כמה דיווחים, והפעם- רק חיובי

oreldi

New member
דיאנא נצרת- לא נסיכה, מלכה

דיאנא, יוחנן פאולוס השישי 51, נצרת. טל. 046572919. לא כשר

לדיווח המלא בבלוג פה גדול

לפני כחודש, טרם ההידרדרות במצב הביטחוני, יצאתי לטיול חד יומי בנצרת.
היה טיול מאוד נחמד, לצערי קצר מדי ולא ממצה. אבל אין דבר יותר טוב מלעצור באמצע יום כזה במסעדת דיאנא המפורסמת של השף דוחול ספאדי.
מצאתי את המסעדה באדיבותו של הוייז, חניתי את האוטו בסמוך ונכנסתי. גיליתי מסעדה קטנה, פשוטה מאוד, עם כמה עשרות בודדות של מקומות ישיבה. העיצוב פשוט ומינימליסטי, עם מפות כסופות פשוטות שמכסות את השולחנות, ומראה שבאופן כללי מזכיר שיפודיה, אולי מעט יותר מעוצב, אבל הרבה פחות ממסעדה ממוצעת כפי שאני מכיר מתל אביב. לא הייתי שם בעבר אבל קראתי שבמיקומה הקודם במלון גראנד ניו היא היתה מושקעת ומפוארת. זה לא כזה משנה מבחינתי, אבל חשוב לציין, למי שמתכוון לבקר, שיידע מה האווירה. זה לא מקום לחווית בילוי לערב שלם. ואם להגיד את האמת- זה יותר טוב. האוכל בדיאנא כל כך טעים, שלמסעדה המופלאה הזאת צריך להגיע, לשבת, להזמין, לקבל את האוכל- ולשתוק. להתרכז אך ורק במה שמונח על הצלחת. הרגע השמיימי הזה של ההתייחדות בין האדם לאוכל- חייב להיות נטול הפרעות. כמו בתפילה בבית כנסת, כמו זוג מאוהב שמטייל על שפת הים בזמן השקיעה.

תחילה הוגשו לי ע"ח הבית זיתים טובים ועוד שני מטבלים. טעמתי מהאחד טעימה קטנה והוא היה כל כך חריף עד שהזדקקתי לקנקן מים שלם להעביר את החריפות. מהשלישי נמנעתי על מנת לא להסתכן.

בבחירת המנה הראשונה התלבטתי עם המלצר. זו לא העונה של סלט עשבי בר, לצערי, אז זה לא היה רלוונטי. המבחר נשאר גדול ועדיין התלבטתי, בעיקר בין החומוס והחצילים, והמלצר הציע שיביא לי 2 חצאי מנות (24 שקל ביחד). יאללה, למה לא.

תחילה הגיע סלט החצילים בטחינה. הוא היה בעל טעם טוב של החצילים, הטחינה טעימה והשילוב מוצלח. לא מצאתי בו ייחוד כלשהו אבל הוא היה לי טעים. גודל המנה יש לציין, היה ענק, הרבה יותר מחצי מנה סטנדרטית.
מיד אחר כך הגיע החומוס. גם הוא היה יותר קרוב לגודל של מנה ולא חצי מנה. הוא הגיע רק עם גרגירים ושמן זית. חומוס טוב לא צריך יותר מבחינתי. החומוס היה מעולה. קטיפתי, חלק, במרקם גלילי רך, ובעל טעם עמוק ומשכר. אכלתי ונהניתי מכל ביס, זה היה כל כך טעים באופן שקשה היה להפסיק. אם יש חומוס שנעשה באהבה זה החומוס הזה.

