כמה דיווחים מהתקופה האחרונה

oreldi

New member
לה רפובליקה דה רונימוטי- עסקית טובה ומשתלמת

לדיווח המלא בבלוג

אמצע שבוע, יצא איכשהו יום פנוי לא אופייני, נתתי קפיצה עם האישה לרונימוטי
באמצע השבוע מציגה המסעדה דיל משתלם במיוחד: ארוחה עסקית, שמחירה כמחיר המנה העיקרית, שכוללת לחם, מנה ראשונה, מנה עיקרית, קינוח ושתיה חמה. יש מבחר מכובד של מנות עיקריות, ברמות מחיר שונות: 59 שקל, 68, 76, 84 ו- 118 שקל. יחד עם זאת, יש לציין שהן המנות הראשונות והן הקינוחים קטנים מאוד.
המסעדה נחמדה, נעימה ומרווחת, היתה מלאה למחצה

למנות ראשונות במסגרת העסקית היו בסך הכל 4 אפשרויות, מתוכן מרק שלא היווה אופציה כי היה יום חם, בקיצור 3 מנות בלבד, מתוכן בחרנו סלט עגבניות ופריטו מיסטו. (יש גם מנות מחוץ לעסקית בתשלום) הסלט עגבניות- כלל עגבניות, בצל סגול ופטרוזיליה. הוא היה קטנטן, יותר כמו מנת טאפאס והיה בסדר אבל לא משהו שהייתי מצפה למצוא במסעדה כזו. הפריטו מיסטו כלל ירקות מטוגנים בבלילת קמח- פרוסות של כרובית, קישואים, לימון. מנה מאוד פשוטה אבל מעולה. הטיגון היה מוצלח, הירקות לא היו שמנוניים מדי, וזה היה טעים בטירוף. ומעל כולם בלט הלימון המטוגן, שהיה ממכר ממש. בצד קיבלנו פלח לימון טרי, סחטנו והוספנו הלימון על הירקות

לעיקריות לקחנו פפרדלה פונגי- פטריות, חמאה שמן זית ופטרוזיליה (59 שקל), מנה טעימה, הפסטה טובה, הפטריות בשרניות והרוטב מצוין. עיקרית שניה היתה קנלוני עגל במילוי בשר עגל בבישול ארוך, ציר עגבניות חמאה ואורגנו (76 שקל) שהיתה סבירה בלבד. הבצק היה פריך, מוצלח וטעים, הרוטב גם טעים, בעל טעם חזק עם נוכחות אורגנו דומיננטית, אבל החלק הפחות טוב היה המילוי, זה היה בשר סיבי (לדעתי שפונדרה), אבל הוא התיבש והיה אנמי. היה אפשר לותר על המילוי בכלל ולא הייתי מרגיש בהבדל גדול במנה. חוץ מזה המנה היתה קטנה (2 גלילים קטנים) ולא משביעה.

לקינוח כדור סורבה מנגו שלא הרגיש כמו פרי טרי אבל היה נחמד, ופנקוטה טובה.
סך הכל יצאנו בנזק של 135 שקל, זה לדעתי לא הרבה בכלל ובסך הכל החוויה היתה טובה והאוכל טוב וטעים, יחד עם זאת הקנלוני עגל היתה מנה קטנה מדי שהשאירה אותי רעב, משהו שלא קורה לי בדר"כ אחרי מנה ראשונה ועיקרית. בשורה התחתונה אבל, למרות ההערות לעיל, נהנינו וזו הייתה עסקית טובה וכדאית







 

oreldi

New member
פאפאס- נהדר

לדיווח המלא בבלוג
ביקור ראשון בפאפאס, האיטלקית שנמצאת בסמוך לשוק הכרמל.
בתפריט יש שינוי מרענן, את הרוב המנות העיקריות ניתן להזמין בשני גדלים- מנה רגילה וחצי מנה. מנה של פסטה רגילה עולה בסביבות 60-70 שקל, וחצי מנה עולה בין 30-40 שקל. חששתי שהחצי מנות יהיה מנות קטנטנות, אבל התבדיתי. הזמנו 3 חצאי מנות ואלה היו מנות מכובדות מאוד בגודלן.

