דה נורמן. חוויה מבאסת.

שקדיייה

New member
דה נורמן. חוויה מבאסת.

לא הייתי בפורום הזה מיליון שנה, אבל אחרי ערב בנורמן אתמול, מרגישה שבא לי לחלוק את החוויה....

נתחיל מהדברים הטובים-
המקום יפיפה.
העיצוב של המלון כולו פשוט מדהים. אני עדיין זוכרת את המבנה שעמד שם קודם ופשוט אי אפשר שלא להתפעל , שלא לומר, אי אפשר שלא לקנא במעצבים ובאדריכלים שלקחו חלק בפרויקט המהמם הזה.
גם על השירות, יש לי רק דברים טובים לומר. למרות שזה מקום שמזמין את ההתנשאות המלצרו-תל-אביבית הפופולרית, השירות אדיב, נעים ומקצועי. בלי התנחמדויות יתר, ובלי לתפוס תחת. כן ירבו מקומות כאלו.

איפה הבעיה?
או.
האוכל.

גם פה נתחיל מהטוב- סלסלת לחמים ודיסקית חמאה שהוגשו בתחילת הארוחה היו המנה המוצלחת של הערב. (יחסית ובדיעבד, כן? זה לא שבאמת היה שם משהו מיוחד...)

היינו ארבעה.
הזמנו למנות ראשונות-
קרפצ'ו בקר: שהיה בסדר גמור. אם כי לא מצטיין בשום פרמטר. היה פשוט משעמם קצת.... אפילו הטיפת פרמזן המקובלת על קרפצ'ו הגיעה הפעם בדמות פירורים ספורים בגודל של גרגרי מלח גס כך שממש לא הורגש.
פריטו מיסטו: קיבלנו צלחת קטנטנה שבה 2 שרימפסים קטנטנים, 2 ראשי קלמרי ועוד 2 חתיכות גוף עם כמה פרוסות חציל- הכל בטמפורה גרועה. זה טוגן כנראה בשמן לא חם מספיק ויצא ספוגי ושמנוני להחריד. ראשי הקלמרי היו צמיגיים ברמה לא אכילה. והשרימפסים לדעתי (לא בטוחה, והיום שאחרי בכל זאת מלמד שאף אחד לא מת...) ממש מקולקלים. היה לזה טעם ממש חריג של "משהו לא בסדר".....
זה המקום לציין את מחיר המנה- 76 ש"ח. נכון שזו מנה ראשונה. אבל אני חושבת שבכל זאת כשמתחרים מנה ראשונה במחיר הזה, היא צריכה להיות טיפה יותר מכובדת.
הקוטן שלה, והעובדה שחלקנו מנות יצרה גם מצב שבו אי אפשר היה אפילו להתלונן או להחזיר, כי טעימה פיצית של כל אחד מאיתנו- והמנה הסתיימה. עכשיו, איך תחזיר מנה גמורה ותגיד "סליחה, נראה לנו שזה מקולקל...."??

נעבור לעיקריות:
מנת פילה דג ים: שהגיעה עם עיגול בצק שטוח ,לא ברור (ולא מוכן), בקוטר של 4-5 ס"מ, ממולא בממרח ירקות. הדג עצמו היה בסדר , העיגול .. לא ברור. זו העיקרית המוצלחת מבין כולן.
מנה של צלעות טלה: לקח למלצרית 3 דקות לפרט את הרכב ומבנה התוספת... בפועל, המנה מגיעה עם חתיכה קטנטנה של עגבניה וזית. זו התוספת. מנת הצלעות גם היא קטנטנה... הבשר היה צמיגי וממש קשה ללעיסה. הסועד נשאר רעב ומבואס. עלות - 190 ש"ח.
2 מנות של פפרדלה עם צוואר חזיר , פטריות וציר בקר- מנה מהמיוחדים.
טוב, פה הגזימו!
הדבר הטוב שיש לי להגיד על המנה- סופסוף מנה בגודל סביר.
הדבר הפחות טוב שיש לי להגיד על המנה- אי אפשר היה לאכול את זה מרוב שזה היה רע. נטשתי אותה באמצע.
זה מתחיל בזה שהפפרדלה לא היתה מוכנה. לא אל דנטה, פשוט לא מוכן.
הפיסות צוואר חזיר התגלו כפרוסות דקיקות של איזשהו נקניק (משהו כמו פרושוטו) אולי זו חוסר ההבנה שלי פה, אבל ציפיתי לפיסות בשר ולא לפיסות נקניק.
על הפטריות אין לי משהו מיוחד להגיד, פרט ללעובדה שכנראה לא היה בהן שום דבר מיוחד.... אבל הרוטב? אלוהים!!! אני רוצה להאמין בכל ליבי שלא השתמשו בו בתועפות של אבקת מרק פטריות (למרות שזה בדיוק היה הטעם). באמת קשה לי להאמין שמקום כמו הנורמן יתבזה בזה, אז אולי פשוט סתם הטבח מאוהב ושפך כמויות מופרזות של מלח. כאמור, נטשתי באמצע .

