יום נישואין בתרנגול הכחול.... אווץ'

יום נישואין בתרנגול הכחול.... אווץ'

שלום, תורמת את תרומתי (הצנועה) בפעם השניה בסה"כ אז תהיו עדינים

לרגל יום הנישואין החלטנו לצאת מהפרבר המנומנם ולנצל שובר של 600 ש"ח שקיבלנו לפני מס' חודשים כמתנה מהמשפחה. השובר שכב אצלנו הרבה זמן מכיון שהביקורות על המקום לא עשו חשק לרוץ אבל הבן זוג טען ש"כמה כבר גרוע זה יכול להיות?"
שישי בשעה 21 המקום מלא לחלוטין והמארחות עושות מאמצים לחייך הרבה למרות שהן נראות לחוצות. מובילים אותנו לשולחן קטנטן ליד הבר וכמעט אין רווח לשולחן שלידינו. קצת אוירת חדר אוכל בקיבוץ עשיר. אני שמחה שהבאתי משהו ארוך כי המזגן נושב בדיוק מעלי וקרררר. השולחן בעייתי: הוא עשוי מחומר דביק (אולי מנקים אותו עם חומר שמרגיש דביק?) וממש לא נעים לגעת בו. בנוסף מונח עליו נר קטן דולק ומכיון שהשולחן כ"כ קטן זה רק ענין של זמן עד שמישהו יגע בו. שניה אחרי שכיביתי את הנר בנשיפה הבחורה בשולחן ליד נוגעת בטעות בנר "שלה" וחוטפת כוויה לא נעימה ואת שאר הערב היא מבלה עם היד בתוך כוס קרח. לא נעים...
המנות שהוזמנו:
* חלה מתוקה עם שמ"ז, בלסמי וזיתים - בתפריט מופיע לחם מחמצת אבל בימי שישי יש רק חלה מתוקה. חלה מהסופר. לא יותר, לא פחות. השמ"ז היה גם מהסופר והזיתים היו גרועים ממש: מאד מאד מלוחים ומאד מאד קשים. ממש אי אפשר היה לנגוס בהם.
* מרק עגבניות טריות - מוגש במן סיר מתכת קטן עם ידית מאד ארוכה מה שמקשה את ההתנהלות בשולחן הקטן כ"כ. בחירה קצת מוזרה. המרק היה במרקם קרמי נעים מהחלב קוקוס ולטעמי לא היה חם מספיק. הטעם הדומיננטי בו היה מתוק מה שיצר תחושה מוזרה כאילו אין קשר בין המרקם ובין הטעם. התאכזבתי.
* פולנטת תירס טרייה עם אספרגוס, שימאג'י, קשקבל וכמהין - מהשם לא מובן אם הפולטה טריה או שהיא עשויה מתירס טרי (אני מניחה שהכוונה לתירס טרי) הגיעה פולנטה גרוסה גס, גרגירית, הגבינה גרמה למליחות מאד גבוהה והתוצאה הכללית היתה מנה מאד כבדה. אחרי כמה ביסים נשברנו והמנה פונתה חצי מלאה.
* פטה כבדי עוף בקלוודוס, דבש וריבת גזר מתובלת - הבן זוג אמר שבסדר גמור אבל לא נראה מתלהב.

יש לציין שהמנות הראשונות הגיעו בזמן שיא של ממש דקה או שתיים אחרי שהוזמנו והגיעו ארבעתן יחד. זה היה לנו קצת מהיר מדי והיה מאד עמוס לשולחן הקטן. ביקשנו מהמלצר שהגיש שימתינו עם המנות העיקריות והוא אמר שאין בעיה ומיד שלח אלינו את המלצרית שלנו לשלאול מה בדיוק רצינו ואכן אח"כ הגיעה הפסקה ארוכה עד המנות העיקריות:

