אז מה אכלתם בסוף השבוע?

מיתר44

New member
שבת בבוקר. שלוש קפה וכריך ברוטשילד

מי שמכירים אותי יודעים שארוחת בוקר אוכלים בבית , בדרך כלל בשעות שהתרנגול קורא.
כך היה גם אתמול, שבת בתל אביב.
היה יום חורפי עם שמש וגשם משחקים לפרקים ואנו יצאנו, בסביבות שעת ארוחת העשר, להליכה כשהשכן
התל אביבי שלנו הצטרף והציע שנצעד עמו לקפה וסיגריה. צעדנו כחמש מאות מטרים לבית קפה ברוטשילד 8
בו השכן שותה קפה טוב ומעשן סיגריה ליד שולחן ברחוב. ציינתי את הכתובת הזו הרשומה על הקבלה ולא שמו של
בית הקפה.
הוזמנו סנדביץ צמחוני בלחם דגנים, קפוצ'ינו רותח וחזק, קפוצ'ינו ללא קפאין ואחד רגיל. כוס מים רגילים נוספה להזמנה.
המלצרית שבה והלכה 3 פעמים עד שההזמנה השביעה את רצון המזמינים. הכריך היה טעים והמילוי עסיסי.
הקפה שלי (הרגיל) היה עלוב לעומת היום יומי שלי. ה 75 ש״ח לפני תשר היו מיותרים אל מול 45 ש״ח שהוצאתי
עבור פסטרמה, פרוסה דק, גרבלקס כנ״ל ומיכל גבינת שמנת שנקנו עבור מפגש אופי הלחם הארטיזני שקיימנו
בשישי בבוקר.
כן, בשישי אכלתי וכמוני גם חברים לתחביב האפייה, הרבה הרבה ל ח ם.
 

salo22

New member
סופ"ש

שכרגיל, טס לו מהר מידי. בחמישי עברתי בעפולה והספקתי להגניב סוף סוף ביקור במקלות וניל. המקום המה והויטרינות נראות מבטיחות מאוד, אקלר שוקולד היה מצויין, קטן יחסית מהרגיל אך דחוס מאוד במוס שוקולד די כבד וטעים, בהחלט ניכר שם שימוש בשוקולד איכותי, "עקבות הטעם" מזכירים מאוד ולרונה, אך כמובן יכול להיות גם שלא. ב 10 שקלים לחתיכה, זה היה אחד האקלרים הטובים שאכלתי בארץ.
לקחתי גם קינוח אישי של שוקולד מריר, ובעוד שהמראה שלו הראה פאטיסרי "מעודן" בקווים נקיים ברמה גבוהה, הוא היה שוקולדי וכבד ברמות סופר על, חצי ממנו כמו לנגוס בדיסקית גנאש די פשוטה שכנראה הוקפאה לפני ההרכבה, כך שהחלק העליון המוסי של הכיפה, אפילו התנתק מהגנאש ולא ממש התחבר כל העניין, לדעתי מעט תמוה "חוסר העידון" הזה בעבודת פאטיסרי ברמה גבוהה, אך שוב, נראה שכמויות השוקולד שבשימוש בקינוח, ברמה טובה ולאוהבי שוקולד מריר כמוני, זה כיף לאכילה, אך עדיין, מאוד מאוד כבד, גם למטיבי לסת בתחום.
32 ש"ח, די גבוה, אולי לא בהתחשב באיכות חומר הגלם.
סופ"ש ביתי כרגיל, מרק קרם כרובית שיצא טוב, חצי ציר דגים וחצי מים, ציר דגים בסיר הלחץ ובכלל, יוצא מרוכז מידי לשימוש "צימחוני", קוביות פנצ'טה מטוגנות טוב טוב עד פריכות, ישדרגו כל מרק ותבשיל, גם לעשות את הקרוטונים אחרי זה בשומן שנפלט, לא רע במיוחד. עוף בתנור של שעתיים ומשהו, כמובן כיסוי בנייר כסף ברוב הזמן, פסטה של ברוקולי ושרימפס, המון דברים עם ירקות משוק תלפיות, שוק מאפים ולחם מקפה לואיז, מסתדרים בחיפה לא רע עם מה שיש, עוד הרבה בתוכניות הקרובות לחקור בכיוון צפונה ומזרחה.
 

