משתה אבירים במעשנה- חוויה מדהימה

משתה אבירים במעשנה- חוויה מדהימה

הביקורת מפורסמת גם אצלי בבלוג

לפעמים קשה להתאים את החברים לארוחה שאתה מדמיין, לפעמים אתה רוצה ארוחה של 7 מנות גסטרונומיות עם חומרי גלם נדירים וטכניקות אקזוטיות והחבר'ה שלך רוצים לאכול הרבה ולשלם מעט, לפעמים אתה הולך למקום שאתה אוהב רק בשביל לגלות שחבר טוב החלטי שהמקום נוראי ומשמיץ אותו לכל ארוך הארוחה, אין ספק שבחירת בני הלוויה הנכונים חשובה לא פחות מההתאמה של היין לאוכל.
למעשנה הלכתי לא מעט פעמים, ראיתי איך המקום גדל לאט לאט מאירוע פופ-אפ ועובר למקום קבוע במושב ינוב, איך הקונספט מתחיל להתהדק אבל שומר על האירוח הנהדר והאווירה הכיפית , איך הנתחים מקבלים כיוון נכון ואיך האירוע מרגיש באמת כמו חוויה כמעט חד פעמית שמתעדכנת כל פעם מחדש, אז שמחתי מאוד להגיע לאירוע חדש ומרגש- משתה אבירים אמיתי.
גילוי נאות- הפעם הייתי אורח של בעל המקום והאיש עם הכובע מאחורי המעשנה- זיו.

האירוע התחיל עם לפידים שדלקו והובילו אותי לתוך המבנה הישן במושב ינוב, אי שם מעבר להרי החושך וקרוב לכפר יונה, בכניסה חיכו לנו זוג אבירים בשריון נוצץ וחרבות שהובילו אותנו להיכנס דרך מבואה עם מעשנה ענקית ומגרה והישר לתוך החצר היפה שהייתה מלאה בשולחנות עץ צרים וארוכים מלאי אנשים, מדובר באירוע של כ-80 איש שהרגיש כמו חתונה קטנה ומתוקתקת עם מארח שמתרוצץ מסביב ומלצרים שנעים סביב לכולם.

על השולחן חיכו לנו צלחות גדולות וללא סכו"ם, היום אוכלים בידיים, צלחות של סלט ירוק מרענן וחמוצים ביתיים טובים, על הכיסא חיכה לכל אחד סינר של המעשנה לטובת מי שלא רוצה להתלכלך, מפיות בד איכותיות וכוסות יין- שכחתי לציין שהאירוע הזה כלל גם יין חופשי שנמזג בנדיבות תוך דאגה ששום כוס לא תישאר ריקה לאורך כל הערב, דבר שהוסיף לאווירה הטובה.
הקונספט הרגיל- מבחר נתחים יוצאים מהמעשנה, 6-7 נתחים, כולם נפרסים באופן תאטרלי על הדוכן ומחולקים לשולחנות ובאמצע מגיעים עוד קצת הפתעות.
הישיבה בשולחנות משותפים יוצרת קשרים מפתיעים הין חבורות לא קשורות, היין משחרר את הלשון והאווירה טובה, הבשר מתחיל לזרום ובגלל עירפול היין כבר קשה לזכור מה מגיע ומה אכלנו, הייתה שם פיקניה נשכנית, שוק טלה שנמסה בפה, אסאדו, ספרייבס טלה, סינטה על העצם ועוד כמה נתחים שכולם נעלמו חיש מהר, בצד הוגשו גם ירקות שורש שחיכו לנו במעשנה והיו תוספת מבורכת וטעימה, צימיצורי ביתי טוב הוסיף להכל רעננות חמצמצה והשעות התחילו לעבור אחת אחרי השנייה, זה אירוע שבו הזמן טס מרוב הנאה, עוד כוס יין, עוד נתח בשר שתופסים בידיים ומוצצים את האצבעות בסיום, עוד נתח מרהיב בגודלו שנפרס מול העיניים...
והעיקר כרגיל הוא אירוח ושירות, כל בקשה מולאה בשמחה ובמהירות, כל הזמן התענינו בכמה שאנחנו מבלים, אין ספק שזה המקום לאנשים שאוהבים בשר ואוהבים לארח.
ואז הגיע הקינוח.... נייר אלומיניום נפרש על השולחנות הארוכים והצוות התחיל להסתובב ולפזר על השולחנות הפתעות- זה התחיל עם נהר של שוקולד מומס, על זה ערימה של מוס שוקולד , ליד ערימה יפה של מוס תותים, מעל לכל זה פוזרו ביד נדיבה אגוזים ופרוסות תותים ועל כל הכיף הזה קצת רוטב תותים ועוד קצת שוקולד... שחיתות נהדרת שנעלמה חיש מהר על ידי הטורפים מסביב לשולחן.
זאת הייתה ארוחה שפעלה על כל החושים, באמצע היה גם קרב אבירים קצר וחביב ונגינה בחמת חלילים, שלוש שעות של אוכל, יין, בשר והרבה כיף, מסוג הארוחות שאתה עומד לזכור לזמן רב ותמיד מעלה חיוך על השפתיים.
זה גם כל כך כיף לראות מקום מתפתח בכל פעם שאתה מגיע, משתנה, מפתיע אבל שומר על קו ברור , אנשים ששמחים לקבל ביקורת ורוצים לשמח את האורחים ולהעניק חוויה מלאה ואין ספק שאני עומד לחזור למקום פעם אחר פעם.
לסיכום- עלות אירוע כזה הוא 250 ₪ שכולל כמות יפה של בשר (לא מדובר באכול כפי יכולתך, אבל כמות נדיבה בהחלט שתספיק בהחלט לאדם ממוצע) הרבה פינוקים, יין טוב שנמזג חופשי ובעיקר חיוך גדול, ציון הדוקטור לאירוע- 9

