פריז

פריז

אז אחרי שהתגבנתי לשרשור אחר בנושא אני פותחת אחד עצמאי.

אנחנו טסים עוד שבועיים וחצי לארבעה ימים בפריז - קיבלנו מכם המלצות נהדרות בעיקר על פטיסריז וגם מאחרים ולכן אנחנו לא זקוקים להמלצות מהסוג הזה.

מה כן נשמח:
1. מקום לארוחת ערב שווה אבל לא יקרה באופן מוגזם (נאמר עד 50 יורו לאדם) לארוחה חגיגית אחת.
2. מעדניות ומאפיות מעניינות
3. חנויות לציוד מטבח ופרודוקטים מעניינים.

אנחנו נישן באזור המארה ונעדיף רובעים קרובים כיוון שאנחנו באמת נהיה שם מעט ימים.

תודה מראש
 

pont neuf

New member
המלצות

לגבי חנויות, יש את רחוב montmartre קרוב מאוד למרכז Les Halles שמרכז הרבה מאוד חנויות לציוד מטבח כמו : MORA ו A.SIMON ועוד כל מיני...
קצת מעל, בחיבור של הרחוב עם Etienne Marcel יש רחוב שנקרא G.Detou והוא מומלץ ביותר לקניית חומרי גלם ברמה הכי גבוהה שיש כמו מקלות וניל משובחים או פיסטוקים אירניים וערמונים מסוכרים. יש לקחת בחשבון שזה חנות מהדור הישן וצריך קודם לעמוד בקופה ולשלם ואז מקבלים את המוצרים.
&nbsp
מעדנייה גדולה אחרת נמצאת ברובע השביעי La Grande Épicerie de Paris ברחוב
38 Rue de Sèvres ושם אפשר למצוא את כל הפרודוקטים המעניינים...
 

רזאי

New member
מצטרפת להמלצות בחום.

איבדתי את עצמי בMORA, ובG.DETOU קניתי מעדנים גם בשבילי וגם כמתנות.
 

החתולית

New member
הלכתי לאיבוד בכיף בגרנד אפיסרי

וגם בהיכל האוכל של הגלרי לפייט.
&nbsp
מאפיות מעניינות תמצאי בכל פינה. השתמשנו הרבה בספר של שרון היינריך, והוא הוכיח את עצמו כיעיל מאד.
&nbsp
מאלה שניסינו, הקינוחים המעניינים ביותר היו אלה של קארל מרלטי, ברובע ה- 5:
http://www.carlmarletti.com/
אכלנו את ה- Le Censier ואת ה- Le Lily Valey ונהננו מכל נגיסה.
&nbsp
אם תרצי, אשאיל לך את הספר שלי. בסופו יש גם רשימה של חנויות לציוד מטבח ופרודוקטים.
 

mereng

New member
בכיכר מובר ברחוב סן ז'רמן יש חנות גבינות מדהימה

MOF של גבינות ! יש כתבה בבלוג של שרון היינריך. במרחק כמה עשרות מטרים יש מאפיה של אריק קייזר, נפלא לקנות אצלו בגט טרי + גבינות מהחנות ולערוך פיקניק רחוב נעים.
&nbsp
ואם ממשיכים עוד כמה עשרות מטרים על סן ז'רמן, יש חנות שמתמחה בפונדו שוקולד ב- 30 טעמים שונים - גם הפעם יש פוסט בבלוג של שרון, רק לכתוב פונדו שוקולד בחלון החיפוש.
 
