שולחן- הגרוע ביותר שניתן להעלות על הדעת

oreldi

New member
שולחן- הגרוע ביותר שניתן להעלות על הדעת

לדיווח המלא בבלוג פה גדול

לא הייתי פה לאחרונה עקב הולדת ילד ששתה את כל הזמן הפנוי שהיה לי
אבל בשבועיים שלושה האחרונים יש לי קצת יותר אוויר לנשימה. אז כדי לנשום קצת מצאנו מי שישמור על הילד ויצאנו עם כמה בני משפחה בשבת בצהריים למסעדת שולחן של עומר מילר. זו היתה הפעם הראשונה וגם האחרונה בשולחן. האוכל היה כל כך גרוע בצורה שבאמת קשה לתאר.

לפני האוכל, כל מה שמסביב נראה מבטיח: המיקום המנצח במרכז שדרות רוטשילד; אווירה ועיצוב נעימים; שירות ידידותי ומהיר, על אף העומס במסעדה; פרזנטציה מקסימה של כל המנות, מרשימה במיוחד, כזאת שחשבו עליה והשקיעו. גם המחיר בסך הכל סביר. בשבת בצהריים יש עסקיות של מנה ראשונה + עיקרית במחיר העיקרית.
רק דבר אחד, כאמור, היה בעייתי: האוכל.

למנות ראשונות הזמנו סלט עגבניות שרי עם בצל סגול זיתי קלמטה ואיולי בזיליקום: קבלנו קערה קטנה שהכילה בעיקר עגבניות. העגבניות היו טובות והרוטב היה ככה ככה, קצת מרגישים בו בזיליקום אבל בחיי שהוא מזכיר רוטב עשבי תיבול של ארומה. מנה סתמית לחלוטין.

מנה נוספת היתה רוסטביף סינטה ( תוספת 20 שקל לעסקית) איזו פרזנטציה היתה למנה הזו. המנה הגיעה על גבי מגש גדול, שכלל כמות מכובדת של פרוסות עבות יחסית של סינטה, חרדל, פוקצ'ה וקורנישונים, והבשר הגיע במצב טוב, אדמדם ורך. הכל נראה טוב עד שטעמתי מהבשר. הוא היה חסר טעם. טעימה אחת, טעימה שניה והבנתי את הרמז. בשר רע מאיכות ירודה. תודה אבל לא תודה.
מנה אחרת היתה טרטר אינטיאס עם טבולה וקרם פרש: בחודשים האחרונים גיליתי סוף סוף את נפלאות הדגים. אני לא מבין גדול בזה אבל טעמתי כמה סוגים שונים של דגים, ביניהם גם אינטיאס, היו כאלה טעימים יותר והיו טעימים פחות, אבל לא היו כאלה חסרי טעם לחלוטין כמו האינטיאס בשולחן. הדג נקצץ לקוביות והוגש על טבולה וקרם פרש. הוא היה נטול טעם לחלוטין. כמו ללעוס מסטיק שמישהו אחר כבר לעס. הטבולה והקרם פרש היו טובים כשלעצמם אבל לא תרמו לטעם הדג.

מהמנות עיקריות טעמתי 3 :

סוכריות ריקוטה ודלעת שהיתה סוף סוף מנה טובה, הבצק נגיס וטעים ובמילוי הורגשה הדלעת והריקוטה היטב. אם כל המנות היו כמו זו, הדיווח היה אחרת לגמרי
מנה אחרת היתה סנייה בקר עם ירקות שרופים, טחינה וכוסברה (88 שקל): אין דרך טובה לתאר עד כמה המנה הזאת היתה רעה. הבשר היה רע בצורה שממש הדהימה אותי. יבש, תפל, ללא תיבול. באמת של זכור לי מתי אכלתי בשר רע כל כך. הטחינה היתה יבשה ושרופה בקצוות. לקחתי כמה ביסים ואת השאר הנחתי בצד. זוועה.
פרגית עם עלים, טחינה שחורה ואיולי פפריקה ופיתה חמה (78 שקל) המנה הגיעה, הסועדת שהזמינה ניסתה לאכול מהפרגית, חתכה מאחת החתיכות וראתה שהפרגית נאה. חתיכה נוספת היתה גם במצב נא לחלוטין. קראנו למלצרית, החזרנו את המנה וכעבור מספר דקות חזרה המנה לשולחן. הפעם הפרגית היתה במצב תקין. טעמה היה חביב, עם טעם לימוני בולט, אבל מעבר לזה לא היה במנה יותר מדי- היו יותר מדי עלים מיותרים, פנכת טחינה שחורה (טחינה שנצבעה בדיו דיונונים) יבשושית וסתמית, איולי פפריקה סביר ופיתה. שום דבר שיכול להתחיל להזכיר מנה ראויה במסעדת שף

