לומינה- מלון קרלטון תל אביב , כל כך יקר

גסטרו

New member
לומינה- מלון קרלטון תל אביב , כל כך יקר

במסגרת המסורת אני שומרת בפסח ולא אוכלת חמץ. הגעתי לכרך ליום עבודה מקוצר וחשבתי שארוחת צהרים בלומינה- המסעדה הבשרית הכשרה של מאיר אדוני תהיה צ'ופר נאות למי שעובדת בחול המועד
דוקא בדקתי את התפריט אבל נדמה לי שלא היו מחירים , המסעדה שוכנת בקומה שניה של מלון קרלטון עם נוף חלקי לים (תלוי היכן יושבים ) לידנו היו שולחנות משפחתיים ואני תוהה מי שילם..

למנה ראשונה חלקנו טרטר טונה אדומה (125 שח !!) מנה נדיבה טונה טריה וסביבה קוביות מנגו, שקדים ירוקים , שקדים רגילים ועוד קישוטים. בעלי חובב טונה טריה התמוגג והגודל בהחלט הספיק לשנים
בקשנו לחם או מצות- הציעו לחם ,המלצרית אמרה שזה בחיוב נוסף ולא פרטה- קבלנו לחמניה גדולה מקמח לבן עם איולי פפריקה- 25 שח , צלוית זיתים דשנים ללא חיוב

עיקריות- לו אנטרקוט- בתפריט כתוב 350 גרם , בחשבון מופיע 500 גרם- 239 שח (
) - הגיע נתח נאה לידו גבעולי אספרגוס וכוסית מתכת עם דיסקיות צ'יפס- נפלא ומיונז . הוא נזכר שבאנטרקוט יש לא מעט שומן והתבאס מעט
לי- ניחוחות טיחואנה- צלחת עם נתחים קטנים של בשר טלה על פירה בטטה, כרוב כבוש בצל סגול, בצד 3 טורטיות צלוחית גואקמולה ואיולי פלפלים- מנה חביבה , בהחלט טעימה - מחיר מציאה- 147 שח

לא ויתרתי על קינוח (אם כבר אז כבר )- סופלה שוקולד עם גלידת פסיפלורה- קבלנו מחבת מתכת כמו של שקשוקה עם "סופלה" בגובה פחות מ 1 סמ אבל טעים (הלזה יקרא סופלה ?) 3 קוביות אננס טרי , 3 זילופי קולי תות, מעט קצף של קציפה - פרלינה לפי התפריט והכי הכי- סורבה פסיפלורה האלוהי . בקשתי כדור נוסף של סורבה פסיפלורה ואף קיבלתי - הוא היה במרקם מושלם עם איזון בין חמוץ למתוק. 65 שח

הוא לא ויתר על אספרסו כפול שהיה "ממש בסדר" . מים בקשנו וקבלנו בקנקן זכוכית נאה עם קנקן נוסף ללא בקשה, השרות היה בסדר גמור

החשבון- 613 שח . לא זוכרת מתי בארץ שילמתי כל כך הרבה על ארוחה זוגית שכללה ראשונה אחת , קינוח אחד שתי עיקריות . בעלי סכם שהמנה הראשונה היתה מופלאה , הקינוח טוב מאד והעיקריות -אפשר לוותר . כנראה שילמנו גם דמי הכשרת המסעדה ....

מזל שאמא שלי לא בארץ ולא קוראת עלות הארוחה
 

AngelFood

New member
רשמים בקשר לחוויות שלך.

א) מה אמרת להם בסופו של דבר על הסטייק? טעו בחיוב, התנצלו? טעות בהדפסה? לא כתוב מה בסופו של דבר.

ב) מאיר אדוני ידוע במחירים הגבוהים להחריד שלו, במחיר הזה שילמת לו משכנתא לא על הכשרת המסעדה.

ג) אם הלכת בצהריים למה לא הזמנת עסקית?
 

גסטרו

New member
אין להם עיסקית בחג , הסטייק נראה 350 גרם

בבית כשכתבתי את הדיווח הבטתי בחשבון והמשקל 500 היה רשום ליד המנה
 

החתולית

New member
על הדיווח

באתר של לומינה מופיע תפריט פסח המיוחד עם מחירים, והם אכן יקרים.
&nbsp
לא היו עסקיות ?
 

החתולית

New member
דרך אגב

בתפריט באתר, המחיר של מנת אנטריקוט 350 גרם הוא 239 ש"ח, אז חייבו אתכם נכון.
 

גסטרו

New member
כנראה תפריט פסח לא היה באתר כשהזמנתי מקום

אחרת בודאות לא היינו הולכים. לא שאלתי אם תהיה ארוחה עיסקית במעמד הזמנת המקום למעלה משבוע מראש.

לפחות הזהרתי חברה שרצתה ללכת לחגוג שם לכלתה שומרת הכשרות יום הולדת ...
 
תודה על הדיווח.

כנראה שפיפספסתי משהו (גולשת מהנייד...) אבל לא הבנתי איך הגישו לחמנייה מקמח בפסח במסעדה כשרה...





המחירים ממש גבוהים (25שח ללחמנייה??), האם לדעתך השירות והאוכל מצדיקים את המחיר הגבוה?



תודה וחג שמח!
 
המשפט "קבלנו לחמניה גדולה מקמח לבן " הטעה אותי :)

אני מצטערת אבל נראה לי ממש מוגזם לגבות סכום כזה על לחמנייה בודדת....
&nbsp
אגב...קניתי לחמניות כשרות לפסח בחנות ליד הבית, מן גבטה כזאת, והן ממש מוצלחות!
ועלו רק 5 שח לאחת :)
&nbsp
שיהיה חג שמח
 
כן... אבל שראיתי שכתוב לחמנייה מקמח לבן, זה גרם לי לחשוב על

לחמנייה רגילה ולא לחמנייה מקמח תפחא..
 

David Meitar

New member
למיטב ידיעתי אין אפשרות לייצר לחם/לחמניות

כשר לפסח מקמח חיטה.
 
כן, אבל אי אפשר לייצר ממנו לחם/לחמניות.

קמח מצות עשוי ממצות.
מצות עשויות מחיטה, אבל העניין הוא שהן כבר נאפו ולא החמיצו (לא תפחו) ואין סכנה שהקמח עוד יחמיץ ויתפח.
 

bruno01

New member
לא יצא לך להיתקל בלחם ולחמניות כשרות לפסח?

אצלנו במשפחה מכינים לחמניות לפסח מבצק רבוך, ויש גם עוד סוגים רבים אחרים, כולל כאלה שלא נעשים מבצק רבוך.
יש אפילו פיתות ולאפות כשרות לפסח שנמכרות בכל מיני מקומות.

הנה התוצאה הראשונה שעלתה לי בגוגל, עם כל מיני מתכונים ללחמים ולחמניות, ואפילו פוקצ'ה, הכל כשר לפסח.
http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,582,209,46619,.aspx

בתכלס, כל מה שרציתי להגיד שקמח חיטה הוא לא בהכרח חמת, ואפשר להכין ממנו דברים כשרים לפסח, כי קמח מצות עשוי גם הוא מקמח חיטה.
 
כן אבל בכל המתכונים משתמשים בקמח מצה ולא בקמח חיטה רגיל...

אולי לא הבנתי למה התכוונת...
 
נכון אבל זה לא כמח חיטה רגיל, הוא לא עבר

התססה ולכן הוא נקרא קמח מצה (מופיע במתכונים קמח מצה ולא חיטה למרות שקמח מצה עשוי מחיטה).
 
למעלה