למנה עיקרית בחרתי מנה מעורבת של קבב וצלעות טלה (120 שקל). המנה הכילה הכילה 6 חצאי קבב, 2 צלעות טלה, 2 חצאי תפוח אדמה אפויים, אורז, פריקי ועדשים, בצל ועגבניות צלוייים ומעט כרוב סגול.
הקבב היה טעים מאין כמותו. רך, עסיסי מאוד, בעל טעמי בשר טלה חזקים, והתיבול שלו היה עז (היה הרבה בצל ועשבי תיבול. אין לי מושג מה שמו עוד) אבל אבל השתלב נפלא עם הבשר. קבב מופלא. מושלם, כמו החומוס.

גם צלעות הטלה לא קטלו קנים. הן היו טעימות מאוד, בעלות טעמי חריכה חזקים מאוד, בשר טוב, לעיס ולא שומני מדי. זה לא היה אלוהי כמו הקבב אבל מאוד טעים. שאר התוספות (אורז, פריקי, תפו"א וכרוב) היו סטנדרטיות.

אחרי ארוחה כזאת מוטב לשבת, לשתוק ולנצור את הטעמים. עונג קולינרי צרוף. אחת הארוחות הטובות שאכלתי בשנים האחרונות. מסעדה נפלאה שחובה לבקר בה.

 

MacabreDoll

New member
אם זה "חצי" מעניין מה גודל המנה המקורית

יש כאן מספיק שמן כדי להטביע סוס קטן
 

oreldi

New member
התמונה מטעה מעט

גם אני כשראיתי את המנה אמרתי לעצמי "יותר מדי שמן". בפועל, הכמות של השמן אולי קצת גדולה מהסטנדרט, אבל החומוס לא טבע בשמן.
 

oreldi

New member
הכמות היתה סבירה יחסית

גם אני לא חובב עודפי שמן באוכל תאמין לי. מבטיח לך שאם תבקר שם לא תתאכזב מהמנה
 

oreldi

New member
נונו- בינגו, כרגיל

ביקור נוסף, שלישי במספר בנונו. כמו בפעמים הקודמות האוכל כאן היה נהדר. אני בדעה שמדובר במסעדה איטלקית נפלאה, ששווה גם נסיעה מיוחדת מאזור המרכז.

תחילה הוזמן המנה המפורסמת של מוצרלה פריכה וסלט אספרגוס ולימון (47 שקל). המוצרלה טוגנה וצופתה בפירורי לחם. מנה טעימה, עם מוצרלה טובה וציפוי מוצלח ולא שמנוני. לא נפלתי אמנם, אבל מנה טעימה. מה שגנב את ההצגה היה דווקא הסלט הקטן שהגיע לצד המוצרלה. היו בו בנוסף לאספרגוס ולימון גם עגבניות שרי וקצת צ'ילי. כולה סלט עם כמה מרכיבים בנאליים, לכאורה סלט פשוט, אבל הטעמים בו היו מגוונים, עם שילוב מדויק של מתוק-חמוץ-מריר ופיקנטיות של הצילי. מאוד נהנינו מהסלט, אפילו יותר מהמוצרלה. אם היתה בתפריט גרסה גדול שלו, הייתי מזמין אותו בוודאות בפעמים הבאות.

לעיקריות:

פפרדלה ראגו (62 שקל) קיבלנו מנה ענקית של פסטה, הרבה יותר גדולה מהממוצע במסעדות אחרות. מנה פשוט מעולה. הרוטב היה עשיר ומצוין, הפסטה עשויה היטב, והבשר רך ומלא טעם. אחת הבעיות שלי עם המנה הזו במסעדות היא שהבשר לעתים נוטה להיות מעט אנמי. כאן זה לא קרה. הוא היה מאוד מאוד טעים. מנה מצוינת.

מנה נוספת היתה ניוקי תרד וגורגונזולה עם אגוזי לוז (58 שקל), גם היא מנה גדולה, אבל היא היתה מעט פחות טובה. הניוקי אמנם היה רך, נימוח וטעים, אבל הרוטב היה שמנתי ודי משעמם ולא הרגשתי בו טעם של גורגונזולה. בסך הכל מנה חביבה, בעיקר בזכות הניוקי.