קינוחים
חלקנו 3 קינוחים שרק הדגישו את מה שמתחולל במסעדה. האחד, קינוח שולחן (45 שקל) שכלל בראוניז, מוס שוקולד וקצפת. הגשת הקינוח לוותה בטקס שלא היה מבייש את טקס האוסקר. המלצרית הגישה את הבראוניז. ביד השניה היא החזיקה שק זילוף עם המוס ואז התחילה במשך 2-3 לזלף לאט לאט את המוס על הבראוניז. על כל זה היא שמה רוטב שוקולד. ואחרי כל הקשקוש והגימיק המטופש הזה, זה היה לי כל כך ברור איך זה יהיה בטעם. הבראוניז הזכיר את זה של עלית והמוס היה בינוני, ולא מספיק שוקולדי. כמו כן הזמנו פחזניות (36 שקל) שהיו סתמיות כמו שרק פחזניות יכולות להיות, וקינוח נוסף היה פטה כבשים ושמנת על דבש וטימין. הקינוח כלל גוש גבינה בצורת עיגול שעליו מזגה המלצרית ברוב טקס והדר דבש. הגבינה היתה מלוחה מדי, הדבש מתוק וביחד זה היה נורא. פשוט נורא. יש דברים שפשוט לא הולכים יחד.


איך מסכמים ארוחה רעה כל כך במסעדה נחשבת ומצליחה? האם הכוונות כאן הן טובות והביצוע לוקה בחסר? האם באמת לאף אחד לא אכפת ואנשי המסעדה בונים על השם של מילר, האינסטגרם והפרזנטציה המרשימה של המנות שימשיכו למלא את המסעדה? אין לי את היכולת לקבוע מה נכון. מה שאני כן יכול להגיד הוא שהארוחה כאן היתה רעה ואיומה בצורה בלתי נסבלת. אחת הארוחות הרעות שאכלתי בשנים האחרונות. ראו הוזהרתם.
 

מיתר44

New member
שבת בבוקר 2:1 לרעה

קשה. קשה חי קבל את תמונת המצב המצטיירת משלושת הביקורות האחרונות כששתיים מהן מציגות
תמונה קשה. מה עובר על מסעדות שאמורות לגרום להנאת הלקוחות תמורת תשלום מכובד עד מאוד?
אי אפשר לתרץ בכשל נקודתי של המטבח, כשהתופעה כה נפוצה (ראו דיווחים בפורום).
בסופו של דבר, היאוש מוביל להגברת האירוח הביתי ולבישול במטבח הביתי. הניזוקים הראשונים
הם המשקיעים במסעדות שהם גם מפרנסי עובדים רבים.
למרות הנאמר לעייל

הצהריים אסעד בברטי, לארוחה העסקית המוצעת שנראית מצויין על הנייר. יהיה דיווח. אקווה שטוב.
 

oreldi

New member
אני מקווה שהחוויה שלך תהיה טובה משלי

גם אני חוויתי כמה חוויות פחות טובות לאחרונה במסעדות, בנוסף לשולחן, אבל קשה לי לקבוע אם מדובר בתופעה. היו גם חוויות טובות מאוד במסעדות אחרות.. לגבי שולחן ,למרות שכמובן אינני יכול לקבוע בוודאות, אני סבור שלא מדובר בכשל נקודתי וחד פעמי. גם הביקורת של אבי אפרתי היתה ברוח דומה
 
ראשית, מזל טוב להולדת הבן. זה הכי חשוב.

