ויניגרט קארי צהוב בפסטל

גסטרו

New member
ויניגרט קארי צהוב בפסטל

אני מצטטת מבקורת של גיל אקרמן בטיים אאוט ממאי 2015- "אחד הרטבים האינטיליגנטים ביותר שאכלתי זה שנים , טעמי הרוטב היו עדינים ולצדו נספחיו-ריבועי תפוח ירוק, צ'ילי אדום, וקשיו מסוכר-היא הרים את טעם הדג (שלכשעצמו היה מעולה) מנה מבריקה"

המנה היא סשימי טונה אדומה במנה שלי היתה גם קובית אבוקדו . אכלתי את המנה בארוחה שארגן האתר בייגלה , בכלל המנות הראשונות היו מוצלחות, העיקריות בסדר , הקינוחים טובים מאד בעיקר פררו רושה ואיים צפים - מנה של מרק מלבי קר עם סורבה תות , מרשמלו ועיגול קדאיף.

מנת הסשימי טונה היא מנה שגורמת לזיקוקים בפה ותכנון לאכילה חוזרת בהקדם. לרוץ !
 

salo22

New member
גם לי "דקר" בעין


בכלל כשכותבים משהו כמו בישול אינטיליגנטי, גורם קצת להרהר.. הרהורים לא אינטיליגנטיים במיוחד
והאמת שאוהב מאוד לרוץ, אבל לא בהקשר הזה &quot
 

pix37

New member
אני דווקא חושב שהדימוי הזה הוא לא רע

אני יכול בקלות להבין למה הכוונה.

אם ניקח רוטב שמנת פשוט כקצה השני של הסקאלה ונגדיר אותו כרוטב "טיפש"
זה לא אומר שרוטב שמנת הוא לא טעים - אבל הוא פשוט ולא מורכב - כל דבר שתשפוך עליך מספיק שמנת ותצמצם יצא טעים אבל זה לא יהיה רוטב מעניין או "אינטילגנטי"

לעומת זאת רוטב מורכב יותר - עם רבדי טעם שונים אשר משלימים אחד את השני ויוצרים מנה מעניינת שמבליטה את טעמי האוכל עצמו אבל מוסיף להם יכולה בהחלט להחשב כרוטב "אינטילגנטי".
 

pix37

New member
כי מורכב או מעניין הן מלים עם מטען מסוים

לא בהכרח חיובי (כמו בחורה "מעניינת") ואינטלגנטי זה דימוי חיובי במהותו
 

גסטרו

New member
PIX היטבת לבאר


אמנם ציטטתי מבקר אחר אבל במקרה זה המילה אינטיליגנטי היטיבה לתאר את הרוטב שהיה רב רבדי טעם והראה על שף שיודע להכין רוטב
אגב, קדם אכלתי ואחר כך קראתי את הבקורת (אני בפיגור עיתונים מאז הנסיעה לארהב) ושמחתי שלפחות פעם אחת המבקר ואני מסכימים. אגב, אני לא מסכימה עם הסיפא שלו - שהיה טוב אבל לא יחזור ...
 
במה זה שונה מדימויים אחרים שקיימים בשפה?

האם אפשר לוותר גם עליהם?
כך או כך, הדימוי שאול מאנגלית (כמו הרבה מאוד מילים, ביטויים ודימויים אחרים).
 

החתולית

New member
אני מסכימה עם פיקס

בתכניות בישול באנגלית, מדברים לא מעט על בישול אינטליגנטי, ומתכוונים למה שגסטרו תיארה.
&nbsp
בכלל, דימויים הם עניין סובייקטיבי, ולדעתי העיקר הוא שמבינים מה הכוונה.
 
באמת שלא שווה דיון. איך אמר סאלו? 'דקר' לי בעין אז הגבתי

אינסטנקטיבית. וזה שזה מופיע בתכניות בישול באנגלית לא בהכרח הופך זאת לכזה ראה וקדש.
 

קליספרה

New member
אני אוהבת את זה


כמו בכל כתיבה - יש את אלה שנוטים לתאר פרטים ולנסות להעביר תחושות למילים ואת אלה שמדווחים דיווח ענייני ומדויק עד כמה שאפשר
&nbsp
הסוג הראשון הוא מה שמגדיר הנוער כתיאור חופר - כחופרת בעצמי טוב לי עם הסגנון הזה
 

החתולית

New member
דיון ענייני ומעניין הוא דבר טוב

גם אם הנושא אינו אוכל אלא תיאור אוכל.
אם הצלחנו לשמח את גסטרו על הדרך, בכלל חגיגה

&nbsp
 
במאסטר שף עכשיו הגדילו עשות - מנה אינטלקטואלית...נו באמת.

גם באינטיליגנטי השתמשו אבל לא כשם תואר לאוכל אלא לדרך העשייה. וזה בהחלט הגיוני.
 
למעלה