נחמד לראות אותך מציץ לכאן


היא כבר נמצאת ברשימת ארוחות הערב, אני מחפשת עוד מקום אחד בנוסף
 

salo22

New member
פרודוקטים

לגבי ארוחת ערב, התקציב מעט "מעודן" למשהו ספקטקולרי, אבל בהחלט כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלך, גם לדעתי פייר סנג בוייר יכולה להיות מעניינת מאוד (אחת מיני רבות יחסית ממסעדות השף הפשוטות יותר בדקור ועם שף אסיאתי שהתחנך באחד המוסדות). אני יכול לחשוב על ארוחת "תפריט קבוע" במחיר דומה, באותה פירואט, אבל האוכל מעט פחות מעיז, אך לא פחות טוב לטעמי, בערב. גם Ober Sale כמו שכתבתי בסביבה, Robert et Louise בשרים קלאסי משפחתי, בתוך ה 3, לא אכלתי אבל מדוברת, עמית אהרונסון הזכיר מזמן מסעדה קלאסית נוספת בשם Le Galopin ב 10, למרות שזה קצת מבלבל, כי יש שתי Galopin למיטב זיכרוני שקרובות יחסית, האחת "מסעירה" יותר ובהחלט נחשבת מומלצת של זוכה אחד מתחרויות המאסטר שף שם, השניה קלאסית ביסטרואית יותר, שם כנראה היה עמית.
כל המסעדות נחשבות ראויות לביקור, מהנקודה הזו די קשה להחליט, פשוט לבדוק ברשת ו"להמר". אני בהחלט חושב שסנג בוייר ואחת האחרות שנמצאות קרוב אליכם לערב פלוס אופציה של צהריים קל יחסית בפירואט כשאתם בסביבת ה 1 לציד פרודוקטים וכלי מטבח, זו תוכנית כיפית ברמות, אבל ההחלטה שלכם


וזה מוביל אותנו לכלים וחומרי גלם - G Detou מתמחה בחומרי אפייה, יש להם ריבות נפלאות מיצרנים קטנים די מעניינים בלי המחירים של הגרנד אפישרי וגלרי, הם מלכי התמציות, הפיסטוק האיראני (שמחירו הספיק להאמיר קשות ולבדוק, כמובן בידקו מחירים של הכל כי גם שם לא "זול כמו פעם" היום
, למרות ואולי גם בגלל, ירידת ערך היורו). הם מלכים שליטים יחידים כמעט במחירים הטובים בשני תחומים כבדי משקל מרכזיים - שקי 3 קילו של ולרונה ואמרנה בג'רות הכבדות, אתם שניים אז נראה לי שתסתדרו לסחוב לארץ. יש עוד מלא הפתעות שם ורבים גם לא בודקים החומצים, שמנים והשימורים שלהם, אפשר אם רוצים למצוא הפתעות רציניות במחירים יחסית טובים.
כל הסביבה המקסימה הזו בקישור עם רחוב מונטוגרייל או איך שקוראים לו, עמוסה בחנויות ציוד מטבח, אך הן יקרות ללא ספק, אני לא חובב גדול של Mora ו Bovida וכל מה שבסביבה, לדעתי חבל להיסחב עם כלים כבדים משם, אך אסור לוותר על ביקור במוזיאון חנות שנקראת E. Dehillerin, לא להיתרגש מהצוות חמור הסבר ואולי דווקא שם תמצאו איזה גאדג'ט מוזר וראוי לאפייה או בישול.

מעדניות ומאפיות ? בכמויות, קודם כל להיכנס לדברים הכי קרובים שמדברים אליכם בשכונה, חוץ מזה יש ב 3 Gerard Mulot, אתם יכולים ללכת רק לשם כל הימים ועדיין לא לטעום הכל
תעשו "ארוחת בוקר" מהדברים שאפשר לקחת מז'נה, בהנחה שהיצירות זמינות לא חייבים לשבת בסלון תה, לוקחים בנוסף מעט שוקולד וקרמלים, כי חיים כנראה רק פעם אחת, ועוברים בערך לרקיע השביעי.. הבעייה שלמיטב זיכרוני נפתח די מאוחר ולוודא עניין זמינות לטייק אווי. Pain De Sucre ו Ble Sucre מקדשי מאפים שאמורים להיות קרובים אליכם. Colorova וז'ניה נחשבים גם כן לארוחת בוקר, ללא ספק, אם תספיקו כל המקומות האלו זה יפתיע מאוד

אם אתם עושים טיול בוקר מוקדם לכיוון כיכר הרפובליקה וגבול ה 10 או מכוונים לתחנת המטרו שם - Aux Peches Normands תהיה חוויית אפיה מסורתית יותר עם מבחר מסחרר, זה לא ז'נה כמובן, אבל זה זול בהרבה ומצויין לסוגו, לא להירתע מהצוות הקונקרטי. מרחק ממש קרוב לשם, יש עוד אגדה שנקראת Du Pains et Les Idee, מפורסמים מאוד בלחם החברים שלהם ובמספר מאפי שבלול, שוקולד וכולי.. זו הייתה בעבר "מאפיית הבית" אבל לטעמי שווה ביקור רק אם בסביבה, וגם אז אולי כדאי ללכת פשוט יותר על האופציה הראשונה.