*טי-בון טלה צלוי בשום ורוזמרין בתבשיל סינייה של בשר טלה, שקדים וטחינה חמה - הגיע נתח טי-בון שנשבר לכמה חתיכות קטנות יותר וטבע בטחינה סמיכה מאד עם מעט בשר טלה והרבה פטרוזליה מעל. המנה לא אסטתית ומאד אפורה ברגע שמזיזים את העלים של הפטרוזיליה. הנתח היה עשוי MW במדויק כמו שהוזמן אבל היה מלא בשומן הרבה מעבר לכמות סבירה (יותר מחצי ממנו). הבן זוג התבאס מהמנה ואמר שהיא מאד מלוחה ונראית עצובה.
*מוסר ים ושרימפס על הפלנצ'ה בביסק פירות ים וטרגון - אני מתה על טרגון ובכלל על כל פרשנות של טעם אניס אז מיד כשקראתי את תאור המנה בתפריט היה לי ברור שאזמין אותה. הגיע נתח דג בכמות נדיבה ומעליו 3 שרימפסים פתוחים והכל מונח בתוך רוטב שמנת כבד בכמות גדולה. השרימפס לא היו עשויים מספיק ואני לא הצלחתי למצוא זכר לטרגון. שאלתי את המלצרית אם יש טרגון במנה והיא בתגובה שאלה מה זה טרגון ואמרה שהיא לא מכירה כזה דבר. ביקשתי שתברר ולמקום האירוע הוזעקה אחמ"שית שמיד הרגיעה אותי "אין לך מה לדאוג, אין טרגון במנה". אמרתי לה שחבל כי בגללל זה הזמנתי את המנה והיא התעקשה שלא מופיע בתפריט טרגון. ביקשתי לראות את התפריט והיא הלכה וחזרה מתנצלת שאני צודקת ושהטרגון בדיוק נגמר במטבח ובגלל זה המנה הוכנה בלעדיו. היה גם קמפיין לטובת המנה "היא מאד טעימה גם ככה". הסברתי לה שלטרגון יש טעם מאד מסוים ואם מציינים אותו בפרוש בתאור המנה כדאי להודיע שאין אותו כי ציפיתי לקבל משהו אחר ובכלל כדאי שהמלצרית תדע מה זה. היא התנצלה אבל בשום שלב לא הציעה להחליף את המנה ואני כבר הייתי מלאה מהאוכל הכבד ולא ביקשתי. המנה שלי פונתה כמעט מלאה וגם הבן זוג השאיר לא מעט בצלחת.
אגב, צלחת ההגשה של מנת הדג היתה מקסימה: צלחת קרמיקה בגווני כחול ואפור בהיר, משהו אומנותי ויפה (מתנצלת שלא צילמתי).
ביקשנו לקבל את החשבון ללא קינוח וקיבלנו לשולחן OTH של עוגיית בראוניס שחולקה לארבעה ריבועים קטנטנים. מתוק ללא כל איזון ושוב חזר כמעט ללא שנגענו בו. מכיון שכבר התעכבנו עם הקינוח הזמנו גם אספרסו כפול ותה עם נענע. הקפה היה טעים ובנענע היו מס' עלים שחורים רקובים (אני קטנונית? לי זה מפריע)
יחד עם 2 קוקטלים (קוקטייל עראק לי שהיה חלש בעראק אבל מלא קרח וגם הגיע בצבע לא ברור של כחול זוהר, וקפרנייה טעים לבן זוג) החשבון הגיע ל- 560 ש"ח. הובהר לנו שלא מקבלים עודף או החזר כלשהו לשובר אבל ממש לא רצינו שום דבר נוסף. הושארו 70 ש"ח טיפ ונסענו חזרה לפרבר המנומנם.
היה לא מוצלח בעליל אבל החברה הטובה והרגשת החג מהאירוע השאירו בכל זאת טעם טוב לערב הזה. ייתכן שגם בגלל שהיינו מודעים לביקורות הלא מחמיאות באנו עם גישה קלילה וסלחנית מהרגיל.
לא נחזור.
מקווה שהיה דיווח מוצלח. שבוע טוב עם בשורות טובות לכולם
 

החתולית

New member
על הדיווח וברוכה היוצאת לאור


חבל שהחוויה הראשונה שאת כותבת עליה היתה כזאת, אבל הצלחת להניב יופי של דיווח :)
&nbsp
פולנטה "רגילה" מכינים מקמח תירס, ואין בה מרכיבים טריים. פולנטה מתירס טרי לא אמורה להכיל קמח תירס, לכן לא צריכה להיות גרגירית.
אולי כמו הטרגון, נגמר התירס, והכינו פולנטה מקמח תירס.
&nbsp
הצוות נשמע קלולס לגמרי, והאחמ"שית לטעמי התנהלה בצורה לא נאותה. במקרה של חוסר במרכיב במנה, צריך להציע להחליף אותה.
 

Gרר

New member
תקשיבי טוב

האבחנות שלך חדות כמו סכין מטבח משובח.
ואת כותבת אותן כל כך טוב שממש הצלחתי להרגיש דרכך את הארוחה.
מקווה שתעלי עוד דיווחים בתקווה שגם על ארוחות טובטות ולא רק על מקומות שמתיימרים להיות מסעדת שף ועל פי מה שאת כותבת רחוקים שנות דור מזה.
 