למרות שהניוקי כאמור היה מעט פחות טוב, עדיין הארוחה היתה מוצלחת מאוד, וכמו שכתבתי בהתחלה היא מצדיקה לדעתי נסיעה מהמרכז. בהחלט אחזור
 

oreldi

New member
פאסטל- צבעים ורודים במיוחד

לדיווח המלא בבלוג פה גדול

ביקרתי פעמיים בפאסטל בתקופה האחרונה. המסעדה מכילה שני חללים- חיצוני ופנימי. בחלק הפנימי היא גדולה ומרווחת ובמרכזה בר גדול. העיצוב נעים, יוקרתי, מודרני, קצת חששתי שתהיה "כבדה" מדי בגלל היותה במוזיאון אבל היא לא מרגישה ככה. נעים לבוא ולבקר במסעדה, והיא יכולה לטעמי להתאים לאוכלוסיות שונות.
בעיה אחת היתה במקום- בפעם שביקרתי שם בערב במוצאי שבת, היתה מוזיקה נעימה, אולם בסביבות השעה 22:00, היה לעיתים רעש שנבע ממוזיקה חזקה. מסתבר שיש בר אשר צמוד למסעדה (ליד הכניסה אליה, מצד שמאל). מדי פעם כשפותחים בו את הדלתות, שומעים מוזיקה רועשת שחודרת גם במסעדה. למי שמגיע בערב ורוצה ערב נטול הפרעות, יתכן וכדאי לבקש לשבת רחוק מהכניסה.

אז בוא נגיע לאוכל. התפריט רחב יחסית ומחולק למנות ראשונות קרות, ראשונות חמות, ו-3 קטגוריות במנות העיקריות: פסטה, דגים ופירות ים, ובשר. בנוסף בערב שביקרתי היו 6 מנות ספיישל- 3 ראשונות ו- 3 עיקריות. הסגנון הוא צרפתי-איטלקי -ים תיכוני והמבחר רחב יחסית.

מנה ראשונה:

מנת טרטר הבקר מהספיישלים קרצה לי, אך מכיוון שלעיקריות בחרנו 2 מנות בשר, העדפנו לגוון ולקחת סלט אפרסקים וחלומי ושקדים קלויים (56 שקל): אחלה סלט זה היה. בנוסף לתיאור בתפריט המנה הכילה גם לוביה, אנדיב סגול, נענע ושקדים. כל המרכיבים היו טריים ובעלי טעמים מגוונים. האנדיב הסגול היה מריר (פעם ראשונה שלי עם אנדיב סגול. לא ממש הרגשתי בהבדל בינו לירוק) עם תיבול לימוני חמצמץ, האפרסקים היו אפויים והגיעו חמים והיו מתוקים ומלאי טעם, הנענע הוסיפה רעננות וגבינת החלומי הצלויה היתה טובה מאוד והוסיפה מליחות עדינה. גם הלוביה היתה חביבה. הסלט היה מאוד טעים, אבל יחד עם זאת הפרופורציות היו לדעתי לא מתאימות- היה יותר מדי אנדיב, ופחות מדי אפרסק וגבינה. למרות זאת, אהבתי את המנה והייתי מזמין אותה כאן שוב.

עיקריות

שיפוד פילה בקר תפוחי אדמה קרם בצל ברוטב יין אדום (118 שקל): קיבלנו שיפוד מכובד בגודלו (להערכתי כ-150 גרם). מנה מצוינת. הבשר היה טוב מאוד, אמנם פילה אבל פילה מצוין, תפוחי אדמה, קרם הבצל ובעיקר הרוטב המצוין (לא מתוק ואגרסיבי מדי כמו שקורה לפעמים עם רוטב יין אדום) היו טעימים והעניקו מעוף למנה.


