יפו-תל אביב - שלום וכנראה לא להתראות

גסטרו

New member
יפו-תל אביב - שלום וכנראה לא להתראות

אם זוכרים- בחול המועד סוכות סעדתי שם בשבת ושוררתי כאן שבחי המקום . מאז בקרנו שם עוד פעם בשבת בצהרים היה פחות מוצלח ומספר פעמים בימי חול שהיו בסדר גמור (אני עובדת בסמוך פעם בשבוע)
בעודי מחפשת מקום לחגוג את יום הולדתי - בדקתי את תפריט יפו תל אביב - מנה של מדליוני פילה עם ריזוטו שבתה את ליבי ומקום הוזמן
נכנסנו בשעה 13.30 למסעדה הומה- שולחנות משפחתיים גדולים, תינוקות טף וילדים, רועש מאד, תחושה שהגענו לשיפודי צפורה וברקע מתנגן פס הקול הקבוע של המסעדה עם מוסיקה ברזילאית שחוקה

מביטים בתפריט ו..המנה בה חשקתי לא מופיעה. המלצר מסביר שהמנות הן לפי מצאי העונה. הסברתי לו שפילה בקר זה לא פרי הדר .במחיר העיקרית מקבלים מנה ראשונה . מבחר הראשונות מצומצם ולא השתנה כמעט מבקורים קודמים
הוא לקח סלט ג'ונם שהיה עלי חסה, רצועות גזר ,שומר וסלק עם מיץ לימון, מנה פשוטה ונטולת יחוד . אני לקחתי טרטר דג ים עם חצילים שרופים ועגבניות טריות- חבל שלא צילמתי- קבלתי צלחת של מנה ראשונה עליה מרוחה שכבה דקה דקה של מחית דג וחצילים ובשולים רסק עגבניות טריות. אמרתי למלצר שזה מזכיר לי את הגננת שעשתה תחרות בין הילדים מי יצליח למרוח גבינה כך שיראו את הפרוסה מתחת (מעשה שהיה ) . מנה קמצנית ולא יאה למקום ...

עיקריות- לקחתי לב של סינטה ברוטב יין עם פירה ופטריות- לקח למנות המון זמן לצאת מרגע שסיימנו את הראשונות (כמה כבר לוקח לאכול 30 סמק של מחית דג וחציל) - הסטייק היה בסדר , אבל עורר געגועים למנה של סינטה שהוגשה בעבר ב"תפוח זהב" זל , הפירה היה דביק .
לו קבב על טחינה הר ברכה- קבל קבב שנצלה ואז נחתך לפיסות וכך הוגש , הטחינה - טובה
קבלנו ללא חיוב פוקאצ'ה שהיה טובה מאד , מים צוננים בקנקן גדול- כשהתרוקן לקח המלצר למלא -לבלי שוב

בקשנו תפריט קינוחים ו..הפתעה נוספת. בעבר קינוחי הצהרים תומחרו במחיר נמוך , עכשו מחירים של ערב . התלבטתי בין הטירמיסו שכה אהבתי שם לנמסיס עם לפתן דובדבנים , המלצר הביא את שני הקינוחים , הטירמיסו (40 שח) OTH
הנמסיס היה חלקי עוגת שוקולד עם דובדבנים מבושלים, גלידת תה ירוק ו2 פירות פטל טריים . מנה מוצלחת אבל קטנה יחסית , ציפיתי להרבה יותר "עוגה" , הטירמיסו- אמנם לא בודקים שינים של סוס שניתן במתנה אבל השתנה מאד לעומת העבר והיה לא טעים -מזל שלא הזמנתי כקינוח יחיד

המלצר הזמין גם למשקה חם- בעלי לקח אספרסו כפול אני ויתרתי

המחיר- ארוחת הקבב- 115 שח, ארוחת הסטייק 145 שח, נמסיס -46 שח. 306 שח . השארנו טיפ של 50 שח כי חשנו שהמלצר נתן שרות טוב כמיטב יכולתו .

