YAMAS קניון אם הדרך

גסטרו

New member
YAMAS קניון אם הדרך

מסעדה יוונית נפתחה כנראה לאחרונה בקניון אם הדרך שליד כפר ויתקין, המסעדה שוכנת בחזית הקניון צופה למגרש החניה . הוא גר בבנימינה, אני עובדת בנתניה- זה היה מקום מפגש קלסי לארוחת ערב מוקדמת
בתפריט מנות ראשונות הנקראות "מזה" עד השעה 18.30 מנות אלה בחצי מחיר .
כשנכנסתי בשעה כמעט חמש התנגנה ברקע מוסיקה בעוצמה אדירה, לשמחתי הנמיכו לבקשתי, בהמשך הועלתה העוצמה למרות שמרבית הסועדים היו משפחות ומבוגרים...
ומה אכלנו ? לחם יאמס (15 שח) היה מן פוקאצ'ה גדולה עם צלוחית סחוג חריף וצלוחית עגבניות מגוררות . טעים
הוא לא רצה קציצות פראסה - כי"אין מתחרים בקציצות של אמו ז"ל" אז לקחנו קציצות קישואים (20 שח בהנחה) 3 קציצות שמנמנות של קישואים וגבינת פטה עם צלוחית יוגורט - טעים - הגודל לא מצדיק מחיר מלא , סגנקי (17שח) -פרוסת גבינת פטה מוצפת שמן וקוביות עגבניות הכל אפוי מוגש חם- בהחלט טעים עם הלחם .

העיקריות - אכזבו- לי קבב עגל מוגש על פיתה לוהטת- הפיתה היתה דיקט אפוי, הקבב- 3 קציצות היו יבשושיות - מזל שהיתה טחינה ונשאר לחם . הוגשה עם חצאי תפודי אפוי - שהיה תפל, מלח לא היה על השולחן , אכלתי 2 טריזים ושבעתי
לו- סטיפדו- צלי עגל שהוגש בכלי קרמיקה אטום בבצק - אכל ואמר שמאכזב . הקבב- 53 שח הצלי -58
היות והוא עדין היה רעב הזמין עיקרית נוספת - במקור שרימפס וקאלמרי עם פירה אפונה- בקש רק שרימפס- המנה (76שח) נראתה טוב והוא אכן אישר שזו טעימה , השרימפס נחו על מצע כלשהוא- הוא חשב שזה חציל, בתפריט היה כתוב אפונה, בפנוי הצלחת התבשר שזו כרובית שהיתה טעימה לו אבל לו ידע שזו כרובית לא היה מזמין את המנה ...
לקיבה הנוספת לקינוחים הזמנתי סוטלאצ' -פודינג אורז קר ועליו פרוסות בננה דקות וקנמון (32) - הבננות , למרות נדירותן בשוק- היו מצוינות , הפודינג היה דחוס וכבד .
מים קבלנו בספלי מתכת גדולים עם קרח ןהיו טעימים , הוא שתה גם קולה זירו
החשבון 298 שח לא כולל שרות
לסכום- אוכל נחמד , מומלץ לתושבי האזור להגיע עד השעה 18.30 . בודאי שלא במיוחד. אם אגיע שוב - בהחלט אנסה את מנת השרימפס שנראתה והריחה טוב
הכסאות כסאות עץ עם כרית דקה למושב- לא הכי נוחים , ישבנו שעתים וחצי (להשלמת עדכונים והמשכנו מהמכוניות איש לדרכו ..) ויצאתי עם כאב גב

החתולית

New member
הדיווח שלך בא בדיוק בזמן

היום נפגשת שם עם חברות (אלא אם כן שוב יבטלו).

