בראנץ׳ מאכזב בבסטה

ההוגה

New member
בראנץ׳ מאכזב בבסטה

פעם ראשונה שלנו במקום, אחרי ששמענו (ובעיקר קראנו כאן בפורום) תשבוחות מפה ועד הודעה חדשה על המקום.
ה״בעיות״ העיקריות – בן זוגי צמחוני ואני משתדל לאכול בריא לאחרונה, וכך נתקענו שנינו ארוכות מול התפריט, שכן כמעט אף מנה לא עונה על הקריטריונים המסובכים(?) האלה.
לבן זוגי היתה בדיוק מנה אחת בתפריט שהיתה אפשרית – בורקס תרד. ואני נאלצתי להתפשר בסוף על ביצים עם שרימפס, מה שנראה לי הרע במיעוטו.

בצלוחיות הנלוות הזמנו:
קישואים עם יוגורט מיובש – הגיעו 4 קישואים מאודים עם (כנראה?) אבקת יוגורט חסרת כל טעם או מרקם מעליהם, היה די תפל וחסר ייחוד.
שושקה וטולום – הפלפלים היו טעימים אבל הצלחת שחתה בשמן וגבינת הטולום פוזרה בקמצנות רבה, ציפינו להרבה יותר גבינה.
מסבחה שורשים – אולי המנה הטובה ביותר, ממרח שורשים וארטישוק ירושלמי עם שקדים ולוביה.
סלט תפוחי אדמה – לא התחברתי עקב תוספת של חרדל, חזרת וצלפים, שלושה מרכיבים שלא אהובים עלי במיוחד.

הוגשו גם פרוסות חלה עבות עם חמאה שלא נגעתי בהם, ובגזרת הבריאות צלחת עם הרבה עשבים, צנוניות ושני פלחי עגבניה בודדים שהתנפלתי עליהן ונתנו את המימד המרענן/בריאותי לארוחה הכה כבדה הזאת. לצערי זה היה מעט מדיי.

שתי העיקריות שלנו –
בורקס תרד שהיה מושחת וטעים, אך מאוד שמן וכבד.
ביצים עם שרימפס היו שתי ביצי עין לצד שלושה שרימפס שלמים. על זה הם גובים לא פחות מ-89 שקל. אין לי בעיה לקלף 3 שרימפסים, אבל ראוי לציין זאת בעת ההזמנה שכן לא כולם מסתדרים עם זה ומתיאור המנה בתפריט אפשר להבין שמקבלים חביתה עם שרימפס. המנה כולה שחתה בשמן והיתה מאוד כבדה.

יחד עם כוס קפה אחת השארנו 170 שקל שבהחלט לא היו שווים את זה, ואת הצרבת הקלה שיצאנו איתה.
לא נחזור.







 

Omnivore

New member
חייב להודות שהתמונות והתיאור לא מסתדרים עם החוויה.

בתמונות האוכל נראה מצוין. התפריט נשמע
מגרה לחלוטין, מהכירות עם תפריט הערב, הבורקס שלהם
מעולה וגם השרימפס מגיע מאיכות טובה. לא ברור למה
לא נגעת בחמאה, החמאה שלהם מצוינת.
עם זאת, אין אני מתווכח עם הרושם שקיבלתם, חבל שלא נהינתם.
 

bruno01

New member
איזה מבאס שלא נהנת.

אני אחד מאלו שמתים על הבסטה, ומאוד אוהב גם את הבראנץ' הזה (בחמישי הייתי בעסקית ומאוד נהנתי).

מסכים שלמי שמחפש אוכל בריא וגם לצמחונים, אין הרבה מה לחפש שם, אבל זה חלק מהעניין, אוכל כבד ומושחת.
גם הבראנץ' של הסרווסריה (למשל) הוא מאוד בעייתי מהבחינות האלה, אבל it comes with the territory , כמו שאומרים


גם בעיניי המחירים של המנות העיקריות גבוה מאוד, ובגלל זה אני כמעט אף פעם לא מבקר שם בערב. אבל בצהריים, יחד עם לחם טוב ושתי מנות ראשונות, אין לי בעיה לשלם 80 או 90 ש"ח על ארוחה כזו (מה גם שמדובר על שרימפס טריים והם גם ככה תמיד יקרים).
השירות שם באמת בעייתי רוב הזמן, ונע באיזורי חוסר החשק לעזור (ובגלל זה בטח לא הסבירו לכם על המנות), אבל בעיניי האוכל הטוב מפצה על זה, וחבל שאצלכם זה פחות עבד.

תודה על הדיווח, ומקווה שיהיו חוויות טובות יותר.
 

lady D 123

New member
הפעם האחרונה בה היתי בבסטה בעסקית וגם התאכזבתי

ואני מאלו שאוהבים את המקום ואוהבת את היד של מעוז
אבל יש תחושה של זלזול בלקוח שמגישים מנות פיציות בתמחור מטורף
היתי עם חברה באמצע השבוע , לקחתי עסקית שכללה מס' קטן של פ לחם שחתוכות דק דק , משהו 6 בעסים לא יותר , עם חמאה משגעת שיש להם אבת התקמצנו על הלחם.
הזמנתי את הכרובית בטחינה וסלסלה מנה שתמיד טעימה , המלצרית המליצה על פסטה שהכינו במקום עם נקניק . מנה עיקרית וזה נשמע על פניו מצוין . מה שהגיע בפעל צלחת קטנה עם קרעי פסטה ברוטב עגבניות עם חתיכת נקניק מחזיר פרוסה דק דק שמכסה את המנה וסאטו .
זו המנה .צלוחית בינונית של פסטה עם עגבניות .
אני בחיים לא מזמינה פסטה עגבניות בנסעדה הכי פשוט בעיני ואני אוכלת את זה בבית , חשבתי שעם הנקניק זה יהיה מיוחד.
קיצור הזמנו מנה נוספת של מעורב ירושלמי בכדי לסגור את הפינה של הרעב
בוא נגיד שבסכום הזה של כמעט 200 ש"ח אנחנו תמיד נהנו מאיכות האוכל , הדל והטעם מוקפד והמושקע בהוטל מונטפיורי . אני בעד תמיד לחזור לשם אך אני רוצה גיוון
קיבלתי . גוון לא מוצלח וקמצני עליי לציין
 

