אז מה אכלתם בסוף השבוע?

החתולית

New member
פדרו באילת - אכזבה

בשישי ירדנו לערבה לביקור משפחתי. לצערי הרכב הסועדים לא איפשר ארוחה בלויתן החדשה, לכן אמא שלי הציעה את מוזס ואנחנו חשבנו שכדאי לנסות את פדרו אחרי השיפוץ ושינוי התפריט.

השירות היה נעים אבל לא מקצועי מספיק - המלצר לא ציין מחירי המיוחדים, גם אחרי שעצרתי אותו ושאלתי מה מחיר אחת מהמנות; מי שלא הזמינו מנות ראשונות, אלא רק לחם לא קיבלו צלחות וההצד שלהן של השולחן התמלא פירורים. יחד עם זאת, השולחן נוקה בין מנה למנה, הסכו"ם הוחלף, וברגע שהיו לנו הערות על המנות, הן טופלו מיד, והמנות שלנו החולפו בלי כל בעיה.

היינו 4 סועדים, הזמנו שתי מנות ראשונות ולחם הבית:
  • חציל בוכרי - חציל עם טחינה, בשר טחון וסלט עגבניות פיקנטי (59) - החציל היה מהסוג העוקצני, סלט העגבניות לא היה פיקנטי, והמנה כשלם היתה חביבה ולא מעבר לכך. קצת דגש של תיבול היה מרים אותה.
  • פרחי זוקיני ממולאים בפירות ים ומעליהם לנגוסטין (59) - הוגשו שני פרחי זוקיני קטנטנים (כאלה שהפרח שלהם היה בדיוק נגיסה אחת), נחים בתוך רוטב עגבניות חלק ועליהם מונחים שני שרימפס. לנגוסטין לא היה שם.
    שני השרימפס היו מלוחים להחריד, ופרחי הזוקיני הצליחו להיות חסרי כל טעם מלבד מליחות עזה.
לעיקריות הוזמנו:
  • שניצל פדרו - שניצל עגל וינאי בתוספת תפוח אדמה אפוי (76) - תפוח האדמה האפוי התגלה שפלחי תפוח אדמה שחומים שנטעמו ונראו כמו תפוחי אדמה שבושלו או נאפו ואז טוגנו. אמא שלי שהזמינה את המנה, אמרה שהיא טעימה לה.
  • הבחור הזמין 300 גרם פילה עם פירה (165) - הבשר מוצג כבשר טרי מרמת הגולן ומתומחר לפי 55 ש"ח למאה גרם. הבחור הזמין בלו, המלצר הרים את הגבות בהערכה, הבשר הגיע עשוי מדיום, והוחזר אחר כבוד למטבח. הפילה החדש שהגיע נצלה כראוי, אבל לטענת הבחור הבשר היה חסר טעם לחלוטין, ולמרות שנצלה רק מעט, היה יבשושי משהו בצורה לא אופיינית.
  • אני והדודה מקנדה הזמנו 300 גר' סינטה כל אחת - הבשר הגיע יחד עם הפילה של הבחור, והיה עשוי כהלכה, בהתאם למידות העשייה שהוזמנו. בטעימה הראשונה שתינו הבחנו בטעם חומצי / חמוץ ומאד לא נעים. טעמנו שוב, בדיוק כשהגיע מנהל המסעדה להתנצל בפני הבחור על הפילה שלו. הוא שמע אותנו מדברות על הסטייקים שלנו, ושאל אם נרצה להחליף את המנות. הסברתי שאני לא נוהגת להחזיר מנות אם אינן טעימות לי, אבל במקרה זה, אני פשוט לא יכולה לאכול את הבשר. שתינו הזמנו שניצל במקום (כי אמא אמרה שטעים).
  • השניצלים שקיבלנו היו דקיקים, קשים וכמעט בלתי ניתנים לחיתוך ולנעיצת מזלג. הציפוי היה עבה יותר מהשניצל עצמו. הירקות הצלויים שלי היו מצויינים, וכך גם תפוחי האדמה של דודתי. שלושתנו השארנו בערך חצי שניצל, אחרי שנמאס לנו להיאבק באוכל שלנו.
אחרי ארוחה כזאת, כולנו היינו זקוקים לקינוח שישמח אותנו. לצערי התפריטים ברשת אינם מעודכנים, לכן לא אוכל לתאר את הקינוחים בדייקנות:
  • אמריקה המושחתת (46) - קינוח שבנוי על פאדג' שוקולד, עליו טוויל ולצידו מקרון קטן. המנה מוגשת עם קנקן קטן של שוקולד חם מומס, אבל השוקולד שהגיע אלינו היה קר ומאד צמיגי, כך שקשה היה למזוג אותו. קינוח שוקולדי ודחוס מאד, שסיפק את הצורך של הדודה במשהו מתוק.
  • אוסטרליה הפראית (38) - הקינוח שהבחור ואני הזמנו, ובנוי על מקלות מרנג, קרם מסקרפונה לימון ולפי התפריט היה אמור להכין דובדבני אמרנה. אלה התגלו כדובדבן אחד שנחצה כאשר כל חצי דובדבן הונח בקצה אחד של המנה, שהזכירה בצלחות שלה שדרת צלעות טלה. הקרם לא היה מוצק מספיק ונזל, אבל זו היתה המנה המוצלחת של הערב - רעננה, עוקצנית, מעניינת ומספקת.