החתולית

New member
הלו, הלו, ינוב זה לא אי שם מעבר לענני החושך

למען האמת, מושב ינוב נמצא מרחק 5 דקות ממני

&nbsp
היות שגיליתי שהמעשנה פתוחה בינוב באופן קבוע באמצע השבוע, אני מתכננת לבקר שם בצהרי אחד הימים הקרובים.

זה היה כמובן בצחוק

בשביל קהל האנשים שחושבים שאחרי תל אביב נגמרת המדינה...
וחוץ מזה כמה אנשים יכולים לסמן לי איפה ינוב נמצאת על המפה?
טרם יצא יל לאכול שם מתפריט קבוע, אני אוהב את אירועי הפופ אפ שהם חוויה מעולה של כמה שעות, אבל אני בטוח שזיו יודע לארח יפה גם לארוחת צהרים

קליספרה

New member
אני אני אני

מתי יש עוד כאלה
נשמע לי כמו רעיון מגניב ליום ההולדת של האופנוען

זאת הייתה תוספת חמודה

הקטע של האבירים קצת התמסמס עם הבשר והיין אבל זה היה חמוד.
זוג אבירים בשריונות נוצצים בתוספת כל המשפחה כולל הילדים שלבושים בתלבושת תקופתית ונגן חמת חלילים שחימם את האווירה לפני הקרב ה"גדול"
וחמת חלילים היא סתם מושמצת, יש לי את הקסם שלה ברגע שאתה שותה חצי בקבוק של ויסקי סקוטי מעושן

salo22

New member
תודה על המידע

מה שזכור לי במיוחד מביקור מזדמן בינוב לפני כמה שנים, זה ריח גופרתי? מאוד לא נעים, מעניין אם עדיין זה רלוונטי. אוכלים פחות בשר היום וזה נשמע כמו אירוע אקסטרה קרניבורי, אבל אולי נשמור אותו למקרה מיוחד או משהו בסיגנון, תודה על ההשקעה בשיתוף.

לא זכור לי ריח גופריתי מיוחד בינוב, וזה בהחלט אירוע מיוחד

אני גם מצמצם בשנים האחרונות את צריכת הבשר שלי כי הוא פשוט לא מרגש אותי כמו פעם, זה בהחלט אירוע של פעם בכמה חודשים שבו אני חוזר להיות אדם קדמון שאוכל נתחי בשר בידים ומלקק עצמות ענקיות עד שהן נוצצות וזה הקסם של המקום- זה לא מסעדה אלא אירוע קטן שאתה חתן השמחה בו.

מתי? איך? ואיפה? ואם אפשר טלפון להזמנות.

