סופ"ש
די התפרענו, הכפתור במכנסיים הבוקר בהחלט לוחץ יותר מתמיד.
בחמישי החלטתי להתמודד בבית עם אחת מבעיות האוכל המשמעותיות יותר שמטרידות אותנו בשנה האחרונה ודורשות פיתרון מיידי - באבל טי. הקרב הסתיים לבינתיים בתבוסה קלה - תערובת של "קפה ויאטנמי" עם תה סיני משובח, נס קפה טוב, מקלות וניל, קליפות קינמון ועוד כמה תוספות, גם קצת חלב מרוכז, יצאה טעימה מאוד והלכה לקירור מהיר. בישול הטאפיוקה לא הצליח, מדובר בכדורים הגדולים כמובן, שמתי אותם להתבשל בקפה ולא עזר מה שניסיתי, גם אחרי שעה פלוס של רתיחה הם לא התבשלו כראוי ונשארו קשים במרכז.. אני חושב ששמתי יותר מידי כדורים על פחות מידי נוזל והעסק התמסמס.. אני בטוח שייפתר בקרוב והמטרה להחזיק כמובן מלאי קבוע במקרר לשליפה מהירה..
ליד זה איטריות ביצים בקרמל בצל שרוף ופיטריות מיובשות.. מנה שאנחנו מאוד אוהבים בבית והיא פשוטה יחסית, זולה וטעימה ביותר.. איטריות ביצים פשוטות, שאלוטס קצוצים שרופים טוב בטיגון איטי, מגוון פטריות מיובשות קצוצות היטב אחרי השרייה, אחרי זה מוסיפים בערך מה שיש בבית למין רוטב ברביקיון אסיאתי - מיים מההשרייה של הפיטריות כמובן, מירין טוב, סוייה, טאריאקי, מעט חומץ סיני שחור או מה שיש, סרירצ'ה.. ומקרמלים ומסמיכים לאט.. מערבבים עם האיטריות וכוסברה קצוצה (חשוב שהכל קצוץ טוב), ומפזרים על כל מנה אבקת פיצוחים קלויים, אני הוספתי גם קליפת יוזו מיובש בכמות נדיבה.
שישי בוקר לחמנינה - שינו את מאפה הריקוטה חמוציות, בוז, לא התלהבנו. הפרג כרגיל טוב, נלסון אחד לדרך, סה"כ 56 ש"ח די יקרים
בשישי בשוק האיכרים בתל אביב - קצת קניות, מיץ לא זול במיוחד אבל טעים מדוכן המיצים ועסקית מאוחרת בקיטשן מרקט.. היה לנו כיף מאוד לשבת על המין בר שלהם, המקום הלך והתמלא והאוכל בהחלט היה ראוי, תמורה טובה.
הזמנו לחם עם מטבל העגבניות ושמן הזית שהיה סה"כ טוב, לא מפיל. המנות הראשונות קצת חלשות (מידי) - טאבולה שרימפס לא הייתה טעימה מספיק, תיבול חלש, כוונות טובות. גם מנת הטרטר סלמון, יותר טובה אך עדיין קצת "אנמית" מידי לטעמי.
נראה שמנות הבשר העיקריות הן היכן שהמקום באמת זורח - שתיהן היו פנטסטיות. ראשונה ובכירה סינטה 300 גרם שהגיעה כבר מחולקת לשני נתחים יפים מאוד, פירה מצויין, חסה מקורמלת טעימה מאוד, אוהב לקרמל חסה גם בבית, רוטב נפלא עם נקודות טעימות מאוד מסביב של משהו ירקרק. המנה הכי טובה שאכלנו שם בביקורינו הקצרים מאוד ואחת הטובות באופן כללי בשנה האחרונה. גם טרין הטלה היה שוב נעים ומוצלח מאוד, אבל קצת דהה הפעם ליד הסינטה.
קינוח גלידת גרניום עם טארט לימון, הפעם הטארט היה לטעמי טיפ מתוק, אבל שוב יופי של קינוח בכל קנה מידה.
יחד עם חצי ווינשטפן ומלכה אחת, הפוך והקינוח, כ 400 ש"ח לפני, לא זול, אבל איפה בערב שילמנו שם איזור 600-650 ש"ח אם אני לא טועה, על ארוחה די זהה, מדבר בעד עצמו, נהננו מאוד ונשתדל לחזור בקרוב, לעסקית..
בערב שוב הרעב תקף, שמחתי לעבוד עם כמה מירקות השוק לארוחה קלה - קייל צלוי טוב טוב עם פטריות אוסטר צלויות היטב גם כן, אין כמו קייל צלוי
נו טוב אולי כרוב או חסה צלוייה..
ליד זה שלל עגבניות מהשוק עם מוצרלה, חתיכות גרוייר צרפתי "במבצע" מהדוכן בשוק, 9.90 (בשוק הכרמל יעלה איזור 7 אני חושב), הנלסון של לחמנינה, לא צריך יותר.. אולי רק גלידת פיסטוק עם גרניטה מהקפה הויאטנמי מעל, זה שילוב טוב, באמת
בשבת ציר בסיר לחץ מגרונות הודו+ירקות+מיסו, חצילים שרופים בגריל עד שהתחננו די, על זה בשר בקר טחון מוקפץ עם בשר הגרונות, טחינה, חריף, ירקות ועלים קצוצים, מסתמנת מנה פיבוריטית בבית.. הציר הפך למרק ברוקולי וכרובית טחון עם הרבה פרמז'ן, לא קייצי במיוחד אבל טוב.. לקינוח עשינו מדלנים עם פטל אדום שלם באמצע ואז מזריקים פנימה כשמוכן קארד לימון, אני חושב שמקור המתכון הוא מתוכנית של מישהי בערוץ האוכל על בישול ביתי בפריז או משהו כזה, זוגתי אוהבת לצפות. המדלנים בהחלט דוז פואה, רק יותר מידי חמאה במאפים הללו לטעמי..