יום הולדת במילגו ומילבר

Gרר

New member
יום הולדת במילגו ומילבר

את יום ההולדת שלי חגגנו השנה במילגו ומלבר, שבסוף רוטשילד (או התחלה שלו, תלוי איך מסתכלים על זה) לא רחוק מהיכל התרבות.

ההמלצה להזמין מקום על הבר הוכיחה את עצמה. בדומה לשילה, המקומות על הבר מספקים תצפית טובה, כך שעוד לפני הביס הראשון אפשר להתרשם מההשקעה הרבה בפיניש של המנות. כל צלחת זוכה לסידור קפדני שנמשך דקות ארוכות.

שתי המנות הראשונות היו מהפס הקר, שתיהן מהספיישלים של אותו יום שנשמעו יותר מעניינות מהמנות בתפריט הרגיל.

הראשונה: דג אלבקור (להבנתי סוג של טונה), אגסים מוחמצים, פטל, אוכמניות שמנת, עלי אורגולה ושקדים. כמו שאפשר להתרשם, הרבה מרכיבים על הצלחת וגם ריבוי של טעמים. קצת מתקתק. קצת חמצמץ וגם קצת חריפות מפה ומשם. הזכיר קצת את ריבוי הטעמים של המנות האסיאתיות. המנה לא היתה רעה אבל גם לא משהו שהותיר חותם. ריבוי הטעמים הצליח יותר לבלבל את המנה מאשר לרומם אותה ובעיקר גרם לתחושת אי נוחות שאולי אתה מפספס משהו ברקיחת הביס הנכון.

ראשונה נוספת: טרטר פירות ים עם איטריות אורז שנשזרו היטב במנה. מוטיב חוזר של פירות יער גם במנה הזו. קרמל. סויה. עוד מרכיב או שנים ששכחתי. גם הפעם חזרה התחושה של השפעה אסיאתית רק שהפעם התוצאה הסופית היתה יותר קוהרנטית ויותר טעימה.

ממנות הביניים בחרנו במנה של בטן חזיר בבישול ארוך. בטן חזיר זה משהו שבזכות המרקם האלוהי שלו לא משנה מה תעשה איתו זה עדין ייצא טעים. עם זאת, מבין המנות של בטן חזיר שיצא לנו לטעום (מזללה, דה לוקס וכו) זו היתה הפחות מדהימה. ריבוי הטעמים מהמנות הראשונות נעדר מהמנה הזו. היה לה טעם יחסית "שטוח" וזה מוזר כי על פי התפריט (תפוחים, קרמל סויה, רוטב מנדרינות) היא היתה אמורה להיות מעט מתקתקה מה שמאד הולם בטן חזיר ודווקא כאן לא הורגשה מתקתקות. לא שסבלנו מהמנה, ולכן גם לא הערנו או משהו, אבל הפוטנציאל להפוך בטן חזיר למנה מנצחת לא מוצה עד תום הפעם.

עיקרית נוספת רביולי תרד עם שרימפס ברוטב ביסק. המנה הטובה ביותר בארוחה. הרביולי היו מושלמים וחיבור הטעמים סוף סוף פגע בול.

קינוח. הגירסה שלהם לפנקוטה. עם מרק פירות יער בתחתית ומרנג פירות יער והחלק המפחיד: קציפת לבנדר, מפחיד כי לא מזמן ב-MKR קינוח עם לבנדר זכה לאחד הציונים הגרועים ever. אבל דווקא כאן זה היה קינוח מוצלח מאד שהאישה הגדירה כאחד הקינוחים היחידים לאחרונה שלא גרם לנו להצטער שהזמנו קינוח. הלבנדר לא הורגש כלל. המתיקות היתה בול מבמידה. ולהכל היה מרקם ענני מענג. קינוח מצויין.

שורה תחתונה
אני כבר רואה את סבתא רות סופרת על כמה מנות היה לי משהו להגיד וקובעת שהארוחה היתה על הפנים כי מתוך 5 מנות - רק שתים היו מושלמות. אז כדי למנוע מראש אי הבנות אשתדל להיות מאד חד בשורה התתונה.

מבין חמש המנות שאכלנו - לא היתה אף מנה שלא היתה מוצלחת. כולן היו סבירות במידה זו או אחרת. הקינוח והרביולי - במידה רבה. מאד. המנות האחרות - היו בסדר, שזה לא הולך ברגל, אבל לצערי לא מעבר ל"בסדר", בעיקר בגלל שלא היה בהן ערך מוסף שאני מחפש במיוחד בארוחה כזו של אירוע מיוחד.