gastro101

New member
הרבה אפיה ובעיקר צמחוני

התחלתי בעוגת דבש ביום חמישי אחהצ לבן שזו העוגה האהובה עליו ואפילו מצאתי הצדקה ראש השנה לאילנות ובעוגה יש גם אגוזי מלך ...ומאפה לחם טורקי - מתכון שבקשתי מאשה לא מוכרת בארוע כלשהוא ויוצא מצוין
ששי בערב- מרק עדשים כתומות מהבלוג של לימור לניאדו תירוש - מומלץ בחום וגילינו שמשתבח למחרת- אז להבא אכין יום קדם . עם סלט גדול והמאפה הטורקי- הספיק לנו
שבת צהרים הכנתי תבשיל מהספר של בני סיידא "על הדקה" שכולל כרובית תפוח אדמה פטריות , אורז עם תבול מוגבר . הייתי גארה בעצמי - לאחר בשול של חצי שעה פרחי הכרובית נותרו קשים אז הכנסתי לתנור ב 180 ואחרי חצי שעה- מעדן.

ואז אפיתי לסטודנטית עוגת בננות,עוגת שוקולד ועוגיות צ'וקלפד צ'יפס המופלאות של חברתי עדי

מוצאי שבת עלינו לבירה הקרה להופעה של אנסבל ציפורלה עם שלומי שבן .
כדי לקבל מקום "טוב" הגענו רבע שעה אחרי פתיחת דלתות (שעה וחצי לפני ההופעה ) וקבלנו מקום בינוני - זאפה .
האוכל היה סביר עד גרוע- פוקאצה אנטיפסטי התגלתה כעגול בצק בקוטר פיתה בערך עם פרוסות ירקות . ניוקי הוכרזו כטעימים. שיפודי טופו ופטריות על סלט קינואה- קוביות טופו ענקיות - הטבעונית חסלה הכל אבל נראה שזה בגלל שהיתה רעבה. קבב שלי היו 3 קציצות צחיחות , בנסיבות אחרות הייתי מחזירה אבל שלחץ הזמן וקושי לאתר מלצרית אכלתי בעזרת קמצוץ טחינה טובה שנמרח על הצלחת וטבעות בצל טרי שהיו בשפע בצלחת ליד- שאוורמה טלה . הוזמן גם לחם הבית- ככר קטנה, פחוסה עם צלוחית פסטו עליו אמרו שטעים.
לקינוח הזמנו צ'ורוס- הגיעו 5 או 6 יחידות שנראו טוב אבל נגיסה אחת הספיקה. לקח קצת זמן לאבחן את התקלה- בצק מטוגן מבחוץ אבל לא עשוי בפנים. המלצרית לקחה את הצלחת ולא חויבנו ,לא הציעה קינוח אחר
עם 400 סמק בירה לטבעונית וסיידר אלכוהולי קר לאחותה- 370 שח . אה,גם אספרסו כפול שדוקא הוכרז כטוב עי חובב הקפה.

וההופעה- פעם ראשונה שאני צופה בציפורלה- חביב בלבד ובודאי שלא מצדיק נסיעה לירושלים . אבל זו היתה סיבה למלא מקרר ומזווה לסטודנטית כך שלא נסענו לשוא.
 