למנה ראשונה לקחנו ריזוטו כרובית (38 שקל), אחת המנות המסקרנות בתפריט. הריזוטו מוגש עם פרחי כרובית, קרם כרובית, גבינת מסקרפונה וחמאה. המנה היתה די בינונית. האורז היה רך מדי, כרובית לא הרגשתי בטעם אלא בעיקר את המסקרפונה, היו כמה פרחי כרובית מעל הריזוטו אבל הם לא הוסיפו יותר מדי. מבחינת הטעם לא התלהבתי והכרובית היתה ניטרלית.

לעיקריות חצי מנה רביולי בטטה בחמאת מרווה ועגבניות צלויות (38 שקל) שהיתה טובה מאוד, הבצק טעים עשוי אלדנטה ומילוי מוצלח ומורגש היטב. הרוטב היה עדין ולא האפיל על הרביולי המצוין. פסטה ריגטוני ראגו (38 שקל) היתה חביבה, הפסטה והרוטב טעימים, הבשר קצת פחות אבל בסך נחמד. פולו צ'נטו ארבה (64 שקל)- חזה עוף בעשבי תיבול וירקות ירוקים. מנה טעימה, עד כמה שחזה עוף יכול להיות טעים (לא חסיד של עוף אבל האישה כן..), העשבי תיבול היו מאוד דומיננטים והוסיפו טעמים מרירים- חמצמצים לעוף הבנאלי. מנה שלדעתי היתה מוצלחת, האישה חשבה שהתיבול דומיננטי מדי ופחות אהבה
והמנה הכי טובה היתה ניוקי טרטופו- פטריות וכמהין (38 שקל) שכללה ניוקי מושלמים ורוטב עוד יותר מושלם. וואו זה היה טעים... ניוקי רכים, כאלה שנמסים בפה ומרגישים היטב את המילוי ויחד עם הרוטב הנהדר, הפה פשוט מתפוצץ מטעם. תענוג של מנה, שחובה להזמין כאן, ובמחיר מצחיק פשוט. זו היתה מנה שקרובה לגודל של עיקרית במסעדות אחרות.

לקינוח - פנקוטה (27 שקל) ברוטב קרמל. הפנקוטה טעימה וטובה, שהיתה בעלת נוכחות בולטת של תפוז.

סך הכל יצא לנו 240 שקל, (היינו יכולים גם לוותר על חצי מנה אחת ולצאת ב-200 שקל), לארוחה טעימה וכיפית, למעט הריזוטו, עם מנה אחת במיוחד (ניוקי טרטופו) שלא אשכח הרבה זמן . בהחלט אחזור







 
תודה על הדיווחים. לגבי פאפאס, יש רביולי במילויים אחרים או

רק בטטה? ועוד שאלה - כתבת על המילוי של הניוקי. זה ניוקי ממולא? ושוב תודה.
 

