אז מה אכלתם בסוף השבוע?

Maldini Girl

New member
סופ"ש מלא דיווחים ירושלמיים.

התחלנו בביקור בטופולינו (הקרויה טופוליאונה בימים אלו לאחר שהפכה לבשרית.)
אני נהנית כל פעם מחדש מזה שזו מסעדה בשרית, איטלקית, כשרה, ואתה בכלל לא מרגיש "רגשי נחיתות" על היעלמות החמאה, השמנת, הפרמז'ן ושאר הדברים שנראים לנו מאסט בבישול איטלקי.
לראשונות נאכלו רביולי מטוגנים במילוי קרם עוף עם סלסת עגבניות. הבחור הגדיר את זה כמנה מתוקה, ולא בגלל הטעם. חטיף מגניב ואחלה מנה ראשונה.
היה גם מנת לוקוס עטוף בסלמון סקין, מטוגן, מונח על סלסת עגבניות ופסיפלורה. ואו.
"שווארמה טונה" מוגשת על לחמניה, הייתה המנצחת מבין הראשונות. מטריפה.
לעיקריות- קנלוני אסאדו (אאל"ט) שהיה מצוין, רביולי צמחוניים מעולים וכבדים עם פולנטה, הפולנטה הייתה במרקם מצוין, טיפה אנמית (מלח ופלפל היו מקפיצים אותה לשמיים) הכבדים מושלמים.
ביקור מצוין, התענגנו מכל ביס.
&nbsp
בהמשך הסופש אחותי רצתה להתרענן, והלכנו ביום שישי לזוני, בתקווה להמבורגר טוב.
כשהתיישבנו והזמנו אמרתי למלצרית "שמעי, אני יודעת מה יקרה עם הצ'יפס- אז אני מבקשת- כשנראה לטבח שהצ'יפס מוכן- שישאיר אותו עוד דקה בתוך השמן."
היא: "מה? יוצאות פה מלא מנות של צ'יפס כל יום, ובחיים לא החזירו לי מנת צ'יפס. אם תהיה בעיה נטפל בה" והלכה לפני שהספקתי להגיד לה "אבל למה להגיע למצב של בעיה?"
הוזמנו שני המבורגרים, 150, וול דאן עם פטריות ואמנטל, ו250 מדיום עם אותן תוספות.
ההמבורגר היה מצוין, התוספת להיט, מידת עשייה בול. נחשו מה לא היה מצוין? הצ'יפס!
כמעט התפדחתי שברגע שהוא נחת לי על השולחן- לא הייתי צריכה לטעום כדי לדעת- שהוא צריך לחזור לעוד דקה בצ'יפסר. טעמתי כדי לוודא ושילחתי אותו חזרה קצת עצבנית. למה גם אחרי שאמרתי והזהרתי וביקשתי זה עדיין קורה?
&nbsp
בשישי בצהריים רצינו סתם לשבת לקפה במתחם התחנה הראשונה, אז התיישבנו בפרש קיטצ'ן. הוזמנו שייק, אספרסו, "שוקו-שוקו", ואמריקן פאי וכנאפה.
הכנאפה היה לא טוב משום בחינה, הגבינה אנמית, הקדאיף לא קראנצ'י ושחה ברוטב תפוזי. השוקו גם לא היה להיט בכלל (אע"פ שאמרו שהוא עשוי משוקולד, ללא אבקה וכו') השאר היה בסדר, לא מעבר.
&nbsp
סיימנו, בשבת בצהריים, בביקור במסעדה חדשה על קרן היסוד. כ"כ חדשה שלא מצאתי עליה שומדבר באינטרנט, נדמה לי ששמה היה RINA ALICE, צמודה לפי בריבוע.
הוזמנו- קמבבר צ'אטני (גבינת קממבר עם ריבת צ'אטני וטוסטונים)- נחמד מאד
פיצה רושטי (פיצה עם תפו"א קריספי מגורר ופטריות)- הסכמנו שבצק הפיצה מצוין, ושהרושטי לא מחמיא לפיצה.
סלט ירוקים- סלט חסה, אפונה, שעועית ירוקה ונדמה לי שגם אספרגוס שהיה מצוין.
כרובית קממבר- בפועל כרובית מוקרמת הכי בייסיק וגם לא מוצלחת, לא היה לה טעם וחלקה היה קר לחלוטין.
החלטנו להעיר בקטע טוב, כי המקום חדש וכי אנחנו מפרגנים לכל מקום שפתוח בשבת בירושלים.
 

החתולית

New member
לטעמי, השירות בזוני הוא מתחת לכל ביקורת

והוא הגורם לכך שהפסקנו לאכול שם כשאנחנו בירושלים. המיקום נוח, האוכל מתאים לכולם, אבל נמאס לי לשלם הרבה ולקבל שירות מזלזל ולא מקצועי.
 
רגע זה איפה שהיה הפרדיסו?

