כמה קטנטנים

pix37

New member
שפר'ס ביר גרדן - רמת ישי

בשבת עם המשפחה קצת אחרי הגהנום של הצהריים קצת לפני סועדי הערב.
נצלנו כמה שעות של שקט לארוחה משפחתית במקום מוצלח מאוד.

הגדול - ספיירריבס ברוטב ויסקי (89 ש"ח) מנה נדיבה וטעימה הוגשה עם סלט ופלחי תפוחי אדמה מטוגנים - קרוב לשלמות.
הקטן - קלאמרי מטוגן (52 ש"ח) - מופיע בחלק המנות הראשונות אבל היתה נדיבה על מנת להיות מנה עיקרית. הוגשה עם שני רטבים מצוינים מיונז שום ורוטב נוסף על בסיס חרדל - אני אהבתי הקטנים פחות.
אישתתי - (בסביבות 99 ש"ח) שריפס ברוטב חמאה ויין לבן על מצע אורז - נטרף והיא בהחלט אהבה.
אני - ריזוטו פטריות - (56 ש"ח) - אישתתי אהבה אני פחות- זה לא שהמנה לא היתה טובה היא פשוט היתה עשירה מידי בשבילי מחד וחסר "חוד" - טעם מאוד מאוד בסיסי של אדמה חמאה ושמנת שאני פשוט לא שם עכשיו. לצערי לא מתקרב לריזוטו המדהים של יולי'ס - אבל זה יותר עניין של טעם אישי ובחירה שגויה במנה. (זה לא שהיו לי הרבה אופציות חלופיות בתפריט)

לקינוח - קרם ברולה - 25 וכדור גלידה 15 - קרם הברולה היה מצוין - הקטן פחות אהב את שכבת הסוכר השרוף מה שהותיר לנו יותר. כדור הגלידה היה סטנדרטי.

השרות היה מופתי וכך גם הכנסת האורחים והנדיבות

סה"כ כ- 336 ש"ח מוצדקים מאוד - לארבע מנות עיקריות + שני קינוחים.

מומלץ בחום.

pix37

New member
גם בעיני

למרות שלפחות הגדול מתחיל להיות הסיוט של המסעדות כי הוא יודע מה הוא רוצה ולא מתבייש לבקש את זה.
ולהחזיר מנות כאשר עושים לו הנחות ילדים (אף מסעדה לא מצליחה להגיש סטייק מדיום רייר לילד בפעם הראשונה)

ממש מעצבן הזלזול בבקשות של ילדים

גם הקטנה שלנו לא אוכלת אף פעם מנות ילדים.
וכשאנחנו מזמינים לה המבורגר (לא ילדים- רגיל מהתפריט)- תמיד מסתכלים עלינו כאילו נפלנו מהירח כשאנחנו מבקשים אותו עשוי מידת מדיום...
מה לעשות- זה מה שהיא אוהבת- ויותר מזה היא לא אוכלת...

pix37

New member
יולי'ס לאנץ' בוקס - צהרים בקטנה היום

פולנטה אביבית + סלט + תה קר - 45 ש"ח - מנה נהדרת - חמה מורכבת ירקות שונים שמשחקים אחד עם השני ועם הפולנטה, "פרמזן" טבעוני מופלא שעולה על המקור - פשוט מנה טובה.

לידה פלחי תפו"א שהוזמנו מגרגרנות נטו - לא היה בהם צורך אבל הם עדיין היו נהדרים.

חיפאים - תעשו לעצמכם טובה ותחפשו את המקום הזה - הוא שווה את המאמץ

pix37

New member
טאבון בסמת - תנורו של האופה

המיתולוגיה היהודית רוויה סיפורים והלכות בעניין תנורו של האופה.
בכל קהילה היה האופה אשר היה לו תנור יותר מקצועי מהתנור הביתי הרגיל והוא היה אופה את הלחם לכל הכפר ובערב שבת היה הכפר כולו מביא אליו את סירי החמין לאפיית לילה עד לצהריי יום המחרת - התנור היה תנור מקצועי ששומר על החום ולא היה צורך להסיקו במהלך השבת ולכן ניתן היה להמשיך ולחמם את האוכל בשבת.

