בקפיקו - טוב מאוד

אור2221

New member
בקפיקו - טוב מאוד

תמיד מבאס אותי לקרוא על מסעדה בעלת פוטנציאל שלא ביקרתי בה ואז לשכוח ממנה כשאני במקרה בסביבתה.
כך היה עם בקפיקו של לירן גרודה, עליה קראתי בעיתון כשהיא נפתחה, סימנתי לעצמי את התפריט כבעל פוטנציאל לארוחות לא מופרכות מבחינת מחיר וקולעות לטעמי (איטלקי משודרג בדגים ופירות ים) ואז שכחתי מקיומה, כי אני לא מגיעה הרבה לאזור נווה צדק.
אני ואמי הזדמנו לשבזי היום, ובמקור חשבתי על ננה, אולי על זאזו, אבל שאלנו את המוכרת בחנות מה קרוב, והיא הפנתה אותנו לבקפיקו.

שני שולחנות על הרחוב, חלל המסעדה עצמו ופאטיו מאוד נעים מאחור.
הוזמנו סרדינים ממולאים בגבינת עיזים, עגבניות לחות ובזיליקום על סלט של תרד צנונית ופרמזן. האמת, עכשיו שאני חושבת על זה - אני לא זוכרת עגבניות לחות, אבל הגיעו חמישה סרדינים ממולאים שהרגישו טריים, עדינים, טעימים ביותר (מטוגנים - מה שלא נזכר בתפריט והפתיע אותנו קצת) על מצע הירקות המוזכרים לעיל, שהיה טעים מאוד אף הוא.
מנה מוצלחת וקצת שונה.

לעיקריות הוזמן קבב ים (תבשיל עגבניות וזעתר טרי, בזיליקום וטחינה) - 58 ש"ח, מנה יפה, מספר נאה של קבבים שהיו עשויים היטב. ביצוע מוצלח יותר ממה שאני זוכרת מכל מיני מנות דומות מאוד שטעמתי (נניח, חדר אוכל). יתכן שמישהו אחר יתאכזב שהמנה אינה מגיעה עם תוספת, אבל אמא שלי נהנתה ממנה כפי שהייתה.

אני הזמנתי דג צרוב בקרסט על חמאת עגבניות ופולנטה עם חמאה ופפריקה מעושנת. פולנטה טעימה, קרמית אבל קצת גרגרית (באופן חיובי), שהגיעה בכמות מכובדת, לא יודעת האם היא בראש הרשימה שלי (אני חושבת שהפולנטה של צ'יקטי שווה יותר, אבל היא מוגשת כמנה בפני עצמה ויחד עם פטריות ולא כתוספת כמו כאן), אבל בהחלט שווה, הדג (דניס או מוסר - לא שאלתי וקשה היה לי לזהות) הגיע עם קראסט עדין, שלושה פילטים, ובצלחת היו גם ארטישוק ובצל שהיו עשויים להפליא והחמיאו למנה.
לצערי אין לי תמונות.

בהחלט שווה ביקור. אופציה ראויה במחירים סבירים שלא תשאיר אתכם רעבים. הגעתי רעבה, לא אכלנו לחם, הסתפקנו בראשונה אחת, יצאתי מפוצצת.
 
תודה על הביקורת

המקום במרחק הליכה ולכן כנראה ינוסה בשלב כזה או אחר.
&nbsp
על פי התיאור שלך הפולנטה היא מקמח תירס, זו של צ'יקטי מתירס טרי.
 

אור2221

New member
מעניין מה שאמרת לגבי הפולנטה

יזכיר לי לשאול את המלצרית כדי לדעת מראש מה אקבל.
 

החתולית

New member
על הדיווח

גם אני כמוך, סימנתי לי את בקפיקו, ואיך שהוא עדיין לא הגעתי אליה.
&nbsp
לפחות אכלתי בשבוע שעבר בחנן מרגילן שהיתה מסומנת המון זמן, וגם אליה לא הגעתי.
 

