סיור שווקים בתל אביב

amity001

New member
סיור שווקים בתל אביב

לפני יותר מחצי שנה בילינו סוף שבוע נפלא בתל אביב שבמרכזו כמובן עמד נושא האוכל. הלכנו הרבה בעקבות המלצות חברי הפורום והצלחנו בזמן קצר לדגום הרבה ממה שיש לעיר להציע. חלק שהרגשנו שלא מיצינו היה שווקי האוכל, הבטחנו לעצמנו שנחזור ליום השלמות ולאחר שנפתח השרונה מרקט החלטנו שזהו זמן מתאים.
היינו בשלושת שווקי האוכל העיקריים של העיר: לוינסקי, הכרמל והשרונה מרקט.
 

amity001

New member
איזור שוק לוינסקי והתחנה המרכזית

הגענו באוטובוס לתחנה המרכזית החדשה ומיד ניגשנו לשני החנויות הפיליפיניות האהובות עלינו הנמצאות בתוך בניין התחנה. החנויות מציעות מאכלים תוצרת בית הנמכרים בעיקר בסופי שבוע. זכינו לדגום רבים מהם אך פיתחנו התמכרות קשה לעוגות ה- hopia, אלו הם מאפים אישיים מתוקים מבצק עלים/פריך הממולאים במליות על בסיס שעועית מש (מתובל בפאנדאן=ירוק), יאם סגול (ube) או סוג של דלעת (winter melon) בתיבול שומן חזיר. בכל פעם שאנו באים לתל אביב דרך התחנה המרכזית אנו דואגים להצטייד במלאי שלהן. לצערנו, בגלל התכנון האדריכלי המשונה של הבניין אין לנו יכולת להגיד היכן נמצאות החנויות, למצוא אותן זה עניין של תחושת בטן, כמו גם היציאה מבניין התחנה. מלבד אלו, החנויות מוכרות מגוון מוצרים מיובאים מהפיליפניים וירקות ופירות מיוחדים כמו פלנטיין, קסבה ועלים למינהם, אנו רכשנו בקבוק של חומץ קנה סוכר מתובל וקטשופ בננה.
מאיזור התחנה הלכנו על רחוב לוינסקי עד הגיענו לאיזור השוק. שם הסתובבנו הלוך ושוב על רחוב לוינסקי והרחובות החוצים אותו.
נכנסנו לפוני לטעום מהבורקסים שאומרים שהם בין הטובים בעיר, כנראה שנכון. המליצו לנו גם על עוגת מוס השוקולד, בילינו את כל היום אתמול בלהתחרט שלא קנינו אותה.
ברחוב החלוצים נמצאות אחת לצד השנייה חנויות כלי מטבח, פילבו הגדולה המוכרת כלים לבישול, אפייה והגשה, דאבמי המוכרת מכשירים ייעודיים כגון מכונות פסטה, מחבתות לסטייקים ועוד, ויש את גרובשטיין שבה ניתן למצוא כל חומר או כלי הדרוש לקונדיטוריה ביתית.
על רחוב לוינסקי עצמו ישנן מעדניות וחנויות תבלינים רבות. בפיצוחי קליפורניה הצטיידנו בפירות מיובשים מעניינים: צימוק אוזבקי, אפרסקים, golden berry (שמקוטלג כמזון על, הוא בעיקר חמוץ) ושיזף (או דום) שהרגיש כמו שילוב בין תמר לספוג...
עוד חנות שמוכרת בעיקר פירות מיובשים באוריינטציה בריאותית היא טעם לחיים שנמצאת על פינת מרחביה. שם ניתן למצוא מגוון גדול של פירות מיובשים ולדרים שחלקם הגדול ללא תוספת סוכר וניתן לטעום מהכל. אנחנו אהבנו וקנינו את הפסיפלורה (שלמה מיובשת, מלאת בשר והגרעינים לעיסים), מנגו, בננה ולדר בננה-אננס.
ארוחת צהריים: לאחר התלבטות בחרנו בסאלוף ובניו, חמארה תימנית. שם אכלנו מרק תימני עם בשר ותפוח אדמה הנאכל יחד עם חילבה מוקצף וסאלוף (פיתה דקה על המחבת). כאשר אוכלים אותם כל אחד בנפרד המרק פשוט והחילבה מוזר. כשאוכלים את שלושתם ביחד נוצרת סימביוזה גאונית. הסאלוף, הוא טעים גם בפני עצמו. המנה השנייה שאכלנו היא הקובנה שהגיעה עם שלושה מטבלים: עגבניות, טחינה ושמנת חריפה. הקובנה היא מעין שילוב בין בריוש למלוואח ולכן החלטנו שאין מאפה שמתעלה עליו (מישהו יכול לחשוב על שילוב יותר גאוני?). הקובנה של המקום עצמו אלוהית, כיכר עגולה ושחומה מלאת קפלים, כל קריעה של חתיכה ממנה מפיצה ריח חמאה בשולחן כולו, עם הכנסתה לפה ישנו פיצוח עדין של הקרום והטעם, כבר אמרנו שזה שילוב של בריוש ומלוואח. פונקנו לקינוח בשוט של ארק. מלבד האוכל המעולה מאוד אהבנו את העיצוב העכשווי עם שולחנות ארוכים במרכז ויותר אינטימיים בצד, קירות לבנים חשופות ותקרה תעשייתית גבוהה. סימנו לנו לחזור לערב של שתייה או כאשר הצורך בפחמימות יכריע אותנו.
לקפה וקינוח התיישבנו בקפה טוני ואסתר, בית קפה שנמצא בכיכר קטנה הנכנסת מהרחוב. הקפה טוב, טארט השוקולד לבן וריבת השזיפים היה עשוי טוב אך לא התעלה.
עוד מקומות באיזור שסימנו לחזור אליהם:
- תבליני חבשוש שהיה סגור והגיעה השמועה על תבלינים שניתן למצוא רק שם.
- קונדיטוריה אלברט שהיה סגור ומוכר מרציפן משובח בעבודת יד.
- בורקס פנסו.
- מעדנייות יום טוב וחיים רפאל, זו מול זו. בפעם הבאה נבחר באופציית הפיקניק ונצטייד במגוון נקניקים, גבינות, מאפים, וסלטים משם.
- סלימי, מסעדה פרסית.





