אוקיי
הספר של לאקי פיץ' די מככב לאחרונה בדיוני ספרים.. הגיע לי ספר פיוז'ן אסיאתי משומש בכלל בכלל לא רע, של שף אוסטרלי בשם Teage Ezard שהוא מין קונפורטי אוסטרלי כזה, שנקרא Lotus Asian Flavors, לא "מאסט" אבל מאוד מגוון, מעט תמונות, שפע מתכונים שהולכים לעומק המטבחים האסייתים השונים אבל עדיין טביעת אצבע די מקורית, כשיהיה זמן אצלול אליו יותר. האוסטרלים פשוט נותנים בראש בעשור האחרון בשפים ובספרי בישול ראויים.
לא מפסיק לגרד לי באצבעות לסגור על כמה ספרים יקרים מידי בסיגנון ה"בעיקר להשראה" של מסעדות מכוכבות יותר או פחות, קשה קשה
שניים בצרפתית, האחד של מסעדה שהזכרתי מביקור בפריז בעבר ונקראת Sola, מישלן אחד, פיוז'ן צרפתי יפני עם נטייה כבדה לצרפתי, קווים די נקיים עם בישול מעניין ולא מורכב מידי, מקווה למצוא בעתיד במחיר רגוע יחסית, המשלוח הארור הזה, תמיד הורס לנו הכל
"מסעדת על" יפנית שממוקמת במלון פסטורלי ביפן, ספר די מהמם בצרפתית, השאלה אם לצד התמונות, גם פילוסופיית הבישול מעניינת ולא נקייה מידי, לשף קוראים Noriyuki Hamada ולספר, כמו למסעדה, קוראים Restaurant Yukawatan. המחיר בירידה, אבל עדיין מרתיע, ממתין גם כן לשעת כושר..
הספר של השף Pascal Barbot ממסעדת Astrance, צריך להיות גם כן משהו מיוחד, כרגע באיזור ה 60 פאונד, כבד משהו..
בכיוון קצת "מרוכך" ופחות הארד קורי ובמחירים מעט יותר נגישים, הספרים של Mourad Lahlou מסקרנים אותי, הוא מין יוסי שטרית מסן פרנסיסקו עם מקבילת משייה שנקראת Aziza, מסעדת פיוז'ן צפון אפריקאית מדוברת..
הורדתי לקינדל את Anatolia, ספר בישול תורכי של שף אוסטרלי, די פשוט ומעניין, אבל לא הספקתי לצלול פנימה, המחיר לא נורא, אבל לא בטוח שהספר הוא מאסט..
http://www.amazon.com/Anatolia-Adve...=UTF8&qid=1457253412&sr=1-1&keywords=Anatolia