״מסה״ בערב - התגלמות הסטריאוטיפ של אוכל תל אביבי

  • פותח הנושא dfl
  • פורסם בתאריך

dfl

New member
״מסה״ בערב - התגלמות הסטריאוטיפ של אוכל תל אביבי

סיכום ארוחת ערב ב״מסה״, רח׳ הארבעה 19 ת״א

שורה תחתונה - מנות קטנות, יקרות ומצועצעות. רשימות רכיבים ארוכות שלא התחברו לשום אמירה או שילוב מענג. מוזמנים להשלים לבד את המחשבות הנוגות בסוף, זה טקסט שכותב את עצמו, עדיף עם תמונה מהחלל הלבן שמשדר יוקרה, כסף ובידול חברתי.

השמות מועתקים מהתפריט באתר.

מחירים - ראשונות בין 60-78, עיקרית ,156, קינוחים 54-78

סלט אנדיב, "ברולה" אשכולית אדומה, קייל, חמוציות, גבינת ברי וקרם בוטנים
סלט קיץ של עלים ירוקים, חמוציות וקממבר כמהין

שני סלטים חביבים ומיותרים. שום אינטראקציה בין המרכיבים. בשני הסלטים עלי אנדיב חשופים ובטעם טבעי לגמרי, באחד לב חסה שלם לא מרשים שלא ספג רוטב. הקממבר נחמדה, קרם בוטנים לא הורגש. בקיצור, מנות תל אביביות במובן הלא מחמיא של הסטריאוטיפ.

פולנטה של תירס טרי, אספרגוס, קרוקט כמהין וביצה עלומה
מנה טעימה באופן מאד סטנדרטי - רביכת גרעיני תירס עם חמאה ואולי פרמזן או מחזק טעם אחר. הביצה העלומה תקועה שם ואפילו לא אסתטית, קרוקט כמהין ואספרגוס עלומים יותר מהביצה.

ניוקי סרטנים עם גבינת בלו בוואריה, ביסק סרטנים וחלמון שליו
שלולית הרוטב (״ביסק״) בתחתית הצלחת טעימה, כמו שיצא לכל אחד שיבשל שאריות פירות ים בשמנת. גם כאן, שום ערך מוסף לריבוי הרכיבים. הניוקי אנמיים, לא רעים אבל ממש לא מלהיבים.

קלמרי סגול עם קרם לימון ורליש כבד אווז
קלמרי טרי על הפלנצ׳ה הוא מעדן. זה מה שקיבלנו, בכמות די מבדחת. אפשר היה לוותר על קרם הלימון ורליש כבד האווז שלא הפגינו נוכחות בחך.

שקדי עגל עם טורטליני בטטה, קרם ארטישוק ירושלמי וציר בצלי פנינה
שקדי עגל עשויים טוב, כמו בשיפודיה מוצלחת. קרם ארטישוק ושאר הנספחים -חסרי משמעות ונוכחות.

פפרדלה פירות ים, ציר זעפרן וקרם סרטנים
מנה לא טובה במחיר חצוף (156). פסטה בינונית, לא מלוחה דיה (ואני ממעיט בהמלחה). פירות ים במשורה בלי שום רכיב טעים ממש - לא קומץ המולים, לא השרימפ הגלמוד, לא שלושת ראשי הדיונונים. מנה סתמית, אפילו ״קרם הסרטנים״ היה דליל ודל ביחס ל״ביסק״ מאחת הראשונות.

קינוח תותים
לא ברור מה זה היה. מעין סורבה תותים חיוור ודל טעם, עוד קרם או משהו.. בכנות, כולם פשוט ויתרו אחרי חיטוט וטעימה אחת.

סרקוזי
קינוח עם לפחות 6 מרכיבים, חלקם שוקולדים, חלקם מקרונים, כולם סופר סתמיים. נותר בצלחת אחרי שכל סועד לקח רבע כפית.

ברולה סמיפרדו וטופי בננות
קרם ברולה לא מזיק, ברמה ביתית חובבנית. לטעמי לא עדיף על מה שמגישים ב-BBB. השידוך עם הבננות לא הצליח.

מתנה מהשף - קינוח מסקרפונה ופסיפלורה
המנה הטעימה בארוחה. שום דבר מיוחד, פשוט קציפת מסקרפונה עשירה ונעימה שהשתלבה נהדר עם הפסיפלורה.

הוזמן גם קוסקוס פירות ים, אבל משבושש להגיע, ויתרנו.
 