Noeett

New member
לא מבינה את המסעדה הזו ואת שאול אדרת בכלל

פתחת מקום, השקעת זמן כסף יחצ מפה עד הודעה חדשה, טורח למלא את המסעדה בכל מיני עלק סלבס ולצלם לכל ריכלון בשקל. אולי במקום זה כדאי היה להתרכז באוכל?? ביקורת אחרי ביקורת קוטלת את המקום הזה... זה פשוט מדהים אותי.. נקרא מאכזב מעצבן ויקר מאד מאד
 

amirline

New member
אני כבר מזמן ויתרתי על שאול בן אדרת על כל מסעדותיו

קימל בשנים האחרונות צנחה ונשארה למטה במקום בינוני והתרנגול הכחול מבחינתי זה קימל רק חדש יותר ....
&nbsp
אין לי בעיה ששף לוקח מחירים גבוהים על המנות שלו אבל אני מצפה לתמורה כדוגמת שירות ואיכות, אפשר להוסיף עוד 2 מלצריות במשמרות עמוסות ואז יהיו עוד כמה עיניים ידיים, אני מניח שזה לא יפגע במחזור היומי/חודשי
 

החתולית

New member
למה שמשהו ישתנה אם המסעדה מלאה?

אחרי דיווח כזה, את שואלת את עצמך למה אנשים ממשיכים לאכול שם, ועובדה שהם ממשיכים.
&nbsp
נשגב מבינתי.
 

inבאלי

New member
על הדיווח

חבל שזו היתה החוויה שלכם.
נראה שמשקיעים שם בעיקר ביחסי ציבור וזה מצליח להם, עובדה שהמסעדה היתה מלאה כפי שתיארת.
ההתנהלות של הצוות כפי שתיארת אותה היא חובבנות לשמה.
אני מקווה שהחוויות הבאות תהיינה מוצלחות יותר - תמשיכי לכתוב, את כותבת היטב!
 

erezavn

New member
אחלה ביקורת...

לצערי שאול בן אדרת ומפעלותיו הקולינריים נמצאים בהידרדרות כבר שנים. התרנגול הכחול נפתחה כנראה רק לצורך האכלת הסלבים העשירים שגרים מעליה ורוצים לקפוץ עם טרנינג ונעלי בית. מסעדה פשוט רעה. כנ"ל גם Mr & Mrs Lee שלו.
מאחל שבדיווח הבא שלך תזכי לשתף אותנו בחוויה טובה בהרבה...
 

salo22

New member
שאול ושגב, צמד חמד

בצרפת היו כנראה מוציאים להם תעודות הרחקה מהמטבח, בארץ הם אייקונים של בישול ו"תרבות", לא יודע מה יותר, רק בישראל.
 
נצל"ש - שגב עדיין אחראי על האוכל באלעל.

היה קטסטרופה ועוד בביזנס. פשוט לא אכיל. אפילו הסלט...
 

salo22

New member
אלעל חיפשו פרזנטור "עממי"

ומצאו ללא ספק אחד כזה. כנראה שהרבה יותר "פרזנטטיבי" מבחינתם לשלם לטאלנט כמו הנ"ל מאשר לעבוד עם אנשים רציניים אך לא מפורסמים, כמו איתי שלו.
 

החתולית

New member
הבחור טס באל-על ביזנס בתחילת החודש

ראיתי את התפריט שהביא הביתה, והוא היה די עצוב.
 

מיתר44

New member
מנת בשר עם אורז בן גוריון היה אחלה

ואפילו הפיתות חוממו כראוי והלכו טוב עם החומוס אבו גוש.
סך הכל - מטוס אל על אינו בדיוק מסעדה ואפילו לא ברסרי למרות שהצפיפות מתאימה.
כך שהכי מתאים לי בטיסות לאירופה להתארגן מבעוד מועד. למשל: כריך ציאבטה
עם תועפות פרושוטו ואיזה פרי עסיסי לקינוח (ריבועי אננס חי, למשל).
 

passioneta

New member
בתור חילונית גמורה

בטיסות אל על אני נוהגת לכבד את מנהג המקום ולא להביא אוכל שאינו כשר במפגיע. אני גם מתחשבת בשכני לטיסה ולא אביא מה שמריח חזק.
 
למעלה