ערב בטוטו

מיכאל ג

New member
ערב בטוטו

חגגנו יומולדת לידידה. שולחן של שמונה אנשים. שולחן *גדול* של שמונה אנשים - כמצופה ממסעדה ברמה כזו, לא מצופפים אורחים סביב שולחנות קטנים. השולחן היה בפנים, מה שחבל - לטוטו יש חצר נהדרת ומזג האוויר אתמול היה מושלם. לעומת זאת בפנים רועש למדי, המוזיקה החזקה לא ממש איפשרה שיחה נורמלית. אבל תיקנו את זה בקינוח ועברנו החוצה.
הזמנו כמה מנות ראשונות לשולחן, ותסלחו לי מראש שאני לא אוכל לתאר אותן בדיוק (טוטו לא מפרסמים תפריטים והזכרון שלי לא משהו, וגם כל היין שהורדנו לא עוזר).
היתה מנת החציל השרוף, מנת תמנון, אויסטרים, סלט קלמרי, כדורי ארנצ'יני, טרטר דג, סלט ירוק, פיצה בייקון וטורטליני עגל. על השולחן היה גם לחם ומטבלים. בגדול אני לא חובב גדול של מנות קרות, התמנון היה טעים ומסביב למנת החציל היתה מסבחה חביבה מאוד, וכדורי הארנצ'יני היו טעימים. טורטליני עגל הגיע עם חמישה-שישה יחידות ואני החלטתי לוותר למען האחרים אבל מי אכל אהב. הפיצה היתה מאוד דקה, הגיעה עם בייקון אלוהי וטעם חזק של כמהין - פשוט נהדר. את היתר לא טעמתי.

ואז הגיעו העיקריות. אני ועוד שניים הזמנו את מנת שקדי העגל המפורסמת (120 ש"ח) ומה אני אגיד - הכי מוצדק שבעולם. השמעתי אנחות הנאה וכך כל מי שטעם. זו מנה של שקדי עגל חלב (קצת מוזר האמת, מה ההשפעה של היותו עגל חלב על השקדים דווקא?) בציר עוף עם אפונת גינה וסלקים. זו מנה למי שאוהב ציר מתקתק ודומיננטי, שמאוד מחמיא לבשר שמן כמו שקדי עגל.
יתר המנות שהוזמנו: פילה עם מח עצם שנראה ממש טוב (לא טעמתי), קנלוני טלה מעולה (שכן טעמתי), שני סוגים של פסטה עם, אאההה, בשר כלשהו... כאן הזכרון שלי בוגד בי, בעיקר כי מרוב התרכזות במנת שקדי העגל לא שמתי לב לדברים אחרים על השולחן! אבל נראה שכולם אהבו מה שהזמינו.

את הקינוח כאמור אכלנו בחוץ. הזמנו ארבע מנות: מילפיי (חביב, לאוהבי בז'אנר), מוס שוקולד ולרונה (מעולה), עוגת גבינה (טובה אבל היה לי כבר אוברדוז עוגת גבינה מהצהריים בעבודה), ועוגת... משהו עם מייפל ואגוזים, בליווי קצפת (שהזכירה לי מילקי) ואגסים. טוב, בשלב הזה כבר לא היינו רעבים אז אני לא יכול ממש לשפוט אבל נראה לי שלא היה ממש קינוח באמת יוצא דופן, ובמחירים של טוטו - חמישים ומשהו שקלים לכל קינוח - אני לא יודע אם זה מוצדק.

השירות כמובן היה ללא דופי. מסעדת יוקרה או לא? סיימנו עם חשבון של 2300 שקל לשמונה אנשים, כולל המווון יין ולא כולל שרות, והמון שמחה בלב. באמת חווייה מעולה. אם רק היו מחלישים קצת את המוזיקה בפנים, היה מושלם.
 
התרשמות נוספת (נחמד לפגוש אותך גם כאן
)

מהמנות הראשונות בלטו לדעתי לטובה מאוד מנת הפיצה הלבנה עם הבייקון שהייתה מעולה ומנת הטורטליני, שהיתה מנת הטורטליני זנב שור, מנת הדגל של המסעדה - ואחרי שטעמנו - די בצדק. היא מעולה. החציל, על אף היותו מנה לעוסה להפליא במסעדות ארצנו, היה מאוד מוצלח וקיבל טעמי עישון נפלאים.
יתר המנות הראשונות היו טובות, אבל לא השאירו רושם יוצא דופן.
בגזרת העיקריות, אני והקורא הזמנו את מנת השקדים - שאכן הייתה מעולה, אבל לדעתי, אם היו מורידים טיפה את מינון הרוטב המתקתק, היא הייתה טובה יותר. השקדים הם כל כך עדינים ונעשו בצורה כל כך טובה, שלדעתי קצת פגם בהם ש״החביאו״ אותם מתחת לכל כך הרבה רוטב (אתה בטוח שירקות השורש היו סלקים ולא גזרים?) ואת מנת הקנלוני, שהיו לה טעמים מעולים, אבל פה דווקא המילוי שלה היה טיפה יבש מדי.
אחד מסוגי הפסטה היה פסטה פטריות עם פטריות כמהין וסוג נוסף שאני לא זוכרת לומר. זו אחת ממנות הספשיילים שהייתה מעולה בעיניי. עם טעמי פטריות חזקים ובלי לתת לכמהין להשתלט לחלוטין על כל שביב טעם נוסף.
מהפילה טעמתי רק את מח העצם שהגיע לידו, שהסועדת לא אוהבת לאכול ואני כן ולכן קיבלתי את העצם כולה
.
לדעתנו, השירות היה מבולבל ולא מאוד יעיל כל הערב והשיא היה שכשביקשנו חשבון המתנו לו בערך 25 דקות ואחד הקינוחים שהזמנו הגיע אחריו (נשאלנו אם אנחנו עדיין רוצים אותו, אמרנו שכבר לא והוא נלקח חזרה).
ולמרות שהכול היה טעים ומוצלח ונהננו מאוד, בסוף הערב הסכמנו שנינו שהמנות היו טובות וטעימות ונהננו מאוד, אבל חסר לנו ״אפקט הוואו״ - הניצוץ שחיפשנו במנות של מסעדת שף.
 
למעלה