גם לי יש הרגשה שזה אינו כשל נקודתי. מה שלא ברור לי זה למה הלכת אם קראת מראש את הביקורת של אפרתי?
 

oreldi

New member
הביקורת של אבי אפרתי היתה שבועיים אחרי שהייתי שם

פרט לכך, הוזמנתי לשם והבחירה היתה של בן משפחה
 

החתולית

New member
על הדיווח

לא אכלתי בשולחן מאז השיפוץ והחלפת התפריט, אבל לפני כן היו לי שם חוויות טובות בעיקרן.
 
האמת שלאורך הזמן הרושם המתקבל הוא שיש לך קשר מיוחד

למפעלות מילר ואדוני. אולי תפני אליו ותבקשי תגובה? אולי אורלדי יקבל פיצוי
 

החתולית

New member
האמת היא שלאורך הזמן הרושם שהתקבל אצלי

הוא שעברנו את שלב האמירות הללו. החיוך בסוף המשפט לא שינה את התחושה הלא נעימה. אם לזה כיוונת, הרי הצלחת.
&nbsp
&nbsp
 
החיוך כוון לארוחת הפיצוי הגדולה שניתנה ברונימוטי.

בלי קשר אליך. גם בשרשור ההוא הגבתי באותה רוח.
אשר לקשר האישי שלך למסעדות שציינתי, ולאחרות - זה לא דבר שהסתרת. את בעצמך תמיד טוענת שאת לא מדווחת על ארוחות כי מכירים אותך במסעדות המדוברות כמנהלת הפורום ואינך אובייקטיבית. חידשתי משהו? אם לא אז מה לא נעים?
וכמה פעמים פנית למסעדות לבקש תגובה על דיווח גרוע? למה לא הפעם?
 

החתולית

New member
אני פונה לאנשי יחסי הציבור של המסעדות

איתם יש לי קשרי עבודה.
&nbsp
הסיבה היחידה בגינה איני מדוות על ארוחות במסעדות בהן מכירים אותי, היא התגובות בפורום. אני לא מתכוונת להפסיק להיות חברה בקבוצות שעוסקות בקולינריה בישראל, לכן אני נאלצת לא לדווח על ארוחות.
&nbsp
הדבר היחיד שחידשת הוא את ההתייחסות הלא נעימה. כפי שכתבתי כבר, חשבתי שעברנו את השלב הזה, וחבל לי שלא כך הדבר.
 
אין קשר לשלבים. כשיש לי דברים טובים לומר, אני תמיד אומרת.

כשביקשת סיוע - קיבלת מכל הלב, אך באותה מידה זכותי לכתוב את דעתי מבלי שתתרעמי. וכן, הרושם הוא שעם 'מפעלות' מילר ואדוני יש קשר מיוחד. לא מבינה למה לא נעים לך לקרוא זאת כשזה כל כך שקוף.
אשר לדיווחים - אין כל הבדל [בעיני לפחות] בין לכתוב דיווח על ארוחה במסעדה בה צ'ופרת לבין להמליץ עליה כשמישהו שואל על 'איפה כדאי לאכול'. ע"ע מזללה.
 

oreldi

New member
רק כדי להבהיר ושלא יהיו ספקות

אינני מעונין בפיצוי. אני מעולם לא כותב על מנת לקבל פיצוי, ופרט לכך היה כל כך גרוע שם שגם בחינם לא הייתי חוזר.
נ.ב. בשנתיים שאני בפורום לא קיבלתי רושם שלחתולית יש קשר מיוחד לשולחן
 

dfl

New member
פחזניות

רק על המשפט ״כמו כן הזמנו פחזניות (36 שקל) שהיו סתמיות כמו שרק פחזניות יכולות להיות״ מגיע לך איזה ציון לשבח. ברצינות, זה כמעט פואטי בעיני, תופס היטב את מהות הקינוח המיותר הזה.
 
למעלה