עם בקבוק גמלא סנג'ובזה 2012 (106) ואספרסו כפול (10), החשבון הגיע ל- 729 ש"ח. שילמנו 667 ש"ח אחרי הנחת תושבי ערבה.

לא נחזור.
 

amirline

New member
באילת רק לה קוצ'ינה - המקום באנקר

אכלתי שם עשרות פעמים ב-10 שנים האחרונות ומעולם לא התאכזבתי
 

החתולית

New member
לה קוצ'ינה מסעדה נחמדה

אבל אחרי כמה ארוחות בלה קוצ'ינה, רצינו לנסות מקום אחר.
 

amirline

New member
יש להם מנה ראשונה שאני לא עומד בפניה

ניוקי א-לה רומנה, חולם על המנה הזאת.
&nbsp
דרך אגב, אנג׳לינה (למרגלות המלך שלמה) גם לא רעה בכלל, לפעם הבאה שלך שם...
 
סופ"ש רגוע

אחרי תקופה לחוצה שכללה פחות בישולים חזרתי לבשל בהדרגתיות.
&nbsp
בחמישי הכנתי מלפפונים במלח (אני מעדיפה בחומץ אבל זה בשביל הבחור שמעדיף במלח) ולימונים כבושים. עוד כמה ימים נפתח אותם ונגלה מה יצא.
בערב, אחרי משחק מביך במיוחד נסענו לסינמה סיטי לשרוף שעה לפני סרט (Black mass, חוקי הפשע נדמה לי בעברית, סרט טוב) ואיכשהו נכנסנו לטמפל בר. אני חושבת שלא ביקרתי במקום לפחות חמש שנים. תפריט הבירות שלהם הצטמק מאוד ממה שזכרתי וכלל בעיקר בירות של החברה למשקאות. הזמנתי גם שפרדס פאי שהגיע עם פירה חביב מעל ובשר מלוח מדי, חסר ייחוד ומשעמם במיוחד. בהחלט מנה מיותרת.
&nbsp
בשישי בבוקר אני והבחור התפצלנו בין קניות וסידורים ובצהריים נפגשנו עם כמה חברים ביין בשוק - מחוץ למקום יש להם שולחן שאפשר להביא אליו אוכל ולהזמין יין ובירה במחירי החנות. הבחורים הביאו לא מעט אוכל ונשנושים מהשוק, שתינו הרבה יין לבן והיה מוצלח.
&nbsp
בערב - סקרט סטייקים, ריבת בצל, דלעת ושומר בתנור יחד עם קברנה של דלתון.
&nbsp
בשבת הבחור סיים להכין את עוגת השוקולד המושחתת שלו, הבאנו אחת מהן (היו 3) להורים שלי ואמא שלי נאבקה בכולם שלא יאכלו כי היא רצתה הכל לעצמה. אבא שלי הכין צוואר טלה שהיה מצויין.
&nbsp
בערב ניצלתי חצילים תאילנדים שהיו לי והקפצתי אותם עם הרבה שום וג'ינג'ר.
 

dror2311

New member
נונו, הוד השרון

ארוחה קלילה, קצרה ומצוינת.
הילדים אכלו פיצה כל אחד - מרגריטה ושרימפס. שתיהן טובות.
סלט עדשים מעולה! שכלל גם פלפלים, בצל, שלל עשבי תיבול, יוגורט וקוביות של גבינת פטה. תיבול פיקנטי עם הרבה פלפל שחור ולא מעט כמון.
אוסובוקו עגל מצוין עם ירקות שורש. גם מנה נהדרת.
שירות יעיל, מקצועי ונעים לאורך כל הארוחה.
 
