המנות הצמחוניות והטבעוניות הטובות ביותר

החתולית

New member
המנות הצמחוניות והטבעוניות הטובות ביותר

ספרו לנו איפה אכלתם את המנה הצמחונית או הטבעונית הטובה ביותר בארץ?
באיזו מסעדה נמצא את המנה המנצחת?
איפה יש קינוח טבעוני מצויין?

ady18

Well-known member
אני מאוד אוהבת :

את אטריות האודון ברשת ג'ירף ברוטב כמהין עם פטריות שונות מאוד מומלץ...

pix37

New member
יולי'ס לאנץ בוקס
- שיבת ציון 34 חיפה

המסעדה הטבעונית הכי טובה בארץ לדעתי
המקום אליו אני מזמין חברים פודי'ס אוכלי כל בלי שום חשש.

אני מאוד מאוד אוהב את מנות הריזוטו שלהם (ריזוטו אפונה ופטריות הוא האהוב עלי) אשר לטעמי הן טובות יותר מאשר מאשר הריזוטו הקלאסי.

אני אוהב גם את מנת הקציצות "לא בשר" שלהם ואת תבשיל הקינואה ותבשילי החצילים.

מה שמיוחד במסעדה הזו היא העובדה שהיא מדברת בשפה קולינארית שונה לחלוטין ממה שאנו מכירים כאן ולא משתמשת בקלישאות המקובלות באזור, כאן לא תמצא טחינה כתחליף לכל דבר וגם חביתת חומוס לא ממש משחקת תפקיד.

המסעדה מופעלת על ידי שני שפים (בני זוג) אשר למדו בארה"ב במוסדות הבישול הנחשבים (מצטער לא זוכר את השמות) ואשר התמחו במסעדות נחשבות ולאחר מכן החזיקו והפעילו מסעדה משלהם במשך שנים רבות עד שביצעו עליה והגיעו לחיפה.

המחירים הם לרוב בסביבות 45 ש"ח לעסקית הכוללת מנה מהספיישלים סלט ותה קר, ואילו הזמנה מהתפריט של מנה ראשונה ועיקרית תביא אותך לסביבות 60 ש"ח.

גם בקינוחים הם מככבים - כאשר הקינוח הטבעוני הטוב ביותר שאכלתי אצלם היתה עוגת גבינה על בסיס חלב קשיו (טעים הרבה יותר מחלב סויה ויקר פי כמה), על בסיס בצק פריך (אין לי מושג איך הם פיצו על המחסור בחמאה) ומעל נקטרינות צלויות עם רוטב נפלא.

התמונות הן מתוך דף הפייסבוק שלהם -
https://www.facebook.com/pages/Yulis-Lunch-Box/361680560627357?fref=ts

pix37

New member
"שווארמה" טבעונית בחסידה בפרדס חנה

מנת השחיתות האולטימטיבית למי שמתגעגע לטעם ותחושה של בשר.
מומלץ לקחת מנת 1/2 1/2 חצי סייטן וחצי טופו
הם צולים אותה על הפלנצ'ה עם בצל מטוגן ופלפלים מתוקים ותבלינים נהדרים
הכל נעטף בפיתה ובלאפה ומשחזר את הטעם של שווארמה איכותית - לא ההודו המיובש בגרסה התל אביבית.

lriemann

New member
לגמרי יולי'ס

את הריזוטו עוד לא דגמתי, אבל קציצות הסלק-שקדים הן נפלאות.
&nbsp
נקווה שיחזיקו מעמד, כי הלוקיישן לא מזהיר.

pix37

New member
חולק עליך מבחינת המיקום = זה
הסיטי של חיפה

והמקום בו כעת מתרכזת הסצינה הקולינארית החיפאית.

שים לב שחוץ מהסינטה וששון (ואולי VOILLA) - אין כרגע מוסדות קולינאריים חשובים או מעניינים על הכרמל.

