שראביכ, כפר ראמה

Gרר

New member
שראביכ, כפר ראמה

טיול קצר באיזור כרמיאל בערב החג הביא אותנו למרחק נגיעה מכפר ראמה, אז שמחנו לנצל את ההזדמנות להיכרות עם מסעדת שראביכ המדוברת.

למי שמחפש את המסעדה יש לשים לב שיש שתי כניסות לרחוב הראשי של הכפר. מי שייכנס בכניסה הנכונה (המזרחית, בפניה מכביש 85 לכביש 864), ימצא את המסעדה בלי להסתבך.

מיד אחרי הפניה לכביש 864 יש ככר. פונים בה שמאלה וחמישים מטר לאחר מכן רואים מצד שמאל של הכביש בניין עם שלט שכתוב עליו רמי סנטר. לשם גם הוויז מכוון. ממש מתחת לשלט של רמי יש את השלט של שראביכ. המסעדה לא נמצאת על הכביש אלא מאחרי הבניין. אנחנו חנינו בכביש וירדנו ברגל.

השולחנות בפנים היו מלאים, אז ישבנו בחוץ ושברנו את שיא המקום הכי הזוי שאי פעם אכלנו בו: חניון! בתמונה שהעלה bob68 בדיווח שלו אפילו רואים את השולחן שעליו ישבנו, ואצלנו שלא כמו אצל בוב גם היו מכוניות. אני מסתכל שוב ולא מאמין שפיזיקלי ישבנו בחניון. אבל לפחות זה היה מתחת לגג והיה אוויר טוב, אז הסתגלנו.

מהסלטים בחרנו

- חציל בטחינה עם רוטב רימונים. מעולה. חציל עם טיגון טוב שלא השאיר טיפת שומן מיותרת. אהבתי את הנוכחות המתקתקה של רוטב הרימונים. מנה מאד מיוחדת שהזמנו סיבוב נוסף שלה בסיום.

- כרובית בטחינה. גם כן טעים מאד, עם טאץ' עדין של חמצמצות שמאד הוסיף למנה שבדרך כלל היא מאד בנאלית.

- סלט עולש. כנראה שבדומה לתרד גם עולש זה עניין של טעם נרכש ולי זו היתה פעם ראשונה עם הירק הזה אז הטעם היה לי קצת מוזר ולא התחברתי. האישה סיימה את הצלחת בלי בעיות.

עיקריות

- קובה. מעולים, עם מרקם מצויין של המעטפת על הגבול המדוייק בין רך לפריך. בוב התלונן על תיבול עדין מדי של המילוי. אני דווקא אהבתי את זה ככה.

- קבבים. גם כן מעולים, ואני יודע שאני חוזר על עצמי. תערובת מצויינת עם נוכחות מדוייקת של תבלינים, מספיק בשביל להיות מורגשים (בכל זאת קבב) אבל בלי להגזים כמו שלא פעם קורה עם קבב. גם מבחינת הצליה - בול באמצע.

- צ'יפס. הזמנו בעיקר לקטנה, שיהיה לה מה לאכול עם הקבב, והיו ממש לא מוצלחים בעיניי. לטגן חצילים הם יודעים. לטגן צ'יפס - לא. הם היו רופסים, חסרי פריכות, עם עודפי שומן (אם כי יש כאלה שמתארים בדיוק ככה את הצ'יפס של יומנגס ואומרים שהם מצויינים אז כנראה מי שאוהב שם לא תהיה לו בעיה גם כאן).

מחיר
4 סלטים + 5 קובה + 4 קבב + 3 שתיה + צ'יפס = 120 ש"ח.

שירות
עושה רושם שהמקום הוא מסוג המקומות שמתפקדים טוב רק כשמספר האנשים קטן, ואז הצוות יכול לתת יחס אישי לכל אחד. בערב החג כשהגענו (12:30 בערך) כבר הכל בפנים היה מלא. לקראת אחת כבר עמדו אנשים בחוץ ולטשו עיניים מקנאות על השולחן הדי לא אטרקטיבי שלנו. העומס הזה גרם, ככל הנראה, לאיזו קריסת מערכות שם.

זה התחיל מכך שעמדנו דקות ארוכות בחוץ בלי שממש התייחסו אלינו. הסתכלנו על המלצרים (יעקב ועוד שתים) מתרוצצים משולחן לשולחן כשאנחנו מנסים לקבל את תשומת הלב שלהם כדי להבין אם בכלל מגישים על השולחן המוזר בחוץ או לא. רק אחרי די זמן אמרו לנו שאפשר לשבת שם.