מנה נוספת היתה המבורגר וכבד אווז עם פירה וגזרים צלויים ברוטב יין אדום (110 שקל): עוד מנה מעולה. הקציצה היתה עבה, עשויה היטב (מדיום), ועם טעם בשרי נהדר. הכבד היה רך וטעים, והתוספות מסביב (פירה והגזרים הצלויים) היו טובות מאוד. את הכל עטף רוטב יין אדום מוצלח כמו זה של הפילה. בצד קיבלנו לחמניה (המנה מגיעה ללא לחמניה אבל כששאלתי את המלצרית אם המנה מגיעה עם לחמניה, היא אמרה שלא, אבל אין בעיה להביא) שיכולנו לנגב בעזרתה את הרוטב. מנה פשוט מצוינת. אני יכול להשוות את המנה לזו בהרברט סמואל, גם שם אכלתי מנה דומה של המבורגר ביין אדום, אבל שם הרוטב היה גס מדי והתוספות מסביב (חציל, טבעת בצל) היו גרועות. אין בכלל מה להשוות. לטעמי, ההמבורגר בפאסטל היא אחת ממנות ההמבורגר הטובות בתל אביב, שבבסיסה עומד בשר בקר מצוין, דבר יוצא דופן בעיר הזאת.


כמו כן הזמנו ניוקי פטריות יער, תירס, מרווה, יין לבן פרמזן ועירית קצוצה (88 שקל) שהיתה די בינונית, הניוקי טובים מאוד, אבל היה מעט מאוד רוטב במנה והמנה אחרי כמה ביסים התחילה לשעמם. התוספות מסביב היו נחמדות, למעט התירס שפחות התחברתי אליו ובעיניי היה מיותר.


קינוח

לקינוח חלקנו איים צפים (סורבה תות, דובדבני אמרנה, שערות קדאיף פיסטוקים מקורמלים, מרנג רך צרוב ומרק מלבי) (44 שקל): קינוח אדיר. הקינוח הגיע על צלחת עמוקה, בה היה מלבי נוזלי, סורבה, דובדבני אמרנה, ומעליו שערות קדאיף בצורת עיגול, ובאמצע היה מונח מרנג רך שדמה בצורתו לביצה. לכאורה מרכיבים בנאליים. אבל השילוב בין הכל היה אדיר. הסורבה היה מעולה, המלבי משובח, הדובדבני אמרנה מתוקים ומשגעים בטעמם והמרנג רך כמו חמאה ומאוד טעים. אוי זה היה טעים... ליקקנו את האצבעות, תרתי משמע.

השירות היה גם כן מצוין. המסעדה גדולה אבל היה קל להשיג מלצר, דבר שלא תמיד מובן מאליו.

שורה תחתונה: מאוד נהנינו. למעט מנת הניוקי, כל שאר המנות היו מעניינות ומאוד טעימות. לכאורה מנות די בנאליות (המבורגר, סלט, פילה בקר), אבל כולן מבוצעות מצוין וחומרי הגלם מצוינים.
אני חושב שפאסטל כולה להתאים להרבה אנשים, אם זה לזוגות, משפחות, לפודי'ס וגם לאלה שלא. חשוב לציין שלא מדובר במסעדת עילית, וכמה שאהבתי את האוכל, לא יצאתי משם עם תחושה של וואו, כך שרצוי לא להגיע לשם עם ציפיות לאכול את הארוחה של החיים. אבל זו כן מסעדה טובה, שהנגיעה של השף בה מורגשת מאוד. אין ספק שאחזור.



 

gastro101

New member
זו מנה שבעלי אכל שם והתמוגג מכל ביס

תודה על הדיווח האופטימי !
גם אנחנו מאד נהננו בפסטל, יתכן ודיווחתי כאן ומתכננים בקור חוזר
 

oreldi

New member
אכן מנה נהדרת

התוספות מסביב והרוטב מאוד "מרימים" את המנה.
 
למעלה