ואחר כך מקום שלא זכור לי שמו שפתח אילן מהצ'אקרה? אם כן זו הייתה כנראה אחת הסגירות המהירות, אפילו בשביל ירושלים. זה חלבי או שיש גם בשר?
ואני באופן אישי לא כ"כ מחבבת את הזוני בין השאר בגלל השירות, אבל גם בגלל VFM לא מספק.
 

Maldini Girl

New member
כמו שכתבתי לעמית אהרונסון, אין לי מושג מה היה שם קודם...

פאדיחה. כי אני גרה ממש ממול.
&nbsp
יש שם חלבי ובשרי. יש שם אופציות של סטייקים, המבורגר, נדמה לי שגם שניצל עגל, פסטות, מאפים בטאבון.. התפריט סה"כ לא גדול מאד אבל מגוון.
 
חדשה שפתוחה בשבת צהריים?

מודה שהצלחת להפתיע אפילו אותי... :)
זה לא איפה שהייתה פרדיסו, כי שמה נמצאת "סאטיה" של אילן ג'רוסי, יכול להיות שזה במקום שהוא הייתה "איטליה הקטנה"?
ובלי קשר - כיף של דיווח. משמח לראות שטופולינו ממשיכה שלא להכזיב. הזוני הפך בעיני להיות מקום קצת אוברפרייסד ואוברייטד, עדיף תמיד ללכת למונא...
 

Maldini Girl

New member
יש לי בעיה, אני לא יכולה ללכת למונא

כי בן הזוג שלי עובד שם :)
אני מסכימה איתך שזוני לא להיט בכלל. אבל בירושלים יש בעיה כשמדובר בשישי בערב כשאתה מחפש משהו מאד ספציפי ולא גרנדיוזי. אפרופו, סביר להניח שאם היינו מופיעות ככה משום מקום במונא לא היה מקום (זוכרת שלפני כחצי שנה התקשרתי ביום שלישי להזמין מקום ליום שישי והיה מלא!)
&nbsp
אז ככה- אין לי מושג מה היה שם קודם, אמרו לי שהייתה שם "איטלקית כשרה", והיא נמצאת ממש צמוד לסאטיה שגם היא חדשה לדעתי.
תמיד טוב ללמוד על מקומות חדשים שפתוחים בשבת בירושלים.
 
הלכנו אתמול לרינה ואליס בעקבותייך


חבל שלא זכרתי שהזמנת כרובית לא הייתי חוזרת על אותה טעות. חוץ מהיותה בסיסית היא גם הייתה קצת מבושלת מדי.
בנוסף לזה הוזמן גם קרפצ'יו שהיה חתוך עבה מדי, הכמהין המצוין בתפריט לא הורגש כלל ולעומת זאת הייתה מעליו פטרוזיליה שהרגישה מאוד לא קשורה לעניין.
הייתי אחרי יום מתיש ועם בנזוג חולה, כשהמלצרית ניגשה לשאול אם הכל בסדר הנהנתי בעייפות. המנות נאכלו בחציין בערך, לא הייתה שום התייחסות לכך כשבאה להביא חשבון או לקחה את הכסף (וגם לא פינתה את הצלחות). 100 שח מבוזבזים למדי. ננסה לחזור עוד כמה חודשים עם הנחה להרצה ולזה שהמקום בכל זאת פתוח בשבת.
 

Maldini Girl

New member
מבאס

אצלינו גם השירות היה בעייתי קצת... אבל כמו שאמרת, מנסים לקחת בקלות כי המקום ממש חדש (בשבת אמרו לנו שהם פתוחים רק שבוע)
 

Maldini Girl

New member
מבאס

אצלינו גם השירות היה בעייתי קצת... אבל כמו שאמרת, מנסים לקחת בקלות כי המקום ממש חדש (בשבת אמרו לנו שהם פתוחים רק שבוע)
 

Gרר

New member
אינטימי במזנון

סניף אבן גבירול. פחות אהבתי מהסניף של רמת החייל: צפוף. הנישנושים תקועים אי שם בפינה. גם קשה להגיע אליהם וגם מלוכלך יחסית, כנראה בגלל זה. הם גם מאפשרים רק לאדם אחד להגיע אליהם כל פעם. גם הקופה של ההזמנות תקועה בצד. באופן כללי תחושה של צפיפות. מוריד הרבה מהכיף של החווייה.

מנות מהים לא היו בכלל. לא הבנתי אם זה בגלל שזה יום שבת או שזה קשור לסניף.

ממנות הבשר האינטימי הצטיינה כרגיל. אני ממש אוהב את הטעמים העמוקים שהיא מנפקת. האישה פחות התלהבה, ואמרה שאין בכלל מה להשוות עם שיפוד דג אדום שהיא אכלה בסניף של קינג ג'ורג'. היא גם החליטה שעל פי המרקם הסיבי זה לא יכול להיות חלקי פנים. אם למישהו יש מידע מבוסס על תכולת האינטימי - יבורך.

יפה שאפילו הקטנה זיהתה את איכויות הפיתה. היא היתה אחרי יום הולדת אז רק טעמה קצת מהבשר אבל כן נישנשה קרעים של פיתה ואמרה שהפיתה מעולה. אהבתי שהיא הצליחה לזהות את איכויות הפיתה שלהם.