במהלך הארוחה היה קשה למלצרית לגייס את הסבלנות הנדרשת כדי להתגבר על קשיי שפה וכו', מה שביום פחות עומס כנראה לא מהווה בעיה, אבל בעומס של ערב החג כל אי הבנה הסתיימה באיזה משפט עצבני שהמלצרית זורקת ואחריו לא ברור אם כן הבינה או לא הבינה, והיו דברים שאו שהיא לא הבינה או שפשוט נשכחו בדרך, כמו פיתה שביקשנו לקטנה ובסוף מישהו שחלק איתנו את השולחן (כן, עד כדי כך המצב היה קשה) נתן לנו. גם לקבל את מנת החציל הנוספת היה כרוך בייסורים.

מצד שני ויתרו לנו על כמה שקלים חסרים בלי לעשות עניין, וזה גם המקום לציין שהם לא מקבלים אשראי אז בואו מצויידים במזומן.

בוטום ליי
דבר ראשון: להמנע מלשבת בחוץ. עדיף לחכות חצי שעה נוספת ולשבת בפנים, שם אפשר ליצור קשר עין עם המלצריות המתרוצצות, מה שבחוץ צריך להקיז דם בשבילו, וגם כשהיא כבר באה הדבר העיקרי שיש לה בראש זה איך לסיים איתנו כמה שיותר מהר כדי לחזור לארבעה שולחנות שמחכים לה בפנים.

השאלה העיקרית שנותרה פתוחה זה עד כמה העומס שהיה שם באותו יום הוא חריג בהשואה לשבת בצהרים? שזה מן הסתם מתי שבדרך כלל מזדמן לנו להיות באיזור. מן הסתם כדאי להגיע לשם על הפתיחה (12?) אבל כשאנחנו באיזור זה אחרי טיול וטיול אף פעם לא מסתיים ב-11:30... אז אולי יותר נכון לנסות למשוך לסביבות 14:30 בתקווה שעדיין יש אז את כל המנות.

בקיצור, שמישהו מהאיזור ייקח על עצמו לדגום לנו את המקום מסביב לשעון, כי בכל הקשור לאוכל - היינו שמחים להגיע לפעם נוספת, על אחת כמה וכמה שנראה לי שבדרך כלל יש כל מיני מנות ספיישל, על פי מה שיעקוב מקושש בשדות, ושהפעם או שלא הכינו או שבגלל העומס גם זה התפספס.

חשוב רק לציין שלמרות שיש גם חומוס, זה לא המקום לצפות לשני שיפודים ו-20 סלטים ב-20 שקל. לי זה דווקא היה יתרון: אני מאד לא אוהב את השיפודיות שאני יוצא מהן בתחושה כבדה מדי. כאן זה היה בול בשבילי, אבל מישהו שבא "לרדת" על ארוחת שחיתות של בשר וסלטים - שיחפש מקום אחר.

בפעם הבאה ננסה להגיע בזמן שאפשר לדבר עם הצוות קצת יותר בנחת ואני בטוח שזה ישפר את כל החוויה, או שאולי יעקוב ילמד מהמסגר 5 ויתרחב קצת מעבר ל12 מטר מרובע שהקצו לו בחניון של הרמי סנטר


לא הצלחתי להבין איך נותנים טייטל לכל תמונה בגלריה. בכל מקרה הצילומים זה החציל, העולש והכרובית. לא נראה לי שיש בעיה להבחין מה זה מי.





 

Gרר

New member
והיה גם קינוח: גלידה בוזה במעלות

מרחק של עשרים דקות נסיעה מכפר ראמה, אבל האישה שמעה גלידה טובה אז יאללא נוסעים


האמת? אחלה מקום. הקטנה פתחה עיניים גדולות על קונוס משוקולד שהם נותנים שם (20 שקל כולל הגלידה) והוא באמת היה טעים.

אכלתי כדור אחד של מסקרפונה תאנים וכדור נוסף של שוקולד עשיר (14 שקל). אני האחרון שיכול לאבחן דקויות בגלידה... הלשון שלי מפסיקה לעבוד בטמפרטורה כזו
אבל סובייקטיבית לגמרי שניהם היו לי רכים וטעימים.

גם שם היה מלא, עם לא מעט מקומיים שארזו להם גלידה בחבילות לקחת הביתה לחג. נרשם כמקום מוצלח. מעניין איך הסניף בתל אביב בהשוואה למקורי.
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

ההתרשמות שלי מהדיווח שלך ושל אחרים הוא שמדהים איך מקום כזה במיקום כזה הצליח לצבור לו קהל מעריצים - בהחלט שאפו לאוכל שמחפה היטב על התנאים הסביבתיים.

