קפה נואר- מקצועיות מנצחת

קפה נואר- מקצועיות מנצחת

ערב מהביל תל אביבי, השדרות מלאות בבני אדם מזיעים בחום הכבד ומחפשים קצת בריזה, מסתובבים קצת בשדרה ומנסים להחליט מה לאכול- פיצה? המבורגר? תאילנדי?
עוברים על פני מסעדות השדרה- השולחן מרגיש קצת צעקני מדי, הקנטינה קצת סנובית מדי... ואז רואים את הפינה הנצחית והנהדרת של נחמני ואחד העם עם המראה הכל כך קלאסי של קפה נואר .
מארחת מובילה אותנו לבר , המסעדה מלאה באנשים, מעוצבת באופן כל כך קלאסי שלא מרגיש שהשתנה אחרי כמעט 20 שנה שהיא שוכנת לה בפינה הקבועה, התפריט גם לא משתנה ושומר על העקרונות של הביסטרו עם מנות קבועות ועוגנים שלא מחליפים עם פריט ספיישלים קטן, אין פה הפתעות קולינאריות או ריגושים רק יד טובה שמובילה אותך לערב נעים.
הברמן החביב והידידותי (אפילו מעט מדי) ממליץ ובונה לנו ארוחה וקוקטייל, בשבילה קוקטיייל קמפרי שנבנה לידנו עם כמות יפה של קמפרי, ג'ין ופלחי תפוזים ולימון שהיה מרענן, חמצמץ ונכון לחום התל אביבי, בשבילי שליש סטלה בכוס קפואה על פי כללי הטקס.
המתנה קצרה וצלוחית של זיתים משובחים ומגיעים המנות שלנו, בשבילי צלחת גדולה עם נתח שניצל צלע לבן שבאמת גולש מקצוות הצלחת, נתח דק ומצופה בפירורי לחם ומטוגן בשלמות ככה שהציפוי לוהט ופריך ובפנים רך ועסיסי, סחיטה קלה של לימון ואני בעננים, בצד ערימה קטנה של פירה עשיר ומושבח וסלט קטן עם כמה עגבניות ורוטב ממכר ואתה מסודר.
בשבילה ניוקי פסטו עם ברוקולי ושקדים, כמות יפה של ניוקי רכים מאוד, רוטב סמיך ועשיר אבל לא כבד וברוקולי שנותן קצת ויטמינים, מנת ביסטרו קלאסית וטעימה.
אחרי פחות משעה כבר היינו בחוץ, 195 ש"ח של בריחה קטנה מהמציאות ושבעים עד מאוד, אין פה אופנות חולפות, מוסיקה קולנית, שופוני או צילחות מרהיב שיגרום לך לדבר על המנה במשך שבועות, רק ביסטרו קלאסי ויציב שבכל פעם מחדש שמח לחבק אותך ולספק אוכל מנחם, וכמה חסרים לנו מקומות כאלה בארץ.
 
והמקצועיות מנצחת - המקומות הללו הם אלה שמחזיקים מעמד

שנים על שנים - כמו כל מפעלות ברודו. אותו דבר.
 
הייתי שמח לראות הרבה יותר מקומות כאלה

ביסטרו לא מתיימר שיודע בדיוק במה הוא טוב ושומר על קו אחיד במשך שנים.
וקפה נואר לא שייך למפעלות בורדו, שכחתי את השם של הבעלים
 

Pixelss

New member
אכן והיה לו שותף בשם גדעון (ברח לי השם משפחה)

לא בטוחה אם הוא עדיין חלק מהעסק.
 
אחד הדברים המצחיקים שקרו לי בזמן האחרון

זה לשמוע את דעתו של אבי על הציור של בדר שתלוי בסבסטיאן.
 

Pixelss

New member
אוי הציורים של רפי, יש לי כל כך הרבה להגיד עליהם

בעבר המאוד רחוק היה ציור ענקי בסבסטיאן עם איבר מין גברי שבור שכל פעם מחדש הופתעתי שאנשים שאלו אם הוא למכירה.
אבל מבחינתי הציור המפחיד מכולם זה הפורטרט העצמי המדויק שלו שיש בקומה הרביעית שבו העיניים לבנות לגמרי, הוא פשוט מעביר בי צמרמורת.
 

salo22

New member
תודה על הביקורת


בהחלט עושים שם משהו נכון, באופן יחסי כמובן, לטעמי זו מסעדה יקרה מאוד לתמורה הבנאלית, זה לפחות מה שהרגשתי בביקורים בודדים שם לפני שנים. התחושה כמובן לא תשתנה בעקבות הביקורת שלך, 200 ש"ח לשתי עיקריות, שליש בירה וקוקטייל, לא בדיוק יריצו לשם..
 