לחמנינה, אובן קובן והמטבח של רמה

סוף שבוע של טיולים ברחבי העיר והארץ.
ביום שישי הסתובבתי ורכשתי תקליטים מעולים במיטב חנויות העיר תוך שמיעת דברים נדירים ומקפיצים וניהול שיחות פילוספיות על אסתטיקה של צליל, כיף שיש מבחר גדול של חנויות עם מוכרים שחיים מוסיקה בצורות שונות.
בשעות הצהרים המאוחרות כבר הייתי רעב אז אספתי את האישה והתיישבנו בלחמנינה החדשה מול הבימה, המקום היה מלא והשירות קצת חרק, בהתחשב בזה שמדובר בסניף שנפתח כמה ימים לפני התחשבנו והזמנו למרות הכול- הגיע קיש פטריות חמאתי מאוד שרק את הבצק אפשר היה לאכול במשךל שעות ומילוי רך ונעים אבל מעט משעמם, ביחד הגיע סלט קטן עם רוטב מוצלח ותערבות בוטנים מלוחה- חריפה נחמדה, אני הלכתי על "קינדר" שילוב בין פוקאצה לפיתה ממולא בשקשוקה מוצלחית, הכיס הלוהט היה מעולה לנישנוש ביניים והגיע עם מלפפון חמוץ ביתי מעולה, שתינו 1/3 פרוני נעימה וקפה קר, קנינו גם לחם סלק ולנסון הביתה ועודת שמרים שוקולד-חלבה מעולה, מקום מעולה ונעים.
בערב הלכנו עם ההורים של האישה למקום שהפך קבוע, אובן קובן ברמת החיל, האגדשי טופו היה מעולה כרגיל, חמוצים סינים היו חביבים וכללו גם ק'ימצי טוב וחריף, סלט אצות היה מעט תפל.
לעיקריות- מרק ראמן מוצלח אבל לא מרגש, מנה של איטריות הורסמה עם בורי מטוגן, מנה של טופו פיקנטי על אורז והמנה הקבועה שלי של אטירות אודון עם פטריות ושייטל, כל המנות גדולות וטעימות ולא מעט נארז הביתה.
לקינוח- קינוח הטיק טק היה מוצלח, הקרקא פאי מושחת כרגיל וקבילנו על חשבון הבית דונאט של מוס שוקולד וקפה שהיה מריר ומדוייק לסיום הארוחה.
סה"כ 400 ש"ח לארבעה סועדים שמאוד נהנו.
ביום שבת עלינו למטבח של רמה (פירוט בנפרד) שהייתה כרגיל מעולה, פראית, מקורית והזכירה לי שיש מקומות בלי יחסי ציבור שכבר שנים ארוכות עושות אוכל טוב הרחק מהעיר
 

יצורה

New member
פיצה באבא אבן

אחרי חופשה של כמה חודשים (ארוכים מדי, לדעתי), הפיצריה נפתחה מחדש בשד' וושינגטון בת"א. דקה הליכה מהמיקום הקודם, אבל הרבה יותר נעים, מואר וגדול.
היינו 8 אנשים וחלקנו:
רביולי בטטה ורביולי גבינות שנאפו עם המון רוטב בתנור - גדולים, עם כמות יפה של מלית ובצק דק וטרי. פשוט מצויינים;
סלט ירקות - קצוץ דק-דק עם כמות נדיבה של גבינת פטה;
סלט חסה ומנגו עם רוטב מושלם;
וריאציה על קפרזה - עגבניות, בלסמי מצומצם, שמן זית ופרמזן;
וכמובן - המון פיצה. הזמנו פיצות אישיות (שמגיעות בצורת פוקצ'ות מאורכות) וביקשנו מהשף שיפתיע אותנו. הוא ברר מה אנחנו אוכלים ולא אוכלים והוציא לנו 2 נאגלות, כל אחת של 5 או 6 פיצות. כולן עם בצק דק וקריספי, כולן עם מינון עדין ומושלם של גבינה, רוטב ותוספות. ובעניין התוספות - אין תוספות בשריות (רק אנשובי), שזה מצוין מבחינתי.
במקום טבסקו, אורגנו וצ'ילי יבשים יש על השולחנות רוטב פלפלים חריפים, רוטב לימון כבוש ורוטב חצילים שרופים שאני יכולה לאכול בכפית, את שלושתם מכינים במקום. ובכלל - אין על הפיצות תבלינים יבשים, רק עשבי תיבול וירקות טריים.
יצאנו עם בטן מלאה וחשבון של קצת פחות מ-500, כולל בירות ושתייה קלה ולפני טיפ.
 
למעלה