אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיכאל ג

New member
נורמן

חגגנו יומולדת לידידה שמאוד רצתה לנסות את המקום. השירות מנסה לגרום לתחושה אירופאית מאוד, אולי בחצי קריצה - המלצר אשכרה השתחווה ליושבים סביב השולחן בתחילת הערב כשאמר את שמו.
האוכל? בגדול - מקצועי מאוד, אבל לא בדיוק מלא שאר-רוח. מקום להביא אורחים מחו"ל כשאתם רוצים לגרום להם להשקיע במיזם החדש שלכם, אבל לא מקום להתנסות קולינרית מסעירה. תסלחו לי שאני לא מפרט, פשוט לא היה משהו ממש יוצא דופן להגיד על המנות. אני יכול להגיד שאכלתי לוקוס ב-168 ש"ח והיה אחלה אבל לא יצירת מופת.
לרעה ניתן לציין את האויסטרים, הם הובאו מחוברים לצדפה ועם שבבי צדפה בתוכם. המלצר הודה שהטבח נתקל בקשיים בפתיחה שלהם! לטובתם הם הביאו עוד אויסטרים "לתיקון" על חשבון הבית והפעם מנותקים ובלי שבבים. עוד לטובה ניתן לציין את הקינוחים המצוינים ובעיקר את הברד פודינג המנחם.
המחירים נעים בין לא-זול לממש יקר. לסיכום, בתור פודיז אפשר לוותר על המקום. אין שם משהו יחודי מספיק ששווה להוציא בשבילו כל כך הרבה כסף.
 

Gרר

New member
אכן עונה. תוצאות ההתלבטות

בין פיצרוי, נורמן ומלגו&מלבר הן שליום ההולדת ננסה את M&M. את פיצרוי רשמנו להזדמנות אחרת.
 

bob68

New member
מצטרף להמלצת החתולית

אם הבחירה בסוף תהיה "מלגו ומלבר", הייתי מזמין מקום בחלק העליון ליד הבר.
לא ניסיתי אבל יכול להיות נחמד ואפילו רומנטי (בהגדרות שלי) לשבת במרפסת הקטנה הנמצאת בחלק העליון (לא על הרחוב) וצופה אל השדרה.

יחד עם זאת לא הייתי שולל לחגוג יום הולדת ב"נורמן". כך לפחות אני עשיתי וממש לא הצטערתי.
 

Gרר

New member
אשמח לשמוע המלצות על מנות במלגו ומלבר

קשה קצת לקבל את התחושה מהתפריט.
 

bob68

New member
לבקשתך

קצת קשה להמליץ היות והתפריט או המנות שבו משתנים מעת לעת וכמובן יש את עניין הטעם האישי.

באופן כללי ניתן לציין שהם שמים דגש על דגי ים נאים בצורות חיתוך שונות ובשילובים מעניינים וגם מנות פירות הים שלהם מוצלחות.
לא הייתי מדלג על מנת חזה אווז ו/או בטן החזיר אם הם יהיו בתפריט. שמעתי גם דברים טובים על שקדי העגל אבל לא ניסיתי.

מהמנות שאני זוכר ואהבתי: מולים ברוטב המיוחד שלהם (מיסו וסאקה) או רביולי תרד ושרימפס ברוטב ביסק.
מנגד לא זכורה לי איזו שהיא נפילה או מנה שממש לא אהבתי.

המנות אינן גדולות וכדאי להתייעץ איתם בבחירת המנות.

מזל טוב ותיהנו.
 
יום שישי בשרי

בשישי בבוקר נאלצתי לעבוד אז הגעתי רק לקראת 12 וחצי חזרה, בדיוק בזמן לארוחת צהריים. קפצנו לארוחה קצרה ב 25M מבית מיט מרקט - שווארמה מעושנים ונתחי מינוט (סקירט לדעתי), הכל הגיע עשוי כהלכה עם פיתות, סלט ירקות מצויין, טחינה סמיכה מאוד וחריף לימונים מצויין.
&nbsp
הם העמידו באמצע המקום גם פינת מעדנייה שאפשר לקחת הביתה מוצרים כמו שומן בוקר, את חריף הלימונים וכבד קצוץ.
יחד עם שלוש בירות של החתול השמן - 198 שח לפני. בדרך חזרה הבייתה עברנו גם בקצבייה לקחת סקרט לארוחת ערב.
&nbsp
בערב הכנתי את הסקרט אחרי ששהו במרינדה קצרה וטובה, לצדם הוגשו ראטה מעוכים שבושלו ואז נאפו וגזרים צבעוניים מקורמלים.
&nbsp
בשבת קפצתי להורים ואבא שלי הכין אוסובוקו כבש נהדר.
בערב, עצלנים במיוחד החלטנו לסיים את סוף השבוע עם פיצה וסרט - דומינוס, לא משהו מיוחד לכתוב עליו הבייתה.
&nbsp
רק אציין שהבחור הכין טארט רובארב פשוט משגע ואם יהיה נחמד, הוא אפילו יעלה לכאן תמונה מאוחר יותר.
 