עכשיו פה כן יכולנו להתלונן , אבל בחרנו שלא. סה"כ הבאנו בייביסיטר, קבענו עם חברים ובאנו להנות ולא לריב ולהתווכח עם אף אחד. למרות האוכל הגרוע היינו באוירה טובה ולא התחשק לנו להרוס.
וגם...מודה, שעם כמה שהמקום יפה, אני לא מתה על מקומות כאלו והאוירה שהם מייצרים, ובשלב הזה, כבר די רציתי שהארוחה הזו תגמר כבר ונוכל ללכת לשבת באיזה מקום בכייף לקפה וקינוחים....... בקיצור, יצא החשק

ביחד עם בקבוק יין וטיפ השארנו עבור הזוועה הזו קצת יותר מ- 900 ש"ח.
הרמה הירודה של האוכל, בשילוב עם המחיר הזה, גרמו לי לחשוב שכדאי לחלוק את החוויה הזו הלאה.
 

Omnivore

New member
תודה על האזהרה

מבאס מאוד לשלם מחיר של שתי ארוחות תמורת אחת זוועתית.

לגבי ההתנשאות המצלרו-תל אביב אני לא מסכים איתך. אפשר להגיד הרבה על המלצרים בארץ ובתל אביב, הם לא מקצועיין לרוב, ללא הבנה קולינארית בדרך כלל, מגישים את התפריטים ואת המנות עם "היד הסגורה" כלפי הסועד, לא יודעים לפתוח או למזוג יין, ממליצים על שטויות, עושים טעיות לשון מחרידות (הפרמז'ן והקרם בורלה משגעים אותי), אבל התנשאות, בחיים לא חוויתי, יתר סחבקיות כן, התנשאות אף פעם לא.
 

erezavn

New member
נשמע כמו ארוחה סופר מבאסת.

ואני הייתי מתלונן כבר בשלב המנה של הפריטו מיסטו. פירות ים לא אכילים עם טעם חריג, זה רע במיוחד.
לי יצא לשבת בדה נורמן פעם אחת בעסקית צהריים כמה חודשים אחרי שנפתחה ודווקא הייתה ארוחה טובה. אוכל לא מאד יצירתי, אבל טעים, מוקפד ואיכותי. (ויקר). החוויה שלכם ממש מפתיעה אותי, כי זה מקום שאמור להיות קלאסי ומוקפד.
 

שקדיייה

New member
איך אפשר להתלונן עם צלחת ריקה?

זה בעיה כשחולקים....
כאמור, היה כל כך מעט.... טעמתי חתיכת ראש קלמרי, היה צמיגי, המשכתי לחתיכת שרימפס- ונגעלתי.
בנתיים עוד 3 מזלגות לקחו כל אחד שני ביסים,.....
וכבר לא היה על מה להתלונן יותר
 

oreldi

New member
מצלעות הטלה גם אני התאכזבתי

צמיגי, נטול טעמי גריל, וללא תוספת. ללא ספק המחירים שם יקרים מדי והביצוע נשמע רע. יחד עם זאת כשהייתי שם היו מנות רבות מוצלחות ובסך הכל התרשמתי מהאוכל לטובה
 

מיתר44

New member
ביקורת טובה להפליא על ארוחה גרועה במיוחד

האם מדובר במסעדת מלון?
איך שאני מקווה שלא תהססי ״לפצות״ את באי פורום זה בביקורת על ארוחה מוצלחת. :)
 

החתולית

New member
על הדיווח

וחבל שזו היתה החוויה שלכם ועוד במחיר כזה.
&nbsp
לדעתי אפשר וצריך להתלונן על מנה שנגמרה בנסיבות שתיארת. אמרתם משהו על שאר המנות? למשל, פסטה שלא בושלה מספיק, מחזירים מיד למטבח ומבקשים שיכינו מנה חדשה.
 

inבאלי

New member
איזה בזבוז של ערב

רע לתפארת ויקר להפליא...חבל על הערב שלכם, הלוגיסטיקה (לארגן בייביסיטר) והכסף, אבל שמחתי ששבת לכתוב כאן.
 

שקדיייה

New member
תודה על ההתייחסות והמשוב


לגבי התקווה שאכתוב גם לגבי חוויות טובות, אז בשמחה, אם כי חייבים לאמר- פשוט ירד לנו לגמרי מכל הבילוי הזה שנקרא ללכת למסעדה.

אולי זה אנחנו, אולי זה ההיצע , אולי אנחנו לא מועדכנים במקומות הבאמת שווים..... אבל פשוט די הפסקנו להנות מכל העסק הזה.