 

מיתר44

New member
תודה על הדיווח

שלאורו אני מבין שממש טרם מיציתי את מיפוי שוק לוינסקי שאני טורח עליו.
אשמח לקבל נ״צ לחנויות שבתחנה החדשה. האם הן ברחוב או בתוך התחנה?
שוק הוא עולם ומלואו ואתם כיסיתם שלושה. הכבוד לכם!
 

amity001

New member
החנויות הן בתוך התחנה - בקומות 4-3

לתת ציוני דרך מעבר לכך כבר יותר קשה. כבר היינו שם הרבה מאד פעמים ועדיין כל פעם אנחנו עושים כמה סיבובים מסביב לתחנה כדי למצוא.
 

aשרון

New member
נהנתי לקרא...

ביקורת מעולה .
אני לא כל כך אוהב את אזור התחנה המרכזית בת"א, ואת התחנה המרכזית עצמה, מאוד לא נעים לי להסתובב שם. אני לא מבין איך אפשר להנות מחוויית קניות בתחנה המרכזית?
 

amity001

New member
איזור שוק הכרמל

בכניסה לשוק (זו שבצומת שיינקין) ישבנו ב- the bun לטעום מה- (כמה מפתיע) באן שלהם. לקחנו את הבאן ה"מפורק" של צלעות בקר בבישול ארוך (הבשר מפורק לחוטים) ברוטב מיסו-ברביקיו ומלפפונים חמוצים. הלחמנייה והבשר רכים ועשויים היטב, היה אפשר עם קצת פחות רוטב. עוד רצינו לנסות את הראמן עליו שמענו המלצות אבל היינו אחרי ארוחת הצהריים.
קפצנו לרגע למאפיית אדון שיפון על רחוב אלנבי, משם קנינו את השיפון 100% שהוא לחם למתקדמים- חמוץ, לח, דחוס ועמוק. מומלץ מאוד למרות המחיר הלא זול (25 ש"ח).
בתוך רחובות השוק עצמם התחלנו בבורקס הטורקי אורגינל, שם פסחנו על הבורקס (שהיה נראה טעים מאוד) ולקחנו קינוח: אשורה, שזה פודינג של חיטה מבושלת עם אגוזים ופירות מיובשים, מתובל בגרידת לימון וקינמון. חובה.
היינו כבר די מלאים מהאכילות הרבות ועברנו על פני דוכנים וחנויות רבות שהבטחנו לעצמנו לחזור אליהם במהרה (הארפס הוונצואליני, השומר 1 שמגיש דברים במיני חלות, משם הריחות היו מדהימים, הבסטה- בר יין עם תפריט אוכל מבטיח וה- M25, המסעדה של ה- Meat Market). כשעברנו מול דוכן הבוריק בפעם השנייה כבר לא יכולנו להתאפק ואכלנו בוריק במילוי פירה תפוחי אדמה וביצה. המוכר הפציר בנו רבות שניקח את הבוריק בתוך פיתה, חשבנו לעצמנו שזה טירוף מוחלט לאכול פיתה ממולאת בבצק מטוגן שממולא בתפוח אדמה (בעיקר במצב המלאות שהיינו בו) אך בדיעבד היינו צריכים להקשיב לו, גם בשל קלות האכילה אך בעיקר דמיינו איך זה ישדרג את המנה לקבל בביס אחד גם רכות של פיתה, קריספיות של בוריק, קרמיות של תפו"א ונימוחות של ביצה.





