טוטו -יקר, טעים, נחזור.

Omnivore

New member
טוטו -יקר, טעים, נחזור.

את יום ההולדת חגגתי השנה במסעדת טוטו בתל אביב. לא פעם ראשונה שלנו במקום הזה, אך די הרבה זמן לא ביקרנו, נדמה שפעם אחרונה הייתה מספר שבועות לאחר חזרתו של ירון שליו. סה"כ הארוחה הייתה טובה מאוד, אך יקרה יותר מהרגיל, בכל זאת אירוע מיוחד.

ראשונות : התחלנו עם שתי כוסות שמפניה פייר ז'ימונה (59 ש"ח לכוס), איתן הוזמנה מנה של דג נא. באותו ערב הייתה זו טונה מאיכות טובה מאוד, היא הגיעה עם רוטב תפוזים סיניים ופרוסות של מלפפון, בצל ופלפל חריף. מנה טעימה ומרעננת שהשתלבה היטב עם השמפניה.

ראשונה נוספת הייתה הניוקי ערמונים, המנה המזוהה בדרך כלל עם השף והמסעדה, על אף שהיינו כבר מספר פעמים בטוטו, טעמנו את המנה הזו לראשונה. היא הייתה טעימה, חורפית מאוד, עם ניחוחות טובים של כמהין ופרוסות פרמזן איכותי. עם זאת, לא שהתאכזבנו, אבל ציפינו להרבה יותר ממנת הדגל של המקום. בשלב הזה הוזמן גם בקבוק של לווינסון גראז' דה פאפא, יין טוב מאוד, אך לטעמינו מחירו מוגזם (250 ש"ח).

עיקריות: פילה בקר MR עם גרטן תפו"א ומח עצם, הפילה מאיכות מעולה, עם טעמי בשר עזים, מה שדי מפתיע בפילה. הגרטן היה מצוין, הוא היה עבה עם טקסטורות מושלמות, בפנים הוא היה נמוח אל כזה שניתן להפריד בו את פרוסות תפוחי האדמה והיה קרום נהדר מבחוץ עם טעמי חריכה טובים. (190 ש"ח)

מאפה בצק עלים עם שקדי עגל ואפונה. המאפה היה מלבני בצבע מעורר תיאבון, הוא נחצה בצורת כריך ובתוכו היה שקדי עגל, ארטישוקים והאפונה. השקדים היו שמנוניים מאוד, יותר מבדרך כלל, אבל זה לא גרע מטעמם. מנה מצוינת. פה רצוי להוסיף שיש במטוטו מוטיב חוזר של רוטב ציר-יין-תבלינים שמולב במנות בצורות שונות, בדומה לציר של מול ים. הוא נמצא המנה הזו, הוא היה משולב גם בפילה והוא דומיננטי מאוד גם במנה של טורטליני זנב שור שטעמנו בפעמים קודמות. הרוטב הזה סופר טעים, אך מעט נותן הרגשה שכבר טעמת את המנה בעבר. (140 ש"ח)

קינוח: קנולי גינדויה. קינוח מצוין, אולי המנה הצטיינת של הערב. קנולי פריך ממולא ממולא בקרם ג'נדויה על גנש שוקולד ואגוזי לוז. (סביב 50 ש"ח) בנוסף קיבלנו גלידה על חשבון הבית, גלידה שמנה וטעימה מאוד.

ארוחה נהדרת שרק הלכה והשתפרה עם הגעת המנות, שירות קשוב לפי כל כללי הטקס, אווירה נהדרת. בהחלט נחזור לעוד לחגוג עוד אירוע משמח. 920 ש"ח לפני שירות.
 

gastro101

New member
אכן יקר, אכלנו שם לפני כחדש בשבוע הצרפתי

קבלנו , בתשלום, לחם של אדון שיפון-פרוסות עבות לא סימטריות עם קרום קשה ולא אכיל
בעלי לקח אנטרקוט שעלה ה מ ו ן -ולא הצדיק את המחיר בכלל

המסעדה , ביום רביעי בערב, היתה מפוצצת ,בקושי פילסתי דרכי לשרותים ותהיתי
מה גורם לכל האנשים להגיע לאכול שם במחירים הגבוהים . השף הסתובב במעיל טוויד (ולא בגדי שף ) בין השולחנות ובעיקר האיר פנים לרון חולדאי שאף זכה לעבור למקום רחוק יותר מדלת הכניסה
התנחמתי בחניה הקרובה של שגרירות כלשהיא - מתפנה בשמונה ..ממש בחזית המסעדה
 

Omnivore

New member
רצינו ללכת בשבוע הצרפתי, אבל דחינו, נראה כהחלטה נכונה.