כמו שכבר ציינתי, לטעמי גאלרי גורמה של פעם נתן מכה די ניצחת לגרנד אפישרי היקר משהו, יותר מהגורמה בכללי ובאופן מפתיע לרבים, אולי
ביקרתי לצערי רק פעם אחת לאחר המעבר ועדיין אני חושב, שאפשר לעבוד שם טוב יותר עם קניות לארץ (כולל החמאות הנפלאות של בורדייר, דוגמא למחיר יחסי טוב), למרות שגם באפישרי אפשר למצוא פה ושם "מציאות", כמו מבחר מצויין של שוקולד מריר מעניין מיצרנים אירופאיים, אך שוב, די יקר שם..

גבינות יש המון מקומות נפלאים, אך לשים לב שהמתמחים גם די יקרים, כמובן למדינה עצמה. דובויס שווה את המאמץ, אבל גם חיפוש מציאות בסופר מזדמן, שווים המאמץ, למרות שלא תיתקלו בסביבה ההיא בסופרים המשמעותיים באמת.

מעדנייה ? נקניקים באסקיים אפשרי ב Pierre Otezia ויש דברים מעניינים מאוד בתחום הפאטה אצל Gilles Verot, אם אתם מספיקים להגיע למקומות האלו. יש דברים נפלאים, איזוריים וזולים יותר, בשוקים השבועיים, לדעתי מי יותר ומי פחות. השוק ב 12 Marché Cours de Vincennes ממש לא באיזור שלכם אבל חזק מאוד בתוצרת הזו ובארבעה ימים יש לדעתי זמן להסתנן לשם, למרות שכמובן אתם תחליטו.. אפשר ורצוי לעשות קניות כאלו גם בסביבת ה 6 במקומות שציינתי, דובויס לגבינה ב 5 ואוטזייה הבאסקי נמצא שלוש דקות הליכה ממנו (גם פטריק רוז'ר בסביבה הקרובה ובטח עוד כמה מקומות מעניינים, כמו חנות פארמטיקה עם מחירים מצויינים למוצרי וישי).

אגב בשלוש למתוק יש לכם גם את Meert עם יופי של מסורת ממתקים, גם מאפים לזיכרוני.
 
איזה כיף, תודה


בנוגע לפייר סאנג, הוא בהחלט נרשם לאחד הערבים.
&nbsp
פירואט גם רשום בצד הבעיה היא שארוחת טעימות היא סיכון, בגלל המגבלות של הבחור
 
קצת סדר :)

אכן יש שתי מסעדות Galopin בעלות שם דומה להפליא (אך לא זהה).
המסעדה ה"מסעירה" יותר היא Le Galopin שנמצאת ברחוב Sainte-Marthe. טרם ביקרתי שם, אבל שמעתי דברים מצוינים. המסעדה שעליה אני כתבתי נקראת Les Galopins והיא נמצאת ב-Rue des Taillandiers. זו מסעדה ביתית מאוד, שכונתית ופשוטה שהפכה למסעדת הבית של המשפחה של אשתי בשל העובדה שהם בעלי דירה באותו הרחוב (ובשל העובדה שבאמת טעים שם - סלט עם קורקבנים, קוט דה בף מצוין, כתף טלה, גראטין וצ'יפס, כאלה). לגאלופין הזו ("שלנו") יש גם סניף ביער בולון, אבל זה כבר באמת מתחיל לבלבל... :)

לגבי Pirouette - זה לא תפריט טעימות מובנה אלא תפריט שבו בוחרים מנה אחת מתוך 5 בכל קטגוריה (ראשונה, עיקרית, קינוח). ארוחת הערב שם הייתה הטובה ביותר שלנו בנסיעה האחרונה לפריז.

מעבר לכך מצטרף להמלצות על פייר סאנג (שתי המסעדות), אבל לדעתי כמקום לצהריים ולא לערב. זו מסעדה קצת "קלילה" בעיני לבילוי של ערב.
 

salo22

New member
כרגיל צודק


אם מה שכתבתי על פירואט לא היה ברור, בהחלט יש אפשרות בחירה בארוחת הערב, אני זוכר משהו כמו 3-5 אופציות בכל קטגוריה, הקינוחים שלהם פנטסטיים והשף צנוע ועובד קשה, זה תמיד מתכון לא רע להצלחה.
 

amirline

New member
POMZE באיזור מדלן, נהנינו מאוד (חזרנו למחרת)

יש גם את בודהה-בר בכיכר קונקורד, אווירה כיפית ואוכל יפני מעולה (יצא לנו סביבות 150 יורו לזוג אבל התפרענו)
 
למעלה