בקיצור - הפיתות מעולות הסניף - ממש לא ההיילייט של הרשת.
 
אני רוצה לעדן את הניסוח!

לא אמרתי שלא התלהבתי...
היה לי טעים מאוד.
המנה עצמה מאוד כיפית, טעימה ומנחמת- אבל בהשוואה ל"ים אדום" (ולא שיפוד ים אדום)- המנה הייתה פחות טובה.
בים אדום אהבתי את משחק המרקמים, ואת האלמנטים השונים שהם הכינו לפיתה- בצל ועגבניות ושמנת חמוצה..
כאן הרגשתי שזה רק פיתה עם תבשיל וטחינה- וקצת היה חסר לי "UMPH FACTOR"
 
עניין של סניף

לא מכיר את הסניף ברמת החייל, אבל המאכלי ים יש רק בקינג ג'ורג'.
לצערי האדום ים (מה שאני מניח שאשתך דיברה עליו) שהיא המנה הכי טובה ביי פאר במזנון כמעט ולא נמצאת בתפריט. אני חושב שלא נתקלתי בה איזה חצי שנה.
 

Gרר

New member
ברמת החייל יש מנות ים אבל...

הים אדום ראיתי אולי פעם אחת בכל הביקורים שלי שם וכשהייתי - הוא כבר נגמר...

אז כנראה שקינג ג'ורג' הוא מלך הים של הרשת
 
אז איזה כיף לי !

שבפעם הראשונה שאכלתי במזנון (ושעד אתמול הייתה הפעם היחידה!) נתקלתי במנה הזאת..
הבעיה היא שהיא הציבה רף גבוה :)
 

pix37

New member
בעיקר אוכל רע - ילו ורעננה + פלאפל מצוין וגלידה נהדרת

שבת -
תחרות ג'ודו ברעננה - באולם הכדורסל העירוני - במזנון ההיכל - כריכים מבגט שנאפה אתמול בורקסים ישנים מתחממים תחת מנורה וקפה רע במיוחד.

בדרך חזרה - לא תכננו נכון את הזמנים ולכן לא היה לנו זמן לעצור במקום נורמאלי - אז עצרתי בילו חנות הנוחות של פז.
כריך גבינה מלוחה וירקות של עינת - 17 ש"ח - שוב כריך ישן כנראה מיום חמישי אשר נמק בקרור - הגבינה חולקה בנדיבות אבל הירקות הסתכמו בכרוב ירוק וסגול חי ? לא מבין למה מישהו חשב שזה רלוונטי או הגיוני או מתקשר איכשהו עם הכריך.
בנוסף - בורקס גבינה גדול - 10 ש"ח - חומם במקום אך עדיין היה יבש ורע. גם לנהגים ולממהרים מגיע אוכל טוב יותר.

חזרנו לטבעון רעבים ובלי הרבה כח לנסיונות קולינאריים חדשים אז הלכנו על בטוח.
פלאפל מאי - מול המסגד בבסמת טבעון - 10 ש"ח למנה גדולה - שיא הטריות - פיתה בת לא יותר משעה ירקות טריים וכבושים מעולים וקציצות שרק יצאו מהשמןץ מומלץ.

על מנת לסגור את החור בשן - קפצנו לסניף של אלדו ליד הבריכה בטבעון שהיה טוב כרגיל - 17 ש"ח למנה 1/2 1/2. טעמנו את הטעמים הבאים:
קרמשניט - טעים אבל נמאס אחרי שני ביסים
מסקרפונה - מעולה
קינדר - מתוק מידי אבל הגדול אהב.
תות בשמנת - מעולה
קוקוס - טעים אבל סתמי
מנגו - נהדר.
ליד הקימו משחקיה קטנה ללקוחות שהיתה נחמדה מאוד ולא צפופה.
 

MineSweeper

New member
אפשר הסבר בדיוק איפה הפלאפל הנ"ל?

עשית לי חשק ממש ואני הרבה בטבעון... אבל לא מספיק מכירה את בסמת. תודה!
 

pix37

New member
ממש ברחוב הראשי של בסמת טבעון

בסמת טבעון הוא הכפר התחתון (זובידאת העליון) יורדים למטה ליד החטיבה (לפני / אחרי רמת הדסה) תלוי מאיפה מגיעים. כעקרון זה ממש מול המסגד כלאמר עוברים את כיכר רמת הדסה את כיכר הפניה לכיוון בית לחם הגלילית את כיכר הכניסה לכפר (חנות ירקות מצד אחד חנות כלי בניין מהצד השני) ואז הכביש מתעקל ימינה לכיוון המסגד והדואר וממש שם בערך 150 מ"ר אחרי הפניה יש חנות פלאפל יחידה שנקראת פלאפל מאי.
זה הרבה פחות מסובך ממה שזה נשמע ואת המסגד רואים מכל מקום כך שאין בעיה להתכוון אליו ולמצוא את החנות.
 
למעלה