לא ממש פוליטיקלי קורקט - מסבחה בדולפין 1, יפו

מיתר44

New member
לא ממש פוליטיקלי קורקט - מסבחה בדולפין 1, יפו

אני מניח שהג׳יפי מכיר בעל פה את הכתובת הזו, בלעדיה אי אפשר להגיע לסופר חומוסיה הזו, המככבת כבר שנים רבות.
הבוקר, לאחר שסיימתי ענייני הבשר לשבת, אמרתי לעצמי: לך לעלי קרוואן לאכול מנת מסבחה בטרם תדרים למיתר.
כשחילקתי שולחן עם שלושה זרים, בחדר הצפוף וערכת ההזמנה הובאה חיש מהר: צלחת עמוקה של דייסה חמה, 2 פיתות מהזן
הדק והלא ספוגי, פלחי בצל ומי פלפל חריף ולימון וגם קוקה קולה
או אז נזרקתי בעיני רוחי להיות מבקר המסעדות של סן פלגרינו. אתם יודעים שכל אורח חוצני מובל לפה כשהוא מועמס בסופרלטיבים
הכי הכי על החומוס כמאכל הלאומי, הטוטאלי, המשביע והמענג. ביתר שאת אל המקדש הזה שלפתחו מצטופפים מכל קצות העיר.
אז יושב לו המבקר החוצן הזה, מתבונן בצלחת העמוקה עם הדייסה והשמן הירקרק, שתי הפיתות והבצל והמים החריפים הללו ותוהה
מה עכשיו?
ראיתי ועשיתי את מה שצריך, משתמש בקרעי פיתות, במזלג (לאכול דייסה חמימה במזלג?). טעים. בעצם, לא נורא. עוד ביס
עדיין טעים, לוגם קצת קולה כדי לרומם את רוחי בעזרת המוכר.
בביס השלישי כבר רציתי שדי לי, הבנתי את הפרינציפ. הצלחת העמוקה מידי, המנה גדולה מידי, הביסים הבאים כל כך דומים, הבצל
לא עוזר לגוון את הטעמים שבפה. כמו בן של פולניה לא הותרתי בצלחת פרור. נעזרתי בשיחה מעניינת עם זר שישב לשולחן
וקיבל ערכה מיד כשנכנס לטכס יום השישי, כדבריו.
אצל עלי קרוואן אכלתי אולי פעם אחת לפני שנים הרבה ולא יספתי. הבוקר הבנתי מדוע.
חברים, אני אומר לכם, כמבקר מסעדות של סן פלגרינו, אין סיכוי שאגיע שוב לארצכם אם בדולפין 1 יפו נמצאת פסגת הקולינריה שלכם.
הערות אגב: שירות יעיל וחברי, מחיר מצחיק לארוחת בוקר התקועה בבטני עד לרגע זה, שרותים מצוחצחים, חנייה חופשית על המדרכה
בינות ל 4x4 וגם רואים מהרחוב קצת קצת ים.
 

salo22

New member
כתבת יפה


אבל לא הבנתי את הקשר בין חומוס, סן פלגרינו ופסגת הקולינאריה בארץ ישראל. לפני כחצי שנה פלוס אגב, היו לנו אורחים אירופאיים, חומוס לא אכלנו בחוץ, כן ביקרנו בטופולינו בירושלים, במעיין הבירה ואמיל בחיפה, פופינה בתל אביב, ומה אומר, האורחים התמוגגו קשות מכל שנייה. האמת שאפילו אין לי מושג היכן אותו עלי קרוואן נמצא ואני לא חושב שחומוס בפני עצמו הוא מנה שצריכה "להישפט".. המטבח הערבי "הכללי" לעומת זאת, הוא סיפור אחר, לטעמי הוא מטבח מופלא ומדהים כמו מטבחים אסיאתיים נפלאים אחרים, כבודו שם למעלה מאוד במקומו מונח, בשביל זה סן פלגרינו כן צריכים לעלות על מטוס במיוחד ולטוס לפה דו משמעית.
לאותם אורחים הכנו גם ארוחה ערבית ביתית, בכבוד גדול, חומוס וקובה וסלטים אספנו מכמה מקומות בחוץ או הכנו בעצמנו, בשר טחון מטוגן על חצילים שרופים עם ים טחינה ופטרוזיליה מעל, צלעות טלה וקבבים, מלאבי מעמולים וכנאפה, היינו צריכים לאסוף האורחים מהריצפה בסוף הערב מרוב התמוגגות
הקיצר, חבל לסמן אותנו כמדינת חומוס, יש כאן הרבה יותר מזה כשמדובר במטבח הערבי.
 

pix37

New member
גם לחומוס מעולה יש מקום בפסגת הקולינריה העולמ

 

salo22

New member
בהחלט

כתבתי על זה בויכוח דאז.. אבל לא צריך לעלות על מטוס במיוחד בשביל חומוס..
 

inבאלי

New member
גם מבחינתי המנה גדולה מדי

בעקבות ביקור לפני כמה שנים וכאבי בטן נוראיים אחריו, החלטתי להמנע כליל מאכילת מנת חומוס שלמה לבדי.
אני אוהבת את החומוס שלו אבל במנות קטנות בלבד.
 

etib2310

New member
המקום מאוד מאכזב

בדיוק לפני רגע ציינתי אותו כמנה הגרועה ביותר שאכלתי. בעכו כל חומוסיה בדגש על סעיד וסווהילה היא טובה בהרבה ממה שמגישים שם.
 

etib2310

New member
אני בת... :)

ואם זה אמיתי אז כנראה זה ללא ספק מקרה שבו התלמיד מתעלה על מורו.
 