HEYלו

New member
נשמע שעיקר הבעיה היא בצרכים הספציפיים שלא נענו

הרי ברגיל אין שום בעיה עם מנות עשירות (במידה), חמאה, קרואסונים, שמן זית וכו'.
בדקתם מראש את התפריט?
&nbsp
כמישהי עם דרישות תזונתיות מחמירות במזמן האחרון, ושיש לה בני משפחה על רצף הטבעוני/צמחוני, אני בוחרת מסעדות מתאימות (מראש) וככה אין הפתעות בשולחן. ואלה בד"כ יהיו מסעדות אסייאתיות, אורגניות/טבעוניות, או סתם כאלה עם תודעה ותפריט מגוון יותר.
 

ההוגה

New member
זה אולי היה נכון אם הצרכים הספציפיים שלנו היו מיוחדים

אבל אני לא חושב שבתל אביב שנת 2015 אוכל פחות כבד ומעט יותר בריא ואפילו, שומו שמיים, צמחוני אמור להוות בעיה. הייתי בודק מראש את התפריט - אילו היה למסעדה אתר. נכנסתי וחיפשתי בבית לפני שיצאנו, ולא מצאתי. קראתי ביקורות ושם היו דיווחים על פולנטה, לאבנה, סלט תפוחי האדמה וכו׳ - היה נשמע לי בהחלט שנסתדר. בפועל - לא היתה לי שום דרך לדעת שכל התפריט בשרי.
בנוסף, אני חושב שגם באוכל כבד ומושחת יש דרך לאזן רעננות וטעמים - עם ירקות טריים בצד (ולא עלים עם צנונית שמעליהם שלולית שמן).
פשוט לא.
 
הכל שאלה של מקום

&nbsp
במסעדת בשרים לדוגמה אין שום סיבה להחזיק מנות צמחוניות ולכן רוב הצמחונים פשוט לא מגיעים למקומות האלו.
באותו אופן, ההתמחות של הבסטה היא אוכל שמן ומושחת, לכן הגיוני שמישהו שמחפש את האופציה הבריאה יתקשה שם.
פולנטה לרוב מוגשת במסעדות על בסיס המון חמאה וגבינות, סלט תפוחי אדמה כולל בתוכו מיונז - לכן גם הדוגמאות האלו שהצגת לא מראות מטבח עם אופציות כמו שלטענתך אתה מחפש.
&nbsp
אני לא חושבת שאפשר לדרוש ממסעדת שף להתכוונן לכל האוכלוסייה והדרישות שלה - הוא מכין אוכל בסגנון מסוים והבחירה שלך כלקוח היא האם סגנון האוכל הזה מתאים לך. לכן, אני מסכימה עם כל קודמי, הציפיות שלך מהמקום והצרכים שלכם לא היו מתאימים למה שהמסעדה מגישה בפועל וזו הסיבה העיקרית שהובילה לאכזבה.
 

ההוגה

New member
אז המינימום הוא שיהיה למקום אתר ותפריט ברשת

כדי שמי שמתכנן יוכל לעשות זאת מראש. גם לא ידענו אם צריך להזמין מקום מראש (וצריך). הכל היה בניחוש.
וכן, ידעתי שמבחינה בריאותית אצטרך להתפשר. זה מגיע עם כל יציאה למסעדה בחוץ, ואני תמיד מצליח למצוא משהו סביר. הפעם לא.
 

bruno01

New member
מסכים שזה מעצבן שאין אתר.

אמנם מדי פעם הם מפרסמים תמונה של התפריט בעמוד הפייסבוק שלהם, אבל זה בהחלט לא תחליף.
 
שווה לציין שבבסטה

התפריט אכן דינמי ומשתנה על בסיס יומיומי, וזאת בניגוד להרבה מקומות אחרים שאומרים את זה. אפשר לפרסם תפריט כל יום, אבל תפריט קבוע רק יגרום למפח נפש מסוג אחר.
 
בית עסק רשאי לבחור את אופן הפרסום והקידום שלו

באותו אופן שאתה יכול לבחור שלא להגיע אליו.
&nbsp
מעבר לכך, מקובל היום בהחלט להזמין במקום במסעדות לכן לא ברורה לי התמיהה הזו.
 
אף אחד לא אמר שלא

אבל התחושה שלי מהביקורת היא שהגעת למסעדה שלא מתאימה לצרכים שלך ואתה מפיל את האשמה בעניין הזה על המקום כשהאחריות כאן הייתה עליך בבחירת המקום.
 
מעולם לא הייתי שם ואני שונאת שונאת שונאת כשמביאים

לי שרימפס לא מקולף ולא אומרים לפני (קרה לי לא מעט)
אני משתדלת להמנע מבצקים שמנים ומפחממות ריקות ונשמע שרוב הארוחה ממש התבססה על כזה אוכל.
והתמחור... בקיצור, לא ממש עושה חשק לבקר שם.
 
זה ממש לא נכון

הייתי בכמה מקומות שהם הגיעו מקולפים
ואצלי זה לא עניין של מאמץ,אני פשוט לא מסוגלת.
 
למעלה