oreldi

New member
יש רק רביולי בטטה. לגבי הניוקי- הכוונה למילוי של תפוחי אדמה

שלהם. זה ניוקי תפו"א סטנדרטי אבל עשוי נהדר
 

oreldi

New member
התכוונתי שמרגישים את התפו"א כאילו זה מילוי

ולא כמו ניוקי אחרים מתפו"א שלא מרגישים את תוכנם
 

oreldi

New member
בית העם - פיצה בורגר? לא בורגר ולא פיצה

ביקור נוסף בבית העם, הפיצה של ערן שרויטמן.
אחרי ביקור ראשון מוצלח חזרתי, באחד ממוצאי השבת האחרונים, והופתעתי לגלות בתפריט מנה בשם פיצה בורגר - המבורגר עם כיפת צ'דר ופרוסת פנצ'טה על מצע ארוגולה ואיולי, מונח על עיגול בצק של פיצה. שילוב של פיצה והמבורגר זה דבר שקשה לי לעמוד בפניו אז לא היססתי.
הזמנתי את המנה. חיכיתי...וחיכיתי... וחיכיתי. המקום היה עמוס והומה אז המתנתי בסבלנות, אבל לאחר כ-25 דקות סבלנותי התקצרה ושאלתי את המלצר מה קורה עם המנה. הוא ענה שהמנה כבר מוכנה. לאחר כ-5 דקות אכן קיבלתי מנה. האם זה היה הפיצה בורגר? זהו, שלא. זה היה לחמג'ון. אמרתי למלצר שזו לא המנה שלי. המלצר התנצל ולקח את המנה, ובמקומה אמר שיכינו מנה חדשה.
לאחר מכן ניגש אחראי המשמרת, התנצל, אמר שהמלצר התבלבל בהקלדה, ואמר שיכינו מנה חדשה ושלא אשלם על המנה. הודיתי לו וביקשתי שיזדרזו להכין את המנה. הוא טען שהוא ינסה, אך קשה לו להבטיח בגלל העומס וש"העובדים במטבח קורסים" (ציטוט, לא נגעתי).
בלית ברירה המתנתי, ובאמת אחרי כ-10-15 דקות, אחרי תלאות לא מעטות, קיבלתי את הפיצה בורגר.
לגבי האוכל- הרושם מהמנה מתחלק לשניים:
הטוב: הבצק. מאוד טעים, קריספי, הוא ספג את האיולי הנהדר, והשילוב ביניהם היה מעולה.
הרע: ההמבורגר. הזמנתי מדיום, קיבלתי מדיום רייר, אבל ניחא, זה שטויות. הבשר עצמו היה חסר טעם לחלוטין. באמת, שום טעם בשרי. שום כלום. המבורגר פשוט גרוע. חצי ממנו לא נאכל. נהניתי מהבצק הנפלא הרבה יותר מההמבורגר.
לסיכום- מבחינת שירות- שירות מבולבל, ובלאגן אחד גדול. באיזשהו שלב אפילו, האחראי משמרת סירב להכניס אנשים כדי להקל על העומס. יפה שעשו את זה , יפה גם שלא חייבו אותי, אבל לחכות 45 דקות למנה זה לא סביר. לא אמהר לחזור בסופי שבוע. אם בטעות מישהו מהמסעדה קורא, אז כדאי שיקח לתשומת לבו ,זה יופי של מסעדה שמאבדת לקוחות סתם,
מבחינת אוכל- להמנע מהפיצה בורגר, פיצה זה לא ועל ההמבורגר עדיף שלא להכביר מילים. בקיצור לדבוק רק בפיצה הרגילה



 

oreldi

New member
קפה מרקו

לדיווח המלא בבלוג

הייתי לאחרונה בקפה מרקו, מסעדה איטלקית קטנה ברח' גורדון 39 בתל אביב (ליד דיזנגוף),
המקום לא גדול, ישנם מקומות ישיבה בתוך המסעדה וישנם בחוץ על המדרכה, ישבנו בחוץ, היתה אווירה נהדרת, מאוד נעים לשבת שם בערב. מה שפחות היה נעים אלה 2 דברים בלבד: האוכל והשירות. ואי אפשר שלא לציין את צורת ההגשה האיומה של המנות.

תחילה, קיבלתי את התפריטים. אחרי כ-10 דקות קראתי למלצרית ורציתי להזמין. אמרתי לה שאני רוצה את המנה שבחרתי.
"המנה נגמרה" היתה תגובתה.
ביקשתי מנה אחרת.
"גם היא נגמרה, וגם מנה נוספת". ביקשתי עוד כמה דקות לחשוב עד שאזמין. לא ברור למה אי אפשר היה להגיד בשלב הגשת התפריטים "המנה הזאת והזאת נגמרה"?