יש הבדל גדול בין בנאלי למדוייק

אין ספק שאין הפתעות גדולות בתפריט, המנות קבועות ולא משתנות כמעט ואין בהם בשורה קולינארית, אבל...
מנות גדולות מאוד, עשויות הייטב, מבינות את המנה ומציאות ממנה את המכסימום, שירות מהודק ומקצועי
כל הדברים הללו קשה מאוד למצוא במסעדות בארץ, התמורה למחיר סבירה בהחלט, ניוקי ב-58 ש"ח, שניצל צלע לבן ב-72 ש"ח , מחירים לא נוראיים בכלל
עלויות האלכוהול מעט גבוהות אבל זה סימפטום של הרבה מסעדות בארץ (49 ש"ח לקוקטיל, 26 ש"ח לבירה)
אין ספק שאני לא הגיע במיוחד לקפה נואר בשביל שניצל, אבל אם אתה בסביבה וקשה לך להחליט אתה יודע שתקבל ארוחה מקצועית וטעימה
 

salo22

New member
ביסטרואים תל אביביים

אין לי שום דבר כמובן נגד סיגנון הביסטרו עצמו, מאוד אוהב, אבל כמו שאולי הזכרתי פה ושם בעבר, בכלל לא יצא לי להתלהב במיוחד מהאוכל בבראסרי והקופי בר והם לחלוטין לא הפכו למקומות מועדפים שאני שמח לבקר, לא מגיעים לשם.
ועדיין - הם לטעמי היו אפילו יותר טובים מאותם ביקורים לא מוצלחים, אפילו קצת תמוהים לאור הציפיות, בקפה נואר, האמת שום דבר לא נשאר שם בזיכרון מהאוכל, מצד שני אי אפשר להגיד שהדיעה היא על בסיס מספר ביקורים משמעותי.
אם מדסקסים על הנושא של ביסטרואים, היחיד שנגע באמת והיה לי מאוד נעים להגיע לשם, גם אם המנות לא תמיד דילוורו באותה רמה, במיוחד ככל שמתרחקים מנקודת הפתיחה, זו הייתה פאסטיס עליה השלום, מבחינת האוכל איפה היא הייתה ואיפה קפה נואר, לטעמי גם מפעלות R@M או איך שהם נקראים, לא היוו תחרות.
 
פסטיס זה זיכרון נהדר...

מאוד אהבתי לאכול במקום הקטן והצפוף הזה, עם אווירה נעימה ואוכל מעולה ובמיוחד הסטייק רוקה שהייתה המנה הקבועה שלי, אבל כבר אז פסטיס הייתה קצת מעבר לביסטרו ויותר מסעדה קלילה עם מגע זהב של שף מוכשר, כל פעם שאני עובר ורואה את השולחן אני חושב כמה חבל שמקום כיפי כמו פסטיס התחלף לו במקום מתיימר ולא יציב .
אני מסכים לחלוטין שהבראסרי, קפה נואר או הקופי בר הם לא המקומות שאני הולך אליהם במיוחד, אבל הם חלוטין מקומות שלהם אני יגיע עם הרכב משפחית מורחב כי לכל אחד יש מנה שמתאימה לו תוך שמירה על מקצועיות.
 

Nרב

New member
קופי בר כבר מזמן לא מתפקד כביסטרו

אלא יש לו תפריט איטלקי משתנה (חוץ מכמה מנות קבועות שנשארו מהעבר כמו ההמבורגר ביין והסלט קיסר)
 

salo22

New member
הממוצע התל אביבי לא עקרוני לי
לא עוזר להצדיק..

הרמה פשוט לא הייתה טובה מספיק, הבישול לא היה מושקע מספיק.
 

Omnivore

New member


גם אני לא התרשמתי לא מהמקום, לא מהשניצל ולא משאר האוכל שהיה בינוני מינוס,
אבל הם בהחלט קולעים לטעמם של רבים.
 

oreldi

New member
מסכים מאוד

מקום יציב, נעים מאוד, כיף וטעים שם, זה לא מקום של שופוני וטריקים אלא אוכל פשוט וטעים.
אחד המקומות היותר שווים בעיניי, שמזכירה לי מאוד את סרגוס שנסגרה שגם אותה אהבתי מאוד.
פעם הבאה, נסה את הפאי בננות לקינוח
 
למעלה