בהחלט אכלנו
ונפלא.. פתחנו בחמישי בקונדיטוריה של גל במרכז הכרמל, פעם ראשונה, ללא ספק שילוב טעמי ארוחת בוקר ומאפים הטוב שיצא לנו לפגוש עד עכשיו בארץ, לא שממש ניסינו הרבה, לא חסיד של הז'אנר.. אבל בגל עושים את זה נפלא, מאפים ומטבלים מצויינים, חביתת גבינה ופיטריות שיכולה להיות רף ודוגמא לכל בתי הקפה הגרועים בארץ (ויש כאלו בטונות), גם לטובים שבהם.. אגב נקודה יחידה שהעיבה, היא שבמשך חצי שעה לפחות, ישבו לפנינו המטבלים ולא הגיע החביתה, קורה, ממש לא נורא, התנצלו בכנות על הזמנה שנפלה בין הכיסאות במטבח ופיצו בסוף במאפה אישי הביתה, מבחינתי לא היו חייבים. מאפי השנק וניל צימוקים שוקולד ומאפה קרם שקדים היו כל כך אינטנסיביים, מתוקים ומושחתים, שזה היה נפלא, ללא ספק מקום שעוד נבקר בו רבות, בתקווה באמצע השבוע
בשישי שבת המעדנייה והקצבייה של אבו שקארה בואדי, שניהם מספיקים לגמרי כדי לבנות ארוחות שחיתות ביתיות מהרמות הגבוהות ביותר - סלטי עדשים מבושלים, טאבולה, חומוס, תורכי, קובה מעולה שבמעולים, קציצות וסטייקים פרגיות בתנור, מעמולים ועוגיות קאעק תמרים או איך שזה נקרא עם תה מר ושקדים לקינוח, הכל משובח ביותר ולא יצא מאוד יקר.
בגיזרת הקינוחים היו גם כמה נסיונות טובים בעוגות - עוגת גבינה ומאצ'ה ללא אפייה, יצאה טוב, עוגת תבלינים וסילאן טעימה, פרווה לאורחים רגישי הלקטוז ועוגה "בחושה" מצויינת של בננה עם שוקולד מריר, זוגתי שיחקה אותה היטב.. סורבה שוקולד מוולרונה כרגיל יצא ספקטקולרי (המתכון של לייבוביץ') וגם גלידת הבית של וניל ודובדבנים יצאה טוב
וכל זה אחרי כמה ימים שאני רץ כמו ג'אנקי בין אמיל (כבר 32 למנה בפיתה!), מאמה פיתה והזקנים, מסוכן מאוד, חייבים לחזור לשיגרה הספורטיבית בהקדם האפשרי.