הביקורת המלאה על הבראנץ' של משייה

Ornitr

New member
הביקורת המלאה על הבראנץ' של משייה


דיסקליימר: חוות הדעת היא סובייקטיבית בלבד וזו דעתי. בבקשה לא לרצוח אותי


למשייה הגעתי בבוקר יום חול באמצע השבוע, לחגוג את יום הולדתו של חבר (פלג, שכבר הופיע במספר פוסטים בבלוג). ייתכן ואחרים יהנו מבופה ארוחת הבוקר של משייה, כיוון שיש להם אכן מגוון לבחור ממנו, אבל באופן אישי, מצאתי את עצמי נדרשת לשלם 85 ש"ח על ביצי עין, מיץ תפוזים לא סחוט טרי, הרבה סלמון על לחם דגנים ועוגה בחושה כמו שאני מכינה בבית. האם זה מספיק בשביל Value for Money? חוששתני שלא.

נתחיל בדבר הראשון שהטריד את שלוותי, והוא מיץ התפוזים ה"סחוט". בכל מקום שאני מזמינה מיץ תפוזים לארוחת הבוקר, אני טורחת לברר האם הוא נסחט במקום. שאלתי את המלצר ונמסר לי שכן (אפילו נאמרה המילה: "כמובן"). מיץ התפוזים הגיע ולא היה סחוט "טרי", בוודאי שלא מאותו הרגע. אינני יודעת לומר האם הוא נסחט בבוקרו של אותו היום או האם מדובר בגלונים של פריגת סחוט טרי, אך זו הייתה הנקודה השחורה הראשונה של משייה אצלי בפנקס.

מבחינת מנות הביצים, ייתכן מאוד ומנות של אגז בנדיקט או שקשוקה היו מוצלחות יותר, אבל מניסיון העבר שלי (בלו-סקיי), אובר חזירות בבוקר היא מיותרת, על כן בחרתי בשתי ביצי עין, שהגיעו באופן רגיל ודי משמים על צלחתי (מצד שני, כמה כבר אפשר לחדש בכל הנוגע לביצת עין?) פלג הזמין חביתה עם פטריות ועגבניות שרי, ואמנם לא התקמצנו על התוספות, אבל עדיין מדובר סך הכל בחביתה. גם עידן יודע להכין פריטטה מעולה עם פטריות, גבינה צהובה ובצל. עדיין לא ראיתי אותו מנסה להתחרות ביוסי שטרית.

הבופה עצמו כולל מספר אזורים. אזור הסלטים כלל באופן מובהק סלטים שאני לא נוגעת בהם – דְפֵקַה שלי, מודה, ואולי אחרים ימצאו אותם מושכים יותר. הרבה חצילים, קישואים, פלפלים קלויים, כרובית בטחינה ועוד. Not my cup of tea. היה שם סלט ירקות אחד שהיה נראה עייף ודל, וזיתים מסוגים שונים (הזיתים של "טוטו" היו הרבה יותר טובים במראה ובטעם).

גזרת המאפים כללה פוקצ'ות טריות, לחמי שאור עם גרעינים, באגטים קשים, קוראסונים ועוגת שיש. בואו נשים דברים על השולחן - הפוקצ'ה הייתה רכה, קרנצ'ית וטעימה. לחמי השאור היו מצוינים (במיוחד עם סלמון מעושן מעולה וגבינת שמנת), הבאגטים היו קשים, את הקוראסונים לא טעמתי (מטעמי קלוריות) ועוגת השיש הייתה זהה למתכון שאני מכינה בבית, למאפינס בננות עם שוקולד צ'יפס (לכל המעוניין, הנה המתכון). לא נצפתה חלה בנמצא, וחבל. בכל מקרה, לא על זה יקום ויפול דבר.

מבחינת גבינות, דגים וממרחים - אני חייבת להגיד, באמת, שציפיתי ליותר. היו שני סוגים של גבינה צהובה (רגילה וגבינת עיזים), שאף אחת מהן לא הייתה מיוחדת במינה. גבינת הקממבר הייתה נחמדה אך לא יוצאת דופן. אני דווקא חייבת לשים את הדגש על הסלמון המעושן שהיה באיכות מצוינת, ומכיוון שיכולתי לאכול אותו ללא הגבלה, זה בדיוק מה שעשיתי. המון סלמון על גבי המון גבינת שמנת, מונחים על לחם שאור טרי. מה עוד צריך בחיים?

