המלצות למתחילים בפריז?

  • פותח הנושא Soak
  • פורסם בתאריך

Soak

New member
המלצות למתחילים בפריז?

ראשית אבהיר שנכנסתי לקישורי הפורום וקראתי את הדיווחים של סבתא רותרות מ-2008 וכמה של כותבים אחרים, ואני מודה שהראש שלי הסתחרר מרוב שמות, מושגים, שפים, קינוחים ומאפים. אין ביקורות מהשנה האחרונה בקישורים כך שאני לא יודע מה רלוונטי עדיין ומה לא, ובכל מקרה נראה לי שהדרישות שלי מעט שונות.

פחות מעניין אותי מסעדות מכוכבות שעפים בהן לגבהים, זו לא מטרת הטיול הנוכחי. זו הפעם הראשונה שלנו בפריז, נהיה שם חמישה ימים ואנחנו מחפשים מקומות יחסית פשוטים וזולים שלא צריך להזמין בהם מקום והם יחסית ידידותיים לצמחונים (אחד מאיתנו צמחוני).

כמובן שאפשר לבחור ״על הדרך״ אבל בשיטה הזו ברומא די נפלנו בכל המקומות ולכן ראיתי לנכון לבקש את המלצותיכם.
בנוסף, אם יש ״מאסטים״ שאסור לפספס בשביל פעם ראשונה (פייר הרמה?) אשמח לשמוע.
 
אני מצ"ב כמה כרטיסי ביקור

אלה מקומות קטנים בד"כ ומאד מאד מהנים
יחסית למחירים בפריס הם אינם יקרים
אבל מכיוון שהם קטנים צריך להזמין מקום מראש
בחלקם יש גם מנות צימחוניות
תהנו





 

salo22

New member
לא יעבוד לצערי

לרוב שאלת הקסם בתכנון נסיעה לערים מאוד מתויירות ופופולאריות, היא בסגנון הבו לי מקומות טובים שלכאורה לא צריך להזמין בהם מקום. התשובה היא שזה כנראה בלתי אפשרי, אף אחד לא יוכל לעזור בעניין הזה, כי זה בערך כמו לשאול על מקום מומלץ בתל אביב לחמישי שישי בערב, בלי שתצטרך להזמין מקום. יש לזה תשובה ברורה ווודאית ? גם אם נזרוק פה שמות, הרי לא מדובר בעיר כזו במסעדות מגה גדולות אלא בתפוסה מוגבלת יחסית, איך נדע אם בערב נתון ימצא מקום מזדמן או לא ?
זה שהמקום "פשוט וזול", גם זול סיפור לא ברור במיוחד בעיר כזו, יהפוך אותו דווקא למאוד מבוקש, הסיכויים שתיכנס בערב למסעדות מומלצות שתסמן כאן בפורום ותצליח למצוא מקום, תלויים מאוד גם בימי השבוע כמובן, ולצערי וצערך הם שואפים למזעריים, יהיה גם חבל לכוון נניח למקום מסויים במיקום מרוחק יחסית ואז להתאכזב כשלא יהיה מקום.
בכל מקרה, יעזור לדעת רובע בו ממוקמים ובעניין פטיסרי, פייר הרמה הוא לא בדיוק מאסט למרות שכמובן זו לא אופציה רעה בכלל לניסיונות, אבל לא צריכה להיות שאיפת על.. יש הרבה שירשורים בנושא בפורום, לדעתי גם מהתקופה האחרונה, אפשר לדלות שפע המלצות שלי ושל אחרים במספר תחומים שקשורים לאוכל ומתוק.
 

Soak

New member
תודה, קצת מבאס

אנחנו לא רוצים להזמין מקום כדי לא להיות מוגבלים. בחו״ל אנחנו הרבה פעמים משנים תוכניות כשרואים משהו מעניין ונמצאים באווירה מסויימת...
&nbsp
מה כן נחשב בעיניך ל״מאסט״?
 

salo22

New member
הזמינו אולי לערב אחד או שניים

ונסו לזרום בימים אחרים, חמישה ימים הם יחסית זמן מספיק לתכנן ולעמוד בתוכניות. כוונו גם לארוחות יותר רציניות בצהריים מוקדם או מאוחר ואז יש סיכוי רב שתוכלו לתפוס מסעדות או "מקומות קטנים" טובים על הדרך, כי בערב, הרבה הרבה הרבה יותר קשה לעשות walk in.. ושואל שוב, באיזה איזור יהיה הבסיס שלכם שם ?
זה עוזר גם מבחינת אופציות ערב קרובות יחסית ואולי פחות מחייבות באיזור המלון\דירה..
ניתן קצת יותר מאוחר את המאסט לטעמי בפטיסרי ועוד כמה דברים קטנים, החלטתכם לחסוך בסיור, אנחש שתכסה לכם היטב את כל תקציב טעימות הפטיסרי לאותם חמישה ימים.
 

