אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיתר44

New member
בשישי בLido di Camaiore

הנה מה שרשמתי במהלך הארוחה:
פולנטה עם ראגו בשר ציפור בשם
Allodola באנגלית : lark
Moscardino תמנון קטן
Pasta maltaliati רוטב מבשר ברווז אילם. Anatra
דורבן
מנת חזיר בר צ׳ינגאלה. עם שוקולד, חומץ, סוכר, צנוברים.
סורבה תפוחים עם קלבדוס.
Ristorante Arcano del Mare
Lido di Camaiore.
הבעלים חבר ותיק של בן הדוד המקומי, וכך זכינו לארוח בהתאם.
לראשונה אכלתי בשר דרבן (ואהבתי), מנת חזיר הבר נהדרת וכך גם פטריית הOvoli
שזו עונתה שהוגשה חתוכה ומתובלת בשמז ובלימון.
הפולנטה על רוטב בשר הציפור, הפסטה עם הברווז. הכל למעט הקינוח היו מיוחדים ועשויים נהדר.
חבל לי שמשום מה איבדתי את היכולת להעביר צילומים לפורום, מה שמתאפשר בקלילות
לבצע בפייס וגם בווטסאפ.
אתמול ניצלנו יום שמש, סיירנו בלוקה Lucca ואכלנו מנה אהובה: בקלה משומרת במלח
על הגריל. אחלה של מנה שלא הצלחתי לשחזרה ולא מצאתי כמותה במסעדות פורטוגל.
היום,יום ראשון, ניסע לפרטו ולפיסטויה.
 
גוז ודניאל מוצלח כרגיל

ביום חמישי בדרך חזרה מגן אירועים שבדקנו ולשם שינוי נראה סביר החלטנו לעצור לארוחה קלילה בגוז ודניאל בבני ציון.
המקום היה מלא למדי אבל נמצא לנו מקום על הבר, המלצרים היו מקצועיים, נחמדים ובעלי ידע רב בכל נושא האוכל והשתייה וסיפקו אירוח מושלם.
אכלנו- סלט פאנצלנלה עם מבחר עגבניות משובח ומוצרלה מקומית לא רעה שהיה מעט חמצמץ מדי אבל מרענן.
לעיקריות- היא בחרה בפסטה רחבה עם אספרגוס, פסטה שמכינים במקום במרקם מעולה ברוטב ירקרק ומלא טעמים עם כמות מכובדת של אספרגוס שרק נשלק מעט והיה פריך ומלא טעמים.
בשבילי- לא הייתי רעב ובחרתי במנה ראשונה של רביולי סרטנים, 6 כיסונים מכובדים מלאים בבשר סרטנים מתקתק עם תירס גילי מתוק-מתוק ברוטב מעולה, תענוג צרוף.
שתינו כוס יין לבן של יקב פלאטר שנמזג במנות על מנת שלא יתחמם- למעשה קיבלנו קרוב למנה וחצי ב-3 פעימות, יופי של דרך ללגום יין לכל אורך הארוחה.
לקינוח- בראד פודינג מעוגת שמרים עם תוספת מבורכת של המון המון רוטב קרמל מלוח, מנת קינוח מעולה ששלחה אותנו עם חיוך מאוזן לאוזן וכעס למה אי אפשר לשכור את כל המקום לאירוע...
השירותת כאמור היה מעולה, צייסרים נמזגו ונשתו עם הברמנים שהתענינו לאורך כל הארוחה אם זו הפעם הראשונה שלנו פה, איך המנות, מזגו מים וכו
240 ש"ח ראויים בהחלט
 

החתולית

New member
רביולי סרטנים ובראד פודוינג

ארוחה נהדרת לטעמי.
&nbsp
בשעה טובה ומוצלחת.
 
אתה בטוח שאי אפשר לשכור את המקום??

אולי ביום אחר, בלי שיקריבו את שישי שלהם?
הייתי עושה ארוע שם בכיף גדול...
 
שאלנו והם אמרו שיש להם רק חדר ל-16 איש

אם הם יתחילו לעשות אירועים במקום הזה הוא הופך מיידית רק לגן אירועים, מקום כל כך יפה במיקום מושלם....
ויום שישי בערב זה החלטה שאנחנו מסרבים לזוז ממנה בכל מקרה
 
דולפין ים הותיקה

מה אגיד לכם? מרשים כמה שמסעדה מסוגלת לא לזוז במהלך עשור ויותר (? לא זוכרת כמה זמן היא קיימת). פחות או יותר אותו תפריט, אותו עיצוב קלאסי, אותו שירות, ואותה עסקית באותו מחיר. היתרון הבולט של חוסר העדכון הזה זה שרמת המחירים פתאום נראית בינונית ולא גבוהה כבעבר ביחס למסעדות שקמו מאז. לא ראיתי את התפריט הרגיל אבל העסקיות נעות בין 70-90 שח וכוללות סלטים קטנים בהתחלה, שמתמלאים ע"י המלצרים כל אימת שנגמרים, מנה עיקרית ושתייה. דגים ופירות ים בעיקר. לא משהו מלהיב, אבל הביצוע בהחלט איכותי וערב לחך והVFM השתפר מאוד בעשור האחרון.
 