בכל מקרה למנה ראשונה הזמנו לחם הבית, שתואר בתפריט כ"פוקצ'ה מתנור אבן, עם סלסת עגבנות, שמן זית ובלסמי" (18 שקל): עד כמה שידוע לי ותקנו אותי אם אני טועה, אבל פוקצ'ה היא לחם שטוח. כאן מה שקיבלתי היה לחם קלוי (יותר מדי לדעתי) גדול, ועבה. סתם לחם. לא ממש משהו שמזכיר פוקצ'ה. המטבלים בצד היו שמן זית ובלסמי וממרח עגבניות מיובשות דביק ומתוק מאוד. לא אכלנו ממנו יותר מביס אחד.

אחר כך באו עיקריות
פסטה פטריות (67 שקל)(פסטה לזנייטה טרייה, שמפיניון, פורטובלו, פורצ'יני, מלך היער, שום ושמן זית, גבינת פטה) היתה המנה הראשונה. המלצרית הגישה את המנה והלכה בלי להגיד כלום. את המנה השניה שהזמנו, לזניה, לא קיבלנו. אחרי כמה דקות קראתי למלצרית ושאלתי לשלום הלזניה. נעניתי שהמנה כבר יוצאת. היא באמת יצאה תוך כמה דקות. נו שוין. כנראה שלתזמן 2 מנות עיקריות שיוגשו ביחד זה קשה להם מדי.
בכל מקרה המנה עצמה היתה סבירה, הפסטה עצמה היתה טובה מאוד (אבל לא מסוג לזניטה כפי שרשום בתפריט, אלא לפי חיפוש באינטרנט זה נראה לי כמו דלה קזה. מיותר לציין שאף אחד לא אמר מראש), עשויה אל דנטה, והרוטב היה סביר, אם כי מעט מימי.
על צורת ההגשה של המנה תראו בתמונות- תמונה שווה אלף מילים.
הלזניה (עם בשר, רוטב עגבניות, מוצרלה), היתה סבירה, הבצק בינוני, הרוטב חביב, למעט חלק קטן שהיה שרוף, ובסך הכל מנה חביבה. מה שטוב בלזניה שקשה שהיא תהיה לא טעימה, אבל זו בטח לא היתה לזניה לתפארת לזניות ישראל. את צורת ההגשה אפשר לראות בתמונות, לפחות הם גילו כאן עקביות ובדומה לפסטה, גם את הלזניה הגישו בצורה מזעזעת.

על קינוח ויתרנו. הימור גדול מדי. בשורה התחתונה- היה פה מבאס. האוכל היה בינוני, ההגשה איומה, והשירות גרוע, אין מילה אחרת. לא נחזור.







 

oreldi

New member
לגבי סוג הפסטה- הכוונה לפסטה מסוג חונקי כמרים

 

oreldi

New member
מקום שלא אכפת לו ממי שמתארח אצלו

בין אם זה ברמה של האוכל, בצורת הגשה ובשירות הכושל. וזה היה בהחלט נראה כמו צורת התנהלות מקובלת ולא משהו חד פעמי
 

RandS

New member
כבר היה עדיף שיכנו את הלזניה "לזניה מפורקת".

עבור הפסטה אני לא מצליחה למצוא אפילו כינוי. מישהו הותיר את הפטריות בנוזליהן , או חמור מזה - לא סינן את מי הפסטה. מהדלי ישר לצלחת. מביך.
 

oreldi

New member
זה הרגיש כמו הנוזלים של הפטריות

שכנראה אמור להיות הרוטב של הפסטה...היה לזה קצת טעם אבל זה היה מימי מאוד. לפחות היו צריכים להגיש את המנה בצלחת מעט עמוקה ולא זורקים את הרוטב עם הפסטה בצלחת שטוחה
 
ממה שאני מכירה

בית הקפה הזה נמצא במקום בשמות שונים כבר לא מעט שנים, הוא מפורסם במקומות מסוימים כמתאים לצליאקים, מעולם לא התרשמתי במיוחד מהמקום או ראיתי סיבה לחזור אליו אחרי ביקור אחד לפני אי אלו שנים עם חברה צליאקית.
 
למעלה