לא רואה סיבה לחזור. ואם אני שם בצהרים- צפרה עדיפה ....
 
פעם גם הקוקטיילים תומחרו נמוך בעסקית שישי

אבל לא בפעם האחרונה שהייתי. אז, הקינוחים עדיין שמרו על המחיר הנמוך. מסתבר שלא לעולם חוסן...
נשמע שאכן אין למה לחזור, העסקית לפחות בסופי שבוע ממש לא אטרקטיבית.
 
מאז שחיים כהן אמר שלדעתו.

250 ש"ח לסועד, זה יקר?, שלא יבואו.
אז זהו אנחנו לא באים.
בכלל הזלזול בסועדים , שבאמת שמים את מיטב כספם, ולעיתים קרובות לא מקבלים תמורה טובה, כמו המקרה לעיל, גובלים בחוצפה.
 

sweetdreams

New member
האמת שגם מצפרה לא התלהבתי, הייתי השבוע בערב והיה לא משהו

בכלל, באיזור הזה של העיר (דהיינו, קרוב לרכבת) בינתיים הכי נהניתי מקפה איטליה, שהיתה באמת מעולה. מקומות אחרים שניסיתי לצערי אכזבו.
 

גסטרו

New member
בעיסקית אמצע שבוע הם טובים- סלט בודהה משוגע ומנה עיקרית

 

sweetdreams

New member
הראשונות שם באמת טובות, אבל..

.. העיקריות לדעתי היו ממש סתם, ג׳ירף סטייל, ומה שהכי הפתיע לרעה היה בכלל השירות! ממסעדה בסדר גודל כזה, ועוד בערב, לא ציפיתי שהשירות יהיה כל כך מאכזב.
 

Omnivore

New member
לא לוקחים עיקריות בצפרה

אני לא יודע איך זה מבחינת עסקית, אבל אם באים בערב, עדיף להתמקד בראשונות (פיצה טונה),
סלטים (הבודהה באמת מעולה) והכיסונים המאודים. מנות עקריות באמת מזכירות את הסניפים
הפחות מוצלחים של ג'ירף.
 

sweetdreams

New member
apparently so…


הראשונות באמת היו מאוד טובות, גם הסלט שניסינו וגם הכיסונים.
ואם רק לא היו מנסים לדחוף לנו מנות היינו גם פתוחים יותר לקבל המלצות והתאמות מהמלצר, ולא ללכת על בחירות סטנדרטיות ובטוחות.
 
יופי של תשובה ל"מצאי העונה"


באמת חשבתי שהפילה צומח על העץ.
אני מקפידה לא לקבל ראשי חיות בצלחת שלי כדי לא לנפץ את הבועה.

נראה לי שהמלצר ציטט ניסוח מכובס לתלונה שמגיעה לאחרונה מצד הרבה מסעדנים אבל חיים כהן מכחיש: מחיר הבשר עלה לאחרונה ב40% אז מנסים לחסוך כדי לא להעלות את מחיר המנות.
 

מיתר44

New member
אכן התגובה המוחצת של גסטרו ראויה להיכלל בפנתיאון

של מילון ההישרדות לסועד הישראלי.
לא יודע בדיוק לשים את האצבע על הסיבה אבל חינן של מפעלותיו של כהן סרו מאז נפילתה של קרן.
 
מסכימה לגבי הקביעה הראשונה

אם המלצר היה עונה לי ככה הייתי נשארת עם פה פעור.
אך חולקת עליך לגבי הקביעה השנייה. לא מצאתי אף פעם קסם במסעדות של חיים כהן.

