינה הקרואסון הוא אחר לגמרי, זו הרי מסעדה בשרית כשרה וחמאה לא יכולה להיות שם
 
שכחתי את הפרט השולי של הכשרות של לומינה :]

אין ספק שתקלות קורות אבל ממה שראיתי לידנו זו הייתה מגמה ולא היו מנות שונות משלנו.
מה גם שטבח מנוסה אמור לדעת לא להוציא את המנה כמו שהוא הוציא אותה.
&nbsp
האוכל היה מאוד טעים, אבל ברמה הזו ובמחיר הזה, אני מצפה ליותר מסתם טעים מאוד.
 

החתולית

New member
על הדיווח

גם הביצים העלומות שאני קיבלתי היו עשויות מדי, והייתי צריכה לבקש שיחליפו את המנה, וגם במקרה שלי המלצרית לא כל כך הבינה מה הבעיה.
&nbsp
לגבי המאזטים, קיבלנו את כולם וגם הציעו תוספות למאזטים שנגמרו. אנחנו אהבנו את סלט החיטה והעשבים, והוא די חוסל :)
&nbsp
 
סלט החיטה והעשבים מצוין

אבל יש בו יותר חיטה מעשבים (וגם אז, עשב אחד) לכן לא כל כך בטוחה שהכותרת המתאימה לו היא סלט עשבים.
&nbsp
הביצים שהוגשו לי בפעם השנייה היו עשויות במדויק מה שגורם לי לתהות האם מדובר במגמה מכוונת בגלל התנהגות לקוחות?
 

החתולית

New member
ויכול להיות שהן פשוט חיכו

יותר מדי זמן בסיר הסגור, והמשיכו להתבשל בזמן שהמתינו למלצרית שתגיש לכם את המנה.
 
ממה שאני מכירה

ביצים עלומות לא מכינים בסיר סגור, בעיקר כי מרגע ההכנסה לסיר עד שהן מוכנות מדובר בזמן מאוד קצר.
&nbsp
&nbsp
 

החתולית

New member
המנה מוגשת לשולחן בסיר סגור במכסה

לפחות כך הוגשה לי. המלצרית הסירה את המכסה כשהגישה את המנה לשולחן. כלומר, המנה ממתינה לאיסוף בסיר מכוסה, והביצים ממשיכות להתבשל מהחום השיורי בסיר.
 
אצלי המנה הגיעה ללא מכסה

ובכל אופן החום השיורי לא אמור להוביל את הביצים למצב כזה, מקסימום התחלה של התגבשות אלא אם הסיר עצמו גם חם והוא לא.
 

dts

New member
בכל מקרה נשמע/נקרא טוב

VFM יבדק ביום הבחירות - הזמנתי מקום לבראנץ "בחירות" שלהם
אותה ארוחה כנראה במקור לכאורה (כתית) תעלה 170 שקלים - ההבדל מסקרן.
המידע מהפוסט ישמש להפקת לקחים בהזמנה.
&nbsp
 

PooKiPsiT

New member
כנ״ל


הארוחה בכתית לא זהה. היא מכילה גם פירות ים (אין את עניין הכשרות).
 

inבאלי

New member
מאכזב

אחרי כמה דיווחים מאד חיוביים, הדיווח שלך יגרום לי לחשוב פעמיים אם לנסות את הארוחה הזו.
תודה על הדיווח.
 
שלא יתפרש לא נכון

הארוחה הייתה מאוד טעימה, אבל לא הוואו שאני מצפה לו אצל מאיר אדוני ועוד במחיר הזה
 

גסטרו

New member
מדוע לא הערת על המזטים החסרים?

אנחנו קבלנו את כולם , קבלנו מילוי חוזר של סלסלת הלחם ובסוף בקשנו רק מאפים מתוקים וקבלנו שוב סלסלה עם מספר סוגים

לי הארוחה הזו היתה גם ארוחת ערב...
 
בעיקר כי גם ככה היה הרבה אוכל

וכי באנו ליהנות, לא להתחיל להיות קטנוניים (למרות מה שיכול להתפרש מהביקורת)
&nbsp
לא הרגשנו צורך למילוי חוזר של סלסלת הלחם ולכן גם לא ביקשנו.
 

Gargeran

New member
נשמע מאכזב... דיי תואם למה שחשבתי שם על עסקית הצהריים

 
למעלה