salo22

New member
החיים הטובים


קודם כל בתור התחלה, יש שירשור לא רע בנושא מקומות זולים טובים ברובע 2 והסביבה, לשים לב בעיקר לתשובה הארוכה של Parnassien :
http://www.chowhound.com/post/good-cheap-places-eat-paris-2e-892859
מעט ישן אז לגגל מה קיים ומה לא, 95% לדעתי עדיין רלוונטי.
עוד כמה מקומות בהמשך..
 

salo22

New member
מקומות מתוקים

חוזר על עצמי עם La pâtisserie des rêves ברובע 7, אנחנו בעתיד נתמקד כמעט רק במקום הזה כשנהיה שוב בעיר. L'éclair de génie לטעמי גם שווה ביקור, אבל זה כבר תלוי באהבה לאקלרים.
"הסלון" של ז'אק ז'נה ברובע שלוש, אני לא בטוח שהוא מאסט, לפחות לא עבורי, אבל יש כמה אייטמים בהחלט טובים שם, אני לא יודע עם שינויי קונספט שעברו על המקום, הטיבו איתו, בכח מקרה הממתקאות שמשקלם בזהב שם, שווים מאוד הניסיון, אבל חור אדיר וגדול בכיס.
יש עוד המון מקומות, תלוי אפילו בהעדפות קטגוריות המתוקים ומאפים השונות, כדאי מאוד לטעמי, פשוט לנסות יום יום כל מה שיש בחנות של des reves

גם קארל מארלטי בחמש ראוי לבדיקה, אבל גם הוא, לא מדגדג את המקום של קונציטיני בשבע..
המקומות של Gerard Mulot ברחבי העיר טובים למאפים כלליים יותר וגם קינוחים, לא פאר היצירה אבל די נגיש.. זה לא שפייר הרמה לא טוב, בהחלט כדאי לנסותת גם שם, טארט הווניל והאיספאהאן שווים לדעתי המאמץ ויאמרו אחרים שלבטח יש עוד דברים שכדאי לנסות ואם כבר שם, ארוחת טעימות של המקרונים לבטח ראוייה גם כן, זו הזדמנות מצויינת.
לשוקולד Patrick Roger טוב מאוד, אני לא כל כך אוהב את התוצרת של לא מעט אחרים בעיר, אני חושב שהם לא מעניינים מספיק (למעט Pascal Legac, אבל אליו לא תגיעו כנראה). לא ביקרתי במקום של דוקאס, לא אהבתי בפתיחה גם את הקונספט.
l'etoile d'or נפתח כנראה מחדש עם הגברת עם הצמות, לא מאסט לדעתי, אבל מקום חביב שמאגד בתוכו מבחר ממתקים מעניין.
Laurent Dubois ברובע חמש הוא מאסט לגבינות, יקר. Otezia לתוצרת בסקית, אפשר לקנות בשניהם דברים לארוחת ערב מצויינת במלון של מיטב מטעמי הגבינות ונקניק שיש בצרפת.
 

Soak

New member
וואו... תודה!

עדיין לא סגור על מספרי הרובעים... נראה שיש לי הרבה שיעורי בית לעשות.
 

salo22

New member
בהחלט חובה לעשות הרבה שיעורי בית ולהתאמן על שילוב המטרו

גוגל מפות כרגע ידידך הטוב ביותר ובלי שיעורי בית תבזבזו זמן יקר מאוד וחבל.
לומדים רובעים, מסמנים נקודות עניין בתחומים השונים וממפים.
אני חושב שכדאי לך לבדוק אפשרות לאכול גם במקומות הבאים :
Little Briezh רובע 6 - לארוחת קרפים וסיידר.
Pirouette ברובע 1-2 - ממש קרוב למגורים שלכם, אופציית ארוחת ערב מצויינת ולא יקרה מידי, בצהריים יש מצב שתיכנסו גם בלי הזמנה, בערב אין סיכוי.
השאלה היא יותר באיזה איזור נמצאים באותו זמן, ברור שיש מקומות מצויינים שהזכירו לך, נגיד ברבעים 3,10,11,14,17, פחות מרכזיים, השאלה אם בכלל עוברים בסביבה תוך כדי הטיול או האם נוח מספיק להגיע לשם במיוחד, בפעם הראשונה בפריז, זה יכול להיות קצת יותר בעייתי.
 
