רומנו על פי עכבר השדה

מיתר44

New member
רומנו על פי עכבר השדה

רצינו דלידה של שעת השמחה אבל היה דחוס עד אפס. כפיצוי קיבלנו שובר למשקה לפעם הבאה.
צעדנו ברחובות המהבילים בואכה בית רומנו הזכור לנו מתקופות קדמוניות כמקור לביגוד הכי זול שיש.
צריך עין קצת מדמיינת כדי לראות את המבנה הזה הופך לפסאג׳ כמו אלו שחודשו לתפאורה בפריס. אך בינתיים
עד שתקום לתחייה תחנת אלנבי, המקום עלוב עלוב וכך גם המרחב בו שוכנת רומנו. בפנים, שם ישבנו לקורו
המשובב של המזגן, אוסף אקלקטי סתמי של ריהוט, צפוף וכך גם במרפסת המקורה שבה מתבשלים באוויר
המאווררים השותים והשותות.
ישבנו על הבר וחבריו בידידות לשני הברמנים ששירתו אותנו ביעילות רבה. שוחחתי גם עם אנשי התדר שלהם
שותפות, כנראה, במיזם שיהיה אשר יהיה כי באנו בשביל האוכל. בעיקר.
שבע בערב, שעת הפתיחה וכל התפריט היה זמין. טעמנו:
מהתפריט של יום חמישי 6/8/15
פוקאצ׳ה עטופה בירקות שדה ושמן זית. צלחת קצף עגבניות ובחוג בלי דת - דקיקה וטעימה ברמת קרקר בחלקה הדק.
לא הובחנה עטיפת ירקות אבל. מטבל העגבניות היה שיחוק בו ניכרים כשרונו וחיבתו של שני לפרי הזה.
במיה מדוייקת בנומוסותה בפרסום עגבניות שלא ממש טעמתי מחמת הריריות שאיני אוהב. דווח כי המנה הכילה
במיה קטנטנה שהוגשה בפינכה עם רוטב עגבניות, ביצה מגוררת וסחוג. המנה מנחמת, מוגשת חמימה, הביצה מרגיעה
את החריפות. היא נאה בהגשה. אין בה את הריריות וטעמה של הבמייה מורגשת. לאוהבי הבמייה - לרוץ.
שקית צ׳יפס בא עם מיונז ורוטב שחלות עגבניות. מעולה שהגיע ללא הרוטב. ביקשתי וקיבלנו תוספת של מיונז.
טרטר לוקוס מסוחרר בסלט ערבי. מסוחרר? פיסות הדג עורבבו בסלט ירקות חתוכים דק דק ומתובלים היטב על יוגורט ואולי קצת טחינה. בכל מקרה זו מנה מצויינת ומתאימה לימי הקיץ הישראלי.
תוך כדי שתינו פלגרינו מתוגבר בהמוני קוביות קרח.
בחמדנות בלתי מוסברת אכלנו את שלושת מנות הקינוח:
טטאמי ביסקוויט קייק, בליני כנאפה ג׳יבנה מוברחת מהשטחים וגם מרמלדה של מלון וקרם פרש.
אהבתי את כולן ויותר מכל את הבליני שבשבילי הם לא יותר מאשר פנקייק.
והסיכום: התפריט מלא מנות שהן פרי יצירתו של המשורר אייל שני. זו תהיה הסיבה, כנראה, לכך שהסקרנות
תגבר על הדחייה מהג׳יפה המופגנת מכל הדרך ועד למקום הזה.
 

החתולית

New member
על הדיווח

לא הבנתי כל מה שכתבת.
&nbsp
מה זה " צלחת קצף עגבניות ובחוג בלי דת" ?
"במיה מדוייקת בנומוסותה בפרסום עגבניות"?
&nbsp
אני מנחשת שטטאמי ביסקוויט קייק - היא עוגת ביסקוויטים משוטחת כמחצלת.
&nbsp
בליני כנאפה ג'יבנה - כלומר בלינצ'ס ממולא בגבינה?
 

מיתר44

New member
עמכם הסליחה ותיקונים

במיה מדוייקת בנמוסותה בפרפום עגבניות.
צלחת קצף עגבניות וסחוג.
טטאמי (מה המשמעות?) - פטי בר כמצע ועליו קרם כלשהו. נחמד.
הבליני - סנדביץ׳ פנקייק שלווה בסיפורו של הברמן. היה לי טעים.
יש צילומים שאיני יכול להעלות מהאייפון בגלל צורך בסיסמא שאני זוכר.
 

החתולית

New member
טטאמי היא מחצלת יפנית

מוחו הקודח של הפילוסוף הפואטי שני, משווה כנראה את הפטיט-בר למחצלת.
 
מצטרפת לחתולית. הגהה הייתה עוזרת לנו לקרוא במקום לעצור ולנחש

אגב, הבמיה הקטנה נמכרת קפואה ומנוקה במקרר של אבו חילווה. אין להשוות לבמיה הגדולה. נושא הריר הוא פונקציה של חיתוך נכון של ראש הבמיה.
העיקר שנהנית...ותודה.
 

Omnivore

New member
לא מבין את התעקשות המסעדות לקרוא לפנקייקים בליני

ההבדל העיקרי של הבלין (יחיד) הרוסי הוא העובי. הבלין הרוסי
אמור להיות דק ככל האפשר, הבשלנית שהבליני שלה היו דקים
כתחרה הייתה זוכה לתשואות והכרה. בארץ מביאים פנקייק בעובי
של אצבע וקוראים לזה דווקא בליני. למה?
תודה על הדיווח.
 

Omnivore

New member
נכון מאוד

רק שבלינצ'ס בדר"כ ממולאים והרוסים אוכלים בליני גם בלי
טופינג או מילוי.
 

מיתר44

New member
צ׳יפס בהקצבה - תמונה

ללא ספק הוא יודע להכין צ׳יפס כהלכתו. הגם שרטוב העגבניות לא סופק הפעם.

 

Gרר

New member
היה רועש?

או שאפשר היה לשמוע אחד את השני גם בלי לצעוק?
 

מיתר44

New member
כשהגענו בשבע המוסיקה הייתה כרקע

בסביבות שמונה פצחו ברמת חתונות והיה לא ממש נעים.
יתכן שבמרפסת העוצמה מתאפשרת שיחה (וגם עישון).
 
למעלה