החתולית

New member
והנה הדיווח שלי על יאמאס

אחרי ארוחת צהריים היום עם חברה מתחום הכתיבה על אוכל. החברה גרה כמה שנים ביוון כילדה, וטוענת שקשה מאד למצוא אוכל יווני טוב בארץ.
&nbsp
ראשית, המסעדה מעוצבת נחמד ונעים. בשעת צהריים, היא היתה חצי ריקה, וקשה
היה למשוך את תשומת הלב של המלצריות כדי לבצע הזמנה. ברקע נוגנה מוזיקה יוונית נעימה, בווליום לא גבוה (אולי למדו משהו מגסטרו).
&nbsp
המסעדה מציעה עסקית צהריים, כאשר במחיר מנה עיקרית, אפשר לבחור מנה ראשונה מתוך 5 או 6 מזטים של צהריים. באתר המסעדה מופיע תפריט עסקי של 55 ש"ח, אבל כנראה שכבר לא מגישים אותו.
בסופו של דבר החלטנו להזמין רק ראשונות, וחלקנו אותן בינינו (תיאורי המנות מועתקים מאתר המסעדה):
&nbsp
צזיקי יווני אסלי - יוגורט , מלפפונים קצוצים, שמיר, נענע יבשה והמון שמן זית (27). לצזיקי היה איזון טעמים נכון בין היוגורט לעשבי התיבול ושמן הזית, אבל המלפפונים היו קצת קצוצים מדי לטעמי. המנה מוגשת עם פלחי צנוניות שלא ברור מה הקשר שלהם לעניין היווני, אבל היות שאני מאד אוהבת צנוניות, אכלתי אותם בשמחה. ה"יווניה" שיבחה. אמרתי שהוא מזכיר לי את הטראטור שאבא שלי היה עושה (טוב, כנראה שבימים הקרובים כל דבר יזכיר לי את אבא שלי).
&nbsp
דולמה - 3 עלי גפן ממולאים בבשר עגל, אורז עגול, נענע יבשה ומיץ לימון, מוגש על יוגורט ושמן זית (חוייבנו ב- 39 ש"ח ובתפריט באתר מופיע מחיר של 34 ש"ח). עלי גפן שמנמנים, להבדיל מהדוואלי הערבי. המילוי היה רק מאד, ולא הרגשתי בנוכחות האורז הן מבחינת המירקם והן מבחינת הטעם. לעומת זאת, חשנו מתיקות מסויימת שלא היה ברור מאין הגיעה, ולגמרי לא התאימה למנה. זו המנה היחידה שלא חיבבנו והותרנו עלה גפן אחד בצלחת.
&nbsp
קציצות פרסה מתובלות באורגנו ופלפל שחור גרוס טרי, מוגש בליווי יוגורט יווני ולימון טרי (39). שוב 3 קציצות שמנמנות וחמימות (לא חמות), טעימות ומטוגנות היטב עם חלק חיצוני פריך ושחום ופנים רך ושוב, מתקתק משהו. הימרנו על בטטה או דלעת, אבל לא הצלחנו להחליט. בכל מקרה, שתיהן לא שייכות לקציצות פרסה יווניות. יחד עם זאת, הקציצות היו טעימות מאד, וקצת לימון ויוגורט הוסיפו להן המון.
&nbsp
סלט שוק יווני - המון ירקות מתובלים במיץ לימון , שמן זית ועשבי תבלין ,זיתי טאסוס , זעתר וגבינת פטה (חוייבנו ב- 46 ש"ח ובתפריט באתר מופיע מחיר של 44 ש"ח). הסלט הכיל יותר מדי עלי ארוגולה וקוביות גזר גדולות שלא שייכים לסלט יווני. הוא תובל כהלכה והוגש עם שתי פרוסות פטה, אבל לא היה סלט יווני.
&nbsp
שתינו קנקן של אוזו רוזטה שהספיק ל- 4 כוסות נמוכות (בחשבון חוייבנו ב- 46 ש"ח ובתפריט באתר מופיע מחיר של 43 ש"ח), ובסך הכל שילמנו 243 ש"ח כולל שירות.
&nbsp
בסך הכל ארוחה חביבה, אבל לטעמי VFM נמוך (39 ש"ח ל- 3 קציצות או 3 עלי גפן?). לא אהבתי את חוסר ההתאמה בין התפריט באתר לבין החיוב בחשבון. איני זוכרת מה היו מחירי המנות בתפריט שקיבלנו במסעדה.
&nbsp
הייתי שמחה אילו המנות היו יותר נאמנות למטבח היווני.
&nbsp

אני מסתכלת על אתרים עסקיים ישראליים לשם קבלת כיוון כללי בלבד

אומרים לבעלי עסקים שהמוטו "אם אתה לא שם אתה לא קיים" עבר מדפי זהב לאינטרנט. אז הם משלמים למישהו כמה מאות שקלים שיקים להם אתר.
רק שהם לא מבינים שאנשים מצפים שהמידע יהיה מעודכן.
אז יש אתר. כן, גם כשהעסק רק נפתח, האתר כבר לא מעודכן. אבל יש אתר.

לא מזמן ניסיתי לבדוק ברשת מה שעות הפתיחה של סניף ברשת מזון ארצית. הסניף קיים כבר 3-4 שנים. באתר הוא לא מופיע, לא ברשימת הסניפים הקיימים ולא ברשימת הסניפים בהקמה. העיקר שיש אתר

כך שההימור שלי הוא שלא ניסו לסדר אתכן, פשוט לא עדכנו את האתר. וכן, אותי זה מעצבן, אבל זה מה שיש.

החתולית

New member
לצערי, לא השוותי למחירים בתפריט במסעדה

אני לא חושבת על בדיקת החשבון מול התפריט.

guysoffer

New member
תודה לשתיכן על הדיווח

נעצור שם בהזדמנות בדרך צפונה.

גיא.

למעלה