הבראסרי קלאסי כרגיל וקצת בישולים בבית

הרחבנו את סוף השבוע גם ליום חמישי, לקחנו חופש והלכנו למוזיאון תל אביב שתמיד כיפי בימים סגריריים , מצאנו כמה תערוכות לא רעות + התלבטות על עוד יצירת אומנות שאנחנו רוצים לרכוש לאוסף.
בצהרים המאוחרים הלכנו לכיוון כיכר רבין לאכול, אני התלבטתי עם לנסות את שמונה אבל האישה רצתה בארסרי מכיוון שהיא אכלה שם רק פעם אחת לפני שנים רבות, הבראסרי היה מלא כרגיל אבל יעיל ונעים, ישבנו בחוץ וראינו את המדרכה והכיכר השוקקת והזמנו מהתפריט שתמיד נראה לי משעמם וחוזר על עצמו אבל מוכחי את עצמו כאי של יציבות.
בעסקית מקבלים לחם , שהיה אומנם קר אבל מעולה עם חמאה טובה.
ראשונות- בשבילי סלט תפוחי אדמה והרינג קטן ומדוייק, תפוחי אדמה שנצרבו נכון והיו צוננים, כמה חתיכות של הרינג משובח ובצל, פשוט, מדוייק מוצלח ומלא טעמים.
בשבילה סלט חסה סלנובה , חתיכה קטנה אך מדוייקת של חסה טרייה, רוטב גבינה כחולה בכמות מדוייקת ושבבים של פקאן סיני, לא חדשני ולא מרגש אבל מעולה ונוגב עד תום.
לעיקרית- אני בחרתי בקורדון בלו שהגיע פרוס עם ז'מבון משובח, המון המון אמנטל נוזלית שהתפרצה מכל הצדדים וטיגון מושלם,ערמה של תרד מאודה, חרדל חריף בצד ואני בעננים.
בשבילה- פטריות פורטבלו עם חומץ בלסמי צלויות בגריל, מלאות טעם, עסיסיות, בשרניות , כמה תפוחי אדמה צלויים ופריכים וזהו... קלאסי וטעים.
בצד תוספת של גרטן תפוחי אדמה מחמם ומנחם שנחרך יפה בגריל, תעוג תענוג תענוג.
לקינוח קרם ברולה גדול ומדוייק שהיה הסיום הקלאסי לארוחה וגם מנה של פרטיפרול על חשבון הבית שהיה מוצץ בשוקולד וחביב.
הבראסרי הוא המקום הקלאסי שלעולם לא מאכזב, מדוייק, מקצועי ונעים.
סה"כ 175 ש"ח לארוחה עסקית זוגית מעולה.

בבית קצת בישולים- קנלוני בטטה עם רוטב עגבניות מהיר ובשמל, מרק עבניות שקיבל חיזוק של זרעי צ'יה להסמכה ומרקם, הרבה שומר בתנור עם הרבה שיני שום שהפך לפייבוריט שלנו בחודש האחרון ומצטרף לכל מנה כמעט ולקינוח לחם שיפון מבוסס על מתכון מקרוס קונדיטוריה שעשיתי לפני קרוב לעשר שנים, סטרטר שישב 24 שעות ותפיחה ארוכה נוספת של 3 שעות שהביא ללחם דחוס, ריחני ומפנק .
ולקינוח הקינוחים- הופעה של מינימל קומפקט שהזכירה לי שנולדתי בעשור הלא נכון
 

gastro101

New member
אשמח למתכון הקנלוני- מרכיביו תפורים על קהל הסועדים אצלי

 
אין לי אף פעם מתכון כתוב אבל ננסה לעלות על הכתב

2 בטטות אפויות בתנור עד ריכוך (200 מעלות סביב 45 דקות)
1 גליל פרומעז

מועכים את המילוי ביחד לעיסה אחידה, מתבלים במלח פלפל ואשפר להוסיף עוד קצת עשבי תיבול יבשים (טימין הולך טוב)

מכינים רוטב עגבניות מהיר- טוחנים במעבד מזון חצי בצל סגול, 2-3 שיני שום ת 4-5 עגבניות תמר עסיסיות, קצת בזיליקום ומלח פלפל

מכינים בשמל- 50 גרם חמאה, ממיסים בסיר ומוסיפים כף קמח ובוחשים ליצירת רביכה, מוסיפים במזיגה איטית סביב 1/2 ליטר חלב ובוחשים עד הסמכה על אש בינונית ומתבלים במלח ופלפל.

