סופ"ש
לפני זה ביקור ברביעי בחבשוש, נגמר לי הגראם מאסלה אז זו הייתה סיבה מספיק טובה כדי לארגן יום עבודה בעיר. יש מאסטיקה למי שמחפש, בטח יש רבים שמחשבתם הוטרדה בעניין בזמן האחרון "
אחד הדברים היקרים ביותר בחנות, 1200 ש"ח לקילו, לקחתי כמות קטנה, בשביל לשלב בקרוב בגלידה וכמה קינוחים חלביים תורכיים. הרוזטה שהם מוכרים שם מצויינת, מתוקה וסמיכה מאוד, טעם עצום של שקדים, 30 ש"ח לבקבוק, ניצלנו טוב טוב בסופ"ש לשתייה "סתם ככה" עם חלב קר, אין ערק בבית..
מישהו\י משתמשים במאחלב ? הגרעין הפנימי של גלעין הדובדבן, או משהו כזה, יש לזה ריח שקדי עדין מורכב ומאוד מעניין, רוצה לשלב בגלידה עם המאסטיקה, בשימוש באפייה למיטב ידיעתי במטבחים הספרדי\ערבי\תורכי\צפון אפריקאי.. 320 ש"ח לקילו, גם זה לא הולך ברגל, אבל לוקחים כמובן כמות קטנה מאוד, שאמורה ללכת רחוק. חוץ מזה חידוש מלאי המשמשים האוזבקיים והיו גם סוף סוף זרעי חרדל שחורים, שישולבו בקרוב בעוד קצת בישול הודי.
בחמישי היינו במין יום של חופש, אז ניצלנו להמבורגר לא רע בבורגר סאלון, גם שם, קצת יקר להמבורגר וצ'יפס אבל לפחות היה טעים והמקום תמיד נעים לישיבה.
בשישי קבוע על הבוקר, איסוף מאפים ולחם מלואיז, אחרי זה סיבוב קניות בשריות וירקות מהואדי, שהפכו לציר בקר ורוטב עגבניות "הודי". מהנקודה הזו, כרגיל לא צריך הרבה כדי לבשל, גולש אוסטרו הודי על אש קטנה קטנה עם בשר שריר והרבה בצל מושחם ופטריות קצוצות שטוגנו היטב ב"קירמול" המחבת שבו "נסגר" לכאורה הבשר, לא מרבה להכין גולש, מסוג התבשילים שמטרידים מאוד את המנוחה, עד שהקולגן בבשר מואיל בטובו להתפרק וגם אז, צריך לעצור הבישול בנקודה שהכל "נימוך"..
אבל יצא בהחלט טוב על כוסמת מבושלת בקצת ציר ומים, לא היו תלונות.. היה אנטריקוט מיושן מאוד מאוד שיצא מצויין בפרוסות דקות במחבת פסים מולהט עם מעט מרינדה אסיאתית, מי שרצה הכניס ללחמניה עם חמוצים זריזים בחומץ אורז ומירין וקצת כבד קצוץ שאימא שלי הכינה, בסטייל ויאטנמי רומני
בשבת קציצות ופירה, אוכל של ילדות עם "מעט טוויסטים", לדוגמא לא שמנו חלב וחמאה בפירה אז, גם לא העמסנו מחית עשבי תיבול ושבבי בצל מטוגן לתוך קציצות, הכל היה מעט יותר "דהוי" והרבה פחות דקדנטי אז בילדות, אבל שרדנו..
חצילים מטוגנים בתנור עם הרבה תבלינים, נכנסו שוב לתנור מסודרים "כמו פיצה" רק בלי בצק, על זה כמות נדיבה מרוטב העגבניות המצומצם, מעט שום מגורר והמון פקורינו מגורד ב"זיל הזול" מחנות הגבינות בכרמל, יופי של פקורינו באיזור 12 ש"ח ל 100 גרם.. הרבה אורגנו מיובש מלמעלה ונתן תחושה פיצתית ממאוד, רק בלי בצק.. אבל עם לחם מלא של לואיז בצד, חצי חטא..
סופ"ש מאוד בשרי הפעם, קורה..