באשר לאנרקוט - למדתי כבר מזמן שסטייקים אוכלים במסעדות סטייקים, הספיישלים במסעדות, כמה שיהיו טובים, לא מצדיקים את המחירים הגבוהים, כך היה גם בפרונטו, ובעבר גם בטוטו.
 
אבל סטייק הפילה שהזמנת, למרות התזה, היה מוצלח מאד לדבריך.

ואני למדתי מזמן שיש כלל ויש יוצא מן הכלל, תמיד.
 

erezavn

New member
בעיניי טוטו תמיד הייתה קצת overrated ו-overpriced

אמנם לא הייתי בגלגול הנוכחי מאז "הקאמבק" של ירון שלו, אבל בפעמים שכן הייתי לפני 3-4 שנים וגם לפני כן, תמיד יצאתי בהרגשה שהתמחור גבוה מדי ביחס למה שמקבלים.
מנות הסטייקים של טוטו אכן היו הכי מאכזבות, באופן יחסי. אם אני זוכר נכון, לפני שנים הם התגאו בכך שהבשר מיושן על-ידיהם במסעדה עצמה. לא יודע מה מקור הבשר שלהם עכשיו. (אולי מיט-מרקט?). בכל אופן - סטייקים לא הייתי מזמין שם...
 

Omnivore

New member
הגלגול המוכחי לא שונה בכלום מהגלגול הקודם.

כך שאתה יכול להסתמך על נסיון העבר שלך בשיפוט המצב הנוכחי.
לא מסכים לגבי אוברייטד, לדעתי האוכל שם מצוין, התמחור אכן בעייתי. באותו ערב
הציעו במסעדה מנת צלעות טלה ב-250 ש"ח וכוסות יין (פינו נואר של ירדן 2002) ב-98 ש"ח לכוס.
 

Nרב

New member
מסעדה יקרה מדי לאנשים שיש להם תקציב

לשבת במקום יקר מדי שיראו שהם יושבים במקום יקר מדי ויישמעו את חוויותיהם האינסופיות....
 
כשאת המסעדה האיטלקית הכי טובה בישראל

אנשים ישלמו.
טוטו יקרה. אולי יקרה מדי עבור התמורה. אבל באמת שאין להם תחרות בפלח שוק הזה.
טוטו היא לא דוד ויוסף, שהיא מסעדת פוזה נטו.
&nbsp
 

Nרב

New member
יש לי חברה שיושבת שם קבוע (מטעמי עבודה ואורחים שצריך

לקחת מטעמי שופוני) וקשה לה מאד מתועפות החמאה והשמנת. בביקורי האחרון ברומא ראיתי אוכל איטלקי שונה במרכיביו (פשוט ו"ישיר" יותר, אני מודה), אבל ממילא אוכל איטלקי הוא לא הקאפ-אוף-טי שלי באופן כללי...
 

החתולית

New member
על הדיווח

ומזל טוב ליום ההולדת.
&nbsp
אכלתי בטוטו רק בגלגול הראשון שלה, ואני מסכימה עם ארז.
 

Ornitr

New member
שמחה שנהניתם


היינו לפני כחודשיים בעסקית צהריים ונהנינו גם כן,
אם כי אני חייבת להגיד שתמחור של 920 ש"ח לפני שירות זה פשוט ה-מ-ו-ן.
במחיר הזה הייתי מעדיפה ללכת לכתית בזוג וליהנות מכל מה שיש למאיר אדוני להציע.
 

Omnivore

New member
את צודקת, זה הרבה.

אבל אני לא בטוח שאצל אדוני היינו יוצאים באותו סכום עם שתי כוסות שמפניה ויין ב-250 שקל.
 

Ornitr

New member
כשאנחנו היינו בכתית

שתינו שני קוקטיילים ועם 2 ארוחות טעימות זכור לי שיצאנו עם חשבון של 1200 אחרי טיפ. מה שאומר בערך 1000 לפני טיפ...
אבל כן, זה כנראה היה בלי יין
 
למעלה