פרונטו ששי בערב, לא נחזור

gastro101

New member
פרונטו ששי בערב, לא נחזור

היה לנו שובר של 300 שח למספר מסעדות, התלבטתי בין פסטל לפרונטו. בדקתי קינוחים באתר- בפרונטו קינוח בשם למון בר- הפור נפל !


פיית החניה האירה פנים ... המסעדה היתה מלאה והיו אפילו אומללים שישבו בחוץ ברוח הקרה והתעטפו בשמיכות.
בעוד אנו מעיינים בתפריט אני שומעת את המלצרית בשולחן מאחור אומרת- קינוח הלמון בר כבר לא מוגש. התרגזתי ואף אמרתי זאת למלצר שניגש לקבל את ההזמנה . כל כך קל לעדכן תפריט באתר באינטרנט. אם אתם מפרסמים תפריט- תעמדו מאחוריו. ועכשו שיא עונת הלימונים

ולאוכל- מנת לחם -22שח-כללה סלסלה עם פרוסת לחם כהה עם אגוזים וצימוקים חצויה , פרוסת לחם לבן עבה, חצויה. פוקאצה טובה אבל קטנה באורך כ 15 סמ , פרוסה דקה של מאפה לא ברור בצק מאד שמנוני, צלוחית זיתים טובה וצלוחית של איולי ארוגולה -בעיקר טעם מיונז. מים קבלנו לבקשתנו בבקבוק -מי ברז לא קרים
מנות ראשונות- ארנצ'יני -34שח- שאלתי את המלצר כמה יחידות במנה- ענה -שלוש, הגיעה מנה של ארבע והוא הכריז שזה צ'ופר עבורנו בשל עוגמת הנפש על הקינוח, דקה אחר כך אני רואה שתי בחורות עטופות שמיכה מעבר לזגוגית מקבלות אף הן מנה של ארבע. על מי אתה עובד. הארנצ'יני היו טובים, מעט חרפרפים הוגשו עם עגבניות מרוסקות ואיולי צלפים שהיה לו טעם של מיונז

מנה ראשונה נוספת אותה חלקנו- טונה רומסקו- 68 שח- טונה בלו פיין לפי התפריט- בפעול פרוסות קטנות של טונה עם טעם סטנדרטי עליהן מערום של רומסקו-תערובת פלפלים ושקדים , מנה נחמדה- לא מלהיבה ובהחלט יקרה

עיקריות- הוא לקח נתח קצבים עם פולנטה- 142שח- על מריחת פולנטה נתחי בשר שנראו טוב ומנגולד גם, אמר שזו מנה "בסדר" ללא יחוד
רציתי מנת מוסר אבל התברר שמוגשת עם תפוחי אדמה בקליפתם שאני לא אוהבת לאכול כך שעברתי לאפשרות של פסטה. גם הצמחונית רצתה פסטה
מנה של טליוליני - היא פסטה עם מחית כמהין בלבד נשמעה משעממת וכך לקחנו שתינו מנת ניוקי בחמאה חומה עם קייל פטריות שימאג'י וצנוברים .
על מנה זו אצטט את שגיא כהן ממדורו השבוע- "נראה כאילו הטבח ערם את כל החומרים שהתכוון להשתמש בהם , ואז רגע לפני שהחליט לבשל החליט- יאללה לשולחן"
על צלחת גדולה היו- ניוקי קטנים ,תפלים בשלולית חמאה, המון קייל קצוץ ,פה ושם עגבניות מיובשות שהיו קרן אור במנה, שפע פטריות שימאגי' - לא היה להן טעם ,היו גם צנוברים קלויים כמו שצריך, המון שליכטות של קרם פרש בהן נעוצות פריכיות קינואה - מתפצחות וטובות . הייתי מוכנה לאכול רק פריכיות. המנה היתה תפלה , אי אפשר היה להוסיף מלח כי בשולחן היתה צלוחית פתוחה של מלח גס - אני לא אוהבת להשתמש במלח שמושמש קדם וגם מלח גס לא היה נמס. אכלנו כי היינו רעבות אבל הנאה לא היתה.
המנה היתה כבדה ובסיומה חשתי , כמו שאומרים לי לפעמים מטופלים- עומד לי בושט . כמובן שויתרנו על קינוח
עם אספרסו קצר שהיה טוב- 443 שח . בעוד אנו ממתינים לחשבון, התישבו סועדים חדשים מאחורינו ואני שומעת את המלצרית מספרת על מיוחדי היום אספרגוס עם רביולי תירס ועוד מנה- לנו כלל לא דיווחו על מיוחדי היום , ואספרגוס הוא ירק חביב עלינו מאד.
יצאנו ופה אחד אמרנו- לא נחזור
 

inבאלי

New member
גם אני לא הייתי חוזרת אחרי חוויה כזו

ניחא האוכל הבינוני, אבל הדברים הקטנים שתיארת בהחלט מעצבנים, על אחת כמה וכמה במסעדה שמנסה למצב עצמה גבוה כמו פרונטו.
אני מקווה שתהיינה לכם ארוחות מוצלחות יותר.
 