על תחתית התבנית מניחים כשליש מרוטב העגבניות והבשמל, מסדרים מעל גלילי קנולי ממולאים בצפיפות, מכסים בשארית הבשמל ובערך שליש מרוטב העגבניות
זורים מלמעלה גבינה מגוררת
אוטפים 200 מעלות כ-40 דקות, נותנים לתבנית לנוח קצת אחרי האפייה ומגישים עם שאריות רוטב העגבניות
 

gastro101

New member
ו..לימור לניאדו תירוש בפינתה ברדיו המליצה על גד עז וטענה

שפרומעז של תנובה היא גבינה מאד לא ,גבינתית" ...ואילו זו של מחלבות גד כן, מאז אני קונה רק גדעז
 
הפעם באמת השתמשתי בגד

אני מעדיף אותה כי יש בה משהו יותר "עזתי" באמת לעומת הפרומעז שהיא מאוד פרווה.
אני התחלתי להשתמש בשקית זילוף שזה הכי קל ופשוט אבל באמצע שק הזילוף מהסיליקון שלי החליט להתפקע אז עברתי למילוי בכפית.
 
אני בהחלט מוסיף

כמו שציינתי אני לא עובד לפי מתכונים ולפעמים אני שוכח מרכיבים פחות משמעותיים
אבל אני בהחלט מוסיף לבשמל ולכל הרוטבים על בסיס חלב או שמנת כמה גירודים של אגוז מוסקט
 

Meirav Flum

New member
בראנצ' צרפתי ושבת מקסיקנית

בשישי שלפני הסערה המשפחה התקבצה אצלי בסלון לבראנצ' בסימן צרפתי עליו פינטזתי מאז השיבה מפריז (אני יודעת, הביקורת בדרך).
עקב שאלת כשרות לא הגשתי את הגבינות שנותרו מהנסיעה והגעתי לבאשר בשרונה להצטייד בחמאה צרפתית חצי מלוחה, צנצנת קרם פרש, סלמון מעושן ואמנם לא צרפתית אבל גרוייר. נרשם כשלון גם במציאת סיידר צרפתי כהלכתו והתפשרנו על אנגלי של ווסטון שלטעמי לא היה מאד מוצלח. בתפריט היו קרפים והגרסא המלוחה- גאלט ברטוני. הגאלטים נכשלו חרוצות- המטחנה שלי לא הצליחה לטחון את הכוסמת דק מספיק, העיסה לא התגבשה והגאלטים יצאו עבים ולא עקביים ומבושלים עד הסוף. הקרפים לעומת זאת היו מעולים והוגשו עם פירות טריים, קצפת ורוטב קרמל מלוח תוצרת עצמית. בנוסף היתה צנצנת ממרח נוטלה תוצרת בית ומרשמלו סיגליות.
בשבת החלטנו לצאת להתאוורר למרות הסופה ולבן הזוג התחשק מקסיקני אז שמנו פעמנו למקסיקנית הכי מוצלחת לטעמנו- מסקל. נדגמו: טוסטדס סביצ'ה שהיה טעים ומרענן כרגיל, טוסטדה קלאסית שהיתה עם עודף חסה לטעמי, תבשיל צ'ילי קון קרנה שחלקנו בפעם הראשונה- הרוטב היה טעים אבל מימי, אורז נחמד והזמנו לצד זה גווקמולה ושמנת חמוצה להרכיב את המנה המושלמת. המנה הוגשה עם שתי טורטיות חיטה גדולות ולטעמי היה נחמד אם היא היתה מוגשת עם טורטיות קטנות יותר ויותר מהן. לקינוח הזמנו פלאן שלצערי לא יוצא עקבי ונפלנו על הפעם שהוא נכשל חרוצות- גרגרי, יבש ופשוט לא טעים. נשלח חזרה למטבח ועל אף התגובה הנסערת שזה לא צריך לקרות וממש ממש מצטערים לא הוצע לנו קינוח חלופי.
 