אוכלים הרבה יותר בשר כיום מאשר אי פעם, כי זה בריא, והתיאור שלך הדליק את הזאב שבתוכנו, הריר נוזל ללא הפסקה.
מי שאוכל בשר, הוא חולה פחות ומצוברח פחות, האדם הקדמון היה מוכן לתת חצי מלכות בשביל חצי ממותה .
אה כן, מי שאוכל בשר גם שונא את האנושות פחות.

תודה.

שווה לעקוב אחרי הפייסבוק או דרך האתר שלהם

יש מבחר של אירועים מיוחדים כולל ערבי נושא כמו ערב נקניקיות ובירת הדובים (היה אתמול אחד כזה)
האתר אינטרנט שלהם מסביר על האירועים ועל התאריכים http://www.hamaashena.co.il/

ortolan

New member
שמתי לב שבבלוג המחיר הוא 275 ש"ח

וכאן קיבלנו הנחה ל 250.

לא שהייתי רוצה לדקדק בקטנות אבל בכל זאת, פרסומת.

ינוב, 9 דקות מבית הורי (אלא אם כן זה בקו 45 - אז מדובר על נצח וחצי)

טעות שלי שתוקנה בבלוג אבל לא בפורום

כמו שציינתי הייתי הפעם אורח של המקום אחרי כמה וכמה פעמים שכבר אכלתי באירועים שלהם ובגלל זה לא הייתי מעודכן במחיר שהשתנה.
בכל מקרה גם במחיר של 275 ש"ח היה שווה, וגם העובדה שקיבלנו את הסינר הביתה הייתה יופי של הפתעה ששוה את ה-25 ש"ח הפרש

ortolan

New member
איך ידעת שזו טעות? אפשר להניח

שבעלי המקום קרא בבלוג שלך איך נהנית ב 175 ש"ח ורצה להזמין אותך כדי לגשר על הפער בין 175 ל 275 ואלא אם אתה עשיר מספיק כדי שזה לא יהיה כסף של ממש בשבילך (ואפילו אם כן), אין מצב שבו נשיכת היד המאכילה והמשקה היא פשוטה ואין מצב שבו כל מיני חריקות קטנות ב 175 ש"ח לא מחליקות ב 0 ש"ח. לבסוף, אין מצב שבו הארוחה שמקבל פ. אלמוני היא כמו זו שמקבל א. בלוגר שהוזמן כדי לעשות פרסומת.

(וכל זה לא אומר שזו לא מסעדה טובה, רק שפרסומת היא פרסומת ואין שום סוג של גילוי שיהפוך אותה למשהו אחר)

נו

עכשיו כל דבר יהיה פרסומת?
הוא כתב במפורש שהוא היה אורח המקום. זה לא בולט אם לא קוראים, אני מניח. ובניגוד לארוחה אישית לאירוע מהסוג הזה אני לא רואה איך מצ'פרים מישהו שחפצים ביקרו - אלא אם כל האירוע היה אירוע יח"צ, כמו ארוחות בלוגרים, וזה לא המצב כאן. אין שום סיבה להניח שלא תקבל את אותה חוויה, מר פלוני. אז למה סתם לחפש?

זאת לא פרסומת אלא חוות דעת על מקום שאני הולך אליו לא מעט

אם תעקבי אחרי פירסומים בפורום תראי שכתבתי לא מעט על המקום, אני עוקב אחר ההתפתחות שלו וגם פיתחתי קשר טוב עם זיו שהוא הבעלים של המעשנה ואני שמח לעזור, לייעץ ולפרסם בשבילו את המקום לחברים שמחפשים מקום מיוחד לארוחות.
חוות הדעת שלי לא מושפעת מהעבודה אם אני משלם או לא, הייתי כותב את אותה ביקורת בדיוק גם אם הייתי משלם על הארוחה, אני נמנע מארוחות "בלוגרים" או ארוחות יח"צ כי אני מאמין שהן לא משקפות את המקום באמת, בארועי הזה היו עוד עשרות אנשים נוספים ששילמו ככה שאני די בטוח ששום דבר לא נעשה במיוחד עבורי.
ולא מעט אנשים פה מפרסמים מקומות שהם אוהבים- לא בגלל שיוצא להם משהו מזה אלא בגלל שהם מנסים לדחוף מסעדות וחלומות של אנשים, זה גם מה שאני עושה- מפרגן ומנסה לעזור לעסק קטן להתרומם.

למעלה