איפה המסעדה של שגב
ו M25

gastro101

New member
איפה המסעדה של שגב
ו M25

תכננו יום בתל אביב , מרוץ האופנים דחה את התוכנית לצהרים (בדיעבד אפשר היה להכנס מכביש 4, אבא הילל , שאול המלך)
הגענו לחניון שוק הכרמל -25 שח חניה אבל יש סדרן יעיל . בכניסה לסימטת הכרמל -אשה די מבוגרת בכסא גלגלים- שואלת איפה המסעדה של שגב. בתמימותה , חשבה שהמסעדה בתוכניתו הטלויזיונית היא אמיתית. נראה שבאה במיוחד . הלב נכמר
אני תכננתי לאכול ב M25 שנמצאת בדיוק בסימטה זו ( בחלק הרחוק מאלנבי של השוק) - נראה שמה שהתחיל כמסעדונת הפך לאימפריה- יש חצר גדולה עם שולחנות סטייל יערות הקרן הקימת . ישבנו בחלל הפנימי .
לשבחם יאמר שמיד קבלנו כוס מים קרים עם פרוסות לימון ומילוי חוזר בהמשך . יש גם שרותים וכיור לרחצת ידים
לקחתי את הערייס המפורסם- לטעמי הפיתה היתה ספוגת שמן (הגירסה שהכנתי בעצמי לפי הבלוג של ברונו - היתה טובה יותר ..), הסלט שליווה אותה היה מעולה- שפע טחינה משובחת ועליה סלט יהלומים, סליחה, עגבניות
, בצל וממרח שום
הוא לקח מינוט סטייק- הוזהר ובצדק, שיש לא מעט שומן בפרוסות הבשר, גם מנה זו הוגשה עם סלט טחינה ועגבניות ושני חצאי תפוח אדמה אפוי, טעים. פיתה בשרנית ללא חיוב . ירון קסטנבאום היה , בבואנו ישב בחוץ ושוחח בצאתנו נראה מוזג מים לאחד השולחנות . החשבון 117 שח כמדומני . השארנו 20 שח טיפ לאור "מבחן המים"
קפה הוא שתה בבית קפה של יצרן קפה בסימטה סמוכה .
השוק בשעה זו (אחת וחצי ) היה הומה וצפוף. היות ושכחנו לקנות טופו במרכול- שמחנו לראות את חנות מזרח ומערב משם יצאנו עמוסים, יחסית . כולל ערכה נחמדה להכנת סושי על כל המרכיבים- 65 שח- מקווה שיהיה לה שימוש בדירת הסטודנטית בירושלים - בשנת הלימודים הקרבה ובאה
עגבניות יפות ב 22 שח לקג - זול יותר מבשר - סלט מהן + צנונים קטנים מעולים -היו ליווי לקציצות עדשים שהכנתי לארוחת הערב.
שוב נשוב אבל לא ביום ששי ...
קינחנו בבקור בחנות תקליטים חדשה ברח נחלת בנימין בואך דרך סלמה- דוקטור פוד- אתה מכיר ?? חומד של מקום !
 

החתולית

New member
אני אוהבת את M25

ממרח השום לימון שהם שמים על סלט העגבניות, הוא אחד הדברים המשובחים שאפשר להמציא לטעמי.
&nbsp
&nbsp
 

bruno01

New member
כיף לשמוע שיצא טעים


אם כי אני מאוד אהבתי את הגרסא שאכלתי בm25. וכמו שחתולית כתבה, הסלט הזה וממרח הלימון היו נהדרים.

והשוק ביום שישי- כל הכבוד ששרדתם!
 

gastro101

New member
ובעל השולחן של החדש- מתכון לערייס של מיכאל גרטופובסקי

הוא שם גם פרוסת חציל על שכבת השר- כל המוסיף , גורע והוראות הכנה- להכין בתנור+גריל. מפספסים את הפואנטה של לחץ על הפיתה אחרת הבשר יפרד ממנה.
 

החתולית

New member
כאילו ממציא את הגלגל מחדש

הדודים מכיני הערייס בטול-כרם, מושכים בכתפיהם ולא מבינים מאיפה זה בא.
 
B-side? יופי של מקום

מקום מקצועי וחמוד עם צוות מקצועי ויופי של מבחר, דין הבעלים הוא מפלצת של ידע עם אוסף מעולה של הוצאות ראשונות במחירים מטורפים , ובנוסף הקפה שלהם לא רע בכלל...

יש בזמן האחרון מבול של חנויות תקליטים חדשות בעיר, זה מבורך וכיפי אבל גורם לחשבון הבנק שלי לצורח- ביטניק, חמור תקליטים וכו'...
 
למעלה