צ'אנג בה - נתנזון 17 חיפה - נהדר

  • פותח הנושא pix37
  • פורסם בתאריך

pix37

New member
צ'אנג בה - נתנזון 17 חיפה - נהדר

בשורה אחת - למה מגיע לי כל הטוב הזה.

בתור מי שעדיין באבל על סגירתו בטרם עת של הבוצ'ר באר הנפלא , אני שמח לבשר לצפוניים שבנינו כי קם תחליף ראוי.
המסעדה נקראת ברח' נתנזון 17 בחיפה (ליד כיכר פאריז) ונכון לאתמול למרות שהיא עובדת כבר כמה חודשים עדיין אין לה שלט (אני לא יודע אם זו אידאולוגיה או סתם מס השלטים בחיפה מטורף אבל זה מתחיל להיות טרנד - ואותי אישית הוא די מעצבן) תוסיפו לזה נוכחות עלובה ברשת שמאפיינת בעיקר ילדים בני 9 הגיל בו עדיין אי אפשר לפתוח חשבון פייסבוק או תיבת ג'ימייל ותקבלו מקום שהצליח לחמוק לי מתחת לראדאר למרות ביקורת אוהדת של לארימן לפני כמה שבועות.

בקיצור שלשום הוא אזכר אותה בשורה בשולי הביקורת הקטלנית שלו על הזקן והים אז נזכרתי ומיד ניסיתי לגייס שותפים על מנת לנסות אותה.

ביום רביעי הנסיון כשל - המסעדה היתה מפוצצת - לןא היה מקום על הבאר ולא הרגשתי נכון לתפוס לבד שולחן של ארבעה
אתמול כבר גייסתי את אחת משותפותי וירדנו מהמשרד כבר ב- 12 על מנת לבדוק את המסעדה.
ב- 12:10 המסעדה היתה ריקה לגמרי - ב- 12:20 כבר לא היה מקום פנוי ואנשים עמדו והמתינו להתפנות מקום - והאמת בצדק.

המסעדה מאוד קטנה - עוד אחת מהחנויות האלה של ה- 80 מ' אשר הופכות למסעדה + מטבח מה שאומר שאת עיקר החלל תופס באר גדול ומסביבו עוד כ- 4 שולחנות. המסעדה צבועה בירוק בהיר - שותפתי אהבה לי הוא הזכיר צבע של בית חולים הכסאות נוחים והשולחן כאשר מצליחים לתפוס אחד נעים ומרווח. עוד מאפיין בולט היה הנקיון המופתי - (כבר התחלה טובה).

הארוחה העסקית כוללת מנה ראשונה לבחירה מבין 8 אפשרויות, מנה עיקרית ושתיה קלה במחיר המנה העיקרית - 45 - 65 ש"ח.

אני בחרתי - סום טאם - סלט פאפאיה עם צ'ילי, עגבניות שרי, שעועית ירוקה , בוטנים ולימון שהיה טעים מאוד, מרענן ועם רוטב מורכב ומעניין
שותפתי בחרה, ים פאלה - סלט מלפפונים ועשבים עם חתיכות דג מטוגנות - שגם הוא היה טעים מאוד מעניין ומקורי.
שני הסלטים הוגשו בקערות גדולות עם סטיקי רייס לספיגת הרוטב.

למנה העיקרית שנינו הזמנו את אותה מנה - ולא הצטערנו - שנינו הזמנו "גאנג נומאי גג" שזה בעצם תבשיל קארי ירוק בחלב קוקוס עם חצילים ברוקולי בזיליקום וכו' - היא ביקשה עם עוף ואני עם טופו. שתי המנות היו גדולות מאוד והוגשו בנוסף עם קערת אורז גדולה לכל סועד. המנות היו נהדרות חריפות מאוד (כך ביקשנו והם שמחו להענות) ומתובלות באופן מעניין ומורכב (רבדים של טעמים) החצילים היו נהדרים, הברוקלי היה ברוקלי ולא ממש השתלב עם כלום ואבל היה טעים כשלעצמו ואילו הטופו לא ממש הורגש.

המנות כאמור ענקיות ואף אחד מאיתנו לא הצליח לסיים את הארוחה שלו.

השרות היה ידידותי באמת ונראה שבאמת אכפת לו שנהנה.

סה"כ 110 ש"ח לשתי עסקיות ענקיות שכללו בנוסף לכל מה שתואר לעיל גם בקבוק שתיה קלה לכל אחד.

הצעה אחת לשיפור - שמישהו ירים את הכפפה של למכור אלכהול במחירים סבירים גם בצהריים - זה צעד מבורך של הבוצ'ר ז"ל וחבל שהגישה הזו נעלמה עם הבוצ'ר - זה טוב לכולם - לקוח ששתה הוא לקוח נחמד וגם נוטה להזמין יותר. ואילו לנו הלקוחות צ'ייסר באמצע יום עבודה זה בהחלט סוג של פינוק.

לסיכום - מומלץ !
 
תודה על הדיווח, נשמע מאוד נחמד ולא יקר.

משום מה אני לא ממש מתחברת למטבח האסיאתי (מלבד נודלס, אורז ואגרול...).
זה המטבח האהוב על בן זוגי והוא אמור לבשל לנו ארוחה בסגנון...
אכלתי מנת נודלס מאוד מוצלחת בסוהו באירוע מהעבודה...הטופו ספג את כל הטעמים והיה ממש טעים!
&nbsp
נראה כי חיפה מתפתחת מבחינה קולינארית בתקופה האחרונה...
 

החתולית

New member
על הדיווח, פיקס

מסכימה איתך בעניין מכירת אלכוהול בצהריים.
&nbsp
יכול להיות שאחד המקורות להיעדר מי שירימו את הכפפה, היא תרבות השתיה בישראל. אני חושבת שרוב הישראלים, לא נוהגים לשתת באמצע יום עבודה. גם תרבות השתיה בשעות אחר הצהריים לא מפותחת אצלנו, כמו באנגליה או גרמניה, למשל.
 
המשפט הרגיל שלי בנושא

תשלשו את מחירי הבירה בגרמניה, ותראו מה יקרה לתרבות השתיה.
&nbsp
 

pix37

New member
זו גישה שניתן וצריך לשנות

קח את דוגמת הבוצ'ר הם הציעו אלכוהול זול בצהרים ובהתחלה זה פשוט לא הלך, חיפה היא עיר שמרנית ומה יגידו על מי ששותה בצהריים, אבל לקראת הסוף זה כבר היה די סטנדרט להזמין גם צ'ייסר של משהו או כוס יין עם ארוחת הצהריים.

שים לב שאזור העיר התחתית רווי בעורכי דין ולפחות לליטיגטורים - בצהריים / אחר הצהריים כאשר משתחררים מבית המשפט - אתה בנפילת מתח מטורפת אשר אחת הדרכים להתגבר עליה היא מעט אלכוהול. ולמי שיודע לשתות זה בהחלט לא פוגע בהמשך יום העבודה.
 
למעלה