RandS

New member
קלעת לדעתי

כל הדברים הקטנים הללו (קטנים רק לכאורה) שהם מסביב לאוכל עצמו, הם-הם עוכרי האוירה ובסופו של דבר הם המכריעים אם החוויה הכוללת היא כזו שקובעת אם נחזור או לא.
&nbsp
 
טונה בלו-פין

אולי מומחי הדגים פה יכולים להגיב, אבל לא מדובר בדג בסכנת הכחדה חמורה ואלו שעוד דגים אותו מוכרים אותו בעשרות/מאות אלפי דולרים?
&nbsp
באמת הגיוני שזו הטונה שמשתמשים בה בפרונטו?
 

החתולית

New member
אין תירוץ לשירות שתיארת

לא למים הלא קרים, לא למחווה המזוייפת, ובודאי לא לעובדה שלא פורטו בפניכם מיוחדי היום.
&nbsp
מנות יכולות להיות מוצלחות יותר או פחות, אבל במסעדה כמו פרונטו, אין תירוץ לשירות רשלני כזה.
 

gastro101

New member
אותי הכי הרגיז העדר הקינוח המופיע בתפריט באתר וגם בתפריט

המוגש במסעדה ! עליו בניתי את הארוחה , אחרת לא הייתי מגיעה לשם
ולגבי המים- לציין שבקבוק שני שקבלנו היה קריר יותר ..
 

oreldi

New member
לא מופתע

התחושה שיצאתי עימה אחרי ביקור לפני שנה היא שמדובר במסעדה קמצנית ויקרה ללא הצדקה.
5 דקות הליכה משם- הוטל מונטיפיורי- תאכלי טוב בהרבה בפחות כסף, ותקנחי בלימונשלי המעלף שלהם
 

erezavn

New member
משהו שלמדתי במסעדות כאן - לשאול תמיד אם יש ספיישלים...

זו אחת הבעיות במסעדות ארצנו - שמלצרים שוכחים לציין שיש ספיישלים... סממן של שירות חובבני. כנראה שזו משימה מסובכת עבור חלקם - ללמוד את מיוחדי היום. עניין מעצבן.
חוסר עדכון תפריטים ואתרים מעיד גם הוא על חוסר מקצועיות, ודאי כשמדובר במסעדה ותיקה ונחשבת כמו פרונטו.

העיקר שאבי אפרתי כתב לפני חודש וחצי בביקורתו על פרונטו שהיא אחת המסעדות הבודדות בארץ ששווה כוכב מישלן... אולי אצלו לא שכחו לציין את הספיישלים...
 

gastro101

New member
במסעדות מישלן לא אכלתי , אבל בכוכבות זאגט כן

פרונטו רחוקה מהן כרחוק מרום גולן מתל אביב ...ולא על השרות אלא על האוכל !!
מנת הניוקי היתה אוסף מרכיבים שלא התחבר בכלל , אני על שרות מבליגה כשהאוכל טוב .
 

מיתר44

New member
אכלת בממושלנות, בניו יורק :)

פר סה, פיטר לוגר לה ברנדין ואחרות, אבל זה לא משנה מאומה לגבי האכזבה הנשענת על קרקע שהייתה נחלתכם.
בתאור שלך מעלה שוב את השאלה: האם ציבור הסועדים כל כך אדיש /טיפש/עדר למה שמתרחש בפרונטו
בהתגודדותו בהמוניו שם. האם מחלקים בפרונטו משהו תחת לדלפק שנעלם מעינינו?
 
כבר כמה שנים

זה מכבר טענתי שהקריטריונים בארה"ב ונ"י בפרט במתן כוכבים הוגמשו
לכן פיטר לוגר וגם קאזה מונו קיבלו כוכב אחד
בצרפת בגלל השרות והצפיפות (ופיטר לוגר גם תפריט היין) לא היו מקבלות
 

erezavn

New member
ההבדל בינינו לבין המישלנים והזאגטים זה השירות...

הייתי ב-2 מסעדות עם כוכב בטוסקנה (כולל אחת שקיבלה כוכב ראשון באותה שנה) ובשתיים באירלנד (כולל אחת שקיבלה כוכב ראשון שבועיים לפני ביקורי...). השירות והיחס ללקוח זה משהו אחר לגמרי ממה שיש בארץ. שירות מתוקתק בטירוף. מבחינת שירות, המסעדה היחידה שהייתה ברמה הזו כאן הייתה מול-ים. כתית התקרבה. כל השאר, כולל מסעדות טובות מאד עם שירות טוב מאד, רחוקות מהרמה שנתקלתי בה.
עד שמסעדנים ושפים לא יפנימו את זה נמשיך לחלום על כוכבים...
 

Omnivore

New member
גם במסעדות ממושלנות יש מנות שמרכיביהן לא קשורים אחד לשני

מנסיון
 

RandS

New member
אבי אפרתי חולם.

היחידות שהיו שוות מישלן היו מול ים וכתית בגלגול של היכל התלמוד.
 

פעמונט

New member
מצחיק עד כמה ההתנהלות העולה מן הביקורת חובבנית

ביחס לחשיבות העצמית המנופחת של העומדים בראשה.
&nbsp
מוכיח לי שוב שאין לי מה לחפש שם. גם אני שונאת שתפריטים ברשת לא מעודכנים ולגבי נדבת הארנצ׳יני, אותי זה היה מביך.
 
למעלה