הרברט סמואל- ארוחה מצוינת

gastro101

New member
הרברט סמואל- ארוחה מצוינת

ה"ילדים" נפוצו לכל עבר (אילת, הערבה, ירושלים) והשאירו זוג הורים לבד-סיבה לארוחה במסעדה
במסגרת מבצע של ארוחת ערב לחברי מועדון בייגלה - ארוחה ב 440 שח -נבחרה המסעדה. בחמישי בצהרים לא היתה בעיה להזמין שולחן לששי בערב , עם זאת המסעדה היתה מלאה , שוקקת ואף נראה שהמלצרים לא עומדים בעומס

ה"דיל" כלל 2 משקאות אלכוהולים, סלסלת לחמים, 2 ראשונות , 2 עיקריות וקינוח

קבלנו סלסלת לומים עם לחמנית אניס הידועה, 2 פרוסות לחם כהה עתיר אגוזים ופירות יבשים ו-חדש בסלסלה - 2 בגטים קטנים טריים- מעולים !
בקשתי קוקטייל- בניגוד למבצע בייגלה קדם בו היה קוקטייל אחד , הפעם יכולנו לבחור מרשימת הקוקטיילים של המסעדה- לקחתי משהוא עם וודקה, קואנטרו , קליפת תפוז- מלא אלכוהול - חמצמץ, מצוין

ראשונות- לו מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים וקציפת כמהין- אמר שטעים מאד, לי- קציצות דג מוסר עם עשבי תבול בטמפורה עדינה- נפצוצית ברוטב קארי וגלנגל. מנה נפלאה, שילוב טעמים חדש, מיוחד. ממש שיר בפה

עיקריות- לו פילה בקר (בקש את מח העצם להשאיר במטבח) ברוטב יין אדום עם פירה-קבל קוביה מכובדת של בשר יותר מ 200 גרם להערכתי - אמר שזו אחת המנות היותר טובות שאכל . לי ריזוטו שורשים עם 3 קוק סן ז'אק צרובים- הקוקיות
היו עשויות במדויק וטעימות מאד , הריזוטו בו היו אפונים קטנים- בסדר- אבל היה חסר משהוא לתבול- היה קצת אנמי ואף שבעתי והותרתי בצלחת

קינוח- בלי לראות רשימת קינוחים שמעתי שהוגש לשולחן הסמוך קינוח בשם CITRUS, וכמובן בחרתי בו. סורבה תפוז דם - חמוץ מתוק במרקם מושלם עם פלחי הדרים , היתה גם גרנולה בצלחת שלדעתי הפריעה למרקם החלק של הקינוח. כנראה בגלל כוס יין שבקשנו ולא קבלנו , הביאה מלצרית קינוח נוסף וריאציות על קוקוס -אישית אני לא אוהבת קוקוס אבל הקנוח נראה מורכב ורב מרקמים
במקום כוס היין שלא הגיעה הוא קבל קפה
לסכום- ארוחה מצוינת , המנה הראשונה שלי והקינוח , העיקרית שלו- גורמים לנו להציע ל"ילדים" סוף שבוע נוסף מחוץ לבית...זו מסעדה שבפתיחתה, היה קשה להשיג אותם בטלפון להזמין מקום , עכשו זה קל והתמורה מעולה .
 

erezavn

New member
המבקר של Mako סבל שם השבוע. אני הייתי בהרברט סמואל הכשרה...

בביצה עלומה בשני הביקורים שלו השבוע הוא ממש סבל וצייר תמונת מצב שונה לגמרי:
http://www.mako.co.il/food-weekend/restaurant-reviews/Article-9268acbe37f3251006.htm
אני חייב להגיד שבפעמיים שאני הייתי בהרברט סמואל בשיאה תחת רושפלד לא נפלתי. היה טוב, מוקפד, איכותי, אבל לא מדהים...
עכשיו כשרושפלד כבר לא בסביבה, תחת שף צעיר (אדיר כהן) למקום כבר אין את ההילה שהייתה לו בעבר...

ביום ג' האחרון יצא לי לעומת זאת לקפוץ לעסקית צהריים בהרברט סמואל הכשרה במלון ריץ קרלטון בהרצליה פיתוח. המסעדה היא תחת אותה קבוצת ניהול של מסעדת האם והשף שלה הוא בחור צעיר בשם קובי אוחיון.
יש עסקית בתמחור סביר יחסית (למסעדת שף מושקעת) החל מ-88 ש"ח למנה ראשונה ועיקרית (כולל לחם ובלי שתייה). לקחתי טרטר סלמון ביוזו למנה ראשונה שהיה די בינוני בטעמיו (מתקתק ומתחנף מדי לחך). לעיקרית לקחתי אנטריקוט קצוץ - טורנטו סטייל, עם מייפל מעושן, טבעות בצל קריספיות ומעט פירה. זו בעצם קציצה עבה (או המבורגר) מאנטריקוט קצוץ שנצרב על הגריל. הייתי מופתע מאיכות הבשר. היה ממש טעים, והקציצה הייתה עסיסית למרות שנצרבה קצת מעבר לדרגת מדיום (אותה ביקשתי). הרוטב היה טעים אבל קצת יותר מדי מתקתק, אבל סה"כ מנה מוצלחת וטובה מאד. המקום עצמו יפה ונעים מאד והשירות טוב מאד. בהחלט אופציה טובה לעסקית מושקעת ו"רצינית" באיזור, ודאי לשומרי הכשרות...



 

gastro101

New member
אוהו , איזו קטילה...כל המנות שהזכיר - היו אמש בתפריט

כמעט והזמנתי את הדמפלינג סרטנים
לגבי מנת הקנלוני- אכלתי אותה פעם אחת בעיסקית בימי רושפלד- גם אז לא היתה להיט , לטעמי
בכל זאת- הארוחה שלנו אתמול היתה מצוינת, הרבה יותר טובה מארוחה בטוטו -חביבת המבקרים- לפני שבועים ...
 

החתולית

New member
על הדיווח

הרברט סמואל די ירדה מהראדאר שלנו אחרי סידרה של אכזבות עוד בימים בהם יונתן רושפלד היה שותף בה.
 
למעלה