אנשים עפו על טאיזו- הלכנו, היה טעים, השירות היה טוב אבל וואלה.... עוד אסייתית.
סופרלטיבים נקשרו בקלארו- הלכנו, היה טעים (הזמנתי לשם קבוצה של 12 איש והזמנו פחות או יותר את כל התפריט...) , השירות היה טוב אבל וואלה.... עוד ארוחה שאין בה שום דבר מיוחד או מרגש.....

והרשימה של המקומות שלא ריגשו אותי עוד ארוכה...
בגדול, אם לנסות לתמצת, אני מרגישה שהדגש פה נמצא במקום הלא נכון... שופכים מיליונים על עיצוב עוצר נשימה (והוא אכן, הרבה פעמים הדבר המרגש ביותר בכל החוויה הזו..) וכל הקטע של האוכל, גם אם מתחיל גבוה מתדרדר מאוד מהר.
חומרי הגלם בינוניים (ושוב, בהרבה מקומות מדובר בסוג של פיחות מזדחל... ולדעתי מהרגע שבו המקום נפתח בקול תרועה רמה והביקורות המהללות נכתבו, ועד שאני מגיעה לשם, בחורה לא טרנדית שכמוני- כבר מדובר בחומרי גלם אחרים לגמרי ממה שהיו בהתחלה...).
אני יוצאת למקומות שנחשבים לטובים ומרגישה שאני ניצבת באיזה סוג של מתיחה.... ושהבדיחה היא על חשבוני....

אז על ארוחות כאלו שהכל בסדר בהן, השירות סביר- ומשהו בהרגשה שלי זועק "מה?!?! על זה כולם עפים?!?
" אני לא אכתוב. כי התחושות האלו הן סובייקטיביות ולא רלוונטיות לביקורת. מצד שני... זה גם כל כך סתמי שביום שאחרי אני כבר לא ממש זוכרת מה אכלתי ובטח לא מה זה שלידי אכל....

אז קצת ירדנו מלצאת למסעדות כבילוי, ונשארנו בעיקר עם ארוחות עסקיות במהלך יום עבודה....
בערב, יוצאים בעיקר לשתות. והבילוי הטוב באמת .... הולכים לחברים או מזמינים אלינו ואז זה כולל גם ארוחה טובה , גם אלכוהול טוב וגם האוירה הכי איזי גואינג שיש. אבל זה כבר לפורום אחר
 

Meirav Flum

New member
כלכך מרגישה אותו דבר

אני כל הזמן משוטטת בפורום, קוראת ביקורות ומחפשת המלצות אבל כשכבר יוצאים אז אין חשק לכתוב כי אני מרגישה שאני כותבת רק דברים שליליים. כמעט והפסקנו להזמין משלוחים חוץ מפיצה מזדמנת מפיליפ שגם לא מגיעה עקבית, כבר הרבה זמן שלא הזמנו מקום למסעדה "רצינית" לארוחה ואם כבר יוצאים זה לקינוח או למסקל שכבר נכתב עליה מספיק בפורום. אפילו הארועים המשפחתיים עברו הביתה כשבעבר היו נחגגים במסעדה. בן הזוג אוכל במהלך השבוע עם ה"תן ביס" ומתלונן תמיד על האוכל והבטן אחרי הארוחות הללו אז בסופש אני משתדלת לפנק עם תפריט ביתי מושקע ומתרכזת בתחביב הקונדיטורי שלי.
 