המחיר ששילמנו עבור כל הארוחה, כולל דמי חליצה של 40 ש"ח, הגיע ל-350 שקל. מחיר די מגוחך בתל אביב. במחיר הזה - הארוחה שאכלנו שם בהחלט שווה בדיקה. זה לא מובן מאליו לשלם 155 שקלים לראש על האוכל בתל אביב ולקבל חמש מנות סבירות ומעלה ללא נפילה כלל.

עם זאת, לאחר ביקור הבכורה הזה הסך הכל הכללי שקיבלנו שם לא מרגיש לי כמשהו שיריץ אותי לבדוק אותם שוב בזמן הקרוב, בעיקר בגלל שזה היה רק "טוב" אבל לא "מצויין". אני חושב שאם מוכנים להגדיל את סעיף ה-money אז ה-value שמקבלים ב"שילה", שחיה על אותה משבצת, הוא טוב יותר. אבל כאמור - מסעדה שבהחלט שווה לבדוק אותה, במיוחד אם סעיף התקציב הוא מוגבל. ב-VFM קשה לי לחשוב על מתחרות שלה.

את המצלמה המקצועית לא הבאתי הפעם... אצרף את מה שהצלחתי בכל זאת לצלם.







 
מזל טוב

אני שמחה שסה"כ נהניתם כי אני מאוד אוהבת את המקום.
תהייה שעלתה לי למקרא הביקורת ובכלל אני חושבת על זה הרבה
מן הסתם ידעת שתחזור לדווח על הארוחה - אתה חושב שזה השפיע על ההנאה? האם התעמקת יותר תוך כדי ארוחה בלנסות להגדיר מה אתה מרגיש כלפי כל מנה ? אם היית יודע שאין בכוונתך לדווח האם זה היה מרגיש אחרת ?
לפעמים אני תוהה אם ההשתתפות שלנו כאן משפיעה עלינו תוך כדי ארוחה.
&nbsp
 

Gרר

New member
אני משתדל לא להתעסק בזה תוך כדי הארוחה

וזה כנראה אחד ההבדלים בין מבקר שלוקח על עצמו לכתוב על מסעדה וזו המטרה העיקרית של הארוחה לבין מישהו שבראש ובראשונה בא לחגוג יום הולדת עם בת זוגו ולהנות מהבילוי עצמו.

זה לא שאנחנו לא מתייחסים לארוחה תוך כדי. ברור שכשאתה אוהב אוכל ונמצא במקום שהבילוי העיקרי שלו הוא אוכל - אז אתה מתייחס לעניין תוך כדי, אבל התייחסות היא מאד כללית ורחוקה שנות אור מרמת הפירוט שאני כותב בפורום. אוכל עובד בעיקר על החושים ולא על המוח וכשאתה מתחיל להתעסק בזה יותר מדי ולנתח תוך כדי - זה יכול לעקר את כל ההנאה מהאוכל.

הדברים היחידים שאני כן עושה במיוחד בשביל הדיווח הוא לכתוב לעצמי תיאור קצר של מנות שלא מופיעות בתפריט כדי שלא אשכח אחר כך ולצלם את המנות שגם זה אני משתדל לעשות הכי אגבי שאפשר בלי להשקיע בזה יותר מדי. טייק אחד מה שיצא יצא - ויאללא, לאכול.

למחרת כשאני יושב לכתוב הכל נשפך מעצמו. איך זה קורה אני באמת לא יודע
 

Pixelss

New member
מזל טוב!

באת לי בדיוק בזמן עם הביקורת הזאת.
אנחנו שם ביום חמישי לארוחת ערב זוגית לכבוד חגיגות יומהולדת.
&nbsp
 
MY 2 CENTS

קודם כל - *רגע של קיטש* מזל טוב לאהוב ליבי

ועכשיו לענייננו..
אני מאוד נהנתי מהמנות הראשונות- נכון הן לא "העיפו" אותי- אבל היו בהחלט נחמדות...הטרטר היה יותר מוצלח מהאלבקור..אגב- שתי המנות היו יחסית חריפות- למרות שהוגדרו "פיקנטיות" לטעמי זה היה קצת יותר מפיקנטי...אבל עדיין בגבול הסביר מבחינתי..אבל חתולית - ראי הוזהרת- פיקנטי במלגו זה חריף בשבילך!
במנת הטרטר אציין לטובה את אטריות האורז. בתיאור המנה- דמיינתי לעצמי אטריות דמויי שערות- כמו אלו שקונים בסופר ומבשלים דקה במים רותחים- אך כאן היה מדובר באטריות רחבות ושטוחות שהם עושים במקום...שנתנו מרקם מאוד טעים...

