מגזינו - האיטלקית החדשה מבית האחים ירזין

erezavn

New member
מגזינו - האיטלקית החדשה מבית האחים ירזין

במוצ"ש האחרון שמנו פעמינו 3 אנשים למגזינו, החדשה באוסף המסעדות של אימפריית הירזינים.
המיקום כמו שדובר עליו לא מעט: ממש בקצה חניון בית הדר, במנחם בגין בואך רח' הרכבת.
המבנה הוא האנגר ענקי, עם תקרה גבוהה מאד. מבנה אורבני ותעשייתי. יש בר גדול, חצר חיצונית ומטבח פתוח עם טאבון ענק.
החלל מרווח מאד, אבל האקוסטיקה (כמעט כהרגלנו בארץ) בעייתית.

התפריט בעיקרו - איטלקי פשוט. הרבה פיצות (10 סוגים), קצת פסטות, אנטיפסטי וכמה מנות נוספות. יש ויטרינת קינוחים מרשימה למדי.

המסעדה יש לציין הייתה מפוצצת. בהחלט מרשים מאד ביחס למקום חדש. אין ספק שמערך היח"צ של הירזינים עובד יפה. השירות התחיל קצת עייף ולא מאורגן, בגלל הלחץ, אבל השתפר ותקתק בהמשך.

והאוכל...
הזמנו 3 מנות פתיחה:
דג קוד מטוגן בבלילת בירה. 40 ש"ח. די בינוני.
כרובית מטוגנת עם איולי בזיליקום ופרמזן. 28 ש"ח. בנאלי אבל טוב.
ארטישוק מטוגן עם איולי צ'ילי. 36 ש"ח. מנה מצוינת. חטיף קראנצ'י וטעים מאד.

אחריהן באו 3 פיצות. בדיעבד היינו צריכים להסתפק בשתיים בלבד, כך היה נותר מקום לקינוח, אבל אנחנו חזירים... לכן על קינוח ויתרנו...
הפיצות כולן הן אישיות ועגולות, עם בצק דק ופריך (כמו שאני אוהב).

פיצה ראשונה: בייקון. עם צ'ילי, מוצרלה ופיטריות. 54 ש"ח. ציפיתי ממנה ליותר ובעיניי היא הייתה הפחות טובה מבין השלוש, אם כי זו עדיין פיצה טובה וטעימה. הפיטריות כאן לא שייכות בעיניי, והייתי מחפש להן תחליף.

פיצה שנייה: חצילים וחריף. עם חצילים קלויים, צ'ילי טרי ויבש, מוצרלה ובזיליקום. 48 ש"ח. פיצה מצוינת. חריף כמו שצריך. מעולה לאוהבי חצילים וחריף.

פיצה שלישית: פיצה גורגונזולה וצ'ילי. 52 ש"ח. בעיניי הטובה מבין השלוש. גורגונזולה וצ'ילי שנותנים טעמים חזקים, יחד עם המוצרלה שנותנת מרקם ואלסטיות, יחד עם הבצק הפריך... חובבי גבינה יתמוגגו.

על קינוח כאמור ויתרנו.

מה שבטוח - עוד נחזור. (וננסה פסטות וקינוחים...).
מדובר במקום חביב ומגניב (בקטע אורבני. מי שמחפש כפריות - זה לא המקום). אוכל איטלקי שפוט, איכותי, טעים, משביע, לא יקר. אחלה מקום לבילוי של ערב משפחתי לא מחייב עם ילדים או לסתם ערב חברים כיפי.

יתר פירוט וקשקשת כרגיל אצלי בבלוג:
http://processing-food.blogspot.co.il/2015/10/blog-post_26.html













 
מה ההיגיון להתחרות בעצמם [קפה איטליה]? זו שאלה

כללית, לא אישית אליך.
הביקורת של שגיא כהן הייתה דומה. בסדר אך לא מהודק.
 

erezavn

New member
שאלה טובה...

למה הם צריכים עוד מסעדה איטלקית לא ברור, אבל זו עובדה. זה נראה כאילו הם לקחו את קפה איטליה, שמו אותה בהאנגר תעשייתי גדול. לזה הוסיפו טאבון גדול במטבח שיעשה פיצות - אבל לא דומות לאלה של טוני וספה... (עגולות ויותר גורמה).
אחד הירזינים התראיין באחד הערוצים ושאלו אותו בדיוק את אותה שאלה... הוא אמר שזו לא תחרות עם עצמם כי אלה פיצות עגולות הפעם... שיהיה...
מה שבטוח - קשה להתווכח עם ההצלחה שלהם. הם יודעים לנהל מסעדות ויודעים לשווק אותן, אז כנראה הם יודעים מה הם עושים...
 

החתולית

New member
לא אותו תפריט

בקפה איטליה אין פיצות. המסעדה באזור אחר, אווירה אחרת.
&nbsp
אני לא חושבת שהן מתחרות.
 

החתולית

New member
הן נראות כמו סברינות

אם את אוהבת, נסי את הקונדטוריה בשינקין ואת וייס בקינג ג'ורג (אני בטוחה שאתם מכירים) - סברינות כמו פעם.
 
למעלה