הזמנה מאונמי - מאכזבת עד מרגיזה

Omnivore

New member
הזמנה מאונמי - מאכזבת עד מרגיזה

מזמן לא זרקתי אוכל, אבל פח אשפה זה המקום הראוי
לאוכל שקיבלתי מאונמי. הקדמה קצרה: אני פלצן בענייני סושי,
לא הייתי ביפן, אבל איכשהו נראה לי שמה שמוכרים לנו פה תחת השם סושי
הוא רחוק מלהיות הדבר האמיתי. אני נהנה מדגים נאים ומסושי ביקימונו
ובעבר גם הייתי אוכל ב-Moon, אבל גם ב-Moon הפסקתי לאכול כי זה נהיה פחות טעים לי, בעיקר
בגלל איכות הדגים.

למה עשיתי הזמנה מאונמי? כי בפעם האחרונה שישבנו ביקימונו עם זוג חברים,
הם אמרו: "אתם חייבים לאכול באונמי, זה אוכל יפני אותנטי והסושי מעולה". אז אמרו.

הזמנתי שני רולים של הוסומאקי, האחד עם מוסר והשני עם בס. עד עכשיו אין לי מושג
מה היה מה כי הדגים היו ללא טעם וללא שום הבדל בינהם. האורז גרועה ביותר, ללא טעם
בכלל, בלי מתקתקות של סוכר בלי החמיצות של חומץ, כלום, פשוט אורז דביק ללא טעם. כשהבנתי
שאני לא הולך לסיים את הסושי, התחלתי להוציא מהרולים את הדג על מנת להכין לעצמי סוג של טרטר
עם רוטב סויה. מה גיליתי? הדגים במאקי לא באו כנתחים, אלא קצוצים, כלומר מקבלים הרבה פחות
דג במנה ממה שמצפים. חתיכות הדג נראו רע, חלקם עם קרום צהבהב שלא מעיד על טריות. נזרק.

מנה של אגדאשי טופו - נכון שהיא לא מומלצת בטייק אווי, אבל זה, אני מנחש, בגלל שהציפוי מאבד
מהפריכות שלו, אבל מה שקיבלתי היה גוש אחיד של קוביות טופו שנדבקו אחת לשניה במרקם
של מחק עיפרון. הרוטב היה נחמד, אבל זה לא עזר. מנה גרועה, לפח.
המנה היחידה שאיכשהו הייתה ניתנת לאכילה הייתה סלט של איטריות תפו"א עם קוביות סלמון, נאכל.
לסיכום, 170 ש"ח הכי מבוזבזים בזמן אחרון, חוויה לא נעימה וגם נשארתי רעב. לא מומלץ.
 

salo22

New member
לא נעים

רק לגבי הדגים, קשה לי להאמין שרבים יצליחו לשים לב להבדל בסושי או סביצ'ה בין מוסר לבס, ועוד כששניהם בטח דגי בריכות מדופלמים. כשזה מגיע לדגים לבנים "יחסית פשוטים" כאלו, אני באמת חושב שכל דרישה מעבר לרמת טריות גבוהה, היא קצת חסרת משמעות. שני הדגים האלו, מבריכות, בארץ, הם יותר ברירת מחדל של לסמן וי על שמנו דג לבן כלשהו בתוך סושי, ויסלחו לי המוסר והבס. בכל מקרה גם אם המוסר נניח לא מבריכה והוא הגדול והיקר יותר מגידול חקלאי ימי או מה שזה לא יהיה, עדיין דג כזה לא יהפוך לחגיגת סושי מטלטלת כשנאכל נא, ממה שאנחנו יכולים להשיג ומכירים כאן, אני חושב שלא ממש יתרשמו בשימוש לסושי ביפן


אגאדשי טופו אפשר לשלוח בצורה פשוטה מאוד, כשהטופו המטוגן ארוז בנפרד, גם אז כמובן תהיה השפעה על האיכות אבל פחות. טופו ששוהה זמן רב בנוזל ולא נאכל, גם אם "טופל היטב" לפני זה, הוא מחק עיפרון.
 

החתולית

New member
נקרא מאד מאכזב

בהחלט לא מה שמצפים כשמזמינים סושי ממקום כמו אונאמי.
&nbsp
התקשרת להגיד להם משהו?
 

Omnivore

New member
לא התקשרתי.

הייתי מתקשר אם הם היו עושים טעות כלשהי בהזמנה, אבל להתקשר
למסעדה וותיקה ולהתחיל ללמד אותם להכין סושי, זה לא אני.
 
למעלה