מאוד אהבתי את ההשקעה בפרזנטציה של המנות- ממש עבודת אומנות על הצלחת...חבל שהתמונות עושות קצת עוול ולא מעבירות את היופי כראוי.

מנת הרביולי אכן הייתה המנה המוצלחת של הערב. הרביולי היו מלאים בקרם תירס- עשויים מפסטה ירוקה...השרימפס היו עשויים TO PERFECTION (ע"ע השפעות הMKR)
בליסימו!

שתינו המנגווי של סוסון ים שהבאנו איתנו מהבית - הוא היה נחמד - אבל לא קלע "בול"
אני יותר אוהבת את "אלול" של סוסון ים.
אני אוהבת יינות עם טעם מאוד עמוק ועשיר...לא חמוצים..עם סיומת ארוכה...
היין הספציפי הזה לא היה חמוץ- אבל לא היה לו מספיק UMMMPH לטעמי...

סה"כ- מסכימה עם השורה התחתונה- סביר להניח שנחזור...אבל לא במיידי...
מאמינה שפעם הבאה שנחפש מקום בסגנון- ננסה את פיצריו שהייתה האופציה השניה שלגביה התלבטנו.

שבוע טוב לכולם!
 

החתולית

New member
אני יודעת שיש שם מנות חריפות

לכן שאכלתי במלגו ומלבר, הבהרתי להם שבלי חריף !
&nbsp
דרך אגב, אם יש מסעדה שהייתי סומכת עליה בעניין היין, זו מלגו ומלבר. אלה סקר שמנהלת את המסעדה, מבינה ויודעת יין ואני מאמינה שהיתה מתאימה לכל אחד מכן יין לטעמכם (וזה מה שאמרתי לז'ראר).
 

Gרר

New member
מודה באשמה אבל זה בקבוק שנשאר לנו...

אז רצינו לנצל
 
חסכת לי


אבל בכנות, לא נראה לך אוקסימורון להגיד "לא היתה אף מנה שלא היתה מוצלחת. כולן היו סבירות במידה זו או אחרת. הקינוח והרביולי - במידה רבה. מאד. המנות האחרות - היו בסדר, שזה לא הולך ברגל, אבל לצערי לא מעבר ל"בסדר""....
האם מנה מוצלחת [מודגש עם קו] הינה מנה שהינה 'לא מעבר לבסדר'?
וזה עוד כשאתה מצהיר "שהפעם כדי למנוע מראש אי הבנות אשתדל להיות מאד חד בשורה התחתונה".
אני מאד נהנית מהכתיבה שלך אבל אף פעם לא מצליחה להחליט אם הביקורת טובה או לא. אם זו מסעדה שכל המנות בה מוצלחות, למה לא לשוב אליה?
ההרגשה שלי היא שבפירוט אתה כותב בדיוק מה שהרגשת ומנתח נכון את המנות אך בשורה התחתונה, פשוט לא נעים לך להיות 'האיש הרע' או אולי, זה שבחר לא נכון ואז הסיכום מייפה את המציאות. כששתי גישות אלה נפגשות בפוסט אחד זה קופץ לעין.

וחלילה, אל תיקח את זה אישית. נשבעת שזה לגמרי ענייני.
 

Gרר

New member
אני אסביר

ההתייחסות שלי למנות מתחלקת לשלוש.

  • בראש הסולם - נמצאות מנות שלא סתם היו לי טעימות אלא ממש עשו לי wow והשאירו אותי עם טעם של עוד.
  • בתתית הסולם - מנות שממש לא כיף לאכול אותן. אלו מנות שיש בהן משהו שהוא לא טעים, או לא עשוי טוב, או כל סיבה אחרת שאחרי שני ביסים כבר לא בא לך להמשיך לאכול אותן.
  • באמצע - אלו מנות שהן סך הכל טעימות, לא גורמות כל סבל תוך כדי האכילה שלהן, אבל מצד שני לא השאירו בי משהו שהוא מעבר. האם זה משהו שהוא בהכרח רע? לא. כי גם אם אני לא יוצא מהן עם wow בעיניים - אלו לא מנות שאני אפסול, במיוחד מתוך הנחה שלא כל מנה יכולה וחייבת להיות wow. יש גבול עד כמה אפשר לרגש אותך. להעיף אותך. להטיס אותך. להפתיע אותך. זה יכול להיות בסדר גם אם מנה היא רק "בסדר" ולא מעבר.