Geralt of Rivia

New member
תמיד נהניתי שם

מקום מצוין לטעמי, ששומר על רמה לאורך שנים.
את רוב המנות שהזמנתם לא טעמתי ויתכן שהן נופלות מהמנות שאני מכיר. מצד שני, הפולנטה ושקדי העגל הן מנות טובות מאד בעיניי, אז על טעם ועל ריח כנראה.
שתזכה לארוחות מהנות יותר.
 

sweetdreams

New member
דעתי על מסה

אנחנו גם כן ביקרנו במסה לארוחת ערב, לפני שבוע וחצי. אנחנו סה״כ נהנינו מאוד מהביקור שלנו.
&nbsp
מבחינת אווירה: בצד החיובי - אהבנו את האווירה והעיצוב, המסעדה ללא ספק רומנטית ונעימה, הצוות היה ידידותי מאוד; אולם בצד הביקורתי - אני חושבת שהשירות היה קצת פחות מוקפד לאור מה שהייתי מצפה ממסעדה בסדר גודל כזה - המתנות ארוכות למלצרים לאורך כל הארוחה, בקשות שלא נענו מיד אלא לאחר תזכורת, תיאור לא מדוייק של יין, וכולי.
&nbsp
מבחינת האוכל: אני מסכימה בנוגע לקוטן המנות. אנחנו הזמנו שתי ראשונות, ולאחר מכן שתי עיקריות. קיבלנו גם לחם ומרק קטנטן לפתיחה. לאחר כל אילו היינו עדיין רעבים, והזמנו ראשונה נוספת לחלוקה, שהגיעה עם פוקאצ׳ה (שלא הזמנו, אבל לאור זה שגם לא הזמנו לחם וקיבלנו, הנחנו שמדובר במחווה מהם. ולאחר מכן הסתבר שהיתה מיועדת לשולחן אחר). אחרי אלה כבר הרגשנו מרוצים ומוכנים לקינוח.
מבחינת המנות עצמן, אהבנו הרבה יותר את הראשונות - כבד ״ולרונה״, שקדי העגל, ו״סשימי״ סלמון תאילנדי (שהיה למעשה סוג של סלט בכלל) היו כולן מנות טובות מאוד, במיוחד הכבד.
העיקריות שלנו - פילה בקר ודג לברק אני חושבת (אני כבר לא בטוחה) - היו גם כן טובות, אבל די סטנדרטיות ולא מרגשות במיוחד.
הקינוח היה קינוח התותים, שאנחנו דווקא מאוד אהבנו, והיווה סגירה מצויינת מבחינתנו.
&nbsp
סה״כ דעתנו היא שהמקום מצויין, אבל בכנות (אם כי אולי זה בגלל המרחק והציפייה) - קשה לי לומר שלא ציפיתי לקצת יותר.
 

erezavn

New member
במסה ישבתי רק בעסקיות צהריים שתמיד היו טובות ומהנות.

מסה היא לחלוטין מסעדה של שופוני. גם העיצוב החיצוני (שממש לא לטעמי) וגם עיצוב המנות שהוא מפונפן.
בכל העסקיות שאני הייתי בהן (לפחות 7-8 פעמים) נהניתי מאוכל טוב, טעים ומוקפד, מעל הממוצע של מסעדות שף כאן. לפחות הרגשתי שיש כאן ניסיון לקצת יותר מקוריות ויצירתיות, בניגוד למקומות כמו יפו תל-אביב, רפאל או טוטו, שמגישים מנות בנאליות באותם סדרי גודל של מחירים.
בערב, ברמת המחירים שלה, אני מעדיף מקומות אחרים...
 

החתולית

New member
גם אני אכלתי בעיקר עסקיות

ולטעמי האוכל היה טוב ומוקפד.
 

RandS

New member
המחירים במסה מתאימים יותר לעיצוב ופחות לטיב המנות עצמן

אחרי ארוחת ערב אחת במסה שהרגישה לנו יקרה מדי, עברנו לאכול שם עסקיות בלבד.
 

salo22

New member
בשנים הראשונות

זה היה מקום מרשים מאוד לצהריים, אכלנו שם כמה וכמה עסקיות פנטסטיות בזמנו. ערב תמיד היה נזק קשה הרבה יותר לכיס והמנות לא עשו רושם ממריא במיוחד, ביחס לצהריים. בסה"כ תמיד נשארת אופציית עסקית טובה עם הבלחות מעטות מידי לכיוון הטוב מאוד, אך משהו התעמעם גם שם לאחר מספר שנים ויש תחושה חזקה של קפיאה על השמרים, התפריט והסגנון לדעתי לא היו אמורים להיתקע על כבד אווז עם שוט וולרונה, אבל יכול להיות שזה מה שקורה כשפני המסעדה עסוקים יותר מידי בלהיות טאלנט טלוויזיוני.
 

אייבורי

New member
מסכים לדעתך

&nbsp
אמנם אכלתי שם "רק" עסקית צהריים
אבל העיצוב מזעזע ומעצבן
האוכל מצליח להיות לא קוהרנטי, רכיבים שלא משתלבים
ובעיקר נשמעים טוב בשורת תאור המנה.
ס"ה אוכל סביר +, בסדר בשביל עיסקית צהריים אבל בטח לא שווה את המאמץ
להגיע לאזור.
 
למעלה