שלישי על הבר בסנטה קטרינה

החתולית

New member
שלישי על הבר בסנטה קטרינה

הרבה זמן אני מתכננת לאכול בסנטה קטרינה, ולא מצליח לי. חברות וחברים סיפרו לי כמה טעים וכיף שם, קראתי כאן דיווחים טובים, ופעמיים ניסיתי להזמין מקום ולא היה.
השבוע הבחור שוב היה בחו"ל, וניצלתי את ההזדמנות עם חברה שכיף לבלות איתה וגם היא מתכננת על סנטה קטרינה מזה זמן רב.
גילוי נאות: החברה מכירה את תומר אגאי.
תקציר מנהלים: אהבתי מאד, ואין לי ספק שאחזור עם הבחור.
החשבון הגיע לכ- 330 ₪ כולל טיפ ואלכוהול (החברה שתתה הרבה יותר ממני), אבל החברה לקחה אותו ואני מסתמכת על הזיכרון והתפריט שצילמתי שניה לפני שהלכנו הביתה. כשהגעתי הביתה גיליתי שהצילומים די נוראיים, וחסרים בהם המחירים.
החברה הגיעה לפני וכשהגעתי כבר ישבה על הבר עם קמפרי. תענוג לשבת על הבר בסנטה קטרינה, לראות את הצוות עובד בדייקנות, קפדנות, ומצב רוח טוב.

כשהגעתי השף בדיוק סיים להכין לה מנה קטנה של סשימי על יוגורט עם פרוסות דקות של ברוקולי טרי ונא וחומץ בלסמי. לטעמי, מנה פשוטה ומצויינת, שמתבססת על חומרי גלם ששולטים במטבח של סנטה קטרינה – יוגורט, טחינה, עשבי תיבול ותוצרת טרייה. שילוב מעניין ומגוון של טעמים ומרקמים, שהיוו פתיחה נחמדה לארוחה מצויינת.

בהמשך בחרנו מהתפריט:
קובהניה – פילה בקר נא קצוץ בסכין עם בורגול וחרדל מתקתק. המנה הוגשה על שני עיגולי פיתה שאופים במקום שנצרבו בטאבון ונמרחו בחמאה. המנה הוכנה במטבח הבר הפתוח, והיה כיף להיות עדה לעבודה עליה, תיקון הטעמים והשאיפה להגיע בדיוק לטעם הרצוי לשף. הבשר נקצץ דק ועורבב עם הבורגול, עד שהיה קשה להבדיל ביניהם בעיסה. החרדל הוסיף טוויסט חרפרף-מתוק, שנתן לעדינות של המנה הזאת מימד נוסף.
פריקסה – לחם טוניסאי, טונה אדומה מקומית משומרת וממרח דלעת. חששתי שהפריקסה יהיה שמנוני, ולא ממש התחשקה לי מנה מטוגנת, אבל חששותי התבדו והפריקסה היווה מעטפה נפלאה ואוורירית לכמות גדולה של טונה קצוצה משובחת ומרח דלעת מתוק-מלוח. ליד הפריקסה שנחצה לשניים הוגש מלפפון חמוץ שהיה פשוט מתוק.
קלאמרי צלוי, תבשיל מנגולד וחומוס פרסי, כדור אורז ועשבי תיבול. כשהמנה הזו הגיעה, כבר לא היינו ממש רעבות. הקלאמרי נצרבו בדייקנות, חלקם נחרכו מעט בכוונה לדעתי, והעניקו למנה טעם מעושן משהו. תבשיל המנגולד והחומוס היווה ניגוד מצויין, רך ועדין לקלאמרי. מהאורז טעמתי רק מעט, והוא היה עשיר בעשבי תיבול וטעים. השילוב של קלמארי עם תבשיל שהזכיר חורשט פרסי של יום שישי אצל אמא של חבר שלי, העלה בי תחושות של געגוע.

ליוויתי את האוכל בכוס יין רוזה פינו נואר, אבל איני זוכרת של איזה יקב. היות שהייתי צריכה לנהוג לבד היתה (40 דקות נהיגה, בערך), שתיתי גם הרבה מים, צ'ייסר אחד של קוקטייל שחולק ליושבים על הבר, וסירבתי בנימוס לצ'ייסרים נוספים.

סיימנו את הארוחה בבסבוסה ובפנה קוטה יוגורט העיזים, שכבר נכתב עליהן לא מעט. אני שתיתי גם קפה שחור, כדי לוודא שאגיע הביתה בשלום (כנראה שעזר, כי הנה אני כאן).

אחת מגולות הכותרת על הערב, היתה כשהציגו בפני את מי שהתיישב לידינו – אלי גרוסמן. איש שיחה מרתק, שאחרי טאקאמארו, אונמי, טפאו ויאמאטויה, כנראה מתכנן לנו משהו בקרוב.

חזרתי הביתה והבטחתי לעצמי לחזור לסנטה קטרינה עם הבחור, כשיחזור מרומניה. מקום שמח, טעים, ולא מאד יקר.



 

החתולית

New member
ראיתי פיצות, מה שנראה כמו פוקאצ'ות

לחמעג'ון, ירקות שנצלים בתנור, ובייגלה ירושלמי.
&nbsp
לצד הקלאמרי הגישו לנו בייגלה שהיה לו טעם זהה לזה שהיינו קונים בירושלים המזרחית כשהייתי ילדה.
 

inבאלי

New member
תודה על הפירוט

בייגלה ירושלמי התחלתי להכין בבית לבד ממתכון של רחלי קרוט/אדי מזרחי - מאמץ מינימלי והתוצאה לדעת כולם טעימה כמו המקור. כשאני מכינה, רבים עליו מי יקבל הביתה וכמה...
אפילו הגרסאות עם חצי קמח לבן/חצי קמח מלא נזללו בהנאה, שלא לדבר על הבייגלה נטול הגלוטן, עליו אמרה האחיינית שלי שהוא הלחם הכי טעים שאכלה מהיום שגילו לה צליאק...
 

salo22

New member
תודה רבה על ביקורת מעניינת לקריאה

די כרגיל, כנראה שמוצלח שם יותר להיות יחד עם אנשים "מוכרים" ובלב העניינים, אז הידיים מנסות לדייק אולי קצת יותר ותשומת הלב של הצוות בכלל, הרבה יותר "מהודקת" (לא נכתב לשנייה מנקודה שלילית או קנאה
). אותו ניסיון יחיד שלנו היה מרושל, לא מדוייק ולא אכפתי במיוחד, ובמטבח פשוט יחסית כזה, צריכים להיות מאוד מדוייקים, לא מזיק גם איכפתיים. בכל מקרה כתוב היטב ונעים לקריאה על הבוקר
 

החתולית

New member
זכרתי את הדיווח שלך

כשיצאנו החוצה לעשן (רק היא. אני נרקומנית נקייה), ראיתי הרבה מלצריות ומלצרים, ונראה היה שהשירות מהיר וטוב. העבודה של כל צוות על המנות שיצאו נראתה מאד מדוייקת.
&nbsp
אני מקווה שהמקרה שלכם היה יוצא הדופן.
 

bob68

New member
ביקרתי בסנטה קתרינה פעמיים

הן בפעם הראשונה והן בפעם נוספת עם חברים היה מוצלח וכולנו נהננו.
אפילו ישבנו יחסית בשוליים ולא בלב העניינים :)
 

salo22

New member
מעטים המקרים

שיצא לנו להתיישב במקום בתל אביב ולהצטער שעשינו את זה, הרגשנו פשוט אי נוחות לא נעימה, שהייתה קצת מעבר, גם בגלל התנהלות סמי מוזרה של אחת המלצריות בהתחלה, אבל זה כבר נקודה אישית לא מייצגת שלא אמורה להשליך על כל הצוות, האמת שהייתה גם נקודה אישית מאוד לא נעימה מעבר למלצרית שהרתיחה אותי מאוד בביקור שם והעדפתי לא לפרט עליה בביקורת "מצנעת הפרט", ואין ספק שזה השפיע מאוד על הביקורת ואולי גם קצת הטעם של האוכל

אגב גם היינו שם ממש מוקדם עם פתיחת הסרוויס, אז אולי גם זו, עוד סיבה להבדל, ייתכן ולוקח קצת זמן להתחמם, למרות שלא צריך לקרות לדעתי, נשמע שהם נכנסים יותר טוב לעניינים בהמשך..
אבל בכל מקרה אפילו לא היה לנו ממש טעים שם, מסוג המקרים שיש לכל אחד מאיתנו פה בפורום ובכלל, שאנחנו קוראים שלל ביקורת טובות על מקום מסויים ואומרים אוקייייי, מעניין, משהו ממש לא עבר באוכל.. אצלי המטבח היחסית פשוט ולא ממש "מושקע לעומק" הזה, "פשטות שבתחכום מודרנית שוקית כזו" נקרא לזה, זה כיוון שאולי לא מדבר או לא מעריך מספיק כאוכל מסעדתי, אבל זה בסדר, לא פוסל חלילה ובהחלט נראה שבצירוף "נפלנו" גם על מקרה די נקודתי ולא בדיוק מוצלח שם. אגב השף, אם זה אותו בחור מפורסם מיפו תל אביב שאמור לעבוד במטבח, לא היה שם בזמן הארוחה אלא הגיע לקראת סופה ועסק בעיקר בשיחות חולין עם כמה מחבריו, אולי זה השפיע, אולי לא..
 
כיף לשמוע שנהנתן

הרבה זמן לא יצא לנו להגיע למרות שמדובר במרחק הליכה מהבית, צריך להגיע שוב בהזדמנות.
 
למעלה