 

amity001

New member
השרונה מרקט

לפני שהגענו למתחם שרונה עצמו קפצנו לגלידריה חדשה, בוזה היא גלידריה מהצפון בבעלות יהודית-ערבית והיא פתחה עכשיו סניף בת"א.
יש שם מבחר גדול של סורבטים (הליצ'י ממולץ ע"י עובדי המקום פה אחד) וגלידות שמנת. אנחנו בחרנו בשוקולד חמאת בוטנים לאחר התלבטויות וטעימות רבות.
אל תחשבו אפילו על לוותר על גביעי הגלידה, הם האטרקציה המרכזית בכל הסיפור. גביעים עבים בעבודת יד בטעמים של שוקולד מלוח או קינמון ותבלינים.
השרונה מרקט עצמו בנוי כשדרה מרכזית שלאורכה פרוסות חנויות. במרכז השדרה עומדים דוכנים שחוצצים בין שני צידי השדרה. מבנה זה מאפשר בהליכה אחת הלוך וחזור לדגום את כל החנויות, אין (מלבד אחת) התפצלויות, מפלסים ושאר קונספטים מבלבלים. החיסרון בבנייה הטורית הוא שכאשר ישנה צפיפות של קהל נוצרים פקקים. תוספת של מטר אחד ברוחב היתה נותנת הרגשה יותר מרווחת.
מה אכלנו שם:
במעדניית סרדיניה אכלנו מנות טאפאס של מוצרי המקום על לחמים. את הדג מלוח על באגט פשוט הכריחו אותנו לאכול (זה באמת היה הכי מוצלח), היה גם כתף בקר על לחם שחור וסלמון מעושן במיני קרואסון. מחיר כל מנה חמישה שקלים ובעינינו זהו קונספט מוצלח המאפשר לאכול מדגם מייצג ולהשאיר מקום בבטן גם לדברים אחרים.
הניו יורק דלי מרקט מתמחה בכריכים בהשראת מעדניה ניו יורקית. מהמטבח נפוצו ריחות מבטיחים ואנחנו הלכנו על המנה הנושאת את שם המקום: כריך עם קורנביף, חרדל תותים, איולי ועלים. הבשר היה חתוך לחתיכות קטנות ונוחות ללעיסה, בעל טעמים עמוקים של עישון, מזכיר נקניקיות בעבודת יד. מומלץ ביותר.
בביירן מרקט אכלנו נקניקיית בקר ואמנטל שהוגשה בלחמניה מעט פרצלית ועם כרוב כבוש. היה טעים ועושה חשק לחזור ולנסות את הנקניקיות האחרות מהמגוון. נראה שזהו כרגע הדוכן הפופולרי ביותר, דבר שהפך את חוויית התור ללא נעימה בכלל.
שמחנו למצוא שם את איקה שוקולד שמייצרת פרלינים איכותיים, קנינו ואכלנו על המקום פרלינים בטעם: ארל גריי, זעתר (זה עובד), פולי קקאו והקראנץ' (שזה כמו הקינדר בואנו האידאלי).
עוד מקום ששמחנו שנמצא היא מאפיית לחמים, שם קינחנו בעוגת שמרים-פרג מצויינת המכילה מלית עבה מאוד של פרג עם עטיפה דקה של בצק שמרים שחום ואת עוגיות הבית שלהם עם ריבה ומרציפן (מדהים). בזמן ההמתנה בתור אכלנו בערך רוגעלך שלם מסלסילת הטעימות...
סיימנו את היום הארוך בישיבה בחוץ במדשאות מתחם השרונה עצמו יחד עם כוס בירה מהביר מרקט שמוכר בירות בוטיק ישראליות. ישנו מגוון גדול מאוד של בקבוקים ומהחבית יש מבחר מתחלף שמוצג על מסך אלקטרוני.
עוד מקומות ראויים לציון שהיינו מנסים לולא הנדלן המוגבל בקיבתנו:
- הדוכן של פורל הדן שמגיש כריכים של דגים.
- FISHOP: דוכן דגים ופירות ים שעוד לא ראינו כמותו בארץ. ניתן גם לאכול במקום מנות דגים מהירות, רובן על הפלאנצ'ה.
- אראייס של ה- meat market.
- מאפיית לה פרינה שמוכרת לחמים ומאפים איטלקיים.
- דוכנים של חנויות ירושלמיות אהובות: באשר פרומג'רי, מעדני צידקיהו וממלכת החלבה.
- לצערנו לא יצא לנו להיכנס לפושון בשל חוסר המקצועיות של מארחות המקום שלא מיודעות לגבי שעות הפתיחה/סגירה. בכלל, נראה שבסניף המרכזי של הרשת היוקרתית לא היו מרוצים אם היו רואים את האווירה שמושרית על ידי אנשי הצוות.