עמדת הפירות היא האחרונה שהצליחה לאכזב אותי ודי סגרה את הפינה. הוגשו שם אפרסמונים, תפוחים ירוקים ובננות ירוקות שלא הבשילו. ברצינות, גם בעבודה שלי מגישים פירות בדיוק כאלה, מהסופרסל דיל. איפה הפירות הטריים? איפה התותים? (אנחנו בחורף). בקצרה, אכזבה גדולה.

לסיום הזמנתי שוקו חם שדווקא פיצה במעט על הארוחה, כי הוא היה חם, מתוק וטוב (ולא שוקולית, כפי שחששתי).

דווקא העיצוב של משייה מילא אותי בנחת - על הקיר הראשי שמול הכניסה למסעדה, תלוי ציור פלסטרים על גבי מתכת זהובה. זיהיתי את הפלסטרים מרחוק כשייכים לאמן הגרפיטי הישראלי Dede, וזה שימח אותי במקצת. מגניב שמסעדה עילית כמו משייה קונה אמנות רחוב קונטמפוררית והופכת גרפיטי לרמברנט. עוד יש תקווה.

האם אני ממליצה על משייה כבראנץ'? כנראה שלא, אבל חווית אוכל כמו כל דבר, היא כל כך סובייקטיבית, כך שאולי כדאי לכם לדגום אותה בעצמכם.

אפשר לקרוא את הביקורת המלאה אצלנו בבלוג




 

salo22

New member
אין צורך בדיסקליימר
לשמחתינו זו עדיין דמוקרטיה

באופן מסויים ובתקווה לא לזמן קצוב. אין קונצנזוס על כלום ונפלא שכך

**ביקורת סבבה ועניינית מאוד, חבל שאין קצת יותר תמונות של האוכל מסביב, היה נותן יותר פרספקטיבה על המוגש, אבל כמובן הרבה פחות נוח לצלם מה שמעבר למונח על השולחן עצמו, מובן לגמרי..
עצם זה שאת לא נוגעת בגזרות הסלטים (מה השתבש??) לדעתי כבר קצת "מטה" את הביקורת שלך, כי בנוגע לבראנץ', חטיבת הסלטים משמעותית לדעתי מאוד ומוסיפה הרבה, אם מוציאים אותה מהמשוואה ואולי גם עוד כמה אייטמים מהבופה שלא מדברים לסועד, הקונספט מתחיל להיות קצת בעייתי
אבל בהחלט חוסר ההנאה מרמת האוכל, כמות ה"גורמים המרכזיים" והתמורה לכסף, בהירים ומורגשים מנקודת המבט שלך בביקורת.
 

החתולית

New member
אני עם סאלו

יכול מאד להיות שאילו היית יודעת בדיוק מה מגישים בבראנץ' של משייה, הייתם בוחרים מקום אחר, בו היית נהנית יותר.
 

Ornitr

New member
קודם כל, תודה


בקריאה ראשונה עידן אמר לי שהביקורת שלי קצת מתנשאת, אז סייגתי אותה כדי שיובן שהדברים שלא היו טעימים לי, אולי יהיו טעימים לאחרים.
אבל כן... בעייתי לצלם את כל האוכל, גם כי תמיד מרגיש לי מפדח לשלוף אייפון ולהתחיל לצלם הכל (גם מבחינת האנשים בשאר השולחנות וגם מבחינת מה יחשבו המלצרים).

אני אוהבת סלטים - פשוט סוגים אחרים, אני לא נוגעת בתרד / קישואים / חצילים / פלפלים כבושים פשוט כי זה פחות הסגנון שלי. בבראנץ' של האחים יש הרבה יותר סלטים לטעמי אז לא מורגשת לי הבעייתיות.
 

MrHaim

New member
יצא לך בסדר גמור בייב

כל הערה שנתתי מתיחסת אך ורק וטיוטא ראשונה שאף אחד כאן לא קרא חוץ ממני.
 

pix37

New member
תודה על ביקורת עניינית -(אף אחד כאן לא הורג אף אחד)

אני ככל הנראה הייתי נהנה שם קצת יותר (למרות שאני לא מחובבי קונספט המזנונים).
אבל בשביל ביצה עין סלט וסלמון בהחלט אפשר להסתפק בארוחת בית קפה רגילה שעולה מעט פחות (50-60 ש"ח)
 

dfl

New member
נקרא כמעט כמו פרסומת למשייה

אם זו ביקורת מסוייגת, שלא לומר שלילית - כנראה שצריך לרוץ למקום. ויתרת על מנות הביצים המעניינות, דילגת על הסלטים, הידרת את הקרואסונים ועדיין הייתה לך ארוחה מלאה, עתירת סלמון מעושן מעולה. אם צובעים את כל הכתמים הלבנים בביקורת, מקבלים בראנץ' ששווה לגמרי את המחיר.
 