לא רוצה להתייחס ל"מאסט" אבל...

לא רחוק מהמלון יש את "REGALAD" (זה אמנם ה"סניף" החדש ואני מעדיף את הישן) אבל גם הוא מייצג היטב את הקולינאריה הצרפתית לדעתי בצהריים תמצאו מקום.
כאשר תטיילו ל "סקרה קר" (תמצאו בכרטיסי הביקור שלי 2 מסעדות) שבצהריים יש סיכוי למצוא שם מקום SEB'ON - סיכוי לא גבוהה וSACR'EE FLEUR שכעיקרון לא מקבלים הזמנות לצהריים - זו מסעדה נהדרת שמייצגת את האוכל של פריז המסורתית
ואם תגיעו בסביבבות 12:00 עד 12:30 יש סיכוי טוב למצוא מקום
 

Soak

New member
תודה רבה

אתם משכנעים אותי פשוט להזמין מקום, כי אנחנו לא אוכלים בצהריים בדר״כ בחו״ל
 
לחפש את שרון הינריך שגרה שם ולקבוע איתה סיור.אומנם עוסק

במתוק שיש לפריז להציע אבל בטח יש לה עוד המלצות
(קשר דרך הפייסבוק)
 

Soak

New member
תודה, יצרתי איתה קשר לפני מספר שבועות

אך המחיר לסיור שלה גבוה מדיי עבורנו.
 

Nרב

New member
מאחר ופריז לא מושכת אותי בשנים האחרונות אין לי המלצות

מעודכנות לגבי מסעדוות אבל כן הייתי מבקרת באחד (או יותר) משהווקים, קונה כמה פרודוקטים (לחם, גבינה, עוף צלוי ללא צמחוניים, ויד עוד הרבה אפשרויות משובבות עין וחך), והולכת לעשות פיקניק באחד הפארקים הנפלאים.
לגבי מסעדות תבואו בידיעה שזול זה לא יהיה בכל מקרה.
 

dts

New member
פריז לזכר ימי הדיונים הארוכים על שר הטבעות

בתקווה שבגילי אני זוכר נכון את הניק...
ביסטרו Thoumieux יתן לך מענה מצויין לאוכל פריזאי מעודן , מצויין עם המון אווירה.
תזמינו יום לפני מפריז - להערכתי תסתדרו עם מעט גמישות.
כמבוא מכובד מאוד מאוד לעולם הפטיסרי בפריז בקרו בפייר הרמה בסניף הקרוב לכם.
אם אתם לא רוצים לחרוש את המתוקים PH יתן מענה מעולה.
רוצים להתחיל בביסטרו קלאסי של פעם (ובמקרה התחלתי בו את דרכי "הצרפתית" לפני המון שנים) - שה רנה
אכלתי בו לפני שנתיים אחרי הפסקה של כ15 שנים ודבר לא השתנה - לזכות המקום הניצחי הזה כמובן.
בתאבון - פריז מדהימה תמיד
 

מיקהפ

New member
אותה שה רנה בסן ז'רמן?

עדיין קיימת?
עברו 21 שנים, גם המון תהפוכות במסעדות ובקולינריה בכלל כאן ושם,
טוב לשמוע שדברים טובים נשארים,
אני מצאתי אז ויכוח באיזה גזיר עיתון שהיה בידי - של שני ישראלים, שה רנה vs לה פונטיין או (אולי לה פונטיינס), והלכנו לשה רנה. אותה לה פונטיין כנראה כבר לא קיימת.
 
"שה רנה" עדיין קיימת

אמנם החליפה בעלים אבל התפריט די דומה
מצאנו לה כמה "תחליפים" ששומרים על המסורת ואף טובים יותר
 

החתולית

New member
מקום פשוט שאהבנו ואין צורך להזמין מקום

LE PLOMB DU CANTAL ברובע ה- 14. זה אתר האינטרנט שלהם:
http://www.leplombducantal.com/en/index.htm
&nbsp
המסעדה הומלצה על-ידי שרון היינריך, ולא הצטערנו על כך שהקשבנו לה.
&nbsp
המנה המומלצת היא טרופד truffade. מנת תפוחי אדמה מעוכים עם עשבי תיבול, שום וגבינה. אפשר להזמין אותה עם סלט, או כתוספת למנה בשרית כלשהי.
&nbsp
אוכל מנחם אולטימטיבי :)
&nbsp
 
למעלה