salo22

New member
את מתייחסת לתל אביב

או לפחות מזכירה מקומות תל אביביים. היום קשה יותר ממש להתרגש במסעדות, כי משהו ב"פרופיל הסועד הממוצע" גם השתנה והתפתח, אבל עדיין הבילוי במסעדה הוא משהו לגיטימי ונעים באופן כללי, שכולנו פה בטח אוהבים ומעריכים, לפחות כאופציית בילוי, בתקווה גם אוכל טוב וסולידי.
אז משתדלים ללכת למקומות יציבים עם ערך מוסף כלשהו, נניח אוכל או סיגנון שפחות נגיש בבית, מי יותר ומי פחות, מקום שיעשה פיצות ופסטות בעצמו ויתלכלך בקמח, מקומות פשוטים של ברביקיו ובשרים מעושנים ומזונות עתירי שומנים, "מוסדות" של בישול צרפתי קלאסי, או משהו ששואף לזה, שאין לנו תמיד זמן לבשל שעות ובעיקר להטביע האוכל בפינוק חד פעמי של שמנת וחמאה טובה, עילויים של בישול מודרני, לצערינו אנחנו חלשים מאוד בתחום, אבל יש, טיפטופים ספורים..
להמשיך ? מזרחי מצויין, אפילו כאוכל רחוב, בשבילנו זה מובן מאליו ומתייחסים לזה די בביטול, לדעתי אשרינו שזכינו לרמה ולזמינות, אם את מגיעה בבית לרמות האלו, אשרייך, פיוז'ן אסיאתי ברמה גבוהה, בספק גדול אם למישהו פה יש זמן ויכולת להגיע בבית לרמות טאיזו או להוציא מנות ברמת טופולופומפו (לא אצליח בחיים להוציא מנות ברמה כזו).
וכן, העיסקית היא הקינג, אני חושב שברמת עיסקיות טובות וזמינות, אנחנו בין הטובים שיש, במיוחד בתל אביב. ערב בעייתי עם המצב הכלכלי, ללא ספק.
הקיצר, אפשר להנות המון במקומות ללא רמות ריגוש מקסימליות או חדשנות, כזו תהיה מאוד מאוד נדירה וקשה להשגה היום, אולי צריך גם להרחיב קצת החיפושים והנסיעות מחוץ לתל אביב. תחום הבישול פופולארי ורווי אנשים שחושבים שמספיק לנסות להשתתף במאסטר שף כדי להיות באמת שף, או להחליף תכתובות בנושא באינטרנט ובפייסבוק, וכן, זה מוריד את הרמה הכללית לצערינו.. אבל תמיד יהיו כוכבים מנצנצים ואנשים שבאמת משקיעים וראויים, לא צריך לבטל אותם, כדאי להזכיר אותם, גם בלי ריגוש "חדשני" אמיתי..
 

erezavn

New member
מסכים עם salo...

לא צריך להתייאש מהמצב... יש עדיין מספיק מקומות טובים וראויים, שנותנים VFM טוב. לא חייבים לחפש את המקומות היקרים ולהוציא מינימום של 500 ש"ח לזוג כדי להשיג חוויות קולינריות. דווקא המקומות המאד יקרים ונחשבים הם לעתים שמרניים ואפילו משעממים.
המלצה שלי - צאו בערב למקומות הקלילים והכיפיים שלצד אלכוהול מגישים גם אוכל טוב יחסית, בתמחור סביר. למשל - סנטה קתרינה, קפה אירופה, דוק, לה אוטרה, ברטי, החלוצים, דלידה, שמונה וכו'. במסעדות היקרות מאד - מהן רמת הציפיות גבוהה מראש, לכו לעסקיות צהריים. בהרבה מקרים זה הרבה פחות כואב בכיס... טופולופומפו שהוזכרה היא דוגמא מצוינת.
עוד משהו. אם התקציב מוגבל, חפשו דווקא את ערבי הספיישל שיש במסעדות מדי פעם. למשל מה שהיה ב-round tables. למשל הארוחה השנתית של חגיגות צ'ימיצ'נגה בטופולופומפו. למשל ארוחות של שיתופי פעולה בין שפים בהן מארח שף אחד, שף ממסעדה אחרת. בשנה שעברה הייתי באחת כזו בבינדלה שאירחה את יוסי שטרית ממשייה וקיטשן מרקט והיה פנטסטי. נכון שאלה ארוחות יקרות בדרך כלל, אבל לרוב הן גם הרבה יותר מעניינות, מרגשות ומאתגרות מההיצע באותן מסעדות בערב רגיל.
בקיצור - אל ייאוש.
 

erezavn

New member
הייתי שם די בהתחלה... ושכחתי את עניין הקוקטיילים...

 

שקדיייה

New member
בוא רק נשים דברים בפרופורציה...


ייאוש? לא.
בוא, אנחנו חיים במציאות שמקיפה אותנו בייאוש מדברים אמיתיים וחשובים באמת,
אם זללנו ושבענו באיזו מסעדה ? וכמה רכות היו צלעות הטלה?.... לא. זה שייך לטרמינולוגיה שונה לחלוטין- נחמד או פחות נחמד.

אגב, חלק מהמקומות שהזכרת כאן לוקים גם הם במחירים שאין בניהם לבין מה שמוגש תמורתם שום קשר. איזכורים לזה יש ממש בעמוד הזה.....
לגבי ערבי הגאלה לזכר צ'ימיצ'נגה זצ"ל- זה משהו שאני באמת אוהבת. צ'ימיצ'נגה היתה פרק מקסים בחיי, ואני ממש מתגעגעת אליה
(או לבחורה הצעירה שאני הייתי אז
)
 
ברוכה החוזרת - דווקא היום אין אייקון שקדייה

הייתי בטוחה שאמצא, איזו אכזבה
מאז דעיכתו הסופית של הפורום ההוא את והחבורה חסרות

תודה על הביקורת על נורמן - ביקורת עליהם היתה חסרה כאן וטוב לדעת (ולהימנע).
 
למעלה