 

salo22

New member
יופי של ריכוז ביקורות והספק

מוזר קצת המיקום של בוזה, לדעתי הם רק יצאו נפסדים מזה וחבל, אבל הלוואי שזה לא יהיה כך. רחוב החשמונאים אומנם הומה יחסית ולחוץ בשעות העבודה, אבל לדעתי בעייתי למקם בו גלידריה, בשעות הערב כמובן אין הרבה על מה לדבר, הקהל הרב ברחובות תל אביב המרכזיים לא טורח לעבור שם ולדעתי לא רבים יגיעו במיוחד בשביל גלידה. אבל נראה ונאחל להם המון הצלחה, עושים רושם של אנשים רציניים וטובים.
 

amity001

New member
מקווה שאנשים יקפצו לשם מרחוב הארבעה או משרונה

הגלידה שווה את זה ולא נראה לי שיש חלופות טובות באיזור.
 

FiReBall

New member
יש בצמוד לשם סניף של וניליה ושל אניטה

ששתיהן כמה רמות מעל...
 

החתולית

New member
לטעמי וניליה פחות טובה מבוזה

את הגלידה של אניטה אכלתי רק פעם אחת, אז איני יכולה להשוות.
&nbsp
לגבי המיקום, זה מתחם בילויים מוכר, שדי מלא בערבים.
 

Czerniak

New member
תודה רבה!

אכן הבוריק בפיתה הוא המצאה מופלאה, אני סבור שהשילוב הזה בהחלט עומד לצד שילוב המלוואח והבריוש של הקובנה.

רשמתי לעצמי את העראייס
 

החתולית

New member
וואו, עשיתם יופי של סיורים

העראייס של המיט מרקט הוא מצויין.
&nbsp
האשורה של התורכי הוא שיחוק אמיתי. אכלתי אותו כקינוח ביום ההולדת שלי ולקח לי זמן לפעמנח מה אני אוכלת.
&nbsp
רשמו לפניכם השלמות בשוק הכרמל: המסעדה של המיט מרקט (לא חייבים ללכת לשרונה), דוכן הארפס, באני צ'או הדרום אפריקאי, השומר 1, הקבאב של שמואל.
 

amity001

New member
כל כך הרבה מה לאכול - וכל כך מעט זמן (ומקום בקיבה)

אכן את כל המקומות שכתבת פה ראינו בדרכנו וכולם נראו מפתים מאד (בעיקר הריחות מהשומר 1 + הלחמנית חלה) כנראה שלא תהיה ברירה ונצטרך לעשות עוד סיורי תל אביב כאלו בקרוב.
 

החתולית

New member
אם אין ברירה, אז אין ברירה

לא החלטתי עדיין עם העניין עם זה עם קיבה שלא נמתחת להכיל את כל מה שרוצים לאכול, הוא טוב או רע.

אודיע לך כשאחליט
 
למעלה