Ornitr

New member
מצחיק שאת/ה אומרים את זה


הרגשתי שנכנסתי בהם. ניסיתי לעדן את עצמי


נכון, לא ניסיתי את הביצים ולא טעמתי מהסלטים,
הקוראסונים נראו בסדר אבל לא מרהיב (היו מאפים הרבה יותר טעימים ומוצלחים בבראנץ של מלון רויאל ביץ', למשל), וכן, טחנתי סלמון כאילו אין מחר.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו (בהתחשב בשאר הגורמים והפירות הירוקים והמיץ הלא סחוט) איפה הוא מעדיף להשקיע את כספו. אני כרגיל מביאה את נקודת המבט שלי לעניין.
 
אני עומדת בין salo22 ו dfl : ביקורת מצויינת


ביקורת עניינית, מקיפה, בוגרת. היה תענוג לקרוא.
בתפריט אה לה קארט או טעימות הסועד יכול לדווח רק על מה שהונח לפניו, אבל במזנון חופשי חשוב גם מהו ההיצע.
אם בביקורת המקוצרת עבר הרושם של היצע דליל עד שערורייתי מבחינת מגוון, כמות ואיכות. בגרסה המלאה נפרשת תמונה אחרת לגמרי.
אין שם משהו שגורם לי לרייר אבל מי שמתעניין יכול להחליט אם המבחר שווה את המאמץ.
 

Ornitr

New member
תודה על התגובה


שימחתם אותי מאוד! (כל מי שהגיב)
תמיד כיף לקבל פידבק.
 

Ornitr

New member
אגב, קיבלתי עכשיו טלפון מאסף ליס

אחד מבעלי המסעדה, שהזמין אותי לארוחת צהריים (עסקית) על חשבונם באחד מימות השבוע.
(סמיילי שמן)

השאלה מאיפה לגרד זמן פנוי לדבר הזה עכשיו...
 

מיתר44

New member
סעדתי פעמיים עסקית תוך שבוע. ממליץ שתמצאי זמן

ולא רק בגלל העלות ( אפשר לצאת +- עם עלות הבראנץ) אלא בעיקר בגלל מגוון המנות שרובן משדרות
את כשרונו של השף.
העסקית כוללת בנוסף לראשונה ועיקרית במחיר העיקרית גם מספר פינוקים שבאמת לא מאפשרים לסועד
לצאת אלא שבע. מה שכן, יש לקחת בחשבון שאין זו ארוחה חפוזה כלל ועיקר.
 

Ornitr

New member
צריך לקחת חצי יום חופש בשביל הסיפור הזה...

כמה זמן ייקח להגיע לעסקית חפוזה?
 

passioneta

New member
אני באמת לא חושבת שיש סיבה לתת לך את זה

נשמע שהבעיה היתה במה שאת אוהבת ומה שהזמנת, ולא בהצע שלהם.
 
נכון.

מצד שני, אולי הוא רוצה לבקש שבביקורת הבאה יכתבו אמנות עכשווית ולא קונטמפוררית. אני יודעת שאם אני הייתי השף, זה מה שהייתי רוצה.
 
בוודאי שכן - לא הייתה שם חלה [ביום חול], התפוחים והאפרסמונים

אינם פירות טריים, היו שם קוראסונים ולא קרואסונים....נראה לך תקין?


ואם נהיה רציניים - אולי נוטים לפצות רק בלוגרים ולא סועדים מן המנין? הפורום מלא טענות הרבה יותר קשות ואף אחד לא חושב לפצות...ראי סיפור הבסטה לא מזמן.

אני רק מקווה שלא תהיה ביקורת מהללת על ארוחת הפיצוי. זה כבר ממש יהיה לא לעניין, כי זו כמובן מטרת המסעדה, בל נהיה תמימים.
 

החתולית

New member
מי שקורא בפורום, מציע לפעמים פיצוי

מי שלא קוראים פורומים וביקורות, לא מציעים דבר.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה