דאל
לכמות של 2-4 אנשים, תלוי מה אוכלים ליד כמובן -
הרוטב - לתוך כלי הפלסטיק של הסטיק בלנדר נכנסים בצל אדום, פלפל כתום, קצת שום, קצת פחות מקופסה של עגבניות שלמות מקולפות של MUTTI, אבקות ברמה הכי טובה שאפשר למצוא - ג'ינג'ר, כורכום, גראם מסלה, אבקת שווארמה מחבשוש (יש שם כל מכל, לדעתי גם שום ושאר ירקות מיובשים, פפריקות וכולי), פפריקה מתוקה, מעט קינמון, פלפל שחור או עדיף אבקת פלפלים אדומה, טוגראשי יפני לדוגמא יהיה מצויין, לא להגזים עם החריפות
סוכר חום בכמות הגיונית ולא גבוהה מידי, חלב קוקוס יאזן בהמשך עוד מתיקות.
לכל הכבודה הזו קולים במחבת זרעי כמון, כוסברה, חרדל ושומר, בכמות יפה אך לא מטורפת ושופכים לפלסטיק, מוסיפים קצת מלח גס, סויה טובה או קטשפ מאניס, מבלנדרים הכל היטב היטב בתוספת קצת מים, מחממים מעט שמן זית במחבת ומתחילים במין "טיגון" של הרוטב בהתחלה ואז די מהר עוברים לאש קטנה ומתחילים את הבישול הארוך (יחסית). מוסיפים טיפה מים אם הדלילות לא מספיקה וטועמים ומתקנים תוך כדי אם מרגישים שהרוטב לא מאוזן.
הרוטב אמור להתבשל לאט לצד העדשים ואז הן פשוט מוספות פנימה והכל ממשיך להתבשל די לאט, אין לי זמנים, אבל בהחלט מדובר בבישול ארוך ושימוש באש יחסית נמוכה עם ערבוב מזדמן, כמו תמיד. וכשהאש נמוכה בתבשילים קשה מאוד להרוס ולטעות אבל בהחלט צריך שליטה על החום, בשלב מסויים המרקם וגם הטעם מתקרבים ל"חמינים" ואז אנחנו במחוזות טובים
השתמשתי בעדשים כתומות\חומות, בערך חצי קופסאת פלסטיק מקופסאות הסופר הבינוניות לסלטים של "חצי קילו", או קצת יותר. בישול במים עם מלח עד קרוב לנקודת המוכנות, אבל כמובן לא להגיע לדיסה, רק קרוב לדרגת המוכנות..
חלב קוקוס הוא עוד אחד מהמרכיבים מעבר לתבלינים והעגבניות, שיש חשיבות משמעותית מה המקור שמשתמשים - אני אוהב את הקרטונים הירוקים, המחיר יחסית סביר והם טעימים בתבשילים. מוסיפים כמות יפה בשלב מתקדם של הבישול וממשיכים לערבב ולבשל, כמה דקות לפני הסיום מוסיפים כמה קוביות של חמאה אירופאית טובה, ממש לא להגזים, אבל כן לשים כמות סבירה שיהיה "קרמי" יותר וגם משפיע על הטעם..
חשוב מאוד לטעום ולאזן לאורך שלבי הבישול וכמובן לעבוד בכמויות הגיוניות עם התבלינים, יש הרבה מהם והנטייה היא לרוב "להיזהר" ולשים פחות וזה קצת חבל, אז להתנסות ולחפש את נקודות האיזון שמתאימות לכל אחד ואחת
.