לחלוטין

בזמנו כשהם רק התחילו להכין אותו (כשעוד היה דוכן) קיבלתי ממנו קצת הבייתה והשארתי את הכלי על השיש. כשחזרתי הבייתה גיליתי שהכלבלב החליט לזלול אותו.
&nbsp
אגב, החריפות לא מפריעה לך?
 

החתולית

New member
שום זה חריף כזה שאני אוהבת

הוא לא עושה כוויות. הסלטון עגבניות עם תלולית השום לימון שהגישו עם העראייס, היה מצויין ובכלל לא חריף.
 
הפלפלים החריפים כרגע לא באמת חריפים

אבל לדעתי יש קיק של פלפל כלשהו בתוך ממרח הלימונים הזה, אבל יכולה לברר.
&nbsp
 

dani666

New member
צהרי שישי-מסעדת כרמא בעין כרם. אוכל טוב. ניקיון ... לא כל כך

נסעתי עם הבת הגדולה לבת הצעירה בירושלים והיה צריך לאכול איפה שהוא וחבר מקומי המליץ על כרמא מצד ההמבורגר. הבוסית שלי הזהיר קצת, אבל לקחנו את הסיכון. סה'כ היה כדאי.

לראשונות :
שרימפס
מוצרלה ועגבניות
פטה כבד עוף.
היה טעים מאד. הפטה הגיע על משולשי לחם דקים שעברו בצד אחד למצב טוסט עדין - מאד מוצלחים ובכמות שהספיקה גם לנגב את רוטב השרימפס.

לעיקריות :
הבנות חלקו קדרת פירות ים (כולל שני חצאי סרטן)
וההמבורגר המקומי בשבילי. הגיע מדיום כמו שהזמנתי עם תוספת בצל מטוגן. בצד מנת צ'יפס גדולה וטובה !

כולל בקבוק גולדסטר - כ 335 ש'ח לפני טיפ. לדעתנו סביר תמורה.

מה לא היה סביר :
השרות מעט מגמגם (הלכנו לקופה כדי לשלם ....).

מה היה מאד לא סביר :
ישבנו במרפסת הסגורה שבכניסה לבניין. היינו ליד המעקה המקורי והעיניים - בגובה המעקה. והלכלוך ששוכב על המעקה ..... בושה.
 

Omnivore

New member
מנסף במסעדת הכבש וצ'יקן קייב בבית

מסעדת הכבש האהובה בדלית אל כרמל - פלטת סלטים סטנדרטית למדי ומנסף
מעולה. לא סתם בעל הבית מתדר בו בכל פעם. מומלץ.
צ'יקן קייב - מסתבר שממש לא מסובך להכין.

 

החתולית

New member
סופ"ש לא משהו אחרי יום הולדת

ברביעי חגגתי יום הולדת בשני חלקים - בצהריים ביקור בכמה מקומות באיזור שוק הכרמל, ובערב טסטים של תפריט של שף חדש במסעדה (דיווח על החלק הראשון יעלה בנפרד).
&nbsp
הבחור בחו"ל, לכן בשישי הלכתי עם החייל לביסטרו ברוש בפרדסיה. חלקנו מנת כרובית בטאבון עם סומק ופירורי גבינת פטה (29 ש"ח).
לעיקרית הנער אכל סינייה בורי שמוגשת על ירקות קלויים בטאבון (78 ש"ח) - מנה גדולה ועשויה כהלכה, נתחי הבורי היו גדולים ועסיסיים, והירקות הקלויים בטאבון היוו מצע מעניין ומגוון לדג.
אני לא מצאתי את עצמי בתפריט החדש של ברוש, ואיכשהו בחרתי מנת עוף צלוי בטבון (68 ש"ח). אני אוהבת עוף, אבל בדרך כלל לא מזמינה רבע עוף במסעדה. הוגש לי רבע עוף תחתון טעים ועשוי היטב ברוטב המכיל יין אדום. העוף הוגש על אורז לבן, שלא חיממו מספיק והיה פושר במקרה הטוב.
הציעו לי להחליף את המנה, אבל היות שרציתי שנאכל יחד, ויתרתי על ההצעה האדיבה.
לקינוח החייל בחר בפאי תפוחים שלא חוייבנו עבורו, ואני בחרתי בקוקילידה (32 ש"ח) - שתי עוגיות שוקולד גדולות וקשות מדי וביניהן כדור גלידת שוקולד וכדור גלידת וניל. בסך הכל מנה חביבה, שמתאימה יותר לשניים-שלושה אנשים מאשר לאישה אחת (אפילו אם היא גרגרנית כמוני). המנה היתה מוצלחת יותר אילו העוגיות היו רכות.
&nbsp
עם חצי ליטר גולדסטר (29 ש"ח) וקמפרי סודה (35 ש"ח), שילמנו 271 ש"ח לפני טיפ.
&nbsp
כמו תמיד המקום היה מלא במשפחות והשירות היה חביב ואדיב. בסך הכל נחמד.
 
למעלה