החתולית

New member
סוף סוף חומוס טוב וביסטרו ברוש

בין חו"ל, לחגים שלנו לחג המוסלמי, לא אכלנו את המסבחה המסורתית אצל אפיף, כבר הרבה זמן. המחדל תוקן בשבת בצהריים, עם מסבחה מצויינת מוצפת שמן זית צעיר ירקרק ועוקצני ופיתות חמות.
&nbsp
בערב, אחרי סרט (המתמחה עם רוברט דה נירו הנפלא) וקניות הכרחיות (מתנות לארוחת שמחת תורה אצל הדודה הדתיה בירושלים), שמנו פנינו לביסטרו ברוש בפרדסיה.
&nbsp
המסעדה היתה די ריקה בשעה שבע בערב, ובכל זאת כיוונו אותנו לבר.
לראשונה חלקנו קרפצ'יו (48) שמוגש עם גבינת גראן פדנו מוגררת, שמן זית ומעט בלסמי שנתן חמיצות עדינה ומינורית. בסך הכל מנה חביבה.
&nbsp
הוא הזמין לעיקרית קבבפיתה (56) - שני חצאי פיתה מוגשים בתוך מעמד כמו בדוכני פלאפל, עם טחינה וסלט ירקות. היו שם שניים או שלושה קבבים עשויים מדי ויבשים למדי, והיה לו קשה לסיים את המנה שאכזבה אותו מאד. הצ'יפס שהוגשו לצד המנה היו טובים, ולבקשתו הוגשה לו פנכה עם מיונז.
&nbsp
אני הזמנתי רביולי ממולאים גבינת פטה ברוטב יין לבן, שום וחמאה, מוגש עם ארטישוקים צלויים (56). מנה עם כמות נאה של רביולי ברוטב קל עם החמצמצות המוכרת של ארטישוקים איטלקיים משומרים. הרביולי עצמם היו עשויים נכון ובמידה, והמילוי היה טעים.
&nbsp
יחד עם 2 קמפרי (28 כ"א) וחצי פאולנר מהחבית (שמסתבר כעת שהברמן שכח לחייב) שילמנו 216 ש"ח.
&nbsp
קינחנו בבית עם גלידתוניל ועלי דובדבני אמרנה שהבחור הביא מרומא.
&nbsp
נחזור לברוש כי בסך הכל המקום חביב ונעים, האוכל בדרך כלל מוצלח, והשירות תמיד נעים.
.
 

salo22

New member
בהחלט אכלנו

ונפלא.. פתחנו בחמישי בקונדיטוריה של גל במרכז הכרמל, פעם ראשונה, ללא ספק שילוב טעמי ארוחת בוקר ומאפים הטוב שיצא לנו לפגוש עד עכשיו בארץ, לא שממש ניסינו הרבה, לא חסיד של הז'אנר.. אבל בגל עושים את זה נפלא, מאפים ומטבלים מצויינים, חביתת גבינה ופיטריות שיכולה להיות רף ודוגמא לכל בתי הקפה הגרועים בארץ (ויש כאלו בטונות), גם לטובים שבהם.. אגב נקודה יחידה שהעיבה, היא שבמשך חצי שעה לפחות, ישבו לפנינו המטבלים ולא הגיע החביתה, קורה, ממש לא נורא, התנצלו בכנות על הזמנה שנפלה בין הכיסאות במטבח ופיצו בסוף במאפה אישי הביתה, מבחינתי לא היו חייבים. מאפי השנק וניל צימוקים שוקולד ומאפה קרם שקדים היו כל כך אינטנסיביים, מתוקים ומושחתים, שזה היה נפלא, ללא ספק מקום שעוד נבקר בו רבות, בתקווה באמצע השבוע


בשישי שבת המעדנייה והקצבייה של אבו שקארה בואדי, שניהם מספיקים לגמרי כדי לבנות ארוחות שחיתות ביתיות מהרמות הגבוהות ביותר - סלטי עדשים מבושלים, טאבולה, חומוס, תורכי, קובה מעולה שבמעולים, קציצות וסטייקים פרגיות בתנור, מעמולים ועוגיות קאעק תמרים או איך שזה נקרא עם תה מר ושקדים לקינוח, הכל משובח ביותר ולא יצא מאוד יקר.
בגיזרת הקינוחים היו גם כמה נסיונות טובים בעוגות - עוגת גבינה ומאצ'ה ללא אפייה, יצאה טוב, עוגת תבלינים וסילאן טעימה, פרווה לאורחים רגישי הלקטוז ועוגה "בחושה" מצויינת של בננה עם שוקולד מריר, זוגתי שיחקה אותה היטב.. סורבה שוקולד מוולרונה כרגיל יצא ספקטקולרי (המתכון של לייבוביץ') וגם גלידת הבית של וניל ודובדבנים יצאה טוב

וכל זה אחרי כמה ימים שאני רץ כמו ג'אנקי בין אמיל (כבר 32 למנה בפיתה!), מאמה פיתה והזקנים, מסוכן מאוד, חייבים לחזור לשיגרה הספורטיבית בהקדם האפשרי.
 
למעלה