הארוחה הראשונה שלי בקרן זכורה לי כארוחה לא טעימה עם שירות חסר ומחירים גבוהים. מודה שקצת התלהבתי מההגשה. זו היתה אחת הארוחות הראשונות של במסעדה והמסעדה הכי נחשבת שאכלתי בה מעודי. כך שדברים כמו קונסומה וטוויל היו חדשניים ומרתקים.
הארוחה השנייה שלי בקרן נרשמה כארוחה הכי גרועה אי פעם. אוכל לא אכיל, שירות חסר, סומליה שקרן ומחיר גבוה. המלצר כלל לא חשב לשאול מדוע הצלחות והכוסות חוזרות מלאות.
לפני כשנה וחצי נגררתי בעל כורחי ותחת איומים לדיקסי. המנה העיקרית היתה לא טובה, הקינוח מצויין. המלצר קרס תחת העומס. לאחר שניסינו לשלם במשך כחצי שעה הלכנו לשלם בקופה אצל בחורה לא ממש מתפקדת.
אח"כ נחשפתי לפורום הזה וגיליתי שמלצרים נעלמים היא תלונה חוזרת בדיקסי.

בשורה התחתונה, אוכל לא משהו ושירות גרוע כפול שלוש. הקסם היחיד הוא שהמסעדות היו מלאות עד אפס מקום.
 
במילים אחרות הביא את המשקה הלא נכון ... ושוב ... ושוב

שותפי לארוחה הזמין קוקטייל על בסיס וודקה. הכוס הגיעה וזה היה קוקטייל אחר. הסומליה הוזמן והתנצל שנגמר לו אחד אחד הרכיבים לקוקטייל והציע להחליף את המשקה.

לאחר התייעצות נבחר קוקטייל אחר על בסיס וודקה. הכוס הגיעה... וזה לא היה הקוקטייל הנכון. הסומליה הוזמן שוב והתנצל שנגמרה הוודקה. לזכותו ייאמר שאח"כ התברר שאלו היו הימים האחרונים של קרן אז כנראה שהמלאי היה על הפנים.

לאחר התייעצות נבחר קוקטייל חדש. הפעם לא על בסיס וודקה. אבל כדי שהלקוח "יקבל את הוודקה שלו" הגיע בכוס מקל ערבוב שעליו כתוב "VODKA". נו שוויין... רק ששוב לא הגיע הקוקטייל שהוזמן.

שותפי לארוחה שהוא אדם עדין ולא נוהג להתלונן התייאש בשלב הזה ובחר לשתוק.

אני מבינה שהמלאי היה על הפנים, אבל במסעדת יוקרה אני מצפה שיבואו ויגידו שנגמר X ויציעו מה שכן נמצא.

היתה רק עוד פעם אחת במסעדה שהגישו אלכוהול אחר על דעת עצמם כי נגמר. אבל זה קרה ברשת לא הכי איכותית ועם מלצר צעיר. מסומליה מקצועי במסעדת יוקרה אני מצפה להתנהל אחרת.
 

החתולית

New member
מצאו למי לנגן מוזיקה ברזילאית שחוקה

הארוחה שלכם נקראת רעה לתפארת, לא מפני שהאוכל היה לא טעים או הוכן לא נכון, אלא מפני שכל כולו אומר זלזול בלקוחות.
&nbsp
אני חושבת שכתבתי על ארוחת ערב שלנו ביפו-תל אביב. אמנם לא אנחנו שילמנו עבורה בסופו של דבר, אבל התמחור היה הזוי לחלוטין והאוכל בסדר ולא מעבר (מי אמר 50 או 60 ש"ח עבור 2 פרוסות קיגל ירושלמי?).
&nbsp
מאז לא מצאתי סיבה לחזור לשם, למרות שאני מוכנה לשלם 250 ש"ח עבור ארוחה ששווה את הסכום הזה.
 

98O12

New member
אכלתי שם עסקית פעם ראשונה ואחרונה

מנה ראשונה כפי שתואר לעיל.פירה פושר.שום דבר מיוחד עבור 135 שח.
 

הגרגרן

New member
צר לי בשבילך, שהתפקששה ארוחת יום הולדת


כפי שאמרתי לך בשיחתנו האחרונה, מקריאת התפריט שלהם, אני אף פעם לא מצאתי סיבה ללכת לשם ועיו חיזקת את דעתי.
 
למעלה