הדרך של מסעדה לשרוד בחיפה היא להבנות על קהל עסקיות הצהריים של העיר התחתית כי הוא קהל נאמן שאוכל בחוץ כל יום (אך קמצן) מסעדה שתבנה רק על סועדי הערב מהכרמל תתקשה לשרוד.

salo22

New member
ספר את זה לג'פניקה והג'ירף

והם בהחלט יגחכו, ובצדק לטעמי. נראה לך שאפשר להשוות על בסיס יום מלא באמצע השבוע בין כמות תנועת הסועדים שזורמת אצלם ביום מול "מוסדות קולינאריים נחשבים" בעיר התחתית כמו הנמל 24 או מקום נישתי יחסית כמו יוליס ? ברור שעיר התחתית, בעיקר בגלל הואדי וגם הצטרפות יזמים קולינאריים לאחרונה, בטיפטוף יחסי, הרבה יותר מעניינת גם מבחינה קולינארית ממרכז הכרמל. אבל לדעתי מרכז הכרמל תמיד ישאר לב הבילוי ו"מסעדות הקונצנזוס", ג'פניקה והג'ירף כמובן כאלו.
מעטים נוסעים במיוחד לעיר התחתית בלילה כדי לאכול, לא כולם משוגעים כמונו לעניינים הקולינאריים ויש בהחלט סיבה טובה לסגירה מוקדמת והתמקדות בקהל הצהריים (הקמצן מאוד, גם הכמה בעיקר למנת בשר או משהו שיש לידו חומוס, בעיר התחתית). אומנם לא ביקרתי ביוליס, לא יוצא להסתובב באיזור במשך היום, אבל "לרעתה" לדעתי תמיד יעמדו עניין הנישה, למרות שגם אוכלי בשר יכולים להנות בה, וכן גם עניין המיקום, לדעתי, אין ספק בזה. אולי כוונתם להתמקד בקהל העובדים באיזור, בהחלט אשריך, כפפה ליד, השאלה כמה כמוך יש, התשובה היא לא רוב משמעותי, ובכל מקרה בשביל זה גם יש "מסעדות פועלים" ותחרות קשה מול "מנות רחוב", לא פשוט.

lriemann

New member
כן ולא

התחתית בהחלט מעניינת יותר מבחינה קולינרית.
&nbsp
אבל.. יולי קצת מרוחקת (ועוד בעליה) מרוב המסעדות באיזור.
אם הייתה במיקום של הבוצ'ר בר- הסיפור היה שונה.
כמה מאות מטרים עושים הבדל גדול.

מיקהפ

New member
תודה רבה, בית המשפט אני יודעת, מל"ל?

ובחיפוש מצאתי רק רח' כזה, לא בכיוון.

pix37

New member
מל"ל= מוסד לביטוח לאומי

צמוד לבית המשפט אך יש לו חניון ענק משלו

pix37

New member
מל"ל= מוסד לביטוח לאומי

צמוד לבית המשפט אך יש לו חניון ענק משלו

FR12

New member
2 הפני שלי

יוליז בחיפה לגמרי המסעדה הטבעונית הטובה ביותר בארץ כיום. מבחינת מנות, סלט פטריות הבר של קולט ז"ל היה חוויה בלתי נשכחת, גבינת הקשיו-מעושנת באלגריה- לא רק לחם היא פנטסטית, ממרח הכמו חמאה של קפה לואיז הוא גאוני, והקינוח המנצח בעיני הוא השוקולד-רום הטבעוני של בייק בייקרי.

oreldi

New member
הראשונה שעלתה לי

היא הריזוטו פטריות של ביסטרו מיכאל.
הטעם הכל כך עמוק של הפטריות, המרקם המדויק של האורז- הכל ביחד נתן מנה פשוט מדהימה. אחת המנות הטובות שאכלתי, גם אם סופרים את הלא צמחוניות.

האלזה

New member
רביולי טבעוני מעולה בנלסון, אשקלון

אחת המנות המוצלחות שאכלתי מיימי.
המילוי הוא תרד ועוד משהו, הרוטב עם פטריות מיוחדות ושמנת קשיו.
מומלץ בחום

mmw2008

New member
קינוח טבעוני מצויין אפשר להכין בבית, בלי צורך לשלם הרבה

מזמינה אותך לנסות את שני הקינוחים האלה שהכנתי, ממש מומלצים:
קינוח קרם קפה ולוטוס:
http://condelight.blogspot.co.il/2015/06/vegan-lotus-coffee-cream.html
קינוח שוקולד ביס:
http://condelight.blogspot.co.il/2015/06/man-wafers-and-veganism.html
&nbsp
לגבי מנה טבעונית, אכלנו מנה מצויינת של פטריות ברוטב, אך לצערי לא זכור לי איפה בדיוק.

החתולית

New member
בבקשה קראי את תקנון הפורום

לפיו אין לפרסם לינקים לעמודים חיצוניים.

למעלה