המסורת הזו כמעט ונעלמה עם העליה לארץ והעליה ברמת החיים וכיום אין כמעט תנורים כאלה ומאכלים כאלה - אשר מתבשלים שעות ארוכות בחום הקפי (לא באש מלמטה).

לכן שמחנו במסגרת הביקורים בכפר הסמוך לשמוע שלכבוד רמאדן המאפייה השכונתית - טאבון בסמת - הזמינה והתקינה תנור שכונתי גדול אשר יחדש את מסורת הבישול המשותף ולטענתן ישפר את טעם המאפים.

החג הזה יצא לנו פחות להסתובב בכפר - אבל כאשר הגיעו אלינו אורחים בשבת אמרנו יאללה הזדמנות לנסות את החידוש הגדול הזמנו בשישי בערב 3 עופות המגיעים עם שני מגשים נוספים של משהו שנראה כמו פיצות עם ממרח בצל + דלי חמוצים + כד מלא ירקות אפויים.

סה"כ 210 ש"ח המחושבים על פי 70 ש"ח לעוף כאשר כל האקסטרות נכללות במחיר.

באנו לאסוף את הכל בשבת בצהריים וסה"כ היה נחמד מאוד האורחים התלהבו מהחידוש אבל לטעמי - התיבול היה עדין מידי ממה שאנו רגילים אבל סה"כ מדובר במנה טובה וטעימה.

בפעם הבאה ננסה להכין בעצמנו את הסיר ופשוט להביא אותו למאפיה לבישול של לילה.

(מצטער אני לא מוצא את התמונות של צילמתי של העוף והירקות יוצאים מתוך כד חרס.)

pix37

New member
צ'אנג בה - העסקית הטובה ביותר בחיפה !

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר לביקורות הקודמות שכתבתי
פשוט העסקית הטובה ביותר בחיפה היום.
56 - 66 ש"ח לעסקית צהריים אסייתית - כוללת מנה ראשונה מנה עיקרית ושתיה.
טעים מאוד הוגן מאוד ובכלל כיף של מקום.

רק שיעשו משהו עם שעות הפתיחה המוזרות שלהם 11- 17 זה פשוט מעט מידי למסעדה כל כך קטנה וכל כך טובה.

bob68

New member
על הדיווחים והמידע

יש לך מושג עד מתי ימשכו השיפוצים ברחוב ?
כשעברנו שם נראה לי פחות מזמין לשבת במעין אתר בנייה והחלטתי להגיע לשם בהזדמנות אחרת.

pix37

New member
הבנתי שהשיפוצים צפויים לערוך עד סוף השנה האזרחית (דצמבר)

אבל יש להם נטיה לפעמים לסיים לפני הזמן ונקווה שגם הפעם המועדים יתקצרו.

sweetdreams

New member
וואלה? 11-17? בפעם האחרונה שהייתי זה היה 12-16

אני תוהה מי מהם הוא העדכני יותר. מתי בדקת לאחרונה את עניין השעות?

sweetdreams

New member
אוקיי, אז את נתון ה12-16 הוצאתי מהמסעדה עצמה

(ולגבי ה12 אני יכולה לחתום, כי הייתי צריכה לחכות
), אז כנראה שהוא העדכני יותר.

מצד שני, אם זו כתבה מהשבוע, אז אולי הם שינו משהו...

mb196

New member
תודה רבה על הדיווחים!

מנת הספייריבס של שפר'ס פשוט נהדרת, בכל ביקור אני אומרת לעצמי שאנסה לדגום גם מנות עיקריות חדשות, ואיכשהו תמיד חוזרת אליה.
הפולנטה ביולי'ס נראת נהדרת! האם הם פתוחים גם בשעות הערב? ובסופי שבוע?

pix37

New member
יולי'ס לאנצ' בוקס - שעות פתיחה

יוליס פתוחה כל יום מ- 10 - 17:00
בימי חמישי עד 19:00
פתוח בשישי עד אחה"צ

ובשבת אחת לחודש לכל מיני ספיישלים - כדאי לעקוב אחריהם בפייסבוק.

מנת הפולנטה היא מנה מהספיישלים אז שווה לבדוק לפני שמגיעים מה הספיישל באותו היום (אם זה ריזוטו אז לרוץ)

למעלה