לכן ארוחה שבה אכלתי שלוש מנות בסדר ועוד שתי מנות מצויינות - נחשבת אצלי מוצלחת מאד. זה לא ניסיון להיות הנייס גאי. זו בדיוק התחושה שאני לוקח משם. מנגד מסעדה שבה מתוך חמש מנות שתים נופלות על הרף התחתון - זו מסעדה שלא תקבל אצלי בוטום ליין חיובי ואני גם לא אנסה להוציא אותה באור חיובי. אין לי כרגע בשליפה דוגמאות. אני גם מקווה שלא יהיו בזמן הקרוב


צריך גם לקחת בחשבון שאנחנו בוחרים את המסעדות די בקפידה ונעזרים בהרבה המלצות ודיווחים - ולכן באופן טבעי יוצא לי פחות לדווח על ארוחות נפל. ואוסיף מיד טפו טפו חמסה חמסה שלא פתחתי עכשיו פה לשטן כי כולנו יודעים שגם המלצות ודיווחים ורפיוטיישן של מסעדה זה בעירבון מוגבל. אבל בפעם האחרונה כשהסתכלתי על הדיווחים שלי באתר מטעמים כשעוד עבד - הרוב יצא חצי-חצי, קצת פחות ירוק מושלם ועוד פחות אדום. מקווה שזה גם היחס שיישמר.

לגבי ה"אחזור" או "לא אחזור", זה כבר יותר מורכב ואפילו די סובייקטיבי. אם אני צריך לשים את האצבע על המקרה הזה אז כיוון שלא ראיתי בתפריט יותר מדי מנות שלא ניסינו וממש מתחשק לי לנסות, וכיוון שיש מסעדות אחרות עם אוכל בכיוון הזה שיצאנו מהן עם חוויה כוללת טובה יותר, וכיוון שגם ברף העליון יש הבדל בין ציון 92 לציון 98 (סתם, אני לא באמת נותן ניקוד - רק לצורך ההמחשה) אז ההרגשה שלי בדיעבד היא שנכון לעכשיו מיצינו את החוויה שם. מצד שני אני לא פוסל ביקור נוסף במידה ויכנסו מנות חדשות או סתם שפתאום נתגעגע למקום. אף פעם אי אפשר לדעת.
 

Gרר

New member
אה וכמובן לא לשכוח

שבאופן טבעי אני נוטה להעדיף מסעדות שלא הייתי על חשבון כאלה שכבר הייתי וכיוון שקצב פתיחת המסעדות בתל אביב גדול מהתדירות שבה אנחנו יוצאים לאכול אז לא חסר מסעדות חדשות לבדוק אותן. כדי לחזור למסעדה הארוחה שם באמת צריכה להיות משהו מיוחד. דווקא האישה פחות "בעייתית" ממני בקטע הזה אבל כמו שכתבתי - לחזור או לא לחזור אצלי זה באמת עניין מורכב ודי סובייקטיבי.
 
מקבלת את החלוקה לשלושה מצבים.

הבעיה היחידה שלי היא שמצב 2 זה בדיוק מה שהגדרת 'לא יותר מבסדר' ומצב 1 זה המוצלחות.
לכן לסכם שכל המנות היו מוצלחות, קצת חוטא לאמת ..
 

Gרר

New member
לא יותר מבסדר זה עדין... בסדר

וסידרה של מנות שהן בסדר יכולה לסכם חוויה מוצלחת למדי אם אתה לא מחפש משהו שהוא מעבר לבסדר או למעלה מזה: אם בארוחה היו גם מנות שהן "רק" בסדר וגם מנות שהן מעבר לבסדר.

אולי הבעיה זה השימוש במילה בסדר? גם האישה אומרת לי לא פעם ש"בסדר" לא נשמע מספיק מפרגן למרות שמבחינתי להגיד על מנה שהיא בסדר זה סיכום חיובי לכל דבר ועניין.
 

החתולית

New member
על הדיווח

אנחנו מאד אהבנו את מנת בטן החזיר. מלבדה אכלנו מנות אחרות לגמרי מאלה שאתם אכלתם.
&nbsp
&nbsp
 

אור2221

New member
משעשע, אני רציתי ללכת למילגו ומילבר ובמקום זה הלכתי לקלארו

בעקבות לחץ משפחתי.
אני אדווח יותר מאוחר איך היה (טוב), אבל משעשע לקבל דיווח מה הפסדתי.
&nbsp
&nbsp
 
מניחה שכמו שאר מסעדות ת"א, מנה או שתיים טובות עד מוצלחות

והשאר לא יותר מבסדר...

עושים וי כשהולכים ולא ממש מתחשק לחזור. זה מה שמבאס אותי...
 
למעלה