mereng

New member
אוכל ביתי, והרבה ממנו

&nbsp
קציצות סייטן אפויות שהצליחו מעל למשוער (כלומר הילדודס אהבו), הוגשו עם רוטב טחינה.
פסטה רדיאטורי עם פטריות וערמונים והרבה שום ושמן זית- מי שלא טבעוני הוסיף פרמז'ן מגורר למעלה.
כרובית בנוסח אייל שני, אצבעות זוקיני בשני צבעים שנאפו עם שמ"ז.
לזניה עם פרוסות חצילים שהתחבאו בין השכבות
אורז צהוב (בסמטי)
רעפי תפ"א שנאפו עם שמ"ז ומלח קלאמטה מקופסת הפודי של ינואר- חביב למדי
קינוח טבעוני - פצפוצי אורז מלא בשוקולד מריר 60%, חלק עורבב עם קוביות חלבה וחלק עם חמאת בוטנים.
&nbsp
&nbsp
 

CherryBlini

New member
צהריים בשיין אנד שארפ

שיין אנד שארפ - מנות ראשונות מעולות, עיקריות סבירות וקינוחים בסדר.
סינטה צרובה (47 שח) – כמה נתחי סינטה צרובים עם ציר בקר טעים, מנה מוצלחת מאוד גם אם לא הכי מפתיעה.
ארטישוק פורטובלו (49 שח) – יותר פורטובלו מארטישוק, פטריה ענקית מונחת על קרם שורשים עם קצת ארטישוק. מנה עדינה וטעימה.
פטה כבד (46 שח) – אחת ממנות הפטה הטעימות שאכלתי, הפטה מוגש עם קרם מנגו וערמונים קלויים והשילוב בין שלושת אלה פשוט מעולה.
לצערי ההצלחה נגמרה במנות הראשונות, האנטריקוט שהזמנתי (300 גרם ב131 שח) היה טעים אבל אכלתי טובים ממנו, מה גם שביקשתי מדיום והגיע ממש לכיוון הוול אם לא הוול דאן. לא ביקשתי להחליף כי לא רציתי לחכות לסטייק חדש, אבל ממסעדה שאמורה להתמחות בבשר אני מצפה ליותר.
שאר החבר'ה לא התלוננו אבל גם לא נשמעו יותר מידי קריאות התלהבות.
בקינוחים חלקנו מילפיי ורדים שהיה טעים אבל הכיל קצת יותר מידי מי ורדים שהשאירו טעם חזק בפה ומוס ג'נדויה שלי היה קצת כבד מידי אבל דווקא קצר מחמאות משאר יושבי השולחן.
 

CherryBlini

New member
ערב בדלידה

דלידה – בדר"כ אני יוצאת מאוד מרוצה, הפעם פחות.
הגענו שישה אנשים כשאחת בהריון, הושבנו ליד הדלת לאיזור המעשנים שהייתה פתוחה ונתנה לכל העשן להכנס פנימה. חוויה לא נעימה במיוחד שגרמה לזוג ההריוני ללכת הביתה (לא היו שולחנות פנויים אחרים, המלצרים לא יכלו להתחייב שהדלת תשאר סגורה וגם היה ממש מאוחר). נחמד שיש מקום למעשנים במסעדה, רק חבל שהוא לא ממש מופרד מהאיזור הרגיל.
נשארנו ארבעה וחלקנו כמה מנות:
ברולה פלפלים חריפים (24 שח), לבנה באפלו (26 שח), סלט זוקיני נא (48 שח), סטייק טרטר עם צ'יפס (58 שח) וטורטליני ריקוטה (78 שח).
הברולה והלבנה היו מנות נהדרות רק חבל מאוד שהן מוגשות עם לחמניה פצפונת (אחת!) ואין אפשרות לקבל תוספת לחם (רק בתשלום), זה שתי מנות שחייבים לחם איתן וחבל שאין מספיק.
סלט הזוקיני היה מעולה וכך גם הטרטר (למרות שלחלק מהסועדים הצלפים היו מלוחים מידי). הטרטר הגיע עם חמישה פלחי תפו"א אפויים ורוטב משונה שלא הוסיף למנה.
הטורטליני היה טעים, אבל בשביל שישה טורטלינים 78 ש"ח זה יקר.
עם האוכל שתינו קוקטייל נחמד שלא מופיע התפריט אבל היה טעים מאוד.
סה"כ היה טעים אבל קצת יקר והעניין עם עשן הסיגריות והזוג שעזב באמצע די העיב על הערב.
 
למעלה