סופ"ש של אוכל ביתי מעולה
שישי בערב אצל שמואל יצחקי, הלא הוא צ'וצ'י (מהמסעדה האהובה עלי בירושלים), שצירף אותנו לארוחה המשפחתית שלו - ארוחת שבת מפוארת, מהסוג שגורם לי להצטער שנולדתי למשפחה אשכנזית ברובה - משהו כמו 20 סוגי סלטים ביתיים (הצטיינו במיוחד סלט הבצל הירוק המושלם, שמוגש גם במסעדה, כרובית בטחינה, סלט סביח ומטבוחה אטומית), חלות טריות, קציצות דגים חריפות, סלמון אפוי עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי, סינייה בקר, עוף בזעפרן ושום, בורקסים מבצק פריך ומבצק פילו במילוי בשר, אורז עם אטריות ואפונה ירוקה. אחר כך עוד היה מקום, לא ברור איך, לעוגת שוקולד, עוגת מייפל ועוגת סולת. תענוג של ארוחה.
שבת בצהריים אנחנו אירחנו את המשפחה של אשתי - מרק קובה חמו על בסיס ציר עוף אמיתי עם הקובות הנפלאות של יפית מג'מילה בקסטל חוסל עד תום לפני שתי תבניות של כרעיים וירקות שורש צלויים ברוטב "ירוק" (כל העשבים שבעולם טחונים יחד עם שמן זית, לימון ופלפל חריף) וסלט חסה וקייל סיבירי ברוטב שום. לקינוח - עוגת תפוחים ועוגיות תמרים של האחות הקטנה.
בשבת בערב הוספנו אטריות ביצים דקיקות למה שנותר ממרק החמו ונוצרה מעין וריאציה כורדית על Paste e ceci של איטלקים, ולהשלמת האווירה הוספנו פלפלים ממולאים בלחם ומוצרלה.