לגבי בוז'ה, באופן מפתיע אחרי שסוף סוף הגענו לסניף שלהם במעלות תרשיחא, שבוע אחרי זה כבר היינו בסניף בתל אביב, ומאז ביקרתי בו לפחות עוד פעמיים. כשהיינו בסניף בצפון באחת השבתות היה עמוס ומבולגן ופחות נעים לשבת באוירה כזו. בתל אביב, עד עכשיו הייתי רק בסופי שבוע, אבל תמיד היה רגוע ושקט ומאד נחמד לשבת ברחבה החדשה בחוץ(נמצאת בין הארבעה לחשמונאים, היכן שפעם היה מגרש חניה). ההערה היחידה שלי לגבי הסניף התל אביב היא שאין שלט בשתי הכניסות לגלידריה, החלטה די מטופשת לטעמי.
 

Gרר

New member
אצלנו רוב העומס בגלידה

היה דוקא בדלפק. בישיבה לא היה צפוף והיה נעים לשבת. בדלפק למרות שהיו שלוש מגישות היה קצת דחוס אבל בדיוק חזרנו עכשיו מהצצה חטופה לשרונה (הבחירה להגיע לשם בשיא הדוחק לא היתה שלנו...) אז כל המושג של דוחק מקבל פתאום פרופורציה אחרת.

מה שהולך שם בשעות העומס זה פשוט בלתי נסבל. מקווה שמתישהו ההמון יעביר את עצמו לאטרקציות חדשות כי להגיע לשם במצב שהשוק בשיאו הופך את החוויה לסיוט.
 

החתולית

New member
שראביכ היא מסעדה ביתית קטנה

של איש מוכשר שעושה פלאים עם חומרי גלם טריים ופשוטים.
&nbsp
היינו שם באחד מימי שישי בצהריים, היה מלא והשירות היה בסדר. קצת איטי, אבל מחוייך ומלא תשומת לב. היות שלא ציפינו למשהו אחר, זרמנו.
&nbsp
&nbsp
 

Gרר

New member
זה כנראה ההבדל

בין סתם "מלא" לבין מלא בפנים + שני שולחנות מאולתרים בחוץ + שמונה אנשים שעומדים על הפתח. גם אם מאד רצו לתת שירות עם חיוך זה כבר היה מעבר ליכולתם, אבל הבנו שזה נסיבות לא רגילות והסתדרנו איכשהו עם הקירטועים.

אני פשוט מקווה שבפעם הבאה שנחזור העומס יהיה יותר נסבל.
 

החתולית

New member
נסו לחזור בזמן שאינו חג

דרך אגב, וותרו על צ'יפס וחומוס. לכו על המנות שאתם פחות מכירים ומבטיחה לכם שתהנו מאד.
 

Gרר

New member
שהחיינו וקיימנו ליום שבו חג נוסף לא נראה באופק


בהחלט מאמץ את ההמלצה. חומוס אפילו לא חשבנו להזמין, ידענו מראש שלא בשביל זה מגיעים. צ'יפס כאמור זה היה רק בשביל הקטנה
 

kr21

New member
הייתי כבר שלוש פעמים באמצע שבוע

ולשמחתי נחסכה ממני הסיטואציה שתיארת. באמצע השבוע המקום שקט ונעים (אם כי החניון אכן הזוי - אבל זה מה לו שיש).
כמו שאמרו קודמיי, אם אתם באיזור באמצע השבוע זה שווה ביותר.
 

FiReBall

New member
הייתי לא מזמן בשבת או בחג ולא היה מלא באופן מיוחד...

 

Gרר

New member
אז למה כולם חייבים לבוא כשאני בא


מקווה שזה באמת בגלל ערב החג שהרבה אוכלים ארוחה בערב וחיפשו איזה משהו נחמד לצהרים.
 

bob68

New member
על הדיווח

הוא מהווה דוגמה מצוינת לחשיבות הנסיבות.
למרות המגבלות והתנאים הסביבתיים, אני שמח שלפחות האוכל לא אכזב.

מקווה שתוכלו בעתיד להגיע ביום רגוע יותר. לדעתי גם התקשורת עם יעקוב מוסיפה מימד מיוחד לחוויה.

עשית לי חשק לחזור



.

 

Gרר

New member
כן גם אנחנו קיווינו לתקשורת איתו

וזו עוד סיבה למה לא לשבת בחוץ, כי לשולחנות שבחוץ הוא בכלל לא מגיע. רק שתי המלצריות משרתות את השולחנות בחוץ וגם כשרצינו לברר על מנת החציל הוא לא יכל לעזור והפנה אותנו למלצרית.
 
למעלה