קליספרה

New member
עניין של טעם

עוד לא מצאתי חומסייה שמגרדת את המסבחה שלהם
אבל זאת אני ואת הטעם הזה החך שלי אוהב
 

dfl

New member
יש לך מקור למידע הזה?

שוחחתי פעם עם סעיד על קריירת החומוס שלו, שיחה ארוכה של כשעתיים, והוא לא הזכיר את עלי קרוון ולו ברמז.
פרט לא קשור אבל מעניין: הוא אמר, בסוף השיחה, שלדעתו החומוס של סוהיילה טוב יותר משלו.
 

pix37

New member
פשוט זכרון מצוין לטריוויה של אוכל

לדעתי ראיון ישן שערכו בעבר עם כל המאסטרים של החומוס.
כאשר אגיע למחשב נורמאלי אנסה לאתר את הכתבה.
 

dfl

New member
זה מהמחשב שלי:

מצאתי את מה שרשמתי בשיחה עם סעיד. קטע:
&nbsp
לפני 35 שנים התחתנתי, עזבתי את יפו ועברתי לגור בעכו. עד אז עבדתי במאפיה של אבולעפיה וכשבאתי הנה, ידעתי שאני רוצה לעשות משהו עם אוכל – שווארמה, מזנון, לא יודע מה. במזל, פגשתי בחור נוצרי שהציע לי לעשות חומוס. חשבתי שיהיה מעניין, אם נמצא עוד שותף יהודי ונעשה מקום מיוחד, בית חם לאנשים מכל הדתות, מקום נעים שיבואו אליו לאכול ארוחת בוקר...עם השותפים הראשונים לא הלך; המשכתי לבד וכל הזמן שיפרתי את החומוס. קיבלתי עצות מזקנים שהיו יושבים אצלי, אומרים לי תעשה ככה, תעשה אחרת. השתמשתי גם בנסיון שלי מהמאפיה, כי יש הרבה דמיון בין העבודה עם הבצק לבין העבודה עם החומוס.
 

pix37

New member
ראי איזכור כאן

קישור לפוסט ישן של צור שיזף שלא הכרתי אבל גם הוא מאזכר את התקופה בה סעיד היה שוליתו של אבו חסן (עלי קראוון)

"סעיד
כששאלתי את אבו חסן מאיזה חומוס הוא מכין את המסבחה, הוא אמר שמהגרגירים התורכיים שמביא גדול יבואני החומוס לארץ – חממה מרחוב לווינסקי. כאן אולי נעוץ ההבדל הגדול בינו ובין מה שאני חושב שהוא החומוס השני באיכותו שאני מכיר – סעיד בעכו.
אצל סעיד אפשר לקבל משאוושה (המקבילה הגלילית למסבחה), אבל אני מעדיף את החומוס החלק שלו. סעיד, שפתח את המסעדה לפני 25 שנים, למד אצל אבו חסן. התוצאה שונה לגמרי. אחרי צלחת של חומוס נפלא עמדתי ליד הקופה, ומאחוריה ישב סעיד. הוא הסביר לי שאת גרגירי החומוס שלו הוא קונה משדה מיוחד ליד עפולה, שאיכר אחד מגדל בו חומוס מזן בולגרי. אולי, חשבתי לעצמי באופן לא מדעי, החומוס של סעיד חלק כל כך ואילו המשאוושה צפופה ולא מאווררת וקלה כמו של זאת אבו חסן, בגלל ההבדלים בין התורכי רחב הלב והגוף לבולגרי הצפוף והקשוח."
http://shezaf.net/עיתונות/משימות-מיוחדות/חומוס-הדבר-האמיתי.html
 

dfl

New member
משעשע

אולי סעיד מספר סיפור אחר לכל מי שמטריד אותו בשאלות?
ואולי צור שיזף עושה שימוש קצת נדיב מדי ברשיון הפואטי לשחק עם הסיפור?
אברר בהזדמנות הקרובה.
 

pix37

New member
אני זוכר את זה גם מכתבה אחרת רחבה בהרבה

שם הוא דיבר על תקופת התלמדותו אצל אבו חסן.
(לא הצלחתי למצוא אותה ברשת ולא היה לי יותר מידי זמן לחפש)
 
למעלה