החתולית

New member
היינו 5 סועדות וסועדים

חלקנו כמעט הכל:
קערה גדולה של מרק דושפרה עם דובדבנים וכיסונים קטנים ממולאים בשר - הנמרק היה עדין וגם מלא טעם, הכיסונים רכים ומתפרקים בפה.
&nbsp
צלחת באחש - אורז עם המון המון המון עשבי תיבול שהיה פשוט נפלא, וכמעט הזמנתי צלחת נוספת רק בשבילי.
&nbsp
צלחת אושפלוב (כך בתפריט) - תבשיל אורז שאני מכירה והיה טוב לסוגו. פחות התעניינתי בו, כי חיפשתי מנות שלא אכלתי קודם.
&nbsp
מנטו - הזמנו 2 כיסונים לכל אחד/ת - יפים וממולאים בשר עתיר טעמים.
&nbsp
שיפודים: היו שקדים מצויינים וחרוכים בדיוק במידה הנכונה, נתחי כבש על העצם שהיו בסדר אבל לא מלהיבים, וקבאב טוב ומתובל היטב.
&nbsp
בצד היה גם לחם בוכרי שטבלתי בלי בושה במרק :)
&nbsp
אני לא זוכרת כמה שילמנו, משהו כמו 60 ש"ח, נדמה לי, כולל 5 בקבוקי קולה זירו.
&nbsp
מסעדה שאין ספק שאשמח לחזור אליה.
 

salo22

New member
גם לי יצא לעבור לא מזמן

גם כן בפעם הראשונה, לקחתי טייק אווי של המרק דושפרה, כמות נאה מאוד, שום זכר משום מה לדובדבנים המצופים, משהו לגמרי לא התחבר שם, הציר בקר הרגיש די סתמי, הכיסונים היו כיסונים, לא מעט ירק קצוץ, אכזבה לא קטנה. כמות נאה גם כן של אושפלאו או איך שהמנה נקראת, שמנוני מאוד, הכבש מהסוג ה"קצת עייף", גם כן לא המראה. הבצק ממולא, גוז'גוז'י או איך שקוראים לכיסון, היה חביב, אבל גם כן לא הרגיש מושך במיוחד.. אבל בהחלט המנה המוצלחת יותר מבין השלוש, לא רואה חזרה בעתיד לשם, למרות שהיה מדובר בטייק אווי הביתה, אני לא חושב שהיינו ממש נהנים מאותו אוכל גם אם היה מוגש בישיבה שם.
 

salo22

New member
כמו רוב המקומות, ראוי לניסיון וגיבוש דיעה


אולי באמת אוכל כזה לא יסע טוב במיוחד, למרות שהתנהגתי אליו די יפה בבית. אגב אני בדיעה שחלק מחוויית ההנאה מארוחה קשורה גם למסביב, איך ההרגשה הכללית לפני, אם אוכלים עם אנשים שכיף להיות איתם, יש אלכוהול בסביבה וכולי גורמים סביבתיים.. היינו קצת חולים ו"מסכנים" בבית באותם ימים וקיווינו שמשלוח עם סוג אוכל כזה ירומם הרוח, אז אולי גם אנחנו לא היינו בדיוק בפורמה טובה
 

החתולית

New member
אוכל כזה לא נוסע טוב

כי כיסונים מחוממים מאבדים ממרקמם וטעמם. אני מכירה את זה מחימום פלימיני וורניקי שאוכסנו במקרר וחוממו.
 

salo22

New member
לגבי כיסונים אין שום ספק

האכזבה הגדולה מבחינתי היה הציר של המרק, את תיארת אותו כעדין ונעים, אני הרגשתי כאילו הוא היה עדין מידי על גבול האנמי ובלי עומק משמעותי של טעמים מעניינים שיש בצירים טובים באמת.
 

bruno01

New member
מעניין, אני מאוד אוהב את הציר שם, והוא אחד מהיותר

מלאי טעם ו"בעלי גוף" שיצא לי לטעום מחוץ להכנה ביתית מושקעת.
רוצה לקוות שזה היה יום לא מוצלח שם איכשהו...
 
למעלה